Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.08.2020 10:19 - ВЪЗРАСТНИЯТ МЪЖ ЗАСТРЕЛЯН ОТ ПОЛИЦИЯТА, СЛЕД КАТО ОТКАЗА ДА НОСИ МАСКА В ХРАНИТЕЛНИЯ МАГАЗИН
Автор: zahariada Категория: Новини   
Прочетен: 2122 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 03.08.2020 10:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  ВЪЗРАСТНИЯТ МЪЖ ЗАСТРЕЛЯН ОТ ПОЛИЦИЯТА, СЛЕД КАТО ОТКАЗА ДА НОСИ МАСКА В ХРАНИТЕЛНИЯ МАГАЗИН

22 юли 2020 г.

image

Мат Агорист,  Проектът за свободна мисъл
Waking Times

Дебатът за маски на лицето по време на   пандемията COVID-19 разкъсва приятелства, разпръсква членовете на семейството един срещу друг и дори води до невинния шофьор на автобус във Франция от група убийци, които се ядосаха, когато той каза, че това е законът, който слагат на маските си. Сега 73-годишен мъж е убит след инцидент, избухнал от спор с маска. Този път това беше отказът на маската в края на насилието.

Според полицията, те са били извикани в Valu-Mart в Минден, Онт. малко след 8 ч. миналата сряда, защото възрастен мъж искаше да пазарува, без да носи маската си. Към този момент не е ясно дали мъжът е имал медицинско състояние, което му е попречило да носи маска. Ясното е обаче, че изборът му да не облече човек би стартирал верига от събития, водещи до ненавременната му смърт в ръцете на полицията.

„Когато дойдох тук, всички говореха за това“, казва Тиана Франсис, работник в Valu-Mart в Минден. "Моите колеги бяха малко разтърсени, да."

„Предполагам, че той просто се ядоса и не искаше. Наистина не бихме могли сами да се справим с това, защото наистина е против правилата. Така че трябваше да се обадим в полицията и всичко “, каза Франсис.

Полицията твърди, че след като служителите на магазина се сблъскали с мъжа, че не е носил маска, той твърди, че е нападнал един от служителите, преди да избяга. Според полицията служителите са се опитали да спрат колата на заподозрения, но са се въздържали „в интерес на обществената безопасност“, преди да извършат последващо разследване, Sgt. - каза Джейсън Фолз.

Както съобщава CBC  , Отделът за специални разследвания на Онтарио (SIU) заяви, че мъжът е излязъл, а офицер е видял колата и е започнал да я последва за кратко. Въз основа на регистрационната табела служителите се прибраха към дом по Индиън Пойнт Роуд, заявиха от SIU.

Когато двама полицаи пристигнали в дома на мъжа, „взаимодействие“ се развило и двамата служители открили огън по 73-годишния мъж, според властите. Мъжът беше застрелян и 3 часа след като отказа да носи маска, той беше мъртъв.

Служители твърдят, че са извлекли две огнестрелни оръжия от имота на мъжа. Те обаче спряха да посочват дали мъжът е стрелял по тях или дори е притежавал огнестрелните оръжия, когато са открили огън.

Съседите на мъжа, който разговаря с CBC News, заявиха, че инцидентът свети в светлината на прожекторите в тихия квартал.

 

„Това ни поставя на картата по грешна причина“, каза Гари Барнет. "Халибъртън е страхотно място. Това е супер тиха вилна страна. Това е чудесно място за живеене." Това е шок. Никога нямаме такъв тип неща. "

Барнет също определи 73-годишния мъж като отшелник.

„Никой никога не го познаваше, той се държеше стриктно към себе си. Никой не можеше да го познае, той беше самотник “, каза той.

Линда Истън, мениджър на Valu-Mart в Минден, поздрави персонала за това как се справят със ситуацията.

„Искам да поздравя служителите си за това как се справиха със ситуацията. Беше много предизвикателно днес. Те са героите. Не искам да ставам емоционален. Те заслужават кредита. Това е всичко, което искам да кажа - каза Истън.

Франсис казва, че целият проблем би могъл да бъде избегнат, ако служителите не бяха принудени да вършат работата на държавата вместо тях.

Франсис каза, че служителите в магазина не трябва да бъдат принуждавани да прилагат маскирания мандат на държавата. "Това предизвиква хаос", каза тя.

„Ако не се наложи да го насилваме и… да му кажем, че не може да влезе в магазина, наистина нищо нямаше да се случи. Щеше да си вземе хранителни стоки и да отиде заедно с деня си. “

  • за автора

Мат Агорист е честно освободен ветеран от USMC и бивш оператор на разузнаването, който е пряко възложен на NSA. Този предишен опит му дава уникален поглед върху света на правителствената корупция и американската полицейска държава. Agorist е независим журналист от повече от десетилетие и се представя в масовите мрежи по целия свят. Агорист е и главен редактор в проекта за свободна мисъл.




Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
1. bojil - Интервю ли сте взели от него???
04.08.2020 07:56
Интервю ли сте взели от него???
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39749684
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031