Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2020 23:30 - ПРОСТАШКАТА МУЗИКА – СЕКРЕТНОТО ОРЪЖИЕ ЗА ОПРОСТАЧВАНЕ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Музика   
Прочетен: 861 Коментари: 4 Гласове:
8

Последна промяна: 30.01.2020 11:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

ПРОСТАШКАТА МУЗИКА – СЕКРЕТНОТО  ОРЪЖИЕ ЗА ОПРОСТАЧВАНЕ В АРСЕНАЛА НА ДЪРЖАВИТЕ ПРИМАТИ ЗА ВОДЕНЕ НА ХИБРИДНА ВОЙНА СРЕЩУ СЪСЕДИТЕ ИМ

 

  В квартала ни се появи едно кафене, което кафеджиийките – на възраст, при която вече не узряват яйцеклетки – разработиха и направиха желано място за изчакване на документите, които хората трябва да получат от полициите – 3 броя -  на бул. Мария Луиза, но и за служител/к/ите на полицията, които в часовете за почивка идват тук на кафе и да се напушат, защото където работят не дават. Тук не се прави само кафе, асортиментът е голям въпреки микроразмерите на кафенето, за което казвам, че в него има всичко-  пекат се сандвичи, забъркват се бъркочи, има всякакви видове шоколади, включително и оригинални австрийски бомбони Моцартови топки. Но има и още нещо – в кафенето от отварянето му сутрин много рано до затварянето му се носи сръбска циганска музика, ама най-просташката.

   Тази музика беспорно привлича допълнително посетители. ще направя едно сравнение от сравнение, както едно нещо мухите, особено ако е от циганин, ял развалена карнатия.

   И едно уточнение – понятието чалгаджия означава човек, който с пеенето на чалга песни, или с писането им си изкарва хляба.

   Чалгарчетата са тези, които консумират този просташки  продукт. Техният брой в Бългърия расте защото да се слуша такава музика е необходима почва, масова простащина. Не, чук я няма...

   И какво стана една сутрин:

   Няма никой в кафето, от него дъни музика. За незапознатите с това понятие обяснявам, че този процес се дължи на по-дългите вълни на басите, които поради това се чуват от разстояние, без да се чува музиката избощо. Такава музика дъни от луксозните коли и джипове по София, но също и от маршрутките. Влязох вътре, изненадах малко кафеджийките. Заредили си щанда, машината – подгрята, аз съм първият им клиент.  А те под звуците на музиката въртят дупетата си, играят сръбска чалга. Едната поне има хубаво дупе, другата има само два едри кокала. Намалиха жените уредбата, за да ме чуят, поръчах си кафе 3 в 1 и докат го правеха им казах:

-       И аз много обичам Миле Китич, който в момента пееше, обичах и песните на ШАбан ШАулич, но той почина. Жените ми казаха, че той може да е починал, но хитовете му са безмъртни. Това, че сложих ударенията на имената на певците където трябва ме издигна в очите им като интелектник, специализирал в категорията „сръбса циганска музика” Поради това вероятно те поискаха да ми окажат и допълнтелно внимание – да не си платя кафето и те да сменаят флашката с музика на ШАбана.  Жените отбелязаха, че освен културни хора като мен имало и простаци, които не произнасяли правилно името на мафиотката Миркович, наричайки я ДрагАна, вместо ДРагана. Платих си кафето, казах им че под влияението на тази музика те изглеждат пролетно приповдигнато и че с това излъчване днес те ще получат доста предложения.

   След два дни отново чувам музика, казвам си, сега ще ги избудалкам пак. Попитх ги знаят ли кои са изпълнителите, които озвучаваха кафенето, последва засрамване, че не знаят какво слушат и има вероятност аз са се окажа по-голям специалист от тях в сръбско-циганската чалга. Казах им, че това е Сръбско-циганския състав от Вранье „Южни ветар” а солиистити са ученичката от Прешево, Небойша Курович и албанецът Лайнолюб Войнович, от Буяновац. За да съм по-убедителен казах, че те са били откритието на фестивала в Гуча през миналото лято. Не бяхя чували жените за тези солисти,а само за Южни ветар и как ще да са чували, като такива солисти няма. Те ми повярваха и казаха, че ще ги  потръсят на Вибокс 7 и ще презапишат техни изпънения.

   Измина доста време, не смея да се появя в кафенето. От степен, техен човек, образован музикално в сръбскоциганската чалга, ако разберат че съм ги избудалкал, може и да ми случан нещо неприятно, ако се появя отново пред очите им, макар и без коментар за музиката, която върви в заведението им.
   По отношение на музиикаата съм инкасирал доста шамари, но от културпи хора, просто защото ме недоразбират, но с тия две хиени разликата е доста голяма.

  image 
Миле Китич с псевдоним  Чукбагера и танцьорката му Зюси Аршлох от Йоханистаал - квартал на Берлин -  по време на изява на фестивала на чалгата в Гуча.






Гласувай:
8



1. kvg55 - planinitenabulgaria,
30.01.2020 06:28
Защо да е секретно, бае Коста? Напротив, много явно си е.
цитирай
2. morskipesni - Какъвто "интелигент" ви е мутрата Боко, такава ви и музиката.
30.01.2020 09:24
Всичкото ви такова. Ама сега ще си го преместя в другия. С Боко и боковците върви САМО чалга и нищо друго! Приятно слушане.
цитирай
3. planinitenabulgaria - Явно е, когато се предлага сръбска скара и дъни сръбско-циганска музика.
30.01.2020 12:16
kvg55 написа:
Защо да е секретно, бае Коста? Напротив, много явно си е.


Където има само музика, има елемент на секретност, на промиване на мозъка, на опростачване.
цитирай
4. planinitenabulgaria - Вашият интелект е на такова високо ниво, че сте замязъл на спътник в орбита,
30.01.2020 12:23
morskipesni написа:
Всичкото ви такова. Ама сега ще си го преместя в другия. С Боко и боковците върви САМО чалга и нищо друго! Приятно слушане.


останал без електрозахранване. И още нещо - в Америка сега има нова мода. Мъжете не си го държат в единия или другия крачол, а межде двата крачола, като за целта има специално предвидено място. Влезте в сайта wwwkur ,който бе основан от проф. Пимпирев, от Венцивалери1951 и мъжа на Русата Златка, Джизъса. За Златката казват, в ее пизду пропала бы конница Чапаева, но Джизъса се оправя с нея. Поръчайте си онлайн дънки, но внимавайте с обема, който е между двата крачола...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12268814
Постинги: 4565
Коментари: 10794
Гласове: 18367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930