Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2019 20:47 - ПЛАТИХМЕ НА РУСИЯ СВОБОДАТА СИ С 64 ТОНА...
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2491 Коментари: 8 Гласове:
3

Последна промяна: 04.03.2019 20:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
    Въведение:
    Времето на Голямата лъжа - така бе наречена ерата на Горбачов, отмина отдавна. Тя трябваше да замени човеконенавистната ера на Сталин и неосталиниста Брежнев. Не му се получи на Горбачов нито във вътрешен, нито във външен план. Той падна, възвърна се сталинизмът, но не със същата жесокост - вместо палката и нагайката в употреба влезе хибридната война. Вместо расстрелячи над изкопите за жертвите, в ефира се развъртяха кибергибридници - новото войнство на Русия срещу държавите, които са твнорци и интелигентни, поради което и могат нещо да произвеждат, включително и стоки с високи технологии. 
     Лъжите обаче винаги са били част от политиката на Русия, много-много преди времето, наречено Голямата лъжа. Промяната на обществения строй на променя външната политика на държавите. А на Русия външната политика винаги е била експоатация на други народи - тя е последната империя, все още не рухнала -  завладяване на природни богатства. Това е така, защото те нищо не могат да произведат, освен да продават природни богатства или да ограбват чужди държави. Една от лъжите, които до днес се разпространяват е вменяването им, че са наши приятели, поради това наш двоен освободител. Веднаж повеждат война с Турция, за да ни освободят, втори път ни освобождават от монархофашзма. Истината е съвсем различна.
   По повод националния празник на България - Освобождението на България от турско иго, мислех да напиша статия, но попаднах на такава, която е много по-добра от тази, която бих написал аз и я публикувам в блога си. В нея иима исторически факти, има и пяснения за потятия, които се тълкуват погрешно. Едно такова понятие е рубладжия. Във времето на пазара мнозина считат, че рубладжията е глупак, който сменя чуждата валута в рубли. Не е така, това е нарицателно за предател, продал се срещу заплащане в рубли. В статията се посочват данни за жертвите на руските войници, взети от медицинския персонал, който е предоставил данни за всички убити войници, ранени или премръзнали, което означава осакатени или починали поради студа. Посочени са и жертвите на опълченците ни, цената на "свободата", 64 гона злато. Свобода написах в кавички, защото Русия ни налага окупация с цел да ни направи задунайска губерния и да завземе проливите от Черното към Средиземно море. По същество ние сме окупирани от Русия, на Санстеханския договор няма присъстващи българи, откъснати от страната ни и подарени на Румъниия и Сърбия са големи региони - половината Долруджа, Нишкия санджак и др. В статията се загатва и причината - граф Игнатиев!!! -  да бъде Левски обесен, а не изпратен в Диарбекир. 
   Статиятаа е доста интересна и разобличава една историческа лъжа, казах каква. Двете години руска окупация на България, разделянето на страната ни на пет части, като искаха руснаците, отдавна са отминали. Лъжата обаче за тези години и после за това, което причини СССР на България - съсипването на страната ни чрез отнемане на собствеността на хората и деинтелектуализация - остава. Нито Руско-турската война, неизвестно с кой породен номер е била за да ни освободят руснаците, а точно обратното, добре че са ни опазили от Европа, нито навлизането на армиите на СССР по време на ВСВ е било оправдано. Някога - жертва на Русия, след ВСВ - жертви на СССР, това са придобивките ни от тях. Наследството е много лошо - разпокъсан в няколко държави народ не може да се обедини, от хора без ценностна система нищо не става. Затова, объркани, не знаещи къде сме, сега кибергибридниците ни опростачват.
     Който може да си обясни днешният натиск на Путин върху нас за втора атомна и за газопровод на чужда територия, единствено на разположение на Русия, ще разбере и статията /интервюто/ на г/н Григоров, ето го:
     



                                                                Никола Григоров:

                   ПЛАТИХМЕ НА РУСИЯ СВОБОДАТА СИ

                        С БЛИЗО 64 ТОНА РОБСКО ЗЛАТО

 

     Санстефанският договор регламентира брутална окупация, а не независимимостта на България!

 

      Русия щедро подарява  парчета от българското землище на сърби и румънци!

 

      140 години сме свидетели на позорен русофилски, рубладжийски слугинаж, който е предателство към Отечеството ни!,

 казва пред Faktor.bg родолюбецът изследовател.

 

       Никола Григоров е автор на програмата „Сите българи заедно”, включваща телевизионно предаване, поредица от исторически книги, музикални албуми и песнопойки.

 

      ИНТЕРВЮ НА МАЯ ГЕОРГИЕВА С НИКОЛА ГРИТОРОВ

 

           МГ:

-         Г/н Григоров,  140 години  след Руско-турската война големият

въпрос, на който българите търсят отговор е: Русия освободи ли ни?

 

     НГ:

-         Руско-турската война от 1877/1878 година не освободи

България, а й наложи брутална руска окупация. Тази власт беше регламентирана точно със Санстефанския договор.  Там изрично е записано – ОКУПАЦИЯ. При това в този договор е регламентирано: Окупация с близо 50000 души, за около две години, като разходиите за тази окупация са наложени, без никой да пита българите, за сметка на окупирана България. А всички крепости в окупирана България е трябвало да бъдат съборени пак за сметка на окупираните. Никъде в световната исторя при освобождение не се окупират и рекетират освободените! И не им събарят крепостите, с които да пазят своята свобода и независимост. Но и това не е всичко. От окупирана България се откъсват най-безцеремонно Северна Добруджа и Нишкия санджак, без да се питат окупираните. Тези хилядолетни български земи се подаряват от Русия на Румъния и Сърбия. А части от Източна и Западна Тракия си остават под турска власт. На това не мога да му кажа освобождение! И не вярвям някой чистосърдечно да го оппредели като освобождение , освен ако е заблуден или обикновен рубладжия.

Лъжите са нужни на имперска Русия, за да направи българския

народ вечно задължен  и вечно признателен  на Москва. За да не задава неудобни въпроси българския народ  към окупатора, който безпрепятсвено да продължава да ограбва и съспива Бългрия и българите.

     Русофилите веднага след Руско-турската война много точно са

наречени от народа ни РУБЛАДЖИИ – ХОРА, КОИТО СА РАЗЧИТАЛИ, ЧЕ КАТО ПОДКРЕПЯТ РУСИЯ ЩЕ ПОЛУЧАТ ОТ ТАМ МНОГО ПАРИ И ВИСОКИ ДЪРЖАВНИ ПОСТОТОВЕ. И те са били готови на всичко за това – дори за всякакви терорситичн актове срещу България и бележити български водачи.  Този позорен русофилски, рубладжийски слугинаж продължава и по време на Съветска Русия и комунизма, продължава и днес. И винаги против българските национални интереси, винаги в услуга на Русия и нейните  слуги на Балканите.

 

     МГ:

-         В Манифеста на Царя-Освободител за войната говори ли се

изобщо за освобождение на някяква Българя и българи?

 

           НГ:

-         За голямо съжаление на русофилските пропагандатори в

Манифеста на руския император изобщо не се говори за освобождение на България, а за християнско население. Тук трябва да припомним, че през 1833 година на разговорите между Русия и Австрия, Русия отново повдига въпроса за възстановявяне на Византийската империя на мястото наТурция. А ето и първите изречения на Манифеста:

   

  Манифест на руския император Александър ІІ за обявяване на Руско-турската война

   Кишинев, 12 апрл 1877 г.

 

        МАНИФЕСТ НА ЦАРЯ ОСВОБОДИТЕЛЯ АЛЕКСАНДЪР ІІ

 

   С Божия милост Ние, Александър ІІ, Император  и Самодържец, Цар Польски, Великий княз Финландский и пр. и пр.

   На всичките ни любезни верноподаници е известно живото участие, което винаги сме земали, в съдбите на угнентеното християнско население в Турция. Желанието да се подобри и осигури неговото положение е било разделено с нас и от целия Руски народ, който изказа готовността си за нови жертви , за да облекчи участта на християните в Балканский полуостров.

    Няма нужда от коментар. За България нама нито дума.

 

            МГ:

-         Да осветим мита и спекулациите за избитите руски войни –

твърдят се чутовни цифри – 200000?

 

           НГ:

-         За голямо съжаление все още продължават спекулациите със

броя на загиналите руски войници по време на Руско-турската война.  Макар че лека-полека заглъхват бомбастимните  изцепки  за 200000 избити руски войнииции. Те звучат абсолютно глупаво и нелепо за хора, които четат и знаят историческата истина. Цялата руска армия, преминала Дунава е била 193000 души. За загубите на руската армия  е отделено специално място в книгата на Дянко Караджов /Декарс/ „Шипка”.Там изрично са посочени руските загуби в отделните сражения. Общо броят на избитите, ранените, изчезналите, измръзналите и др. възлиза на 48808. А руският професор Кашурко, който отговаряше преди време за руските паметници в чужбина , посочва загинали общо 22391. /Интервю във в/к „Дума”  бр. 239 от 09. 10. 1996 година./

     Тъй че, ако някой иска да разправя фантасмагории  от сорта 200000 или около тази цифра загинали руски войници и офицери , веднага следва да му са постави въпроса да посочи загубите в отделните сражения. Това са го направили своевременно още преди век руските медицински служби. Те посочват понесените жертви по време на войната. И гогава веднага ще лъсне опашатата лъжа, която се разпространява, включително и от българския Св. синод, позорно забравил деветата Божия заповед: Не лъжесвидетелствай!

 

           МТ:

-         Какви са лъжите около Санстефанския договор – участват ли

българи в подписването му, какъв статут имат новоодсвободените територии?

 

           НГ:

-         При подписването на Сан-Стефанския мирен договор няма

никакви  български представители. А самият договор е първо временен, предварителен, тъй като по него не са се произнесли Великите сили, с които Русия има предваригелни уговорки. И второ – договорът е окупационен за българския народ. Което ясно се вижда от точките, в него и особено от т. 8 на договара.

 

           МГ:

-         Присъства ли името на България в този договор, какви са

тайните сметки, кроени зад гърба на народа ни?

 

           НГ:

-         В договора са отделени няколко члена за България. Първо в чл. 6

е записано, че „България ще бъде автономно, подвластно княжество, с народно християнско правителство и народна милиция.”. А в чл. 8 на договора изрично е подчертано, че подвластното Княжество България  ще бъде окупирано от 50000 души. Но главната цел на Русия е създавнето на Задунайска руска губерния, която е трябвало да бъде прикрита пред ВеликиТЕ сили и пред българското население. И това е направено.

 

           МТ:

-         Да осветим и още една тема, по която се мълчи: Какво губим

териториално от българското землище, докато Русия прави щедри подаръци на съседите ни?

 

           НГ:

-         По силата на Санстефанския договор ние българите губим

български земи – Нишкия санджак и и Северна Добруджа. При това заедно с българите там, които веднага са подложени на варварки геноцид и жестока асимилация. Заедно с погубването на цялостното вековно българско наследство там.  Тук има един много любопитен момент. Когато няко българи запитали  граф Игнатиев  /граф Лъжко/ защо Русия дава Северна Добруджа на Румъния, след като тя е доказано древна българска земя, убиецът на Левски отговаря цинично и безсрамно: Това е само временно. По-късно ще ви я върнем.

Освен това съгласно Санстефанския договор под турска власт остават части от Одринско.

 

           МГ:

-         Неудобен въпрос и за освободителката, и за нейните слуги у нас:

Платихме ли свободата си, какво дадохме за окупационния корпус?

 

           НГ:

-         България заплаща скъпо и пресъпо руската окупация. Това

много точно е казал великия българки държавник Стефан  Стамболов:

 

       „А ние? О три милиона народ дадохме жертва сто хиляди души  и пепелищата  погълнаха  цели натрупвания от векове, чиято стойност надминава десет млиарда. И какво получихме? Отечеството ни – разделено на пет части и раздадено по милост на различни държави.  И едно натрапено опекунство” - /Вж. Димитър Маринов, Стефан Стамболов и новейшата ни история, Изд. Изток запад , 2004 годинаа, стр. 274/

 

    Тук задължително следва да се отбележи, че на загиналите по време на войната сто хиляди българи днес няма издигнати паметници. За разлика от стотиците паметници на окупаторите, преките виновници за българските жертви.

     България заплаща освен със загубите  на Джобруджа, Нишкия санджак, части от Тракия и Беломорието  и разходи за окупация на  княжеството в размер на 10617250 рубли и 43 копейки, които по онова време според някои специалисти са се равнявало на 64 тона злато..

 

           МГ:

-         Обединява ли ни датата 3 март, това ли е истинското ни

освобождение или начало на ново робство?

 

           НГ:

-         Датата 3 март изобщо не подхожда за национален празник на

България и и на българския народ, поради следните причини:

 

1.     Това е датата на окупация на България от една вражеска държава

която от векове копае гроба на българския народ.

 

2.     Това е датата, сложила началото на най-жестокото разпокъсване

на българското землище и народ, за което разпокъсване д-р Ст. Чомаков казва: „Поробен народ се освобождава, но разпокъсан никога не може да се обедини”.

 

3.     Русия и днес продължава да води българоомразка и гробарска

политика  по всички направления – ограбване на България и българите, подпомагане на най-смъртните ни врагове, поддържане на варварската сръбско коминтерновска лъжа за македонизма,  налагане на жестоки мита на българските стоки, налагане на монополни изключително високи цени на горивата за българите, подържане на сръбската терористична шайка ОМО Илиндин и др. подобни.

 

4.     ТРЕТИ МАРТ СЕ ПОДДЪРЪЖА ОТ НАЙ-

АНТИИБЪЛГАРСКИТЕ РУСКО-БОЛШЕВИШКИ ПАРТИИ, КОИТО ДО СЕГА НИКОГА НЕ СА ЗАЩИТИЛИ НА ЙОТА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ, ВИНАГИ СА ПРЕДАВАЛИ И ПРОДАВАЛИ БЪЛГАРИЯ И СА НАНЕСЛИ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ГОЛЕМИ ЩЕТИ НА ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД.

 

   Тази дата на руската окупация разделя, противопоставя българите, вместо да ги обединява, вместо да им вдъхва гордост и самочувствие , вместо да им носи радост и щастие. Такива дати на национална гордост с напр. 24 май или 6 септември. Трети март  не може да бъде истински български национален празник.

                               image 

                  Ето кой наклони везната Високата порта да обеси Левски,
                                  вместо да го изпрати в Диарбекир...








Гласувай:
4



1. codetroina - по същество, перф истор..анализ..
04.03.2019 21:17
ноо,за тези 64т злато?
не мога да се съглася..
България е нямала такъв запас в 1876

/ето, това исках и аз да подчертая в моя Пост днес
/ сайта ми е любим, и се списва професионално и задълбочено
Поздрав, Костя!

Статиятаа е доста интересна и разобличава една историческа лъжа, казах каква. Двете години руска окупация на България, разделянето на страната ни на пет части, като искаха руснаците, отдавна са отминали. Лъжата обаче за тези години и после за това, което причини СССР на България - съсипването на страната ни чрез отнемане на собствеността на хората и деинтелектуализация - остава. Нито Руско-турската война, неизвестно с кой породен номер е била за да ни освободят руснаците, а точно обратното, добре че са ни опазили от Европа, нито навлизането на армиите на СССР по време на ВСВ е било оправдано. Някога - жертва на Русия, след ВСВ - жертви на СССР, това са придобивките ни от тях. Наследството е много лошо - разпокъсан в няколко държави народ не може да се обедини, от хора без ценностна система нищо не става. Затова, объркани, не знаещи къде сме, сега кибергибридниците ни опростачват...

цитирай
2. planinitenabulgaria - Сумата, изплатена през 1878 и 1879 г. на руснаците е описана точно,
04.03.2019 22:10
codetroina написа:
ноо,за тези 64т злато?
не мога да се съглася..
България е нямала такъв запас в 1876

/ето, това исках и аз да подчертая в моя Пост днес
/ сайта ми е любим, и се списва професионално и задълбочено
Поздрав, Костя!

Статиятаа е доста интересна и разобличава една историческа лъжа, казах каква. Двете години руска окупация на България, разделянето на страната ни на пет части, като искаха руснаците, отдавна са отминали. Лъжата обаче за тези години и после за това, което причини СССР на България - съсипването на страната ни чрез отнемане на собствеността на хората и деинтелектуализация - остава. Нито Руско-турската война, неизвестно с кой породен номер е била за да ни освободят руснаците, а точно обратното, добре че са ни опазили от Европа, нито навлизането на армиите на СССР по време на ВСВ е било оправдано. Някога - жертва на Русия, след ВСВ - жертви на СССР, това са придобивките ни от тях. Наследството е много лошо - разпокъсан в няколко държави народ не може да се обедини, от хора без ценностна система нищо не става. Затова, объркани, не знаещи къде сме, сега кибергибридниците ни опростачват...



това е равностойността й в злато. Златото някоога не е имало такава висока цена, имало е и златни монети, алтъни. За кочбайрама един угоен овен се е продавал за една жълтица. Търговията /алъшверишът/ между българи и турци за по едри неща, напр. животни като овце, коне, крави, волове и др. се е извършвал в равностойност на злато, заплащането е ставало със злато. За дребните неща е имало сребърни пари, за още по-дребните - медни, мангъри.
На тази база е изчислена златната равностойност, която плащаме на руснаците. А тя е уникална, защото ако им се вярва, те минават през Дунава със 193000 войници, от които загиват 200000.
Всичко с тази поредна Руско-турска война е една измама, подемана и раздувана от рубладжиите тогава и сега...
цитирай
3. vladtepes - За Русия
05.03.2019 11:14
Русия попречи на България да се освободи пълноценно и качествено - ако не се беше намесила щеше да има освобождение поне на нивото на малкото арменско 1894-1896г с освободени над 200 000 арменци., ако не на голямото 1915-1923г. с освободени над милион и половина.
цитирай
4. planinitenabulgaria - Същата работа продължава и сега...
06.03.2019 19:37
vladtepes написа:
Русия попречи на България да се освободи пълноценно и качествено - ако не се беше намесила щеше да има освобождение поне на нивото на малкото арменско 1894-1896г с освободени над 200 000 арменци., ако не на голямото 1915-1923г. с освободени над милион и половина.


Задавате ли си въпроса, защо Путин изпрати Медвед/иц/ев в България?
цитирай
5. radostinalassa - Дурак есть дурак
06.03.2019 20:39
Преведи го в черновата си. Потурнак
цитирай
6. radostinalassa - Тук се събират умници,...
06.03.2019 21:09
Путин прати Медведев да обере и другото ни злато като янките. И ТЕЦ - овете като янките. Ще ти вземе и гората, и къде ще се скриеш ? Бягай в Америка и яж ГМО. Ще почнеш да светиш. Не валяй дурака.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12186085
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031