Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06.2020 22:00 - КРАТКА ИСТОРИЯ НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1976 Коментари: 11 Гласове:
2

Последна промяна: 21.06.2020 22:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

                                        КРАТКА ИСТОРИЯ НА ВТОРАТА СВЕТОВНА  ВОЙНА

 

   Мнозина /не/знаят истината за тази трагична страница в историята на човечеството, в резултат на която светът и сега се тресе. Причината за това е, че истината за тази трагедия се прикрива от т. н. велики сили, които този път пропускам да нарека идиотите. Прикриването на истината от тях би могло да бъде квалифицирано и по друг начин - истината се обяснява с лъжи или – което е съвсем точно!!! – с нея се проституира вече 75 години. Най-крепкото и най-последователно проституиране по този  казус се провежда в Русия. Ненормальниките сега ще правят парад по случай Деня на победата, един от компонентите към Голямата лъжа - фундаменът на политиката в Русия, с положен първи камък от преди 100 години от марксленинцитеа сега тази тяхна пилитическа идеология е вече изградена, завършена,  наподобява величествена катедрала като Дома в Кьолн. Бащицата на олигарсите увенчава Голямата лъжа, как купол венчает собор. Само че този собор е фалшив. Фалшив е и празникът им, най-важен за олигарсите и бащицата им, фарс, производен от Голямата лъжа.

    В този постинг ще погледна на случилото се през ВСВ и послезвалите я договори от друга гледна точка, не тази на Сталин, вкарана в българските учебници. Имам интересе в разни области и съм придобил задълбочени познания в тях. Освен темата Балканите и други области, съвсем различни, винаги съм проявявал интерес към двете световни войни.

    Голямата лъжа е фундаментът на политиката на Русия, водена вече повече от 100 години. Такава политика водят айатолласите на Иран, изградена върху друг тип фундамент, Корана, затова биват наричани фундаменталисти. Голямата лъжа продължава в Русия вече три поколения, поради което последното от тях твърдо я възпрпиема като своя жизнена среда, то няма избор, тя вече присъства в чипа му. Този дълъг период стана причината хората да се приспособят да живеят в нея и така те се превърнаха в народ, който не може да осъществява контакти с другите народи – културни, икономически, чисто човешки. Вместо тези нормални контакти от Русия към останалия свят се заподмятват ракети. Преди милиони години приматите, за да са по-убедителни, когато са излагали мотивите си, са заподмятвали сопи. Техниката сега е отишла напред, но маймуните са си останали маймуни като мислене и поведение. Независимо със сопи ли разполагат или ракети, те носят гена на предците си и заподмятването на застрашаващи предмети е останало като тяхна поведение в чипа им.  Културните държави работят, произвеждат, творят. Държавите примати, не можещи да правят нищо, мислят как да унищожат културните държави. Ще дам и примери по-късно.

    В Америка е по-различно – там хората /б. м. необразованите от Категория „Сит търбух за наука глух”, считат победата на страната им в тази война за основа на възхода им, а Германия за виновна за тази война, страна, в която и сега живеят лоши хора, които правят роши неща. Вменява им се, че са фашисти, националсоциалисти, кафява чума. Необичането на германците в Америка стига до там, че те гледат с неодобрение към съседа си, ако си е купил Фолксваген тип костенурка, считан за символ на Германия от времето на Хитлер. За скъпите немски возила критериите са им други - колкото по-скъп автомобил има американецът, толкоз по-умен е той. Затова може и да е немски.

    Ако в СССР /сега Русия/ истината за тази война е обърната на 180 градуса наляво, то в Америка истината за тази война е обърната 180 градуса надясно и така посоките на „труженниците” по този казус са еднакви, но противоположни на истината за нея. Има тенденции това да не продължава, но преходът не може да е внезапен - 75 години простотии и сега, изведнаж нещо съвсем различно. Това опитаха вече да направят авгличаните.

  Губещи от  последствията на ВСВ обаче вече са всички, защото светът стана глобален. Европа загуби много, защото договорите след ВСВ поставиха основата на нейната разруха.  Вече започна да губи и страната, която до сега благодарение на тази война бе най-силните в света, САЩ.  Първи забелязаха това  англичаните и по повод 75 годишнината  от края на ВСВ казаха нещо, което се приближава до една от истините за тази война – виновник за нея е и Сталин. Премълчаха обаче другата истина, че виновници за войната са и те и че въвлякоха Сталин в нея за да отърват кожата. Ама не им се получи, спасението им дойде от другаде, срещу съсипването на Европа и особено Източна Европа, която бе предоставена на Сталин да я граби. Каквото ограби – ограби, цитирам откраднатите заводи на Германия, но стана нещо много по-страшно – въведена бе съветската система, която увищожи културното наследство в тези страни, включително и ценностната система на хората в страните от т. н. съветски блок, по същество лагер, което се оказа най-страшното за тях.

    Французите отдавна се отказаха да отбелязват тържествено края на войната, и правилно – тя е срам за тях, макар да се причисляват към победителите.

   ВСВ бе неизбежна. Това го предрече американският президент след края на ПСВ, Уилсън, който по интелект бива поставян на първо място сред цялата серия американски президенти до сега. Той е от гилдията на образованите хора, бил е професор. А между останалите президенти на САЩ имаше и нетакива – Джонсън – който не знаеше че има Италия, друг един, Тръмп мисли, че Финландия е република към Русия. Образованият Уилсън след края на ПСВ присъства на договорите, сключени между добрите в тази война, Англия и Франци и лошите – Германия и подкрепящине ги, включително и ние. Още тогава Уилсън предупреждава напилите се като кърлежи с кръв колониални държави Англия и Франция, че с тези договори те залагат средващ голям конфликт, продължение на тази война. Той предупреждава Англия и Франциа и за още нещо, че Австроунгария не трябва да се ликвидира като държава, защото тя като една голяма и силна държава в центъра на Европа ще гарантира стабилност на континента. Преялите с ограбеното от колониите си, Англия и Франция, обаче виждат във всяка голяма държава в Европа заплаха за тях – да им отнемат колониите - препитанието им, каквото за циганите са детските и социалните помощи и не се съгласяват. А е трябвало да послушат Уилсън, защото с помощта на Америка – тогава в края на ПСВ пак  Европа дебаркират американски войски да  воюват срещу Германия – „добрите” печелят войната. Те откъсват от страните на „лошите” територии с етническото им население и ги придават към чужди държави, налагат безумни репарации, ограничения във въоръжаването на лошите. И още едно много опасно нещо сторват – вкарват и Русия във войната чрез преврат, ВОСР, организиран от Коминтерна за да ползват великите сили нейните природни и човешки ресурси. В подготовката за този процес с пари участва и Германия. Русия /б/е също колониална държава, чиито колонии се разпростират върху територии с население на големи площи от Северен Кавказ до Китай. Разликата е, че ако останат без колонии Англия и Франция ще продължат да съществуват, докато Русия ако остане без колониите си, все едно днес да остане без приходите от петролните и газови находища в Сибир. Това ще е краят на тази държава, която нищо не може да произведе. Антантата недоотчете всички опастности с „революцията” в Русия, сметките й излязоха криви. Може би мислеха комунизмът там да е нещо временно, което те като щракнат сх пръсти да се махне, но злото, насадена в тази страна се оказа изгодно за САЩ. И не бе премахнато. Днес то държи под ядрен прицел света.

 

   Казаното от Уилсън се сбъдва. Настъпва „мир”, но ощетените от договорите след ВСВ никога няма да приемат тези договори. Територии от Германия минават към Франция, от Австрия към Италия, Унгария губи 70% от територията си. Ние, защото сме били лоши, също сме наказани с непосилни репарации и отнемане на територии.

   Животът след ПСВ продължава – Англия и Франция продължават да ограбват света, но всяка империя има начало, зенит и край, когато империята се изчерпи. Няколко века Англия живее от чужд труд, естествено е хората им да се изродят, което се случва, а сега този процес при тях продължава по експонента. Това могат да го констатират и неспециалистите, потлеждайки към един само британец, дошъл на алкохолен туризъм в Слънчев бряг. Французите, вживявайки се като велика нация са стигнали до болезнена мегаломания, гигантизъм. Оценката на страната за самата себе си не е реална, колкото и да напомнят за великия им Наполеон, години тиранизирал цяла Европа. Самите французи също са с фалшива оценка за себе си. Само при боклуци могат да пробият левите маркспутинци, а там такива, изметта на Льо Пен, има доста, които клатят държавата им.  Най-точната оценка за Франция дадоха поляците, които я нарекоха болна нация.

  Отминавайки годините за възстановяването на Европа след ПСВ, останала в историята като Окопна, една от наситените с най-голяма злоба на държавите една срещу друга, в нея постепенно  започнаха промени. „Лошите” от ПСВ започнаха да развиват икономиките си, да постигат успехи, при това без да ограбват чужд труд, както „добрите” сторват с колониите си по света. Доста от страните, близки на Германия също напреднаха икономически, между тях и България. Германия намери и начин да се отърве от ограниченията в договорите след ПСВ по отношение на военната й сила. Тя се сближи с СССР и там започна да произвежда военна екипировка за войната, която нямаше как да не започне за да бъдат премахнати тези договори. От този прогрес на Германия във военната оласт се възползва и СССР, на чиято територия се развиваше тази дейност. Възникна националсоциализма в Германия, в основата на който бяха исканията в държавите да живеят хора от един етнос и границите между държавите да са граници между етносите. Това разбиране за нормално същесвуване на хората от един и същи етнос бе заявка за отказ на „добрите” /б. м. идиотите експлоататори Англия и Франция/ от договорите след ПСВ, но и против колониалното ограбване на страните по света. Както България след разделянето й на Източна Румелия и Княжество България искаше да се обедини, същото важеше и за Германия с нейните провинции Елзас, Лотарингия, Саар, които останаха подвластни на Франция подобно на нашата Източна Румелия на Турция. Това обаче би променило световния ред, начело на който все още си мислеха, че са англичаните заради богатствата, които ограбваха от колониите, администрацията им по тези колонии и войските им, разположени там. Напомням за идиотите, нападнали от Индия Тибет, защото считали бртанските интереси за застрашени.

    Бавно, но сигурно Германия се готвеше за война за да бъдат премахнати договорите след ПСВ, но за да поведе тя тази война, Германия трябваше да има гръб, СССР. А СССР по това време се превръщаше във военна сила. Начело бе Сталин, чиято политика бе продължжение на руската експанзия по света, повтарям, да завладява чужди държави и да ги експлоатира, защото раздирана от противоречия и простотия в нея циклично настъпваха години на голодомор. СССР и в частност Сталин имаха голям принос да реализира Германия въоръжаването си, Германия съзнаваше този фактор. Макар коренно противоположни, интересите им в случая съвпадаха, а какво щеше да стане после е ясно. Така се стигна до договора между Германия и СССР, сключен от външните им министри. В този договор е имало определана дата, когато двете страни да зачочнат едновременно военни действия, какво да придобие Сталин в резултат на войната – Финландия, Балтийските държави, половината Полша, за гдето, ще осигурява гърба на Германия докато тя размаже идитотие / б. м. добрите в ПСВ/ и премахне договорите, разделили хората в Европа. Съвсем друго обаче е мислел Сталин, той излъга Хитлер. Години след войната, Чърчил казва същото: Сталин ме излъга! Ще се върна на това.

   Превръщайки се в суперсила Германия започва да възвръща без военни действия, чрез аншлуси, отнетите й територии след ПСВ, но след свъррзването на Прусия чрез т. н. Коридор с Германия, който минава през територията на Полша, откъсвайки Полша от Балтийско море, Англия обявява война на Германия. Да се бие с Германия обаче не й държи, германците ще ги прегазят за дни.

   Поради играта на Сталин, не едновременно с Хитлер, а след него да започне военни дийствия, за да казва, че не той и Хитлер са причината за започване на предстоящата война, а само Хитлер, войната започва чак през м. септември. Тази година за пръв път по случай 75 години от края на ВСВ англичаните показаха точно този документ от двустранното споразумение между Рибентроп и Молотов. Германците нахлуват в Полша от запад, малко след това – СССР от изток. За да ги спасят ог германците, затова влизала СССР в Полша, затова и застрелват 22000 полски офицери може би. Достигат до границата на териториите в Полша както са си ги поделили според договора, но стоенето им е динамично. След години ще се разкрият намеренията на Сталин.

   Фрнция също се готви за война, Англия се готви, но те не могат да се мерят с Германия, която ще ги прегази в една война, планирана за светкавична. Войната започва, подчертавам, Европейската война. Франция губи войната много бързо, но се предава и избягва разрушенията. Хитлер отива да разгледа Айфеловата кула, но французите му спряли тока за асансьора, така и не се качил. В сметките на Хитлер Франция е била най-подходяща за европейски проститутник,  така е гледал Хитлер на французите. Германските войски не преминават във Франция през укрепената линия Мажино, а им прониват хитро, изотозад, през територията на Белгия – още една изкуствено създадена дължава с три етноса - и така влизат на френска територия зад укрепената линия. А френските войници се предават на германците както войниците на Садам Хюсеин на американските. Отбелязвам, че от коляното на най-малкия по население етнос на Белгия, фламандците, произлиза Бетховен.  

   Англия е бита отвсякъде,  свила се е на острова и капитулацията й е неизбежна. За да бъде тя спасена, бе жертван целият световен ред. Така Англия се оказва еднакво виновна за всичките злини по света, които ни сполетяха и остават.

   Срещу по-силната Германия не могат да й помогнат и войниците от колониалните й държави, които се бият на нейна страна Това е също ненормално, защото така утвърждават грабителството на държавата паразит спрямо тяхната.  Европейската война, целта на която бе премахване на договорите от ПСВ изглежда към края си. Но не е така, идва ред на английската дипломация и на подлостта на Сталин.

   Англичаните убеждават американците, което наистина си е така, че ако в Европа бъдат създадени Европейски съединени щати, Америка няма бъдеще. Американците също са наясно с това, колкото и ниско да е интелектуалното им ниво. Идва часът на американците да да стана първа сила в света и да го превърнат своя колония, но не както това са сторвали грабителите англичани, сбърканите генно сънардници на великоия Наполеон или руските примати. Така ще направят американците, че светът да заработи за тях. Години след като това се осъществи, вече знаем какъв е бил замисълът им. Давам пример с една индийка, която работи по компютъра, като изпраща упътване или схеми на електроуреди. Фирмата от Америка й плаща по един долар на час, ако плащаше на американка, щеше да дава по 10 или повече долара. За индийката това е много голяма сума.

   Намесата на американците в европейската война я превръща в световна, която ще наложи нов световен ред, известно какъв. Тактиката на америкнаците е последователна и води до успешен край за тях. Те превръщат като начало Англия в своя военно-въздушна база, от която да излитат техните огромни бомбардировачи и да започнат да рушат Германия. С техника ще се бият с Германия, не с войници, тази война е на ресурсите. Те са една от най-силните като икономики държави в света по онова време.

    Въвличането на Америка във войната е един от двата полезни хода на Англия. Те обаче имат и втори ход, който е подготвен – Сталин се абортира от договора Молотов-Рибентроп и се присъединява към Англия. Амбициите на Сталин са да завладее нови територии и държави, но повече от тези в договора с Хитлер. Той смята, че има достатъчно дивизии и тежка военна техника да победи Германия, в която да нахлуе от Полша. В Полша Сталин е вкарал огромно количество тежки оръжия и милиони войници, за да нападне в гръб Германия. За първи път там са включени в сраженията огромни танкове, непробиваеми за противотанковите оръдия тогава , големите оръдия получават бетоноразбиващи снаряди, също достижение на военната техника тотгава, съветска разработка.

   Хитлер сваля блокадата на Англия ,която е обезкръвена и насочва войските си срещу Сталин. В началото трудно, но Червената армия бе изтласкана от Полша след огромни загуби от нея в хора и техника и германците навлязоха в СССР. Този вариант напомня за една друга война, когато Израел за дни чрез блицкрииг наби Египет, Йордани и Сирия едновременно.  

  Европейската война макар и с непредвиден по този начин финал, отново наближаваше края си, Хитлер смаза и трете нанормалника. Тогава дойде часът на Америка. Разположена стратегически далеч от Европа, с огромна иономическа и технологична мощ, тя единствена можеше да победи Германия, която на практика в този монет воюваше с повече от половината свят като икономика, ако се причислят и колониите. Заова ако ПСВ бе окачествена като окопна, зловеща, тази бе война на ресурсите. Така я характеризира Чърчил. А как англичаните гледат на колониите си тогава? Заповядва Чърчил да се изземат всички храни от един регион на Индия и да се доставят на закъсалата Гърция. Резултатът – 5 млн. индийци умират от глад. Чърчил не изказва никакво съжаление, казва, че мрази индийците. По-късно ще направи подобно зло на България, като я подари на Сталин да я ограбва като компенсация за загубите на СССР във ВСВ, воювал за спасението на Британската империя от германците.

  Ходът на войната става съвсем различен. Щатите водят война в Далечния Изток, където трън в очите им се явява най-развитата като икономика страна , Япония, чието господство върху този огромен регион те искат да премахнат и да установят своето.  Само те да останат силна държава, друга такава, която да им се противопостави военно или икономически да няма по света.  Америкаанците не могат да превземат Япония, това с нея може да се случи само ако бъдат избити всичките японци, те не се предават. Но обкръжени от самолетоносачи, японците нямат полезен ход. Тук военните действия не водят до нищо и  Америка се отваря към военни действия в Европа. Няма да воюва с Геермания, ще ги срази като унищожи инфраструктурата им чрез бомбардировки от непотопояемия самолетоносач, Англия. Унищощавайки инфраструктуурата на Германия, заводите им които произвеждат за нуждите на войната, немските войници остават без муниции далеч, далеч от Германия ,напр. при Сталинград. Нито храна, нито оръжия можеха да бъдат изпратени там, защото американците с техните огромни бомбардировачи разрушаваха систематично Германия, давайки възможност на съюзниците – Англия, която бе ползвана за въздушна база и имаше няколоко останали военни морски съда и доста повече самолети, да се активизират отново. Бити жестоко, ни Франция, ни Англия можеха да сторят нещо. Съветските войски, получавайки муниции и помощ от техните заводи и всякакви снаряжения от Америка, започнаха настъпление към Германия. Преминавайки през Румъния, Полша, Унгария, Чехия, Словакия, достигайки до Берлин, те останаха там.

   Войната спечели Америка, така бе спасена Англия, победител се писа и Франция, която яде последния пердах при Диен Биен Фу години по-късно. За да разберат, че от тях не само войници, но и нищо не става и след този пердах от виетнаците се оринтраха към т. н. чуждестранни легиони, както Съветите ползваха кубинските негри по Африка по-късно. За благодарност от страна на Англия, на Звяра /така Чърчил нарича Сталин/ бяха предоставени за ограбване държавите, през които мина Червената Армия и бяха окупирани от СССР. Направи им и още едни подарък, България,  защото Чърчил е мразел българите. Той много добре е знаел какво ще ни случат руснаците, както добре е  знаел, че в Дрезден няма ниедин войник, но го разруши, а с одобрението на Сталин разруши частично София и Враца. Тези разрухи и убити хора нямат нищо общо с военните действия, това е световен вандализъм на англичаните.

    Идва ред на новите договори след свършването на ВСВ. Американците са строителните инженери на тези договори, но архитектът им е Чърчил, който е имал най-голям авторитет измежду тримата големи. Досущф същите като тези от рисунките на Доню Донев...Новите договорите препотвърждават договорите след ПСВ и ги правят още по-тежки за лошите. Американците налагат нов ред в Европа, доста добре замислен как да я принизят и унищожат постепенно, в основата на който влизат пазарните отношения. Най-податливи към пазарните отношения са циганите. Който е влизал по работа в кварталите им ще ме разбере. Пазарните, а не разумните и почтени контакти  са контингент на необразованите, неинтелигентнити хора, днес с тези пазарни контакти Китай смая светът. С това се залага подмяната на ценностната система на европейците, които са дали световната култура, но загубили войната, ще играят по американската свирка. Изискването на Хитлер да живеят хора от един етнос в една държава и границите на тези държави да са граници между етносите се счита за глупаво. С отпуснатият кредит от Америка за възстановяването на Европа по планът Маршал в нея навлизат като работници други етноси, които остават там. Америка по този начин спасява СССР, както и Англия и Франция от Германия, но сторва това по много подъл начин. По същество те толерират Сталин, превръщайки се в световното зло, залагайки противопоставяне в Европа между нея и СССР, което само те могат да предотвратят и така да се разпореждат в Европа, да са господари и тук, защото европейците, причина за тази война /без Германия/ са непочтени, лъжат се един друг, изменят си, никаква стабилност или последователност, нямат, а само интереси, подлости и простотии.

   В договорите след ВСВ е било предвидено за определени години Франция и Англия да се оттеглят от колониите си. Те сторват това, засмуквайки на своя територия хора от колониалните държави с интелигентност нула, които не могат да се вградят в техните страни. В Англия – предимно араби от Индия и Пакистан, но също и черни, във Франция – предимно черни и по-малко араби от страните Тунис, Мароко и Алжир. Тези малцинства сега стават все по-големи за страните, в които живеят и са бомба със закъснител в тях, която неминуемо ще избухне. Тази бомба избухна в ЮАР и съсипа страната, сега се активира в Америка, където черните правят същото, каквото някога в ЮАР. Като тях започват и черните в Европа, като навсякъде протестите им се яхват от левите маркспутинци, които не се различават от тези, извършили ВОСР преди почти век. Злото, което някога от Европа насадиха в Русия чрез Интернационала, сега се връща при тях.

  На този фон Путин ще демонстрира новите си оръжия, ще има пак парад по случай Деня на победата. И вероятно пакф ще каже, че СССР строшил гръбнака на кафявата чума и спечелил ВСВ. А победа не е имало, имало е спасение на Сталин, респ. СССР от американците, които разрушиха Германия. В Европейската война Хитлер размаза Англия, Франция и СССР, английската дипломация обаче привлече в тази война Америка, с което превърна войната в световна, а с нея и Америка в най-силната държава в света. Войната бе на първо място за спасяването на Англия, а пасивите понесоха почти всички европейски държави.

   Разрухата на Европа, напрежението по света, ядрените арсенали, с които се сдобиха Русия и Северна Корея, са също метастази на тази война. И още сто злини, стоварили се на света, напр. развалянето на реда в Далечния изток, при който не най-културната държава там остана фаворит, а една друга, в която хората ядат хлбарки и змии. А в Европа вместо начело на континента да бъде най-съвършената държава, Германия, тук фаворит стана една стрена примат, която нищо не може да произведе, но пък успешно заподмятва ракети.

   Как няма да е объркан светът днес, след като в него бе уреден такъв нов ред от една компилация от държави, в коато има болна нация, изродена нация и агресивни примати?

    А може и да върви, но според баснята на П. Славейков, ето така: 

                         image


 

  





Гласувай:
4



1. morskipesni - Това не е "история'", а глупава мам'риканска пропаганда.
22.06.2020 11:08
Няма да хване дикиш, приказката е твърде наивистична и зле съшита.
цитирай
2. planinitenabulgaria - Истината я чухме по време на миналогодишния Ден победы от Путин:
22.06.2020 13:45
СССР пречупи гръбнака на кафявата чума и спечели ВСВ! Вие явно сте бил достатъчно пьан и не сте се сезирал в нея. Има я в писанието ми, прочетете го пак. Всички честни хора с протгресивни виждания знаят за нея.
цитирай
3. batogo - !!!:))) Чест и почитания за публикацията, истинолюбиви г-н Planinitenabulgaria!
22.06.2020 14:02
Перфектно аргументираните, разкриващи цялата задкулисна същност на ВСВ Истини, изложени от Вас в тази публикация, заслужават да получат трибуна, за да достигнат до колкото може повече българи, за да се тушират заблудите, наслоявани в съзнанието на поколения български деца посредством образователната система, медиите и историческата литература у нас, манипулирани по съветски образец.
ИСТИНАТА е най-ефикасното лекарство срещу бездуховността и опростачването! Аз съм Ви благодарен за написването и публикуването на този дълбок причинно-следствен анализ, осветляващ реално, в дълбочина, Истината за основните исторически процеси и реалности на ХХ век, които би трябвало да се изучават разгласяват, за да се събуди и осъзнае народа ни и да приключи с илюзиите.
Ще препоръчвам всеки ден на читателите си Вашата публикация!
Поклон!
цитирай
4. planinitenabulgaria - Благодаря за интелигентния коментар!
22.06.2020 21:04
batogo написа:
Перфектно аргументираните, разкриващи цялата задкулисна същност на ВСВ Истини, изложени от Вас в тази публикация, заслужават да получат трибуна, за да достигнат до колкото може повече българи, за да се тушират заблудите, наслоявани в съзнанието на поколения български деца посредством образователната система, медиите и историческата литература у нас, манипулирани по съветски образец.
ИСТИНАТА е най-ефикасното лекарство срещу бездуховността и опростачването! Аз съм Ви благодарен за написването и публикуването на този дълбок причинно-следствен анализ, осветляващ реално, в дълбочина, Истината за основните исторически процеси и реалности на ХХ век, които би трябвало да се изучават разгласяват, за да се събуди и осъзнае народа ни и да приключи с илюзиите.
Ще препоръчвам всеки ден на читателите си Вашата публикация!
Поклон!


В търсене на корените на злото в съвремието ни се убедих, че неговият фундамент са двете световни войни, на които и ние два пъти ставаме жертва. В тях е заложено злото и това е направено съзнателно. Виновни са европейците - едните за да запазят колониите си и да спрат прогреса на държавите, не разчитащи на ограбването на други народи, други - да се възползват от неразборията между европейските държави чрез азиатска хитрост и подлост. За пример посочвам договора на Сталин с Хитлер, да му пази гърба. Той обаче тайно се съюзява с Англия и се готви да нападне Германия вероломно, тук приляга тази руска дума.
Лошото обаче за нас бе, че Чърчил ни подари на Сталин, а още по-лошото е, че неговата полотическа доктрина, наречена по-късно Голямата лъжа намери почва у нас така, както в Русия. Разрушена бе основата на страната, селото, разви се небивала миграция към градовете, където имаше работа, много хора избягаха, защото им взеха имотите и нищо не ги задържаше в България. Случи се и най-страшното - комунистите разрушиха сивмолите на справедливостта, вярата, ценностната ни система. И се положиха основите на опростачването ни...
цитирай
5. krumbelosvet - .
23.06.2020 20:51
Помни съдбата на Хитлер и Гьобелс. Костите им са в Москва.
цитирай
6. bdenkov - bdenkov1
24.06.2020 23:49
На 22.06.1941 България се озовава под бомбандировки от СССР.

"През 1941 година Втората световна война е в разгара си. Цяла Европа ехти от картечен и артилерийски огън. В България обаче е спокойно. Въпреки че, заради плана „Марита“ сме принудени да застанем на страната на Хитлер, цар Борис III успява да предотврати кръвопролитията. Дипломатичният му подход успява да върне без кръв в пределите на България заграбената от Румъния Южна Добруджа. А бомбардировките на съюзниците са в бъдещето - „символичната война“ ще стане факт чак в края на годината.

Само че на датата, на която според историците СССР е подло изненадан в гръб, се случва нещо изненадващо за България. Без да се намираме във война със Съветския съюз и без каквато и да било причина или повод, град Добрич е бомбардиран от съветската авиация. За щастие жертви няма, но населението, което чувства руския народ за най-близък е озадачено. За втори път в рамките на по-малко от 30 години България бива нападната в гръб от държавата, която счита за своя освободителка.

Важен момент е посоченият по-горе, че България и СССР не се намират в състояние на война – това ще стане чак на 05 септември 1944. Т.е. бомбардировките са съвсем ненужна и необоснована агресия срещу мирна и добронамерена към Съветския съюз държава.

За съжаление това не е единствената проява на агресия към мирна България. Бомбардирани са още Русе, Стара Загора, Казанлък, Горна Оряховица. Нападенията срещу България не са само по въздух, в началото на декември 1942 обстрелват селищата в Северното Черноморие. А съветска подводница атакува и потапя кораба „Струма“, при което загиват над 700 пътника."
цитирай
7. bdenkov - bdenkov2
24.06.2020 23:50
" Операция Барбароса", деня, в който през 1941 нацистка Германия напада СССР
Операция „Барбароса“ е наименувана в чест на Фридрих I Барбароса, средновековният германски владетел, който според мита ще спаси Германия в нейния час на нужда.

На 22 юни 1941 година националсоциалистическа Германия обявява война и напада комунистическия СССР. Двата въоръжени съюзника се впускат в битката си за световно господство. Съветско-комунистическата митология твърди, че „на 22 юни 1941 година започна Великата Отечествена война на Съветски Съюз“. Всъщност влизането във войната на СССР започва на 17.09. 1939 г., когато Червената армия напада подло Полша в гръб от Изток, докато тя геройски се сражава с хитлеристка Германия на Запад. Това става, защото от 23.08.1939 до 22.06.1941 г. Хитлер и Сталин са съюзници. Съюзници за подялба на Европа чрез война. Съгласно тайния протокол от пакта за ненападение между тях , известен с названието „Рибентроп-Молотов“ /за да се прикрие, че става дума за съюз между Сталин и Хитлер/, Европа е разделена на сфери на влияние между хитлеристката и сталинистката империи. Инициатор на този пакт е Хитлер, който нетърпеливо чака да нахлуе в Полша. Но Сталин с този пакт за подялба на Европа и всъщност за световно господство изиграва Хитлер.

Сталин се готви да напада, а не да се отбранява. И само изненадата помага на Хитлер. Ако Сталин бе изпреварил – войната щеше да приключи много по-бързо – и не в Берлин, а вероятно в Париж или дори в Мадрид или Лисабон. Европа щеше да се болшевизира.

цитирай
8. bdenkov - bdenkov3
24.06.2020 23:51
Друг факт е масовото предаване в плен на съветските войници в първите месеци на войната. Фактите са неумолими – немската армия пленява над 3 милиона съветски войници и офицери. Това е повече от цялата немска армия на Източния фронт! С какво се обяснява това? Разбира се, огромна част от обикновените руски войници са изпитали прелестите на съветския режим и поставени в безизходица се предават, дори знаейки, че режимът веднага ще ги обяви за предатели и ще репресира техните близки зад фронта. Друга част от руските бойци минават по убеждение на страната на Германия и под ръководството на ген. Власов се бият срещу комунистическата власт за освобождението на руския народ от комунистическо иго. Трета част от насила мобилизираните балтийци и украинци директно минават на страната на Вермахта – войниците избиват комунистическите офицери и комисари и с развети национални знамена отиват да се бият за освобождението на своите народи от Сталин. Народите на Балтийските републики и Украйна посрещат с цветя немските войски като освободители. И тук се проявява глупостта на нацисткия режим. Вместо да провъзгласи Освободителна война , той започва да се държи като окупатор свиреп колкото съветския. Вместо да върнат земята на селяните, нацистите запазват колхозната система, работници се изпращат насила да работят в Германия, националната интелигенция /доколкото Сталин не я е избил/ се доунищожава. Хитлер позволява армията на ген. Власов да се бие чак през 1944 г., когато вече войната отива към своя логичен край.

Интересен епизод от историята е, че когато научава в първите дни на войната за огромния брой пленени руски войници, за количеството на пленените и унищожени съветски танкове и самолети, артилерия и пр. Хитлер благославя Провидението, че му е подсказало да нападне пръв.

цитирай
9. bdenkov - bdenkov4
24.06.2020 23:53
Какви са поуките от 22 юни1941 г.?

Ако правителствата на свободните народи бяха рационални, нямаше да се стига до недостойните сделки първо с Хитлер, а после и със Сталин. Войната можеше да бъде предотвратена още в Мюнхен. А „политическият реализъм“, проповядващ да се подпомага единия диктатор против другия по време на войната можеше да бъде избегнат.

Не бива да забравяме и две пророчества, които се сбъдват в наше време: „Фашистите на бъдещето ще се наричат антифашисти“ – предсказва Чърчил.И още по-страшното пророчество на Хитлер, но в същия дух: „Не националсоциализмът ще се болшевизира, а болшевизмът ще се превърне в нещо като националсоциализъм“.

Това става пред очите ни днес, взривоопасен синтез между тези две крайни идеологии за господство.

Ето какво потвърждава главнокомандващ АДД (Авиация с далечно действие) по това време маршал Александър Голованов :

"Приведу здесь несколько откликов зарубежной печати о том, как реагировали на налеты нашей авиации хортистское правительство Венгрии, правительство Антонеску в Румынии, королевское в Болгарии и Маннергейма в Финляндии. [224]

«Санди экспресс» о налетах советской авиации на Венгрию, Болгарию и Румынию (радиоперехват). Стамбул, 19 сентября. Как сообщает стамбульский корреспондент газеты «Санди экспресс»,
налеты русской авиации на Болгарию, Румынию и Венгрию причинили серьезные повреждения многочисленным центрам, и правительства балканских сателлитов держав оси серьезно опасаются будущих налетов. До сих пор вообще считали, что Россия слишком далека и занята защитой своего собственного фронта, чтобы нападать на Балканы, и поэтому там отсутствовали многие элементы предосторожности... Особенные повреждения нанесены Будапешту. По словам одного нейтрального дипломата, во время первого налета на Будапешт сильно пострадал большой железнодорожный вокзал венгерской столицы и по заявлению венгерской печати правительство реквизирует все стекло в городе для ремонта окон. Венгры горько жалуются, что они
цитирай
10. bdenkov - bdenkov5
24.06.2020 23:54
Венгры горько жалуются, что они не понесли бы подобных потерь, если бы немцы не забрали венгерские противовоздушные силы в Германию. В настоящее время все три государства лихорадочно организуют противовоздушную оборону в основных городах и на работающих на гитлеровцев заводах, предусмотрительно созданных в этих странах как бы вдали от бомбардировщиков объединенных стран...

Бомбардировки были совершенно неожиданны для Болгарии, которая еще поддерживает дипломатические отношения с Москвой.

Рейды отразились на внутреннем положении, которое в настоящее время отнюдь не является слишком хорошим. Немцы в Болгарии выкачивают из страны все продукты, которые только могут достать, оставляя крестьянам скудный паек хлеба и немного мяса. Недавно гитлеровские агенты конфисковали все овечьи шкуры и засадили пять тысяч рабочих за изготовление зимней одежды для германских войск в России.

Для Румынии бомбардировка явилась тяжелым ударом, так как Румыния уже потеряла тысячи жизней на русском фронте. Размеры повреждений еще неизвестны, но, по официальным румынским сообщениям, после нападения в течение суток бушевали пожары. Над Бухарестом советские летчики сбросили тысячи листовок, призывающих румын прекратить сражаться на стороне немцев."


цитирай
11. planinitenabulgaria - Тъй верно,
26.06.2020 21:32
krumbelosvet написа:
Помни съдбата на Хитлер и Гьобелс. Костите им са в Москва.

запомнИх ги.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12180158
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031