Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05 13:51 - СТАТИЯ нА Г/Н МОМЧИЛ ДОЙЧЕВ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 284 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 17.05 13:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

   Попаднах на много задълбочена статия на г/н Момчил Дойчев. В нея той линеарно провежда няколко теми, с които е запозват отлично. Статията му освен, че прави напречно сечение на злото, от което светът не може да се освободи поради причини, които той изтъква е построена грандиозно – започвайки с встъпление, след което той представя темите, следва разработката им и накрая завършва статията си с кода и финал:    

   Измислената в лабораториите на службите, работещи за страните примати т. н. „политическа коректност” е неморална и репресивна, защото цензурира фактически не омразата, а истината...

   Помествам тази статия в блога си с надеждата да а прочетат следните обекти, които групирам по едаквоста на възгледите им, ителектите им възможостите и еднакдостта на делата им. Като статията си г/н Дойчев да е писал за тях. Ето ти и групите от обекти, повечето са по тройки:

 

   Группа первая – Орбан, Радев, Бабеш.

   Мотиви – Орбан съветва Вучич, че ЕС се нуждае от Сърбия, а не Сърбия от ЕС, да процедира с осторожо вимание. Радев казва, че преди ашлуса на Крим там се е веело руско знаме. Бабеш като произася речите си цитира толкоз често името на Путин, както Господи помилуй по време на богослужение. Кой стои зад тези политици е мога да се досетя.

 

  Группа вторая – Блекпредатор, ОК3223 и Радостиналасса.

   Мотиви – едакво ителектно ниво, еднаквост на мислите им, ограичеи от точно определени рамки, крепящи се а опорни точки. Първият е владельшчик прекрасным, красивым больгарским языком, второй – поетом высшего класса, третая – замечательная жещина.

    Кто стоит позади етими нетовыми изявники не могу разуметь. 

   Дано тези люде се запознаят със статията и се постараят да потърсят себе си в нея.

   А сега – статията:

 image

 

"Забранената", цензурирана и най-много коментирана снимка на ранен комунистически символ на РСФР (Руска съветска федеративна република), в която бе „баннат“ „фашисткия“ символ. Всъщност тя изобразява заедно символите на две еднакво престъпни и човеконенавистни идеологии - комунизма и националсоциализма. Проблемът е, че само нацизмът и фашизмът са признати за престъпни, но не и комунизмът, въпреки че престъпленията на комунизма против човечеството са несъизмеримо по-големи, сравнени с престъпленията на нацизма и фашизма. Цензорите вероятно са се уплашили, че този символ разкрива общия корен и близко родство на двете престъпни идеологии – нещо, което е документирано отдавна. Но в примитивното посткомунистическо съзнание митичната противоположност на комунизма и нацизма все още не е преодоляна. Всъщност те са радикални тоталитарни леви идеологии за постигане на световно господство чрез насилствено унищожение на всеки несъгласен. Разликата е, че едната е расово, а другата класово нетърпима. Но целите са им общи - създаване на принципно нов роботизиран и дехуманизиран човек, подчинен на всесилната държава.
Въпросът, който поставя този бан е:
Може ли да изкореним човеконенавистните идеи като цензурираме техните символи, или с това постигаме точно обратен ефект? Това беше и въпрос, поставен и в моята монография за действителния смисъл на левичарската (външно либерална!) неомарксистка идеология, наречена „политическа коректност“. Според мене това съвсем не е благовидна идеология за изкореняване на омразата, а много коварна антидемократична идеология, която репресира с "мека сила" и нивелира мислите на хората с цел постигане целите на комунизма, но с други, по-интелигентни от физическата и психическа репресия средства.
Целта е поставена още през 30-те години на ХХ век от Грамши - постигане първо на културна, преди политическата хегемония (завземането на държавата от „пролетариата“). Формално тя се бори за всъщност ново издание на социалистически познатия ни новоезик, борейки се уж с „езика на омразата“.
Всъщност ефектът е точно обратен – вместо ликвидиране на „езика на омразата“ – мултиплициране и то не само на езика, а на самата омраза! Всъщност това е интимната им цел – да унищожат „противоположната“ „буржоазна култура“ като я лишат от нейните духовни топоси, ако те носят съмнение за наличие на „омраза“.
За целта служат и фабрикуваните от неомарксистките идеолози нови политически малцинства – вече не само на класова, но и на расова, национална, етническа, конфесионална, възрастова, сексуална и пр. основа. За тази цел те започнаха идеологическа и лингвистична война с „капитализма“, използвайки като знаме защита на правата на фабрикуваните политически малцинства и противопоставяйки ги едни на други – работещи на безработни, „бели“ на „черни“, християни на мюсюлмани, католици на протестанти и православни, атеисти на вярващи, граждани на селяни, етнически малцинства на националното мнозинство, коренно население на емигранти и бежанци, жени на мъже, хетеросексуални на хомосексуални и пр.
Това е целта им – разпарчатосване на цивилизованото общество и превръщането му във варварско стълпотворение, в което всеки воюва с всеки за „повече права“. Това е комунизъм, само че с обратен знак. Той унищожава „буржоазната“ толерантност, наричайки я „репресивна“, защото не позволявала на бунтуващите се малцинства да унищожат както толерантността, така и толерантните . Наричат едномерен човека на капитализма, а не виждат, че създават не едномерен човек, а дехуманизиран робот.
Затова и тази коварна идеология постигна точно обратното на това, което външно прокламира. Вместо да унищожи „езика на омразата", тя го възроди. И резултатите ги виждаме навсякъде днес. Вместо да изкорени нацизма (но не и комунизма!), тя фактически го насърчи със своята крайност и левичарска ярост.
Тази „политическа коректност“ е неморална и репресивна, защото цензурира фактически не омразата, а истината.


Момчил Дойчев

Прилагам музикален поздрав към двете тройки, за които не се досещам кой им стои изотзад едно популярно произведение ва Чайковский, носещо същото име, Тройка. След задълбочеото съвместо четене на статията от сезираните от мен тройки - приятно слушане!Гласувай:
8
1Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 7256397
Постинги: 3119
Коментари: 8291
Гласове: 15288
Архив
Календар
«  Юни, 2020  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930