Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.06.2011 17:59 - Ако си мислите, че само тв водещи
Автор: tvmreja Категория: Новини   
Прочетен: 1176 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 14.06.2011 16:17


или предавания се местят от ефир на ефир, в дълбока заблуда сте. 
Митарствата на Люба Кулезич, Николай Бареков, "Господари на ефира" и "На инат" са нищо в сравнение с прелетните навици на цели... сериали!
Излъчена премиерно по дадена телевизия, скоро култова поредица може да бъде изгледана и на честотите на кабеларка, и то не само от "семейството" на въпросния ефирен гигант - "източник".
"Отчаяните съпруги" например (американските, не Вихра и Мая!) се пренесоха от Би Ти Ви във Fox Life, макар че Герговата медия си направи свои си кабелни сателити и уж вече не са от "една порода" с Fox-овете или поне за подобна "топла връзка" не се говори. TV7 също се облажиха от високорейтинговия сериал, повтаряйки неговия... първи сезон!
Подобна е екранната съдба и на мистичния "Шепот от отвъдното", който обаче гастролира и в AXN - освен във Fox Life, където вече вървят новите епизоди, непоказвани по Би Ти Ви.
Още по-главозамайващ е скокът на поредици като "Сексът и градът", "Доктор Хаус", "Герои"...
Световноизвестната сага на Кари Брадшоу се излъчи премиерно по Нова, сега обаче верните й фенове могат да я гледат до припадък по Fox Life. Ако пък ви липсва Хю Лори, потърсете го на честотите на - ах, изненада! - Fox Life и AXN, както и по дъщерната на Нова "Диема 2". Е, това последното поне изглежда логично, почти като повторения на "Стъклен дом" по Би Ти Ви Cinema.
Като казах bTV Cinema, та се сетих -  излъчваният в ефира на Нова в късните часове леко стряскащ и много футуристичен "Герои" изведнъж се озова в часовия пояс 18-20 ч. в събота и неделя по филмовия сателит на Би Ти Ви.
Кой и кога ще ни покаже последния, пети сезон на "Бягство от затвора", не се знае. Видя се обаче, че успешен сериал може да придобие навиците на прелетните птици и от Нова телевизия да кацне - защо ли не се учудвам? - във Fox Crime.
Интересна е съдбата и на "Престъпни намерения", чийто четвърти сезон дойде да запълни дупката след спирането на шоуто на Иван и Андрей. Вярно, сериалът с умните агенти и чудовищните серийни убийци се завъртя най-напред по Нова, но за какво - освен за запълване на дупки в програмната схема - става вече, след като Fox Crime въртяха стари и нови сезони като за световно и в момента пак "водят" на ефирната телевизия с два сезона!?
"От местопрестъплението" пък е така добре разпределен между големите играчи на тв терена, че Марксовата теория за сферите на влияние може пасти да яде! Нова е взела Лас Вегас и Маями, Ню Йорк е за TV7 - и ето ти го мирното съвместно съществуване между телевизии с уж различни собственици.
В същото време "Диема 2" върти древния "Полицейско управление Ню Йорк", където се вихри рижото чудо Дейвид Карузо от времената, преди славата да го целуне, нищо че поредицата е вървяла и по  AXN.
И сега, драги зрителю, черешката на тв тортата! Епохалното постижение на БНТ - бг кримката "Под прикритие", била продадена на Fox Crime! Американският канал явно е бил впечатлен от това - как "нашата полиция ги гази", престъпниците де, и излъчва епизодите пред... българска публика! Пък на Евроком хич не им пука и си влачат английския сериал със същото заглавие...
Като гледам как си менкат хитовите отвъдокеански поредици нашите "конкурентни" телевизионни "семейства", се питам само едно - как така тая "врътка" не я направихте с турските сапунки бе, скъпи ми шефове на телевизии?
Щото не съм чула Еда и Мелда да делят мегдан с Миранда и Саманта из Fox-овите канали, нали така?


Тагове:   тв сериали,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tvmreja
Категория: Новини
Прочетен: 1030055
Постинги: 418
Коментари: 433
Гласове: 1305
Архив