Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.11.2017 18:03 - ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ!
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 983 Коментари: 5 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

                ОПРОСТАЧВАНЕТО  НА  ХОРАТА  ПО  СВЕТА 

                                  ВЕЧЕ  НА  АВТОПИЛОТ

 

    От всички инерции на света, тази е една от най-страшните. За нея ни предупреди преди десетилетия в едно свое стихотворение Радой Ралин. Описаният простак в това стихотворение е прототип на подвизаващите се такива екземпляри в България по неговото време, но сега, с „отварянето” на света виждаме, че този процес е всеобщ - много страшен, съзнателно разпространяван чрез медиите, рекламите и други начини, за да имат определени политически партии полза от него. Поради това срещу който не се предприема нищо, вече няма да има резултат. Той вече е набрал такава инерция, че не може да бъде спрян, защото ударът при сблъсъка на интелигентните хорас него, нека да не са будители,  ще е фатален или направо летален за тях. Аз мисля, че дори не може да се забави инерцията му, защото набраната до сега енергия от процеса на опростачване на хората по света вече е способна да унищожи неопростачените все още не само духовно. Простаците имат сега в ръцете си лостовете за управление на държави, на света, могат да натиснат бутона от дипломатическото си куфарче за започване на ядрена война.

     Напомням за стихотворението на Радой Ралин:

 

     Радой Ралин


Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, весдесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Простакът не чака, не знае предел
и стига простакът до своята цел,
Защото простаци край него вървят
и дават му знаци и правят му път
Надкласов, безкласов, без род и съюз,
но винаги касов, но винаги в плюс
Без ден да протакаш, дори да кърви
война на простака до смърт обяви
За срам на Европа, на всичките нас,
когато докопа в ръцете си власт
По страшен от спина, по-жилав от рака,
сега за сега се оказа простака

 

      Историята с простащината е доста стара. Един от методиите за нейното развитие е подмяната на ценностите в хората, напр. вярата в Бог. МарксизЪма нарича това опиум за душата на народа и пренася тази вяра в някой земен като Сталин, избил над 32 млн. руснаци по лагерите или пък в Путин, притежаващ възможности да унищожи с могъщите си оръжия всички държави по света. Началото на този процес е положено съзнателно в далечната 1917 г., като той бе замислен в Западна Европа и внедрен в Русия по време на ПСВ с политическа цел – първо, присъединяването й в пакта срещу Германия и второ, вирусът да разруши Русия без да воюва тя със Запада, да се избият те в страната си сами. Не стана точно така.  Последствията са ужасни не само за Русия - вирусът се разпространи по света, достигайки Далечния изток и Америка. И ние станахме жертва на този вирус. Липсата на Вярата, така необходимаа на човека за да живее нормално, да бъде добър и да съзнава мястото по земния си път доведе до ненормални процеси в него, защото празното място в сърцето му, създадено за вярата, идиоти го запълниха с фалшиви пророци, поради което опростачените стават и агресивни. Примери има доста, ще дам след малко.

    Втори основен поток на отприщване на простащинаата у хората бе насилственото внедряване на пазарните взаимоотношения между хората в Европа след ВСВ. Пазарът, това е основният принцип в живота на циганите, те са съществата, създадени да живеят в пазарно общество, а не културните европейски държави. Това опростачи голяма част от хората по Европа, като има страни, достиганли много високо ниво в тази област, Испания, Англия, Италия, Австрия, има още доста. Постъпките на опростачени държавници и на опростачен електорат са причина за много от проблемите в някои страни, последен пример е Каталуня, а при днешният „отворен” свят тези проблеми автоматично преминават в други държави. Ако една държава се опростачи, но спечели някакви дивиденти, други държави с неинтелигентен етнос се замечтават да се опростачат и те. В това наппавление особено силен е човекът на Путин, Виктор Орбан. Примерът на опростачените англичани, които си вкараха автогола Брекзит, зарази неинтелигентните каталунци. Те самите признаха, че били инвестирали малко в образованието. И наистина е така видно от недоправените /б. м. недообразованите/ каталунци, които репортелите интервюираха за мотивите им да станат „независими” /като англичаните?/.

    Инерциятаа на простащината набира енергия по две основни направления. Едното е част от идеологиическата обработка на хората, наречена промиване на мозъци в държавите-примати, чиито правителства култивират простащината за да не бъде разпознаваема за електората тяхната простащина. Вестници, медии, реклами – всичко бълва простащина. В случая става въпрос да доопростачване, защото в тези държави опростачмането започва от забавачката, но резултатите, до които достигат възрастните хора са ужасни. Изказвам мнение, че от опростачените нищо не става. В тези държави в живота се налагат най-примитивните хора, най-необразованите, паразитите, които вместо работят са на държавни помощи. От тези хора нищо не става и такива държави нямат бъдеще. Един от признаците дали държавите са от този тип е износът на капитали, които вместо да отиват като инвестиции в страната, потъват в офшорки. Защото опростачените нямат доверие в институциите на страната, ръковоодени от същите като тях, но с по-висок ранг.

 

    Другото направление за набиране на енергия за ускоряванее на инерцията на простащината идва от развитите в икономическо отношение държави, в които хората са богати, но необразовани и с ниско качество като личности, а като духовност са айран без кисело мляко. Ако при първото направление водещата държава е Русия, при второто водещата държава е САЩ. Само че САЩ внедриха техния начин на живот след ВСВ в половин Европа, където той е крайно неприемлив за хората, а СССР внедри своя начин на живот в останалата половина на Европа, също крайно неприемлив за хората и така разказаха играта на Европа. Те с ниската си култура ще дават акъли на Европа как да живят хората в нея. Този процес след ВСВ също доведе до опростачване на голяма част от населението на Европа, предимно недообразованите и без ценностна система.

    В България опроставането също е набрало страхотна инерция. В резултат на това опростачване има почти милион неграмотни цигани, топъл резерв като електорат на определени партии, а по улиците /дори на София/ вече рядко може да се срещне човек с интелигентно, нека бъде само нормално излъчване. Опростачването върви и на по-високите етажи, но това е нормално, защото избираните от опростачени трябва да се харесват на опростачения електорат. Интелигентниците вече не вървят, нещо повече, те дразнят опростачените. Колко случаи имаме на бити лекари от простаци, на обидени хора от такива, които не мога да нарека хора.

     Опростачването у нас върви планово. Има едно предаване-шоу на един професионален опростачвач, опростачил цяло поколение. Да му е спрял някой шоуто? Има вестници, които пишат на такъв език, че да те е гнус да ги  погледнеш. Това са най-продаваните вестници. Този език бил вестникарски според най-първия вестникар Блъсков. Който го е виждал да си спомни излъчването и говоренето му, когато го явят по някоя програма. А вестниците на Делян Пеевски? Какви образи се качват натрибуната в парламента. Мисля, че трябва да има някаква комисия да забранява на някои да сторват това.  Цитирам Кирил Добрев, Елена Йончева, Кракачанът, Нихат Катил. Това не са хора за показване, защото младото поколение ще започне да се стреми да прилича на тях. И не само тези са за непоказване…

    Друг източник на простащината е рекламата. Там майсторски се експлоатира простащината, като рекламиращите се избират измежду най-големите простачки или пък рекламопоръчителите така докарват излъчването им. Целта – да се ловнат на простащината на рекламираната стока от простачката и някоя като тях да си купи рекламирания боклук. В това отношение има един шедьовър, сътворен от партия Атака. Преди много години една простачка, която поставям на първо място измежду всички такива, които съм срещал, обясняваше защо ще гласува за Волеен Сидеров. Такива маниери, такова жестикулиране, такъв образ – такову второ нещо няма по света. Това е класическата простащина, която ще остане вечна. Съжалявам, че нямам клип с тази простачка. По-въздействаща реклама от тази просто не може да има!!!

     Коренът на простащината става все по-дълбок и дава горчиви плодове. В резулта на нея възникна популизЪма, създаден да завладява умовете и сърцата на простаците. Популизмът и подвластните на него опростачени станаха причина да бъдат избрани последните президенти на САЩ и България - личности, които нямат никакви качества за тези постове. Популизмът ги подведе за кого да гласуват. Нашият президент няма реална власт и ще приминава все по- в аут, но с президента на САЩ не е така и чак сега опростаченият електорат, който го избра се осъзна. Ксно е вече, годините на вътрешно противопоставяне на хората, на грешни решения, на неппавилна икономическа и външна политика ще струват скъпо на америиканците, и не само на тях, губят много хора, нарушава се световния баланс. Пример давам с парите, които Путин изгуби до сега от този избор на Тръмп. От спечелените до сега от Путин от няколкото му мандата около 250 млрд. долара, от тях той вече загуби 50 млрд. поради падане курса на долара в резултата на недоверие в американската валута откакто на власт /с вероятна изборна измама/ се възкачи Тръмп.

   У нас простащината става все по-нагла. Днес простакът има мутробарок някъде в предпланината, до който достига със скъп джип, там има прислуга. Какво работи, от къде са доходите за този скъп живот, не е ясно. Но е ясно едно – че той е пример да се опростачва поколението, което расте, още не може да мисли и ще се стреми да стане като него, толкова богато. Агресивната простащина премина и у жените, при някои от тях имаме нормални просташки, неопасни изяви, при дуги дами изявите им вече протииворечат на нормалността, на пола им. Давам пример с трите момичета, които с боксове пребиха контрольор, че ги свалил от автобуса, нямали билети. Явно и тези момичета са овладяни от процесаа на опростачването, който ги атакува отвсякъде, може би тях от фейсбука, чалгата или американските екшъни, но те са над средното му ниво - въоръжени с боксове бият държавни служители. И други момичета мислят каато тях. Нетова изявявачка е написала в профила си, че контрольорите заслужават такова отношение, защото билетите са непосилно скъпи, да се махнат от тази работа, щом не им отърва. Свещена простота - тук сам дяволът не би могъл нищо да добави…

   Опостачването е процес, яхнат от популистите. Популистите днес в страните примати се прикриват като патриоти и националисти, в някои страни дори има нещо като Отечествен фронт – Национален фронт за спасение на страната им. Има опростачени, които се ловват на този заподмятван в последните години пенис преди избори. В момента най-силните фигури на популизма в Европа са Марин Льо Пен и Каракачанът. Имам предпочитания обаче кой от двавата е по-велик. Първо, човекът е по-умен от жената. И второто е, че мозъкът на човека е 0, 8% от телесното му тегло, а фалосът му – 0, 55%. Поради тези две качества, които има Каракачанът – умност и потентност, аз го считам за най-пръв в категорията „Популизъм”. Увлечените от него преди години в България скандираха „Стоичков президент!”, а увлечените по Марин Льо Пен скандираха „Зенедин Зидан президент!”.

    Така завършвам това си поредно писание. Нека всеки сам прецени желаещите тези двама футболисти за президенти на страната опростачени ли ли са или не, аз не мога да преценя…

   image image






Гласувай:
4



1. rosiela - Коста,
01.11.2017 18:18
а бе този Парламент за 2050 година го даваха, не намалявай времето де.
цитирай
2. planinitenabulgaria - И още ще се съкрати времето,
01.11.2017 18:44
rosiela написа:
а бе този Парламент за 2050 година го даваха, не намалявай времето де.


само от миналата седмица има два нови квартала в София: Сокерес и Катеджас...
Преселниците са от Видинско.
цитирай
3. vesever - В действителност живеем в страшни ...
02.11.2017 09:34
В действителност живеем в страшни времена, и аз имам чувството, че мутанти превземат света.
Не ми се иска да вярвам, че Господ би допуснал самоунищожението на човечеството, което очевидно е в ход и набира скорост...
Въпросът е какво можем ние да направим, за да го спрем, и понякога ми се струва, че отговорът е "нищо".
Защото не можеш да застанеш срещу бързия влак, нито срещу лавина.
Единствено можем да опазим добрите ценности в себе си и да опитваме да ги предаваме и на близките си, на децата си...
Лично аз съм се "изолирала" в много голяма степен от всеобщия "процес" на опростачване, тъй като живея на село, работя от вкъщи и не ми се налага много-много да се сблъсквам в "мелето".
Постоянно ходя в природата и цивилизацията ми е чужда в много аспекти...
Дано има начин да се обърне ходът на събитията в положителна посока, към връщане на човешкото у човека, въпреки, че не ми се вярва много, виждайки как масово хората все повече озверяват.
Сега се говори, че е почнала ерата на духовното пробуждане, че много хора щели да се осъзнаят и да се върнат към първоначалните ценности и енергии, които са съзидателни, за да се елиминират навлезлите в света и в душите на хората разрушителни такива.
Много може да се каже по тази тема, но в крайна сметка може би единствено можем да се надяваме да ни пази Бог.
В Библията се говори, знаете, за белега на звяра, за последните времена, за охлаждане на любовта на мнозинството, ала аз не мога да повярвам, че Бог ще създаде чедата си и ще ги захвърли на Земята в някакъв ад, от който да нямат изход, както често виждаме, че се получава...

Поздрави!
цитирай
4. planinitenabulgaria - Мутанти според мен не е точната дума,
02.11.2017 18:27
vesever написа:
В действителност живеем в страшни времена, и аз имам чувството, че мутанти превземат света.
Не ми се иска да вярвам, че Господ би допуснал самоунищожението на човечеството, което очевидно е в ход и набира скорост...
Въпросът е какво можем ние да направим, за да го спрем, и понякога ми се струва, че отговорът е "нищо".
Защото не можеш да застанеш срещу бързия влак, нито срещу лавина.
Единствено можем да опазим добрите ценности в себе си и да опитваме да ги предаваме и на близките си, на децата си...
Лично аз съм се "изолирала" в много голяма степен от всеобщия "процес" на опростачване, тъй като живея на село, работя от вкъщи и не ми се налага много-много да се сблъсквам в "мелето".
Постоянно ходя в природата и цивилизацията ми е чужда в много аспекти...
Дано има начин да се обърне ходът на събитията в положителна посока, към връщане на човешкото у човека, въпреки, че не ми се вярва много, виждайки как масово хората все повече озверяват.
Сега се говори, че е почнала ерата на духовното пробуждане, че много хора щели да се осъзнаят и да се върнат към първоначалните ценности и енергии, които са съзидателни, за да се елиминират навлезлите в света и в душите на хората разрушителни такива.
Много може да се каже по тази тема, но в крайна сметка може би единствено можем да се надяваме да ни пази Бог.
В Библията се говори, знаете, за белега на звяра, за последните времена, за охлаждане на любовта на мнозинството, ала аз не мога да повярвам, че Бог ще създаде чедата си и ще ги захвърли на Земята в някакъв ад, от който да нямат изход, както често виждаме, че се получава...

Поздрави!


можи би хора без ценностна система, с промити мозъци. Маймуните като слезли от дърветата станали примати и разбрали, че в ръцете си могат да държат тояги, камъни и с тях да бият другите примати. Агресията станала присъща за тях. Това тяхно качество си го имаме в гена и днес то намери почва отново сред мнозина от нас, та даже и сред жените. Рускиня с тиган уби мъжа си...
цитирай
5. vesever - Да, аз има предвид именно изражд...
03.11.2017 10:04
Да, аз има предвид именно израждането от човешко към "зверско" - това влагам в думата "мутанти". Дивата природа е агресивна, ала именно човекът е по-горното звено - осъзнатото, интелигентното - което би трябвало да спре агресията и хищничеството, а не да пада на по-ниски "нива".
Имам котки и кучета и понякога в тях виждам повече "човечност" отколкото в някои хора...уви!
Ще споделя едно свое разбиране /може и да греша/, че човекът е създаден без зло, а само с добро в душата си.
Както Бог е добър /е, поне така ми се иска да вярвам/. Няма логика Бог да е заложил и злото в гените ни и да ни остави да се мъчим - никой родител не би причинил това на децата си - всеки иска само доброто за децата си.
Ала човекът поради някаква причина е приел на даден етап злото и ето, че то вече се множи и ескалира в чудовищни диапазони. Като малка бях тотално отчаяна и не исках да живея в такъв хищнически свят.
А сега вече се опитвам да изградя своя добър и красив свят, без зло - не виждам какво друго мога да направя...и как човек може да се спаси - единствено да се опази и да опита да опази и близките си и хората, до които има някакъв достъп...


цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12187766
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18321
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031