Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2019 17:54 - Ще заживеем хубаво, когато гей не е обида, а тарикат не е комплимент
Автор: mimogarcia Категория: Новини   
Прочетен: 518 Коментари: 3 Гласове:
-2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
За да е нормална България трябва да зазидим наркоманите, да изоставим инвалидите и да криминализираме хомосексуализма.

Общо взето това е водещото мнение сред обществото. 

Тези три групи ни пречат най-много…

***

Израснах врата до врата със съседка, чийто внук си отиде заради наркотиците. Не минаваше седмица без да си говорим, да ме щипне по бузите, да ме прегърне, да ми подари нещичко. Години по-късно осъзнах, че е търсила в мое лице заместник на онова погубено момче. 

Когато онзи ден се разгоря спор дали да лекуват наркомани в „Младост“ – се замислих дали осъзнаваме колко много младежи (наши близки) злоупотребяват с тези субстанции. И не, не само хулиганите и клошарите са пристрастени към това занимание. Често се напушват ученици и студенти от стабилни семейства с добри оценки, които се плъзгат по повърхността „Да бъдем яки“. Да, разбира се, не допускаме, че нашето чедо, скъпото ни гардже върши това, ама се огледайте из дискотеките.

Дискусията за това къде да бъде позиционирано лечебното заведение е важна. Но е още по-важно да не се правим, че този проблем не съществува. И да убеждаваме подстрастващите, че не трябва да има дори един опит.

***

Онзи ден попаднах на много грозен коментар, който общо взето гласеше, че да има „инвалиди“ около нас, „нормалните“, е смущаваща гледка. Не знам дали разбираме, но както днес сме на два крака рязко може да се озовем в количка. Често гледам документални продукции за парализирани след битов инцидент, катастрофа. Такива филми ме карат да ценя живота и да не се оплаквам от незначителни спънки. Не бива да отбягваме хората с увреждания. Те няма да ни изядат, напротив могат да ни предадат безценни житейски уроци. Не питай старило, а патило! 

***

Стигаме любимата тема за „меките китки“…. . Не знам наистина как е възможно някой да се вълнува кой с кого си ляга, но друга е по-плашещо – наскоро станахме свидетели на гръмък телевизионен скандал. Оказа се, че обвиненията в различна сексуална ориентация са най-срамни за репутацията. REALLY?! За мен други компоненти за един политик/човек са от значение като морал, действия, цели…

Съжалявам, ала проблемите на България не се изчерпват (и не започват) с гей парадите. Страшно е как като народ избираме/предпочитаме агресивната риторика, как се пребиваме по пътищата, как мъжете продължават да насилват жените си, как сме разделени по всички въпроси, КАК СЕ МРАЗИМ ПОМЕЖДУ СИ. 

Нация, която не се научава да обича истински няма светло бъдеще. 

Докога може да караме така?

А иначе ще заживеем хубаво, когато гей не е обида, а тарикат не е комплимент. Когато сълзите не значат слабост, а боят не е белег за мъжественост. И когато наркоманите, инвалидите, старците не са тежест, а са част от общата ни отговорност за всеки един Българин.
… #СъединениетоПравиСилата …



Гласувай:
1


Вълнообразно


1. apostapostoloff - Прекрасно е, че сме
10.10.2019 18:39
разделени по всички въпроси!

Всички хубави неща на този свят произтичат от различията.

Всеки, който мрънка нещо за единение, е ИДИОТ с главна буква.
цитирай
2. mimogarcia - От ИДИОТА с главна буква :-)
10.10.2019 20:46
Ами има една фундаментална разлика - добри и лоши хора.

Приемам да съм ИДИОТ с малка, главна, каквато ще буква, но това няма да промени лошите хора. За съжаление те са с превес, май-май. Или по-скоро, дано, лошите хора са по-шумни, по-гласовити, по-нахални, по-жадни да налагат нетолерантната си злина.

ИДИОТ мимо
цитирай
3. ivo1 - Бихме живели по-добре, когато г...
10.10.2019 21:19
Бихме живели по-добре,когато гейовете,тарикатите и циганите изчезнат от лицето на земята и останат само добрите,отзивчивите и щастливи хора.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mimogarcia
Категория: Новини
Прочетен: 1925072
Постинги: 1803
Коментари: 2947
Гласове: 1012
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031