Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2017 21:39 - МУЗИКА ЗА СЛЕД ИКИНДИЯ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Музика   
Прочетен: 1566 Коментари: 4 Гласове:
4

Последна промяна: 15.12.2017 21:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

                                                МУЗИКА  ЗА  СЛЕД  ИКИНДИЯ

 

   Откакто съм в Америка, страната, в която всеки болезнено се стреми да е пръв, гепна ме меракът  аз пък да стана Много пръв в нета. Но поради причината, че съм изключително скромен макар да искам,  нямам желание да се възкача на най-високата степен - Най-пръв. Размислих се как да случа това реших  - чрез постинг за музиката!!! Почвам да го пиша:
   В последно време се висват в нета такива постинги, които касаят определен вид популярна музика, попфолка. Те директно достигат до умовете и сърцата на хората, поради което стават най-търсени, в тях проникват милиони нетови следячи на модерното изкуство. Ако е приложен към постинга и линк с музика, преживяващите красотата  й пея, пеят. Ако е приложен линк с танц, обикновено чалга, - танцът, придобил популярност и в президентството ни, -той се изтанцува многократно по ппримера на нашите народни представители, които ваканцуват вместо за законотворчествуват. Като много фундаментални по отношение на музиката и текста постинги аз изтъквам тези на Икономисто. Има обаче и още един, който не му отстъпва, само че не го осветлявам този път, защото блоговото му изявяване в момента се следи с осторожно внимание от Центъра. Постингите на осветления от мен фундаменталист по отношение на музиката нетов изявявач се посещават от милиони нетови почиитатели на попфолк музиката, която той лепва с чалгалинкове към музикпостингите си.

      Появиха се в блога музикални постинги за добър вечер, за добро утро, за лека нощ и какво ли не, но до сега никой се не досети да предложи музика за след икиндиа. Това не може да направи всеки, трябва да гостори някой по-фърст по отношение на музиката от тези двамата фундаменталисти в този жанр на изкяството, ще опитам Аз да сторя това.
  Да кача в нета и аз музикални постинги и така да стана много нетово известен е във възможностте ми, защото аз съм запознат с най-висшите достижения на Балканската култура, включително и с репертоара на водещата в тази област страна, Сърбия. Техните попфолкпевци когато дойдат в България биват канени в най-престижната като култура наша институция, президентството, което явно цени този тип музика и изпълнителите й както и аз. Последната гостенка на президентската ни двойка  бе ДрАгана Миркович - Владимировная, а най.великият на всички времена попфолк певец на Балканите - Миле Китич - никога няма да бъде гост на президентството ни, защото за да му се заплати ще отиде половината от бюджета на държавата ни. Без всякакво съмнение в президентството се изпълнява най-доброто от сръбската чалга и то само от най-водещите попфолкпев/и/ци - Милойкочалгаджи /Миле Китич/, явяващ се придворен певец на сръбските политици, а също Весна Змиянац, Зоран Смочич, Бобан Здравкович, Лайнолюб Войнович, Мирослав Илич - Улянов, Лепа Брена, Драгана Миркович – Владимировная, Яшар Юсуф.
   Това са моите любимци, като изтъквам, че един от тях, Миле Китич е избиран трите последни  години за Мистър Сърбия. Той игра важна роля в службите на Милошевич по време на Юговойнаата, защото е от село, граничещо с областта Западна Славония. Още няколко щриха ще очертая около ореола на този най-пръв сръбски деец на културата. Той пее само на стадиони, защото никаква зала в света не може да събере желаещите да се насладят на изкуството.Имало е случаи, когато хиляди жени в разплодна възраст и момичета след концерта са му налитали като F16 крещейки, направи ми бебе, поради което той е бил извеждан в бронирана машина и с войници. Патентовал е в САЩ слънчеви очила „Миле Китич/”, също и каскети, носещи името му, има и прическа на брадата, също носеща името му.  Носи обувки с остър като игла връх, дъли 50 см, патентовал е и тях. При извънсценичните си изяви какво е правил не е ясно, но му е даден плякор Курецкаогредо. Другата ангажирана политически изключителна певица, - според нея тя е по-велика от Мария Калас! - е мюсюлманката Лепа Брена от Босна. И тя има прякор, даден й при извънконцертните й изяви, тя бива наричана Пичикаояма. Макар мюсюлманка, тя изпълняваше попфолк песни пред сръбските войници, които щяха да освободят Босна от рязаните, но НАТО им развали плана „Караджич . В момента тази певица не пее, записва само аудио, което ме принуди да извадя от архивите на Центъра причините за тази промяна. Оперативният работник бе записал: Започнало е  й закъснява, гласът й надебелявал, а и тя  с почти 20 кг. Щом вече не съм лепа, а дебела, пред публика няма да пея. Явили са я в един Бигбрадър, от където е оотпътувала за Белград с хчек за 250000 лв, но в президентството не е била поканена, както им е била приказката.

 
   Икиндия е понятие от турския език, означава най-високата точка на слънцето.Според мюсюлманите докато слънцето не премине икиндия не се пие. Аз стриктно спазвам това изискването и пия след 12 ч. на обед, като до привечер след бутилка-две добивам настроение и поемам към някой чалга  клуб. Танцът е в кръвта ми.  Отивам с вдъхновение където народът играе чалга и играя по цели нощи. За да бъда готов за тези мои висши чалгаизяви преминах през курсове по чалгатанци, които завърших с връчането ми на лилам пояс..

    Големите ми познания в областта на музиката ми помогнаха да попадна в златното сечение на чалгапесните и чалгакултурата. Преценявам себи си като много силен гросмайстор в този сектор на културата. Засвири ли ми чалгасъстав, който не е на ниво, пощурявам, запее ли ми чалгаизпълнител/ка/ без качества, споменавам нейна майка, пропее ли ми специалист – елей потича в мен…

    В линкове ще приложа любимите ми изпълнители на този нов тип изкуство, който залюбиха децата, младежите, а вече и всички хора, но преди това една много характерна снимка на идоола на балканските младежи, Милойкочалгаджи.

     Този постинг ще покаже ставам ли за Първа страница като останалите, достигнали Първа защото няма как по-нагоре, или не ставам…

                  image

                      Идолът на сръбската култура, Милойко Китич












Гласувай:
4



1. vesever - Най-напред се зачудих какво е Ик...
15.12.2017 22:40
Най-напред се зачудих какво е Икиндия - помислих, че е нещо, свързано с медитация, така ми звучеше на прима виста.
Но от постинга става ясно.
Дотук добре.
Обаче, понеже аз съм много чувствителна, изпитах остър страх от визията на мистър Сърбия още първия път, когато видях снимката му, в един от по-предните постинги, и не се решавах да си пусна клипчетата...
Ала тази вечер, доста след Икиндия, след като пих /мляко с какао/, добих смелост и си го пуснах.
Още мигам на парцали ))
Явно много съм пропуснала...




цитирай
2. sande - Поздрави, Коста !
16.12.2017 10:01
Сръбската чалга е добре известна в България. Тя се е вплела дълбоко в народопсихологията на сърбите. Празници, сватби, тържества, ежедневие - всичко е чалгализирано.

За наш късмет, ние си тръгнахме по наш път. Даже след промяната най - видимия напредък се забелязва във фолклора. Той получи истински разцвет. Погледнете как са облечени нашите певци и певици, танцьорите, носиите, музиката -, хореографията, режисурта природните картини - всички е на светлинни години от сръбската чалгария.
цитирай
3. planinitenabulgaria - Чалгата е едно от обясненията
16.12.2017 18:39
sande написа:
Сръбската чалга е добре известна в България. Тя се е вплела дълбоко в народопсихологията на сърбите. Празници, сватби, тържества, ежедневие - всичко е чалгализирано.

За наш късмет, ние си тръгнахме по наш път. Даже след промяната най - видимия напредък се забелязва във фолклора. Той получи истински разцвет. Погледнете как са облечени нашите певци и певици, танцьорите, носиите, музиката -, хореографията, режисурта природните картини - всички е на светлинни години от сръбската чалгария.


защо сърбите не се ориентират към културна Европа, а към Евразия...
цитирай
4. planinitenabulgaria - Има един идиом, който изразява отношението на жените към красивите мъже.
16.12.2017 18:45
Някога казвахме, налитат му като F 16. Това е най-бързият американски изтребител.
Сега казваме: Налитат му като ракета на Путин - най-бързите ракети на света.
За Мили Китич и това сравнение не е достатъчно, още по-бързи и агресивни са фенките му. При налета си те издават и звуци - желимо бебе /направи ми бебе!!!/.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12183258
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031