Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2017 17:42 - ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР ОСПОРВА ПРЕД АС - 1
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 571 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР ОСПОРВА ПРЕД АДМИНСТРАТИВНИЯ СЪД ПОВИШЕНИЕТО НА ЦЕНАТА НА ВОДАТА ОТ КЕВР

 

   Казусът с цената на водата е стар - от идването на концесионерите до сега цената на водата нарастна 14 пъти. Може би се изразих неправилно, в резултат на регулирането й от КЕВР дсе получи този скок. Нямаше как да не се случи това, защото преди отдаването на тази услуга на концесия на главния директор на В и К тогава инж. Петко Петков заплатата бе 1500 лв, сега на тримата изпълнителни директори – концесионерите французи - тя вече е по 207000 лв. на месец, а разходите да директорите от борда за управление на концесията е за десетината бордоваци около 400000-500000 лв. на месец. Това прави към 12000000 лв. на година, които ние с парите за вода изплащаме заплатите на тези наши ограбници. От къде при това положение пари за инвестиции в мрежата, за ремонти, та те всичките пари, постъпили от продажба на вода едвам стигат само на тия. И следва натиск за увеличаване цената на водата, все по-масиран, защото вече уточних, тя нарастна 14 пъти, а този процес с представения нов бизнес план на граблителите на софиянци, на общината и на държавата ще се мултиплрицира чрез узаконяването му от сегашния директор на КЕВР, функционално неграмотният доцент в областта на слабите токов Иван Иванов, с видими признаци на страдащ от остепороза, склероза и болестта на Паркинсон.

   Не само заплатите на тези грабители български са виновни да няма пари за инвестиции в канали и водопроводи, които се явяват най-наглите лъжци в новата история на България. За по-големи ограбвачи от тях се считат предложителите на мобилни услуги и на горива, но тези са далеч над тях. От стоката, която получават от държавата за по 0,05 лв за куб. м. и после ни продават 30 пъти по-скъпо те губят 70%, което не се приели като норма дори сценаристите на филма „Планетата на маймуните”, ще бъде твърде много. Само две лъжи ще посоча на отрабниците ни водни и те са слените:

    От Пречиствателна станция Панчарево шламът след пречистването на водата се излива в река Искър, вместо да постъпи в канализацията и от там в Пречиствателната станция в Кубратово. По този път до сега по течението на р. Искър са изхвърлени милиони тонове шлам с химикали в него, напр. хлор, змърсяващи полето ни цак до с. Гиген.  Ние плащаме за да пречистват тези крадци каналната вода, те изливат отровите си в Искъра, значи плащаме за неизвършена услуга, което означава грабеж, който институции в страната прикриват.

    Втората им лъжа разгони фамилиите на селскостопанските производители по доста от селата, които имаха месни водоизточници. Давам зда пример само две, Кътина и Локорско. Хората получаваха почти безплатна вода от реките над тях и плащаха само за поддръжка на съоръженията символични цени. В тези съоръжения, строени по времето на Цар Борис с пари на селяните, водата се пречистваше по метода на утаяването, при което се губи голямо количество вода. С обещанието да прекарат на хората по тези /и много други софийски села/ чиста язовирска вода, водоподаващите им съоръжения бяха изоставени. Хората получиха такава вода, но нямат пари да я заплатят и градините им запустяха, те обедняха, преселиха се по София при децата си. Но това не е всичко. За да икономисват ток в Пречиствателна станция Панчарево изхвърлиха от употреба вибрационните помпи, които обогатяват с шлам водата от пречистванеето и въведоха режим на пречистване чрез свободно утаяване, както си беше някога по софийските села. Но има една разлика – тогава селяните имаха колкото искат вода, сега не могат да имат, защото не могат да я платят. Такава измама могат да извъртят само измамници, превърнали измамата в поминък.

   Трите стълба на тези ограбници български аз съм ги казал – това са КЕВР, явяващ се машата, МОСВ, която участва в тази непочтена игра укривайки факти и работейки против околната среда – разрешава загуби на вода 70% и да се излива шламът в Искара - а също и МРРБ, където бе изработена клиентелистката Наредба №4 от 2004 г. която развърза ръцете на Софийска вода да не обслужва клиентте и да им начислява законно по 20% неконсумирана от тях вода. То да си министърка не означава, че успехите идват с повишаване на живото тегло и с брецане вместо казано нещо разумно като те явят по някоя телевизия, а с работа, свършена за хората, след като имаш тази власт и имаш заплата от бюджета на страната.

   Съмнителна е ролята в този процес на обмудсманката на страната, която е позиция „пас% и която се занимава с глупости, напр. щяла да съди ТЕЦ-а, че точно през най-големия студ му се пукнала тръба и др. глупости, харатерни за интелекта на берсинските баба. На тази длъжност трябва интелигентен и умен човек, както и за длъжността президент, но май-такива хора в страната ни не могат да се намерят…

    Да не пропусна ии още нещо:

    В много квартали на София като напр. Факултето, където им се подава вода по два водоповода с обем 8000000 куб.м. годишно, вода се заплаща само от полицейския пункт и от здравния. Цената на тази вода се договаря между Софийска вода и председателя на КЕВР да се заплаща от тези, които си плащат сметките.

   Реално с новото повишение на цената на водата от 18% всеки софишянец ще трябва да плаща допълнително към 30 лв. годишно на тези със заплатите по над 200000 лв. на месец, факт, който е накарал гл. прокурор да се самосизира. С намерение да му помогна му приготвих доклад, който публикувам в блога си за да са наясно хората как те биват ограбвани по колониален начин от една организация, която вмсто да предлага нормална услуга се изявява като група за организиран грабеж на софиянци, на общината и на дръжавата. И никой нищо не прави слещу тази тяхна престъпност.

 

    Прилагам писмото ми до Главния прокурор и Доклада. Дано повече хора разберат как са ограбвани и как сега в междувластието и зад паравана на повишението на цената на газа и парното, този въпрос бива неглижиран с цел оше по-жестоко ограбване. Това става с помощта на КЕВР, на МОСВ и на МРРБ - нашите ведомства, които трябва да следят парите за водата да отииват в инвестици на канали и водоппроводи, а не да се изнаст по чужди банки или офшорки. И след 8 години, когата на ограбниците срока да ни глабят изтича, няма ли да се окажем в криза от повредени или липсващи водопроводи и канали.

    Дано Главният прокурор успее да осъди „Водата” пред АС и да излезат от там с адекватно решение – в затвора виновните с космическите заплати, които повишиха 14 пъти цената на водата или поне изгонването им от страната ни, но също наказание и за подкрепниците им български, които допуснаха този грабеж.

             Първо приложение:


            ДО  ГЛАВНИЯ  ПРОКУРОР  НА  РП  БЪЛГАРИЯ:

 

                        С И Г Н АЛ

      от  инж. Коста Иванов, вече пенсиониран,

 

 ОТНОСНО: НЕПОЧТЕНИТЕ ДЕЙСТВИЯ НА КОНЦЕСИОНЕРИТЕ   НА „Софийска вода” АД, чрез които те ограбват софиянци, общината и държавата, а парите за нови инвестиции във водопроводните мрежи и канали напускат страната ни и ще я изправят след изгонването на концесонерите от страната ни пред голям проблем, разрешаването на който ще изисква много години труд и разбиване на изградена инфраструктура и огромни средства.

 

                                    Уважаем Г/н Главен прокурор,

 

    Приветствам решението Ви да оспорите пред Административня съд решението на  КЕВР да повиши неоснователно цената на водата с 18%. За да мога с нещо да Ви помогна като факти, които бихте могли да проверите и да представите като доказателство пред АС за това решение на КЕВР, което е нова степен в спиралата ограбването на софиянци, на общината ни и на страната, изготвих доклад във възка с този проблем. В него изложените обстоятелства ако се проверят почти всичките ще се докажат и ще Ви  послужат като мотиви пред АС за отмяна на това повишение.

    За да съществува обаче това статукво на ограбване на страната, на общината и на софиянци, причината е, че то се крепи до сега на три колони. Първата е една Наредба №4 на МРРБ от 2004 г, която е клиентелистка и бе изготвена от тогавашния министър царистГагаузов. Тази не правеща смисъл Наредба по същестгво освобожава Софийска вода от задълженията й да работи с абонатите си, като начислява водата на редовно заплащащите консумацията си, в чиито сметки включва и тази на незаплащащите или неактуализирани абонати от масива на Софийска вода, като натоварва сметките им с още 20%, но и това не е предел. За тази цел Софийска вода няма персонал. Ако към сметките прибавеното количество вода общо потребление е над 20 %, те пак ги начисляват и били изпращали писмо за това, което е лъжа, имам предвид проблема с нашата кооперация. За тази свръхцена към потребената вода нито един държавен орган не споменава, а тя влиза в сметките ни, при това като резултат на един мошенически номер, давам пример. От пет години в нашата кооперация не изключват магазин с потребление на вода без водомер, макарп да сме отправяли за това писмо много пъти, не задължават собственика му да си постави водомер и на базата на това предизвикано от тях ненормално положение ни начисляват допълнително количество вода, както и вода на собсдтвеника на магазина, който никога няма да я плати, но те я събират от нас по общия водомер.

   Втората колона на тази несправедливост, ограбила до сега софиянци с милиарди левове е МОСВ. Давам пример с най-ниско стоящата като интелект и като морал министърка Ивелиина Василева, срам за кабинета на г/н Борисов и за страната. Тя не забелязва, че се губи 70% от водата за София, този ценен природен ресурс, а излиза с инициатива да се въведе лимит на водата по пет куб. м. на човек и надлимитната вода да струва 7 пъти по-скъпо. От някъде пресякоха тази нейна инициатиа, която е и наглост и простащина и лобиране за Софийска вода. Вие трабва да проверите едно нейно престъпление, водещо до замърсяване на околната среда, при което тя вместо да изисква от Пречиствателна станция Панчарево да вкарва шламът в канализацията, разрешава този шлам, съдържащ хлор и други химикали да се изтича в дерето на рекичката Косаниин дол и от там в Искъра при моста на с. Герман. Хем Софийска вода удържа на хората в сметките сума за пречистване на воодата, хем замърсява природата ни, хем от МОСВ имат разлешение, одещо до замърсяване, тровене на околната среда. Това е огромно престъпление, в Искъра са изтекли милиони тонове шлам, може да се изчислят точно по данни от Пречиствателвната станция и датата на разрешението за това екопрестъпление. А заустването на този шлам в каналиизацията стана преди около месец.

   Третата колона, на която се крепят тези грабители на софиянци, на общината и на държавата е КЕВР. Това е независим орган, но не е така. Неговият директор в мовеевта се държи като да е на заплата от Софийска вода.  Той лъже по телевизията, че загубите на Софийска вода били намаляли на 48%, а числото им е над 70, което може да се провери по подадената вода и заплатеното количество от нея. Освен това този явно функционално неграмотен и страдащ от остеопоороза, от склероза и Паркинсон човек включва цената на потребената вода от квартали, където Софийска вода изобщо няма персонал, за да остават пари за космическите заплати на директорите им, към цената на потребителите, които заплащат сметките си. Давам пример с квартал Факултето, където се подават по два водопповода към него по 8000000 куб. м. вода годишно и където водата се заплаща само от полицейския пункт и от медицинския пункт, останалите чешми текат постоянно за да не замръзват през зимата и да охлаждат бира през лятото. Същото положение е и в други столични квартари, където този казус се показва по телевзията, напр. Филиповци, Баталова воденица, като за Филиповци се твърди, че пададената му вода годишно е около 4-5 милиона куб. м.

   Нереални са и заплатиите на концесионерите, които бяха оповестени по време на референдума преди 2 години за отнемане на концесията. Основните заплати на двамата директори и на главния четоводител – фанцузи, са по около 68000 лв, но тази сума се умножава по три веднаж за  разходи за семействата им и втори път за представителни и пребивавене в България, което означава заплати пад 200000 лв. на месец, почти 50 пъти по виса от тази на миниистър-председателя и 100 пъти по-висока от тази на кмета на София. Твърди, че бордът на директорите е от десес души французи със заплати от 30 до 50000 лв на месец. Това прави  12000000 лв. годишно, достатъчно голяма сума за инвестиции  в канали и водопповоди, но вместо това, тези пари, ограбени от нас напускат страната ни и потъват в чужди банки. Това е ужасяващ грабеж на нас, нечувано престъпление, което трае твърде дълго. При английските концесионери се извърши одит, установи се, че всичките пари отхводата отиват за заплати на дииректорите, те препродаоха концесията на французи, грабежът стана още по страшен. Когато концесионеите купиха водата запатите на Петков и заместниците му бяха по около 1500 лв, водата струваше 14 пъти по-евтино, имахме си служби на В и К във всички квартали и основна база на ул. Любо Карталев. Днес има фирми, които се наемат, а вероятно има и комисионни.

    Аз прецеенявам този грабеж нан нас, софиянци като органзиран и включвам към него не само ограбниците ни, Софийска вода, но и подкрепниците му – МРРБ, подтогвила основата на този грабеж с Наредба №4 от 2004г, МОСВ, което прикирва действителното положение и чрез мининстърката си Василева бе негова къртица в министреството, КЕВР, което работи като да е на заплата към Софийска вода, а не към бюджета на страната и да се бори за справедливи цени ва водата. Отблязвам и ощее нещо – Софийска вода получи от Столична община 5000000 лв. за подобряване на мрежата, което пак е равнозначно на повишение на цената на водата, защото това са пари от нащите данъци,на тях за половиината години за здаплати няма да им стигнат. Многозначително по този казус запазва мълчание и обмудсманката, повдигайки други теми, от които вместо полза за хората, тя прави популистка кариера.  

   Ето три косвени доказателства за това, че Софйска вода АД, КЕВР, МРРБ и МОСВ се чувстват недосегаемии и са тандем – наши писма до тях с номера:

1.     До Софийска вода АД имаме преписка с № ОЖ 2476 с която настояваме да ни представят извадка за начислената ни вода от 2012 г. до сега, които да предоставим на прокуратурата, отказват ни, също и да изключат водата на един магазин или да ги задължат да си поставят водомер. За изминалите пет години, те отказват да свършат и това. А директорите им се вземат по над 200000 лв. на месец.

2.     До МОСВ имаме преписка с № С – 102. Уведоомихме

министърката Василева, че от Пречииствателна станция Панчарево поради повреда изтичат по 500 л. вода/сек, което изпразва яз. „Искър”. Тя организира проверка от Плевен, които констатираха че изтичат не 500, а само12 л. в секунда, но и това бе лъжа, защото в деня на проверката не изтичаше и грам вода.

   Тук ще спомена за едно престъпление на тази министърка, за което тя трябва да бъде проверена. Тя и разрешила да се направи преустройство в Пречиствателната станция на технологично нива 3000 годиини преди маймуните,  което да премахне вибрационните помпи, предизвикващи утаяване на мръсната вода и водещи до икономи при пречистването й, като вместо това е разрешила технология от типа слободно утаяване, съпроводено с огромни загуби на вода. Тук има втори фактор, който също е за проверка, КЕВР – как така постъпващата вода за ппречистване ще струва 30 пъти по евтино от пречестнената. Тази цена не стимулира Софийска вода към икономии.

    Когато концесионелрите дойдоха те премахнаха местните водоизточници на селяните от Локорско, Кътина, Волуяк и др. села с мотива, че ще им вкарат добре пречистена язовирска вода, в резултат на което хората не можеха да заплащат за тази вода и градините им запустяха, с това и хората обедняха. И сега измамата лъсна – прекараха им вода, пречистена по същия начи, чрез утаяване, и не безплатна от местния водоизточник, а на цена, която не могат да платят.

3.     До КЕВР имеме преписка преписка с № В-12-00 – 438 от две

години. Липсата на оттговор от тяхна страна не означава само, че председателят им е функционално негработен, но и че не смее да отговори, защото трябва да излъже, а лъжата му ще изпратим на прокурор.

4.     До МРРБ има преписка с № 18 – 2996, те не ни отговарят. Язък  им

за най-прехвалената министърка. Номерът на листчето е зле напиисан, ако не точен преписката може да бъде намерена по името ми, Коста Иванов Вътков и адреса на Ет. Собственост, на която съм председател, ул. Св. Св. Кирил и Методий 88.

  Мисля, че Софийска вода – АД, КЕВР, МРРБ и МОСВ работят в братски съюз и ако не се намеси прокуратурата да им извърши проверка, както и да провери защо не се извършва одит на Софийска вода АД, грабежът над софиянци, общината и страната ще продължи. Аз искам да плащам скъпа вода, но парите да остават в страната и да се превръщат в инвестици за нова мрежа, а не да изчезват от страната и грабежът да става все по-жесток. Има и моралнии норми. Не може едни  пенсионери с 300 лв. да ги крадат ограбници със заплрати на 200000 лв. на месец. Има някаква граница, която е прекрачена, на ход е прокурорска проверка. За да имате успех на спора Ви със Софийска вода АД пред АС трябва да имате мотииви, този доклад може да ви бъде полезен. Повтарям се - мисля, че почти всичко в него ще се потвърди.

 

   С уважение и очакване да направите нещо в защита на софиянци, на общината и на държавата, спрете грабежа на концесионерите, нека тези милиони, изтичащи в чужда страна се превърнат в инвестиции м мрежата от канали и водопроводи, от които се нуждае градът ни и за ремонт на старите.

                                                                    ……………………………

    /инж. Коста Иванов, запознат от 1989 до 2007 г. с този проблем/ 

       /ПРОДЪЛЖАВА В ЧАСТ 2/ 





Гласувай:
3



1. sande - Подкрепяме !
14.04.2017 18:52
"С уважение и очакване да направите нещо в защита на софиянци, на общината и на държавата, спрете грабежа на концесионерите, нека тези милиони, изтичащи в чужда страна се превърнат в инвестиции м мрежата от канали и водопроводи, от които се нуждае градът ни и за ремонт на старите."

***

Да подкрепим инж. Коста Иванов за професионалната му и граждаанска позиция !
цитирай
2. planinitenabulgaria - Съмненията ми са, че водните играчи мотивират техни подкрепници
14.04.2017 19:39
sande написа:
"С уважение и очакване да направите нещо в защита на софиянци, на общината и на държавата, спрете грабежа на концесионерите, нека тези милиони, изтичащи в чужда страна се превърнат в инвестиции м мрежата от канали и водопроводи, от които се нуждае градът ни и за ремонт на старите."

***

Да подкрепим инж. Коста Иванов за професионалната му и граждаанска позиция !


на най-високите етажи на властта. Предполагам, че мотивите не са напр. северокорейски вони, а някакви по-убедителни. Не е възможно тези хиперзаплати на изпълнителните директори да са само за тях. Ако главният прокурор разпореди проверка какви са сношенията на Софийска вода с КЕВР, МРРБ и МОСВ, със сигурност ще има повдигнати обвинения и отнета концесия.
Изключително обидно за нас е обаче идиоти със заплати над 200000 лв. на месец и с манталитет на примати да ограбват в чужда страна хора като нас, със средни пенсии 300 лв. И да се държат като недосегаеми.
Аз познавам регионално всички водоизточници на София, познавам и пътя на главните водопроводи, как функционира системата, с работата на тази организация имах служебни внзаимотоношения почти 30 години. Такава наглост и такъв грабеж не само на софиянци, но и на общината и държавата никои концесионери не са извършвали до сега. Извън протокола - водата на Банкя идва от яз. Бели Искър.
Ще успее ли обаче прокуратурата не съм убеден. Има няколкоинстанционен съд, ще дам един пример със съдебно решение по времето на Иван Григоров и съдия Тихчева:
Произвелите 600 кг. готов амфетамив в Опицвет и още към един тон в готовност 90% не било с комерсиална цел, а за нуждите на двамата собственици на цеха, които са показали документ, че са наркомани. Ако се изчисли колко еднодневни дози - една доза на наркомана е 10 милиграма - има в това количество от около 1500 килограма, може да се съди какви решения и при казуса с водата са възможни. Защото съдебната система не е реформирана, тя пак така си работи.
Успех на прокуратурата!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12292523
Постинги: 4567
Коментари: 10794
Гласове: 18370
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930