Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.10.2018 13:53 - ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО И ЗА БПЦ...
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 548 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

                                    ВРЕМЕ  РАЗДЕЛНО

              ЗА  БЪЛГАРСКАТА  ПРАВОСЛАВНА  ЦЪРКВА

 

   След спечелването на референдума в Македония от Путин, поредното миниране на този регион, наричан барутното буре на Европа вече е факт. Всичките усилия на балканските държави да има мир и разбирателство между тях от страна на ЕС, на САЩ и на нашата страна, Путин направи на пух и прах чрез проработката „Бойкот”. Пътят на тази зловеща проработка вероятно е следният:

  Путин – „националистът” Жириновски – „националистът” Шешел - неговият възпитаник Вучич – инструктиране на бивщите СЮК-овци в Македония, последователи на линията на Тито, мечтаещи за възстановяването на СФРЮ.

     Целта на тази проработка – един филигранен жемчужин на Путин -  беше настроените да гласуват срещу новото име на Македония бивши комунисти от СЮК - необратимо опростачената част от електората - да не гласуват на референдума и така да го провалят поради липса на кворум.  Защото ако пропутинците, настоящите комунисти в Македония бяха гласували срещу референдума, той щеше да има квору и спечелен от желаещите промяна в страната, които желаят излизане от смъртнта хватка на бившите комунисти и поемането по нов геополитически път, който да включва свободно придвижване на македонците към своите съседи в Европа, възможности за икономически връзки с тях. И редотвратяване на процесите към капсулиране на страната ведно със Сърбия.  Нещо, което Путин не иска да се случи. Залагайки на коня, наричан ЕЛЕКТОРАТ, КОЙТО НЕ ГЛАСУВА, Путин излезе със съобразена с тия умственонемощники тактика. По този начин активирайки тази уж не активна част на електората, която той по същество присъедини към гласовете на имащите намерение да гласуват срещу промените, необходимата бариера от 50% участници в референдума, за да бъде той зачетен, не бе премината. Митинг на бойкотниците затова, че не са гласували и са провалили референума, на който митинг те подскокнуваха като мандрили, аз до сега не бях виждал. Незнанието е сила, написа някога Оруел. Трудно се разпада комунизма. Давам за пример заразеният с тази брадата спирохета наш политизявник Зарков, син на една, дето я заляха с киселина.

    За Щатите Путин пробута друга разработка, която мина и там президент стана неподходиящият за този пост Тръмп, на Молдова пробута Егор Додон, а за наш президент - още по-неинтелигентен, не можещ да каже две думи на кръст, но пък разработен да провежда пропутинската линия в страната ни. Съвсем друга беше проработката за референдума в Англия и Каталуня, които отново спечели Путин. В първия случай той изкара чрез фейсбукови фалщиви новини пиянищаща и изродите на Англия да гласуват за излизане от ЕС, та сега се „апят де се не стигат”, а във втория заложи на опростачения електорат в Каталуня. И все успява товарищ Путин, на път е да успее и в Сирия, където народът победи.

   Ще изтъкна една осообеност на тези кибергибридни атаки на Путин:

   Кибератаката срещу Сони дойде от КНДР, ужилиха Сони с 1 млрд. долара. Кибератаката по време на референдума в Каталуня дойде по Фейсбук от Венецуела. Да не си помисли някой, че тези атаки идват от Русия, или че руски ПВО са свалили индонезийския самолет, или че руски агенти са се опитали да отровят Скрипал. Няма такова нещо. 

 

   Туй пъклено дело, което Путин стори на Балканите с победата му на референдума в Македония май му не стига, та сега атакува подмолно и нашата БПЦ /Българска православна църква/. До сега чрез полковника от ФСБ Гундяев, предрешен като всероссийский патриарх, разработен да дава насоки за работата на чужди държавници, на два пъти Путин осъществи успешни проработки срещу нас,  явяващи се продължение на политиката му на всяване на раздор между държавите непримати,  хаос в тях и недоверие към всичко. Така той веднаж принуди нашата БПЦ да откаже на Македонската църква да стане нейна църква-майка. Причините са интересите на Русия в региона, изразяващи се в предизвикване чрез фалшиви новини, дезинформация и пропаганда на неразбирателство между балканските вържави, напрежение между тях, за да може той да се намесва в решаването на предизвиканите от него спорове в тях, покрай което да набучи в Сърбия и евентуално в Сръбска Босна ракети срещу ЕС подобно на тези в Калининградско.  Втори път той притисна нашата БПЦ ведно с Грузинската да бойкотираме Вселенския събор. И го бойкотирахме, така реши патриарха ни Неофит. Да си член на вселенската патриаршия и да изразяваш недооволство от нея, това няма да остане без последствия върху имиджа на църквата сред християните.

    Сега обаче работата е много сериозна, защото ако този път изпълним искането на Путин ние по същество се самоотлъчваме солидарно с църквата на полк. Гундяев от Вселенската православна църква /ВПЦ/. За да унижава Украйна, Путин не разрешава отделянето на У/краинската/ПЦ като самостоятелна, която Вселенският патриарх иска да я признае като такава и поради това Гундяев /говорим Гундяев, понимаем Путин!/ заплашва да отдели РПЦ от ВПЦ. За да е по-убедителен с улитиматума си към Вселенския патриарх, връчен му от неговия полковник от ФСБ, явно той упражнява натиск и върху нашата БПЦ отново да го подкрепим срещу ВПЦ. Това е недопустимо не само защото президентът на една страна, в лучая бащицата Путин, не да се вмесва в делата на ВПЦ. Предполагам, че натискът не е само върху нас, а също върху църквите на Грузия и старостилната църква на Сърбия, подобна на Руската ПЦ, която също оостана старостилно.  Но има и нещо друго – вероятно висшите църковни служители на страните от бившия соцлагер, накога свързани с КГБ, сегаа са свързани с руската мафия, нейните метастази и е възможно да държат в нейните банки част от парите си. Една заплаха от страна на Путин, че ще им ги вземе ако не го слушат би била подействала отрезвително върху нащите синодалници да вземат „правилното” решение. Това са само хипотези, но трябва да има нещо, както Симето /н. в. Симеон ІІ/ казваше. Защото  явно Путин ги държи ги върти по казус когато му е необходимо във връзка с провеждането на неговата политика по света.

   Този натиск поставя нашата БПЦ пред време разделно. Нашите висши духовници ще трябва да избират да останем ли към ВПЦ или да се самоизключим от нея. Моите прогнози са лоши. Днес случайно минах покрай откраднатия гробен паметник на бай Цветан от с. Гинци, побит пред паметната плоча на загиналите по времето на тоталитаризма. Запалих свещ по случай 110 години от рождението на баща ми, останах малко пред параклиса при откраднатия от гроба на бай Цветан от с. Гинци кръст и се размислих. 

    Няма начин нашите висши духовници да не са били към ДС, която сега работи за ФСБ. Понякога от архивите на ДС излиза по нещо за някои от тях, разбира се, целево, срещу неудобен кандидат за епископ ако има и друг кандидат за този пост, 100% настроен пропутински. За някои обаче няма нищо в ДС, напр. за патриарх Максим, за сегашния ни патриарх.  Изключено е те да не са подвластни на тези служби, а хипотезата е, че досиетата им са във ФСБ, от която служба нищо не излиза като информация. Същите тези висши наши духовни служители сега ще трябва да вземат решение:

    Подкрепят ли полк. Гундяев и се самоотлъчват от ВПЦ или остават в нея.

    Такав казус у нас извън църквата имаше преди кратко време, когато нашето правителство взе решение да подкрепи човека на Путин и враг на ЕС, циганина Виктор Орбан в подмолната му борба срещу ЕС. Висши „синодалници” в областта на политиката като ненО димоВ, сидероВ, симеоноВ и каракачанъТ се наложиха. Хем в Ес, хем подкрепят враг на ЕС. Обяснението е, че те в случая се отделят от линията, но заедно с линията. Постулат от времето на Голямата лъжа.

    А сега един казус, който ми навява твърде мрачна прогноза за решението на нашите синодални старци, разсъждавайки върху техния морал:

    Съгласно съвместната проработка на Иван Костов, на Ангел Ахрянов от Общината и на кмета на Гинци, името му вече забравих, по нощите от гроба на бай Цветан бе изваден с кран каменният му кръст и откаран в каменоделска работилница за да бъдат заличени с ударни бормашини „уликите” по него, по-точно част от историята му. След това той бе побит пред паметната плоча на загиналите от репрпесиите по време на тоталитаризма. Висшите ни синодалници осветиха това място, въпреки откраднатия кръст. Това е помен с открадната пита. Не се ли намери един духовник, който да каже:

-         Братя и сестри по вяра, това дело е нечестиво, нека си върнем

кръста на гроба на човека, а тия, дето го откраднаха, да направят нов и да се разкаят за греха си!

      Това нечестиво дело се прикрива от времето на Патриарх Максим до сега и понеже е извършено от висши духовници, няма да коментирам делата им. Хората казват, че щом те са на този пост, поставени са от Бог, ние трябва да ги слушаме, той ще ги накаже.

    Последствията за нашата църква ако се самоотлъчим заради политическите игра на Путин спрямо Украйна ще са предимно за църквата ни, вярата на хората няма да пострада. Всеки човек има в сърцето си празно място за вяра и това ще продължи да бъде така. Които обаче са оставили това място в сърцето си незпълнено, те просто не са пълноценни хора, не са наясно с мястото по земния си път, нямат цел в живота, грабят, защоно не знаят, че с тях също ще има край, но животът трабва да има цел. Тези гявури, както ги наричат турците са подходящият материал за опростачване, с който чевръсто боравят у нас такива като славИ трифоноВ, генерал радеВ, корнелкатА.

    До два-три дни ще е ясна позицията на нашите църковни водачи, дано Господ да ги вразуми! Те са се обвързали в игри с нечестивец, който сега им дърпа конците и правилно решение от тях може да се очаква само ако се откажат от магията. Ако този отказ е свързан с много голяма финансова загуба за тях, той може и да не се състои…

     Чрез агентите си у нас, които всяват недоверие във всичко, хаос и напрежение, Путин ни срами пред чуждите държави и най-вече пред ЕС. Сега посяга и на нашата БПЦ.  Дано синодалните ни старци прояват разум в решението, което очакваме от тях – отпор на провокацията на Путин да направи с БПЦ това, което дори през годините 1944/1989 тоталитарниките ни не можаха да го случат.

   А обидите на Путин спрямо България, служещи за материал на платените му тролове нямат край. Но срещата си с популиста /б. м. опростачения/ президент на Австрия, Путин дириктно ни обвини, че не можем да защитим /пред ЕС?/ националния си интерес, но се надява, че Австрия останалите страни ще съумеят да го сторят!?! А президентът популист отговаряше както едно време при откриването на болницата в една африканска държава, с „Балумба!”

   Незнанието е сила, каза един писател някога, но пък простащината е най-срашната инерция в света, която набира сили и предсто да му стане кърмчия.

   

  





Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12307982
Постинги: 4577
Коментари: 10805
Гласове: 18386
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930