Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2020 21:24 - ЧАСТ ОТ ИНТЕЛЕКТУАЛЦИТЕ НИ ....
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 757 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 15.09.2020 21:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                                                                                      С посвещение:

ЧАСТ ОТ ИНТЕЛЕКТУАЛЦИТЕ НИ – НЕОБРАТИМО УВРЕДЕНИ ОТ ПРОСТАЩИНАТА, НАЛЕГНАЛА С МОЩ СТРАНАТА НИ...

 

    Повод да напиша този постинг е интервю на една дама от областта на изкуството, която много уважавам. Макар творец, интелектуалец и изключително умна, тя така вече две десетилетия не осъзнава, че е ползвана от определена политическа партия, стремяща се чрез личности като нея да покаже, че членовете й са непростаци /б. м. като биринджиите й/. Тази партия е лабораторен продукт на ДС, пуснат на политическия пазар ведната след  отстраняването от кърмчийския пост на страната на Живков през1989 г. в резултат на вътрешно-партиен преврат. Дамата, чието име няма да спомена, стана жертва не само на тази партия, но и на метастазите й - всичките производни на БСП - през които тя мимикрира, за да се съхрани. Цитирам няколко – тази на Христо Иванов, на Мая Манолова, на Слави Трифонов, има и резервен обръч. Същите тези метастази, превърнали се вече в ракови гнезда по страната сега опитват чрез пуч, оглавяван от президента ни да се върнат във властта. Чрез избори не става, защото хората вместо да гласуват за такИви, споменават техни майки. Първосигналните призиви на президента към Улицата са:

   - Първо оставка, после ще видим, Вън мутрите от изпълнителната власт и прокуратурата!!!!!!!!!!

   В парламента като се появи преди дни пък поиска оставката му, като да не е имало избори за парламент, а представител на народа е той, недоправеният ни президент. Такава простащина и неспазване на Конституцията са недопустими. Точно тази безгранична простащина и наглост президентнска интелигенцията трябва да дешифрира, да обясни на хората, ако тя наистина е интелигенция. Защото става въпрос не за изява на държавник, а за сценарист на пуч, планиран в Кремъл, протичащ в София,  прилагащ методите от времето на голямата лъжа – обединител на нацията бил, президентът,натовски генерал, бил, вероятно има и сайт ЕламерИтни.  Няма такова нещо, това нещо е троянският кон на Путин в България. Не се намери обаче интелектуалец, който да обясни на хората какво върши президента, как непрестанно нарушава Конституцията и че всичко, което той иска освен, че не е законно, няма и да му се получи. Небоклуците, които не излизат на улицата ще кажат какво искат на избори. Резултатът от дейността на президента ни обаче е разцепване на нацията. Видиотените, недоправените, търсещите доходи без да се трудят, родените за кретиени, манипулируемите от социалните мрежи - част от тях ще му заподкрепничат в простащините му.

    Друга такава жертва в буквалния смисъл на думата – той почина!!! - стана проф. Абрашев, министър на културата в правителството на царо. БСП го превърна в обект на подигравки, а той бе много чувствителен човек, музикант.  Като честен човек Абрашев никога не можеше да повярва, че Царо е разработка на Примаков, което означава ченге, че на всички отговорни министерски постове тогава имаше министри ченгета, а неможещите да проумеят това интелектуалци, верни му до смърт, не можеха да допуснат това и в мислите си. Като да не са живяли дълги години в Голямата лъжа.  Поради това почина Абрашев, който имаше много тежка форма на диабет. Разбра ли как бе употребен, това той запази в тайна. Не беше само той, който вярваше в Царо и мислеше, че времето на н. в. Цар Борис ІІІ и златните години на България – 1934/1938 - се завръщат.

    Интелектуалците ни в момента са объркани, но причината за това е в самите тях, до толкоз са интелектуалци. Те не могат да осъзнаят какво се случва около самите тях, да не говоря по света, поради което са импотентни да излезат с решения на проблемите от свое име, да вземат страна по случващото се в страната, против простащината и лошите хора, които я раздухват, да подкрепят ПОЛИТИЧЕСКИ в миниплан от свое име с идея как доброто да победи злото, обхванало страната ни в момент, когато чрез пуч, неуважавайки изборните резултати, зад паравана този път на популист, президентът ни иска да вземе властта и да ни върне в орбитата на приматите, ОНД. Има нещо сбъркано в тези наши интелектуалци, в момента пацифисти или пък кастрирани от към всякаква възможност да излезат с нещо разумно по повод случващото се в стрната. А може би трябваше да ги поставя в кавички, защото понятието интелектуалец означава първенец, когото другите слушат и той има влияние в обществото. Влиянието се изразява в това, че каквото интелектуалецът прави се следи от хората и част от тях се стремят да правят същото като него. При завладяването ни от турците първото нещо, което те са сторвали е било да избият първенците на населеното място, образовани в някакаква степен. По същия начин са постъпвали и джелатите под ръководството на съветски инструктори след Деветото, избивайки чрез народен съд, интернирайки или убивайки чрез поръчкови джелати интелектуалците ни.

    Личностите, които турците са наричали първенци по времето веднага след Деветото са били кметът на населеното място, полицаят, горският, пощаджията, учителят,  лекарят. Унищожването на интелигенцията ни след Деветото неминуемо носи печата върху голяма част от тези,  самоопроделящи се днес като интелигенция, на които е вменено да са такива или пък са удостоени като такива. Сещам се за една такава интелигентка, дъщерята на Бабикян, дошла от чужбина за да се бори срещу Каскета и за машинното гласуване, която най-първият ни интелигент,  Трифонов, наинтервюира в собствената си телевизия. Почти всички, дошли от чужбина да махат Касета и да се борят за машинно гласуване, викайки оставка, балумба Радев, доле Каскета, се представят за интелигентни хора, видяли как стават нещата по света... и поради това се наинтелигентнизирали. Горките деца на олигарсите, на бившите от ДС. Млади интелектуальники или санктасимплицитасники, ако някой е гледал това шоу на Слави, да прецени сам.

      Интелигентният човек е умен, той има някакав талант, излъчването му е достатъчно за да стане ясно какъв е той. Това са хора от висш тип, създания съвършени в пълния смисъл на думата, с позиция в живота. Претенции обаче, че са интелигентни имат много хора. Голяма част от тях претендират за такива, защото работят в областта на изкуството, но ако те не са наясно, аз, който не съм нито интелектуалец, нито с титла им подсказвам, че това съсем не е достатъчно да бъдат те такива. Първото изискване за интелектуалците е да бъдат комплексни личности - каквито са в живота, такива трябва да бъдат и в творчеството си.  Може да си добър в някоя област на изкуството и извън нея да си ненаясно с всичко останало, което се случва около теб, като има и по-тежки случаи, когато псевдоинтелектуалци или такива, на които това качество е вменено, раздават акъли от телевизията - една от най-непочтените медии, защото каналите са частни и следват политическата програма на собствениците си.

    Интелектуалец се превърна в професия, в която част от жените, поели по този път ако я комбинират с едно друго, много старо изкуство, достигат до най-сияйните върхове на псевдоинтелектуализЪма. Цитирам една бивша готвачка, сега журналистка, на която е вменено, че е интелектуалка. Само като я види специалист той преценява, че тя за всичко става или както в други области на страната казват, отвсякъде става. Ще цитирам някои имена на набедени интелектуалки, но на тази - не:  Елена Йончева, Мая Манолова, много са. Пръв интелектуалец сред интелигентите е Трифонов, такъв е Радев, с такива претенции е и съблогърът ни Блекпредатор. Ще дам пример от телевизията, при който питаха един младеж, кой е написал текста на песента „Вятър ечи балкан стене”. Без всякакво колебание, той казва, че авторът е Трифонов, защото той пее тази песен. Още един пример ще дам с една интелигентна възрастна жена, която наинтервюираха по време на втория ден на Великото народно въстание. Жената, доста възмутена от видяното пред НС, каза:     

   -  Никога не съм очаквала, че младите хора могат да бъдат толкова глупави!

    Интервюто бе на входа на Парламента, където имаше протест на майките с увредените деца, а до тях – ковчези, бесилки, бали със сено, призиви „Вън мафията от изпълнителната власт и прокуратурата!”, „Системата ни убива”.

   Такива „интелектуалци” пишат тъпи стихове, които не правят смисъл, висват ги в нета, други са се специализирали по кандърми. Ще цитирам два нетови изявника, специалисти высшего класса в тази ниша – Ив69 от блога и професор-доктор Венцислав Киндалов от ФБ.

   Интелектуалците, които съвсем не са такива или ни биват представяни за такива или пък те се самоопределят като такива, объркват главите на хората с целенасочени статии на собствена тема или по поръчка, по същество фалшиви новини, носещи дезинформация и пропаганда. Друга форма на изява не тези интелектуальники е да ги явят по някоя телевизия, за да мЕнят мисли с някой друг като тях, наподобяващ на /бело/светнат по главата с твърд предмет.. Финалът на тези разговори е завоалирана подкрепа на протестниките против Каскета и за машинно гласуване, оставка, за да могат първенците на протестиращите да разговарят с народа. Защото народът бил обран, с празни чекмеджета, а властта и като спи се виждали пълните й с кюлчета чекмеджета. Така  не става, затова за тях -  народен съд, бесилка и ковчег. Само така ще се напълнят чекмеджетата на народа според президента ни, и той инетелектник според него сАмия и Улицата, която го химнослови.

   Да е написал някой интелектуалец нещо във връзка с това изказване на президента?  Совсем нет!!! Така интелектуалците застават на страната на тези, които биват употребявани, защото са глупави и  совместно с боклуциге от Улицата се борят 30 години след пъръвите стъпки към демокрацията да ни зауправляват Манолова и Трифонов.

  Ще завърша постинга си да изглежда малко весело, но не е така:

   Трамвай №10, препълнен, пътува циганско семейство. Качва се млада жена с къса рокля и страхотен задник. Циганинът така се извъртял, че застанал зад нея и...я обладал. Циганката побесняла от изневярата, слязла заедно с жената с късата пола и й казала”

   - Другарке, мъжът ми докато бе зад теб те н...ба, защо му разреши?

   Дамата отвърнала:

-       Една истинска интелектуалка никога не трябва да се

интересува какво се върши зад гърба й.

  Може да изглежда смешна тази случка, но с пасивните ни при ситуации като днешната интелектники се върши точно това. Като ни изгонят заради простащината ни от ЕС и ни гушнат в ОНД, ще бъде за тях и още по-страшно. Натам гласи нещата президентът ни, а сотрудниките му удобно са се разположили зад интелигетниките ни, не пояснам с каква цел. И успешно работят с тях.

 

   Има и изключения, разбира се, ще посоча едно.

  Само една интелигентна дама-творец в блога е с позиция, за което аз я  поздравих лично на два пъти и получих благодарности за поздрава ми към нея. Има знак на признак, че още един блогър върви към поздрав от мен, оставил съм го на мониторинг. При такива казуси в Голямата страна, избрала си президент до 2036 г. казват:

   Ще поживеем, ще видим....

   И за финален акорд, едно стихо от учебника по музика за V клас:

        Кон излезе на ливада
        вдъхна въздух и умря.

        Полетя към небесата
        и какво ли не видя:

       Две кебапчета крилати,
       пазят рая с автомати.

   Замилям се:
  Ако Решетников, Нинова, Венци Стефанов и Ламбо не бяха назначили Радев за президент, а за поет, само той би могъл да напише по-добро стихо от това... 

 

 

      



Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12190780
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18322
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031