Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2017 10:15 - РАХАТОЛСУН, ЕВРОПА
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1215 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 11.05.2017 09:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

                  ПО  СЛУЧАЙ  ДЕНЯТ  НА   ЕВРОПА!

 

      За по-малко от година в Европейския съюз се случиха две важни събития. Това, което закономерно ще последва след тях е укрепването на връзките на страните в Съюза, ще последва икономически възход и привлекателността му за страните на Европа, които биха могли да се присъединят към Общността ще стане ооще по-силна. Пътят към ЕС минава пез НАТО, следва предпресъединителен период, наблюдения върху страната кандидат, преговори и ако се постигне споразумение, ще има присъединяване на още страни към него. Изискването обаче е страната кандидат да няма нерешени териториални спорове. Поради този проблем, както и други, Косово никога няма да стане член на ЕС, но пък Черна гора ще стане. Сърбия и Македония няма да се присъединят към ЕС защото са сателити на Путин. Още една тенденция има в ЕС – там вече започва да се обръща внимание на военната мощ, тъй като пристигащите сигналите от Америка, която до сега пазеше ЕС, докато Съюзът наблягаше предимно на икономиката си са противоречиви или не правят смисъл поради липсата на твърда политка в това отношение на Тръмп. Твърд остава ангажиментът на Америка да пази РК/орея/ и Япония, докато по отношение на Европа военният съюз НАТО при новия американски президент придобива характер на функция на търговските им взаимоотношения. Причината е деиндустриализацията в Америка, твърде негатиивен за нея процес, при който много отрасли бяха изнесени в други страни. Като резултат от това някои страни от Европа изнасят повече стоки в Америка, отколокото внасят, напр. Германя. В някои отрасли, напр. гражданското самолетестроене, Европа изпревари Америка, Япония пък я изпревари по други. Поради тези причини гарантираната защита на страните към НАТО от Америка ще придобива нов хаактер, за нея ще се заплаща от всички. В тази посока има предприети стъпки, воената сила на ЕС ще се разраства с цел горантииране на отбраната му. Европа, както и РК/орея/ и Япония ще трябва да са достатъчно силни във военно онсношение да се пазят сами от страните-примати, които нищо не могат да произвежат, но за да покажат, че и тях ги има на света са насочили срещу културните държави ракети, с кото могат да ги съсипят.

     Първото важно събитие, което се случи в ЕС беше изхождането на Англия от него. Този процес беше неизбежен. Англичаните цял живот са ограбвали света, те се считат за по-висши от останалите нации на Европа. Според мен те са на фалшив кон –те не само не са по-висши от останалите европейци, но и са се изродили. Моето мнение за тях е, че те не само са погрешно мнение за себе си като потненция по отношение на възможностите си. Невъзможността им да паразитират вече към света ги е довел до степен, при която те дори не могат и да се възпроизвеждат.  Те са били най-силната държава на света, тяхна е вината за двете световни войни, целта на които е запазване на колониите им, тяхна е вината за статуквото в света и всичките му беди днес като резултат на договоорите след войните, гарантиращи до колкото е възможно интересите на англичаните пред тези на Европа и света. От години англичаните бяха заседнали в правото черво на ЕС и ни напред, ни надат. Единственото нещо, което причиняваха за ЕС по времето на този застой там бе отделянето на газове от типа на сяроводорода. На европейците от този техен смърдеж им писна, поради което изхождането на британците от ЕС бе за тях бе трудно, но здравословно, случването на което с право заслужава поздрава, който хползвах за заглавие. Лошото от този казус ще засегне младите хора на Англия, които искат съюз с Европа, а не да остават затворени на острова, където вече са се кръвосмесили и поради това изродили. Ударили го на безумно пиянство и без свежа кръв от Европа те загиват. Допиването им по вемето на отпуските в нашия Слънчев бряг няма да им помогне. Дъртите англичани, още със самочувствието на владеетели на света, приключващи със земния си път ще определят бъдещето на младите. Това правят и бившите сюковци и удбовци на Сърбия, днес с по 1000 евро пенсии от времето на комунизма там, които както повредениите англиичани определят пътя на младите хора на Сърбия, изнемогващи от нищета. Дъртаците в Голямата страна пък, свикнали с Глямата лъжа както въшките с ДДТ-то, признаващи едиинствено здравата ръка, палката и нагайката пък ще определят как да живее поколението след тях. Това е съвременен сценалий на това, което съществува и днес по света и се нарича Ислямска държава.

     Второто важно събитие да Европа, много по важно от това дали едни изроди са напуснали ЕС, е победата на французите над популизма.

     Популизмът е демагогия, опростачване, в резултат на което хората стават манипулируеми и могат да бъдат лъгани. Биринджи популисти в ЕС са французката Льо Пен, носеща популизЪма по наследство, популист е Орбан, популист е Каракачанът – и двамата разработени за такива в Центъра. Популизъм е новото лице на комунизма, разработка на Центъра, който ползва тази негова метастаза за параван на мимикрията на агентите си, основаваши партии, наричащи се патриотични и националистчни, каквито са тези на Каракачанът и на Воленчо. Ние в това отношение сме дори на крачка пред Центъра в посоката, която те следват, защто иимаме и партия наречена Национален фронт за спасенине на България. Всички останали партии искат смъртта на България, тия ще я спасяват? Такова нахалство никъде в света няма, дори наименованието на упраавляващата партия в Северна Корея не е така претенцизно.

    За съжаление популизмът победи в Америка, победи в България и в Молдова, където начело на страните застанаха президенти популисти, в превод, демагози. Целта на употребата на някои от тях е да  всяват разногласие в ЕС и така да го цепят, като подмятат в Брюксел разни пениси с надеждата и други да се ловнат на тях. По същество популизмът е опростачване, към което светът върви и страните примати, които нищо не могат да произведат се стремят да се възползват от този процес. Чрез него те пречат доколкото им се разрешава на страните, които се трудят и поради това хората в тях са творци, а не пропойци. Пропастта между страните с икономиси страните, които могат единствено да добиват и продават природни ресурси расте и расте и това е единстениат начин да се забави разтврянето на тази пропаст.  Така се възпрепятства по някакъв начин развитието на културните страни, дистанцияна между тях и страните примати расте по-бавно. Срущу културните държави се води хибридна война, целта на която е да покаже истинските им врагове – Евогейския съюз, хамериканците и сочи на заблудените страни верния път – терорът долу, съюз със ОНД. Още не знам обаче случаи на хора, повярвли на популистите, сменили си доларите за рубли или северокорейски вони.

    А опростачването - то пълзи по целия свят. В богатите страни хората се опростачват сами, в страните от бившия соцлагер опростачването се управлява от медиите, където имаме рекорди дори за Книгата на Гинес – опростачващо шоу от 20 годинии върви безпроблемно, никой не забелязва, че то опростачи цяло поколение. Опростачването в тези страни е желан процес, в него се инвестира, за да бъдат хората неуки, заблудени, манипулируеми – най-отличният електорат.

    Франция нанесе на опростачвателите /популистите/ решителен удар. Такъв удар, но доста по-слаб бе нанесен на опростачвателите в Австрия, където преброените опростачени спред подадените гласове на изборите е доста стряскащо число. Подобен удар опростачватели и опорстачени понесоха в Холандия, но най-съкрушителният удар върху опростачвателката Льо Пен нанесоха французите. Не помогна нито визитата й лично при бащицата, нито хакерската атака в деня за размисъл ксрещу Макрон, когато от „незнайни” сайтове се появиха хляди компрометиращи „документи” срещу Макрон. Французите излязоха обаче по-интелигентни от американците. За тях, за разлика от американските избиратели на тези документи те погледнаха като на кьорфишек. На кибератаката от същите тези незнайни сайтове обаче се хванаха българите, които за популиста Каракачанов на предишните избори към от общия брой подадоха глъсчетата си, а сега към 13-14%. Лошо, неопростачени българи, лошо! Подавате се на опростачване и всички ще понесем последствията от този процес.

    Честито на Франция! Изборите бяха много важни не сама за Франция, но и за бъдещето на Европа. За нас това бъдеще е важно не само заради помощите за инфраструктурата ни, селското ни стопанство и др., но и защото ако не сме в НАТО и ЕС Путин веднага ще ни нападне, а ако той не ни нападне, това ще стори Ердоган. Нито войска имаме, нито военна техника, за да им се противопоставим. Нападение можем да очаквамее и от страна Сърбия, която освен, че държи наши територии, има претенци и за още наши региони, наричайки ги шопски или турлашки, което значавало, сръбски. Италанците говорят за излинане от ЕС и НАТО, но за тях това е процес, различен от нашия- тях Путин няма да ги нападне.

    И за финал – ще издържи ли правителството ни едип цял мандат:

    Зависи. То ще бъде атакувано от зависиимите от Путин наши ръководители и партии – президента ни при гастпролите му в Брюксел, от БСП и ДПС в парламента, но те не са опасни. Опасни са тези, които са хора на Путин и са в првителството – Каракачанов, Симеонов, и Сидеров. Докога ще продължи животът на това правителство зависии от тази Троица. Един от тях само стига. Симеонов каза, че ако няма консенсус, няма да има и решение на правителството. Преди него тази роля изигра човеко на Иван Костов, Раданчо. И … майката на т. н. „дясно”, и то начело с партийни ръководители, финансирани от една чужда държава. Само че парите на тази държава много намаляха и премахването на „дясното” у нас е по-скоро резултат от мерки за икономии в тази страна. Аз напр. мисля, че ние никога не сме имали дясно…

   Изборите във Франция са добра новина за Европа. Затова и така озглаих това свое писание:

 

    РАХАТОЛСУН,  ЕВРОПА!!!

 







Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12286939
Постинги: 4567
Коментари: 10794
Гласове: 18370
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930