Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2018 19:38 - Важно: Антиутопиите стават реалност. Световният юдосатанински елит управлява света по законите на Кабалата
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1201 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 09.12.2018 19:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
На какъв мироглед се основава политиката на постоянни промени в социалната сфера, образованието и научнотехническата област, провеждана вече от много  години? Кои са скритите вдъхновители и реализатори на всичко това? Сега тази политика е прието да се нарича либерална или неолиберална, но реално, не е така. Неолибералната тенденция е само идеологическото название и външната опаковка, а всъщност, това са много по-сериозни стремежи, за променяне на самото фундаментално понятие, какво е човекът. Последните два века и последните десетилетия, по-голямата часто от човечеството бе насочено по пътя на хуманистичния светоглед, основаващ се на правата на човека и личността, и отричащ християнството и християнските ценности. Но днес целият този хуманизъм и хуманистичен светоглед, се отхвърля (от същите задкулисни диригенти), изхвърля се, като ненужен боклук, и се заменя с нещо напълно различно, което на Запад наричат Трансхуманизъм.
  А сега на Запад много изследователи разкриха религиозната същност на трансхуманизма, която не признава човека, за самодостатъчна личност (както се твърдеше до скоро), а на човека днес се гледа като на някакъв биологичен обект и даже - биологична машина. Този мироглед се основава на проектите, които се пропагандираха втората половина да двадесети век, в антиутопиите, като произведенията на Оруел, Хаксли, Замятин и др. Виталий Таланин, произхождащ от Украйна, проучил темата за трансхуманизма, от гледна точка на използваните днес технологии за промени в човека, и след като прегледал всичките антиутопии, написани от края на 19-ти век, до сега, групирал ги по насоченост, и ги сравнил със всичко случващо се в края на двадесети и началото на двадесет и първи век, се оказало, че последователно се реализират, стъпка по стъпка, всичките тези промените (в човека), описани в антиутопиите. Сега вече много от написаното от Оруел и Хаксли е реализирано. И сега сме в стадия, когато човека го превръщат в биологична машина. Само названията са различни, понеже преди са ползвали други термини, защото тогава не е имало нанотехнологии, но всичко това, което описвали авторите на антиутопиите, едно към едно, се реализират днес.
Става ясно, че тази програма е била написана отдавна, но ние добре разбираме, че авторите на антиутопиите, не са описвали свои мисли и разбирания, а описват проектите от лабораториите на запад, и преди всичко във Великобритания, Франция и САЩ. Тези лаборатории, водят корените си от древни учения, и от много векове се занимават с контрол на съзнанието и търсене начини са влияние върху съзнанието. И когато внимателно изследваме теориите на трансхуманизма, виждаме че те са съвременен вариант на древната Гностична религия, на гностичния и гностично-манихейски мироглед, с елементи от Кабалата. И не случайно напоследък некои, не случайно се изпускат, за кабалистичната основа на трансхуманизма, и че ни управляват по законите на кабалата, понеже вече считат, че са постигнали дистатъчно и няма от какво да се страхуват. А това е достатъчно показателно.
Втората група въпроси, или втората тема е, да се опитаме да докажем, кои хора, кои институции и кои структури се занимават с реализирането на този нов трансхуманистичен проект у нас. У нас много се пише за апокалиптичния дух на Запад, но кой знае защо, не се казва, че у нас, огледално, се случва абсолютно същото. Затова ще се опитаме да посочим центровете у нас, които се опитват да реализират всичко това и в Русия, и какви механизми използват тези структури, за да променят съзнанието, не на нас, по-старото поколение, а да формират ново, друго съзнание у нашите деца и младежи. И затова тук, първостепенно значение има сферата на образованието, понеже който контролира образованието, той контролира целия процес на формиране на личността, от детството, до края на живота. Стремежът е, не да се формира личност, а да се формира някакъв биологичен обект, върху когото може да се употребяват всичките психотехники, затова ние считаме, че тази система за образование, която е днес у нас, вече не е образование, а е зомбиране, кодиране, програмиране и всичко друго, но не и образование.  Образование, макар и в окастрен, уродлив вид, се преподава само в елитните училища, които управляващите са оставили за своите деца, за да подоготвят нови управници. Защото, основното в целия този процес е кастовият и евгеничен подход, където всяко човешко същество трябва да знае мястото си. Всеки трябва да е записан някъде в социалната стълбица, и да изпълнява ролята, която са му натрапили неговите стопани или господари. 
Всичко това е записано в документите им, и аз сега ще цитирам некои неща, които са много показателни и ще ни помогнат да потвърдим, че за Тях, всички ние сме биологични обекти, - за управление, манипулиране и... продажба. Не случайно, второто заглавие на книгата ми е "Нашите деца са като стока". Особено ясно прозвуча всичко това преди две години, на форума "Стратегически инициативи", когато водещите дейци, като Песков, Лукша и други, заявиха, че основната стока днес в Русия са детските таланти, и затова основната ни задача днес е да изнасяме (в чужбина) таланти. И Лукша конкретно заяви, че понеже у нас само 10% са талантливи, а 90% не са, ние трябвало да използваме върху неталантливите, психотехники. Ето го образованието, което те ни оставят. Те гледат на децата като на стока, в която трябва да се вложат колкото се може по-малко пари, а да се продават колкото може по-скъпо.
Ето в такъв план и вследствие на подобни изследвания се получи тази книга "Антиутопиита стават реалност" която сега ви представям.
Въпрос от присъстващите:
­­- Как виждате глобалния позитивен изход в тази ситуация, за оказване подкрепа и за запазване на хуманистичната тенденция...?
- Тези които днес преустройват нашето общество, използват тактитата на малките крачки. Когато започнахме да изследваме центровете, които прокарват всичко това, виждаме че следите им идват от шеесетте години на 20-ти век. А когато започнахме да изследваме структурите, които са ги създавали през шеесетте години, видяхме че техните следи идват от двадесетте години, когато е създавана педагогиката.  А когато започнахме да изследвахме педагогиката, виждаме че тя води началото си от психологията на 19-ти век. А психологията от 19-ти век идва чак от окултните учения. Ето как бавно, бавно, в проължение на десетилетия и векове, те са разработвали тези проекти. Те не бързат, а действат много постепенно и последоввателно. И понеже вярват в преражданията на душата, те считат, че тях ще ги има и след 100, и след 200 , и след 300 години, и всеки път ще се сблъскват с общество, което те сами ще променят.
Те много обичат да живеят според своите разчети и символи, затова обърнете внимание, че некои радикални събития (вкл. тер.актове) се случват на определени дни, съвпадащи с определени празници, на определени религиозни (еврейски) общности. Получава се така, че ако искаме да опазим това което е останало от човека и да съхраним нашата култутара и нашето общество, е ясно, че с каквито и да е глобални пробиви, нищо няма да постигнем. Затова главната ни задача днес е да опазим нашето традиционно културно наследство, да възраждаме това, което днес е разрушено, и понеже не можем да вършим това на държавно ниво, защото държаваната политика създава благоприатни условия само за разрушаване, а не за опазване на нашите структури, ние трябва да вършим това, сами...
Защо се плашим да говорим за самоорганизация, за самоуправление, за самодостатъчност. И ако тази политика е такава, че за нас вече няма живот, трябва всеки от нас, на своето място, да възстановява и да възражда, да се обединяваме и да укрепваме обществените връзки, едни с други, и последователно да пресъздаваме разрушеното и това което те се опитват да унищожат. На мен много ми харесва израза на известния философ и критик на трансхуманизма, Кутерьов, една от статиите на когото завършва така: - "Нашето положение е безнадежно, затова трябва да правим всичко, за да го променим"!...

(До тук е преведена само началната част, до 14-та минута, от видеоклип, с продължителност повече от 1 час.)

Превод, Григор Симов, от:
https://3rm.info/main/73493-vazhno-mirovaja-jelita-upravljaet-planetoj-po-zakonam-kabbaly-olga-chetverikova-video.html



Гласувай:
2



1. radostinalassa - Това е важна тема
09.12.2018 20:41
Паспортите могат да се сложат в микровълнова печка за кратко време. Ще трябва да хващаме тайгата май, ако доживеем дотогава или да се предадем на благата в града.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28319553
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031