Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.06.2020 13:12 - До какво води продължителния прием на вит. С и вит. D – повишаване нивото на калций в кръвта!
Автор: mastino Категория: Новини   
Прочетен: 1290 Коментари: 3 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 В момента, в следствие великата препоръка на „всезнаещи“ доктори да се пие вит. С и вит. D за повишаване имунитета при пандемичната обстановка, се наблюдава много опасно повишаване калция в кръвта и с негативни последици за организма на ползващите го.

Защото бяха изтрити някои мои публикации в блога, затова ще цитирам какво е отбелязано в сайта на веригата аптеки „Фрамар“:

„Високо ниво на калций в кръвта: състояние, което се характеризира с повишени стойности (нива по-големи от 2.6 ммол/л) на калция в кръвта. Нормалните граници са между 2,1-2,6 ммол/л. Означава се с термина хиперкалциемия. Състоянието най-често се диагностицира в ранен етап като се използват рутинни кръвни тестове.

Симптомите, дължащи се на високото ниво на калций могат да са различни, в зависимост от причината и продължителността на състоянието. Те могат да включват: гадене, повръщане, болка в корема, намален апетит, запек, повишена жажда, често уриниране, мускулна слабост, мускулни потрепвания, чувство на умора, обърканост, депресия, тревожност, когнитивни нарушения, безсъние, болка в костите, образуване на камъни в бъбреците, нарушения на сърдечния ритъм и други.

Високото ниво на калций в кръвта може да се дължи на:

  - Болести на ендокринната система, разстройства на храненето и на обмяната на веществата - дехидратация, хипертиреоидизъм, първичен хиперпаратиреоидизъм, дефицит на витамин D, излишък от витамин D хипервитаминоза А, множествена ендокринна на неоплазия, болест на Адисон (Addison"s Disease), тиреотоксикоза.

   - Болести на пикочо-половата система - бъбречна недостатъчност.

    - Външни причини за заболеваемост и смъртност - употреба на някои медикаменти (литий и тиазидни диуретици).

   - Болести на кръвта, кръвотворните органи и отделни нарушения, включващи имунния механизъм - саркоидоза.

      -         Инфекциозни и паразитни болести - туберкулоза.

     -         Новообразувания - тумор на паращитовидните жлези, рак на белия дроб, рак на гърдата, рак на яйчниците, рак на бъбреците, рак на дебелото черво, множествен миелом, лимфом, левкемия, туморни метастази в костите, болест на Ходжкин (Hodgkin"s disease).

     -         Болести на кръвта, кръвотворните органи и отделни нарушения, включващи имунния механизъм - саркоидоза.

      -         Други - продължително обездвижване.

Който разбира за какво иде реч да се обърне незабавно към личния си лекар за лечение. Ако лекуващият Ви е предписал горната профилактика с вит. С и D по-добре (лично ни мнение) го сменете.




Гласувай:
4



1. morskipesni - Профилактика с Вит Д се предписва само при НЕДОСТИГ или сенилна ОСТЕОПОРОЗА
05.06.2020 13:52
Не бива да се превишава ДОЗАТА и трябва да се изследват СЕРУМНИ НИВА. Хиповитаминоза Д води до ХИПЕРПАРАТИРЕОДИЗЪМ и до повишаване нивото на калция в кръвта.
цитирай
2. shtaparov - Ако някой прекалява с употребата на ...
06.06.2020 17:34
Ако някой прекалява с употребата на вит.С, рискува да си направи камъни в бъбреците.
цитирай
3. kolevdobri - Приятел,
15.06.2020 07:59
Само да уточниш, какво означава прием на витамин С и D. За таблетките, които се продават в аптеките или за витамини от природен характер, приемани чрез храната. Тъй като не си уточнил, приемам че става дума за илачите от аптеките, онази неясна и за самите производители химия.
Много трудно може да се предозира витаминозния прием, ако е от естествени източници - никой не е получил пресищане от витамин С, от ядене на ябълки. Благодаря, плюс от мен за повдигнатия въпрос.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mastino
Категория: Новини
Прочетен: 349473
Постинги: 192
Коментари: 566
Гласове: 268
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031