Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.07.2017 23:38 - РОМИНТЕГРАЦИЯТА - ЕДНА ПРЕДИЗВЕСТЕНА ЛЪЖА...
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1375 Коментари: 3 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

      Твърде малко време имам това лято да се занимавам сериозно с блога си, макар да съм в закъснение спрямо намеренията ми още от миналата година. Имам да помествам хиляди снимки от незнайни за повечето хора красиви места, а покрай тях идват спомените ми за прекрасните маршрути, които съм изминавал по планините на България. За това лято съм изпълнил само 1/3 от програмата си, имам да пътувам /ходя!/ още много. За съжаление това няма да бъде възможно преди м. септември. Когато пиша за България, за регионите й, за планините й, аз преживявам отново докосването си до античните места, до местните хора, а с напредване на възрастта ставам все по-емоционален. Имам изключително силна зрителна памет, тя връща в мен преживяното, срещата, разговора, с всичките подробности. Духът ми не е свободен и ще продължа да пиша сериозно в блога си когато напрежението около мен и неприятностите вече са отминали.

    Има и още един момент – блогът свали нивото си! Това бе направено чрез подла хакерска атака, макар всичко да изглежда съвсем законно. В него бяха нацръкани хора със задача, чието място не е там – нито имат какво да кажат, нито са компетентни по дадена тема, нито пък тя им отива. Но пишат, пишат, макар всичкота, което изхождат чрез „стаиите си” да не прави смисъл. Това е форма на атакуване на електронни общества, тя не може да се нарече кибератака, но последствията са същите – пишещите в блога и имащи цел се чувстват унизени, че  редом до тях има и такива със задача, кото пишат по поръчка, за пари, наричаме ги тролов Така ентусиазмът на можещите да пишат и имащи какво да кажат спада.

    Сега по друга тема:

    Тъй като познавам добре страната си, особено съм чувствителен когато се коментира събитие в населено място или регион, който съм упознал и поради това обикнал. Не само за планините на България пиша в постингите си, а и за хората, за регионите, за страната. В блога ми съм споделял и опасението си, че циганизицията ще свърши България по-успешно от стоварена върху нас ракета на Путин. Положението е наистина много страшно. В понятието циганизация включвам два фактора. Първият е нарастване на броя на циганите, които вече са между 1,6 и 1,7 млн, като част от тях са на „дело” по страните на ЕС. Вторият фактор е възприемането от нас на циганския начин на живот и „културата” им. Годишно тези почти 2 млн. цигани струват на държавата ни около 10 млрд. лв. или все едно за две години те „изяждат” един наш АЕЦ. Но само това да е, а поразиите които правят по електропроводите, по къщите на хората, колко ли струват те на Градския транспорт, на здравеопазването, където не внасят осигуровки, а ползват здравните услуги, не работят, не пращат данъци, сметки за вода. С тези неща сумата от 10 млрд. лева за тях годишно ще нарастне, а може да стане и двойна, а тази тенденция е трайна. Колко струва на София да откраднат чугунените капаците на шахтите и да се поръчат нови, изработени по технология „антивандал” – хем скъпи, хем не здрави механически. Държавата не смее да каже, че има проблем с циганите, които се концентрират в гета около големите градове. Всички знаем какво се прави в тези гета, аз ще посоча най-невинното – с автобусите на Градски транспорт към тях се возят отпадъци, вади се от тях суровината и боклуците се разхвърлят около гетото.

    Привеждам пример с цигани, които бяха на квартира в блока ни и след излизането им от тук сега някой идва с ключове по всяко време и разбива таваните и мазетата ни. Защо не работят тези хора, защо им даваме помощи и след като им даваме помощи, защо ни крадат? Отговорът накрая.

    Попаднах на новина за цигани от с. Литаково, висната в нета от една фейсбучка, но толкова ужасна, че ми се стори фалшива. Проверих, такова зверство няма. Прегледах и други изяви на фейсбучката – всичките просташки. Изключвам вероятността да е платен трол, звученето на написаното й е на социопат. В спомените ми обаче понятието Литаково върна ужасното преживяване преди няколко години, когато сънувах, че трябва да отида да видя оброка си на вр. Увеса и го намерих почупен и осквернен от цигани конекрадци от с. Литаково. Търсейки потвърждение за фалшивата новина попаднах на статия от Бг нюз, която реално описва положението в Северозападна/ла/ България. Явно който е написал статията умее това по-добре от мен, но пък аз имам много повече информация за тези неща и съм видял всичко това лично, а то е доста повече от това в статията. Помествам статията, а след нея ще продължа с коментар:

 

   Българите по селата са оставени да се борят сами срещу ромския произвол!   Забележка: По това заглавие статията може да бъде открита в Интернет.

Изкъртени дограми, разбити порти и прозорци, некролози на млади хора, пребити до смърт, ужасени старци, тероризирани в собствените си домове… Това не е зловеща следвоенна картина, а 21-ви век в българските села. Някои почти обезлюдени, други – с шепа болнави и уплашени старци, които няма къде да отидат, но вече не могат да спят спокойно в къщите си. Не могат, защото треперят под завивките да не влезе циганин, който заради няколко буркана или десетина лева, спестени от мизерната им пенсийка, ще ги утрепе, без да се замисли.

Това се случва в селата, където все още има българи – стари, беззащитни и отчаяни. Скоро обаче никой няма да остане по тези места, някога пълни с живот.

Днес те са една окаяна картинка, оставена на доизживяване. Единственото, което се ражда по тия плодородни земи, са циганчета. Те поотрастват, не стъпват на училище и от малки помагат на мама и тате в занаята – обири по къщи и ниви.

Крадат всичко – от кокошки, през тухли и керемиди, та до буркани и кабели, заради което селата често стоят и на тъмно.

Най-страшното в циганизацията на селата ни е, че тя е придружена със зверски геноцид над българско население. Защото опълчиш ли се на циганите, те пребиват – независимо дали си на 20 или 80 години и не можеш да ходиш. С такива издевателства се пълни крими хрониката, десетки такива са разказани в медиите. Резултат няма.

Полицията доказано не може да озапти циганския терор – в селата няма достатъчно униформени или пък ги е страх да не отнесат брадва в главата или нож в гърлото. Държавата мълчи и стои настрана и е ням свидетел на изчезването на селата, придружено с физическо унищожение на българското население.

Село Черно поле, Видинско – над 100 регистрирани кражби през 2010 г., 14 къщи напълно ограбени, “оглозгани” и отвътре, и отвън. На това дередже е днес някога уреденото и богато видинско село. Статистиката говори ясно – циганският терор там е всесилен, с него няма кой да се справи. “Викаме полиция през ден, но крадците продължават да вилнеят”, жали се пред медиите кметът Тодор Тодоров, който е бивш полицай, но е безпомощен да спре вандалщината. Той управлява село, в което няма необитаема къща, която да не е плячкосана. Малцината останали тук пенсионери изживяват последните си дни в ужас – страхуват се да излизат от домовете си вече не само нощем, но и денем.

Завързват портите и стопанските си постройки с дебели синджири, крият зимнината под креватите, слагат катинари на всички врати в къщата, но оправия няма. Домовете, стоката и продукцията им пак се плячкосват, вратите им пак се разбиват. Вземат им елуредите, мебелите, храната, последните мизерни пари, с които живеят. Църквата “Света Троица”, за която хората се грижат с любов, също е опоскана.

Всичките цигани в селото са пришълци. Дошли са преди десетина години, но вече са превзели всичко. “Тук интеграцията няма да се случи, – категоричен е кметът Тодоров. – Ромите не са научени да работят, знаят само да крадат. Децата им не ходят на училище. Плашат с бой възрастните.

Принудени сме да живеем като затворници в собствените си домове отчаяно разправя кметският наместник.

 

    Така е, но тази история има продължение. Начало й бе около 1965 г, когато Тодор Живков разпорежда където има много големи групи цигани те да се разселват някъде по Видинско, да работят в ТКЗС-тата в оборите. Така бе до 1989 г, да не пропусна, че за Пазарджишко разпореждането му бе да се разселват циганите по селата на окръга, не по Видинско. Към Видинско обаче бяха отправени най-много цигани. След 1989 г. голяма част от разселените по Пазарджишко цигани мигрира във Велинград в гетата Асфалтова база и Анезица. Видинските цигани, далеч по-многобройни поеха към Монтана, да не пропусна, че почти превзеха Белоградчик и долината на р. Салашка, след това достигнаха Врачанско. В този си преход те преминават през различни села, където осядат докато в тях има нещо за усвояване – овощни дървета за горене, метални части от асми за скрап  и др. - това е централният момент на автора на статията, циганите по селата по време на преселението им към големите градове, но авторът греши, като счита този фактор за постоянен. Това е преходен процес, който трае различно време и после циганите се връщат към основното, продължават прехода си към градовете, където в гета осядат трайно.

    Преминаващи през Врачанско цигани ликвидираха поминъка на възрастните хора с кражбите си. Врачани имаха лозя в триъгалника Бели извор, Лиляче, Враца. Те казват лозе, но това е градина с чного плодове, зеленчуци, овошки. Всичко това бе ограбено и опустошено. Лозарските ножици, мотиките, пръскачките, съдовете за храна, казаните за ракия – всичко бе окрадено от циганите. На високопроходими коли откраднатото бе прекарано през Врачанския Балкан в Елисейна – един от пътищата на престъпността, които съм описвал в блота си - и реализрано като скрап. Възникнаха и много нови гета покрай градовете Монтана, Враца  други по-малки градове и някои села бяха буквално превзети от идващите от Видинско цигани, давам пример с прекрасното село Чупрене. Какъв кошмар за Белоградчик и гостите там, които разглуждат скалите е циганската махала, а циганските квартали в селата Дъбравка и другите, имената им не помня, пътуват с ученическия автобус до Белоградчик. След третия час се дава закуската и циганетата изчезват от училище.

    До тук е описал събитията господинът, автор на статията. Но всичко това има продължение. След като няма хора от които да се краде или в едно село всичко, което може да се открадне вече е откраднато, следва марш към големите градове. Градът, привличащ най-много циганите е София. В него има много контейнери, автобуси, в които не се купува билет, водата в гетата е безплатна, където искаш можеш да си основеш гето. Затова цифрата на циганите в София е вече към 350000, но тя расте. Според мен когато завърши вторият голям обир на селата, това стана около 2005 г. и когато те заприбичаха на гол тупан, от който няма какво повече да се откраднае ,започна голямото преселениена циганите към градовете. Това преселение тече и днес. Оказва се обаче, че от тези крадци някои имат полза  и то е ясно кои. Първо, това са политическите партии и местните мафии, които имат начело по селата феодал, а не представител на дсъргжавата, за които циганите са манипулируем електрат. Вторите са тези, които се стремят да възпрепятстват развитето на страната ни като културна държава, за да има в нея възможно най-голям процент неграмотни хора, ненавиждащи културните и по този начин вместо да осъществим желаните връзки с културните страни от ЕС, да се насочим към военно-икономически съюзи със страните страните примати, каквато е ОНД. Тези два фактора са особено важни за дереджето, в което сме изпаднали днес. Всичките тези ластици, дето ги разтягат като роминтеграция, евророми, помощи за ромите защото са неграмотни, слаби социално, безработни, помощи за децата им, които не се учат, а научават някой занаят напр. джебчийство – това са отправени пари към ромлидерите, които те знаят ка как да „усвоят”. За пример дамам циганските дворци в Костинброд.

    Аз само загатнах за възможните продължения на статията на Бг. нюз, добре е тя да има още една част, защото това, което е поместено в нея е вече старо. Тези села, които са описани по същество вече са мъртви, от тях файда за крадливите цигани няма, направлението е ясно: Към градовете. А в градовете циганите казват:

-         От учуне файда нема!

    Това определя тяхната концепция за начина на живот, който те се готвят да водят, изцяло паразитен за страната както на гърците спрямо ЕС.

   Още един пример:

   При магазин Лидъл на Халите редовно се събират пришълци от цялата страна, хранят се от коша с изхвърлени храни от хората пред входа на магазина, отфекалват се на ъгъла на оградата на минералните извори, където има контеейнери за боклук. Една вечер се бяха събрали много цигани, както винаги пиеха и един отдавна мигрирал в София циганин казаше на един току що дошъл от някъде:

-         Добре си сторил! В София никога няма гладен да останеш.

   След това стана, извади една изхвърлено чашка за кафе от кофата за блоклук, сипа бира на новопредставилия се пред седящите пред магазина цигани, изчакващи да изхвърлят хората нещо за ядене и празникът им тази вечер започна с един член повече…

      Бъдешето на България или краят на България е това? Това ли са идващите след нас българи, които биват наричани българите на бъдещето? Дали тези българи на бъдещето няма да прогонят българите на миналото, към които причислявам и себе си, или поне децата им, които да потърсят друга родина, където този въпрос не се експлоатира от политици и мафиоти, а е решен.

 

image

                       Кандидати за интегриране?

 




Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. rosiela - Много си прав,
12.07.2017 23:47
за жалост.
цитирай
2. bojo12345 - На този свят има две невъзможни неща -
13.07.2017 13:19
първото е вълк да се дресира,
а второто - циганин да се възпита /очовечи/.
Колкото за проблемите в блога, аз също имам неприятни емоции- може би така се отсяват желаните от нежеланите блогери? Всъщност пошлостта ни залива отвсякъде и на всички нива. Или да свикваме, или да си отиваме!
Поздрави и хубаво лято, Коста!
цитирай
3. barin - Мисля, че ромите няма как да се ин...
15.07.2017 06:34
Мисля, че ромите няма как да се интегрират. Те живеят така, както преди хиляда години. Не подлежат на превъзпитание. Правилно е да ги наричаме"цигани", защото "ром" на тяхния език е циганин. Ром идва от латинското название на италианската столица Рим. Само неприятности създават циганите през последните няколко години.
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12191190
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18322
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031