Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2007 23:15 - Вашта мамка, милорд!
Автор: zemaria Категория: Политика   
Прочетен: 4375 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 24.10.2007 23:37


През късния соц изгря  групата „Супермакс” Тя гостува у нас при соца-представете си, през август 80та. Един от хитовете й беше „Camillo”, припевът на който  се интерпретираше от ширнармас  като”Вашта мамка, милорд”

Баш тя ми зазвуча тези дни, след изцепката на моя кандидат за изборите. Да речеш, че не сме го знаели-ами то, нали ние писахме ,че в мъглата, когато всички котки са тъмносиви, е важно да знаем разликите между хайваните,кой десен, кой–ляв, кой на булката брат.

А изведнъж, бам-нашият човек се изцепи, че  щял да подкрепи врага, ако  недай боже, изпадне от играта. То, не стига, дето образът му е като бик на червено за правоверните, които не могат да простят униполитическата му полярност с името на софийски парк и дружбата му с набори-  достатъчно партийно овапцани с противоположни бои , аристократичното му до  унисексуалност  излъчване, та и сега трябваше в прав текст да ни се припомня нещо, което ние подозирахме

Не ми пука за вас, копелета, ние с вас не сме от една порода. Друга е моята-на софийският елит.

На олигархията.

Вашта мамка, милорд!

Слушай,  да ти кажа две думи. Синьото ядро в столицата е от около 190 000 души. Това са хората, които през годините твърдо гласуваха за СДС. Толкова мръзнаха, псуваха и хвърляха камъни срещу твоите опоненти ли, приятели ли..

Максимумът пък   на хората, които в различните години са гласували за СДС е повече от 400 хиляди. Прави си сметката, милорд, ако не изкараш барем твърдите да те подкрепят!

Защото, милорд, в Полша бъдещето се очерта. То не  е на отворковците, като твоите опоненти. То е урокът, който е виден за окатите. Властта на агресивните популисти  е две лята- през които на  всеки аматьор му лъсва задника. Лъсна в Полша, за ен-ти път лъсва и в България. Имаш и ситуацията, благодарение на достойните  ни учители, подобна на тази, през която всеки абдал разбра кой кой е  и спечели „ Той е”

Ние тия активи няма да ти ги смятаме. Няма да искаме от теб да изкараш максимума

Изкарай твърдите. Изкарай минимума.

Както и да го сучеш, ако не го сториш, ще е трагедия.

Защото днес не сме 2005та, когато наистина трябваше да се подкрепи врага, за да се свърши приказката за Ивайло-подставеното лице на олигархията. Всяка приказка свършва, щом принца целуне принцесата и тя не се събуди. Тогава патроните на дясното нямаха нито политическия кураж, нито политическия разум да сторят необходимото  и да спрат бедата. По определение, политикът трябва да вижда бъдещето, както инданец усеща бизонско стадо-като прилепи ухото по земята. Или по релсата -за  идващия огнен кон. Днес е късно  и глупаво да слагаш ухо на релсата-конят е опасно близо.

Но май е време  да съберем дупе и да погледнем българската реалност в очите. В нея няма,комахай ,никакво дясно и никакво ляво. Просто на едни места олигархията ще  спечели безапелационно, на други мафията, кандидатстваща за олигархия.  Когато децата на едните и другите са едни и същи и са приятели. Това е мъглата,  в тънем и в която ще се издавим  синца. Или ще се спасяваме един навън, други навътре, дори и  под благия поглед на Европейския съюз.

Затова, подкрепете милорда.

Напсувайте го,като мен, но го подкрепете, калпазанина. Повярвайте ми-по лошо ще стане инак. Тепърва ще става като през Полша.  Под приказки за промяна на морала ще се възцари тъмнина и още по гъста мъгла. Защото полският урок от бъдещето е, че моралът не се променя със съмнителни средства, нито може да кажем това, което външните наблюдатели прогнозираха, още като се възкачиха отворковците на сцената  в Полша- че отличната полска  култура на  водене на спора и живата медийна сцена ще помогне на демокрацията в Полша да издържи този неблагочестив експеримент.. Както знаем, нито едното е налице у нас, още по-малко другото. А и Спасителят ни е взел от братята най-лошото. А може и да пропуснем ерата на Качински, заместена от друг. В нас най-лошите сценарии се сбъдват.

Затуй, вашта мамка, милорд! Пак трябва да те подкрепим с отвращение. Направете го, непременно. Ние сме свикнали. Ние така и пием-щото сме славяни.. Ние така и живеем.

Виновни ли сме?

Друго предлагали ли са ни? Имали ли сме друг избор?



Тагове:   Мамка,   милорд,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. roksolana - ...
25.10.2007 13:08
На друго научили ли сме се?
Умеем ли да се учим и да се променяме в движение?
В нас най-лошите сценарии се сбъдват - докога?
Правим каквото сме свикнали - бъдещето ни е едно и също повтаряне на минали етапи - буксуване - докога?
цитирай
2. анонимен - real
27.10.2007 11:41
Зе,
"пренесох" те в Кибера на Медиапул, за да те чете народа , докато си пие кафето...
Казах им, че човек може да се съгласява с теб, може и да не се съгласява, но това което съм сигурна е, че ти пишеш това, което мислиш...
Ти просто си искрен - едно много рядко срещано качество из блоговоте български...И това никак не е малко...
Хайде дано утре този калпазанин не ни развали настроението...
Не че не ми се е случвало...случвало ми се е. Даже мисля, че съм свикнала...ама все пак не ми се иска и този път да ми се случи...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zemaria
Категория: Политика
Прочетен: 4944610
Постинги: 485
Коментари: 3107
Гласове: 7250
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031