Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2017 00:37 - ПОИСКАХ ПРОМЯНАТА!
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2630 Коментари: 4 Гласове:
6

Последна промяна: 28.03.2017 11:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

 С посвещене на г/жа CHARA  и на г/жа ZAW:

 ПОИСКАХ  ПРОМЯНАТА!

    Миналата неделя водих съпругата ми към Кремиковския манастир. Не го достигнахме, но пък се оказахме на сбирка на БСП в ресторанта на Дамбовците. По неволя участник в нея, решението за коя партия да гласувам на тези избори докато слушах кандърмаагитатора внезапно изкристализира в малоумницата ми.

     Малко пояснения:       

Имаше един пожизнен полицай в Кремиковци, другарят Димитър Стоянов, от Ябланица, с родители ятаци. Синовете му с буйния си нрав бяха подлудили кремиковчани, но нали са синове на полицай, всичко им се прощаваше. Дамбовци е местна дума и означава буйни хора, напомням за оказалия внимание на Дядо Вазов данговец от махала Кръст. Днес  думата се е променила от данговец на дамбовец. На турски е даалия, което означава луд. После братята отидоха в школа на МВР и станаха барети каквито бяха и побратимените барети Галеви, феодали на Дупница. Куфарче с пари, пробутано на бащата ли бе началният им капитал,източване на МК Кремиковци ли, където те работеха в екипа на Алексей Петров и Александър Томов, не е ясно, но след 10.11.1989 г. те закупиха ТКЗС-то,Рудника, Табаните, ниви, градини. Направиха пететажен хотел и го бутнаха, за да „изперат” парите, после направиха завод за разфасоване на стари автомобили. Направиха си планински почивен комплекс над Кремиковци, скиписта, конезавод. Станаха феодали на Кремиовци по модела на дупнишките феодали, но ако онези там ликвидираха враговете си с наемници от с. Богьовци,  тук убити противопоставящи им се мафиоти няма. Естетвено, и ресторатът тук е техен, но цените в него са ниски и това което предлагат е на ниво. Поникакъв начин обаче ястията им не могат да се мерят с ресторантите по Царибродско.

     И така, отиваме ние да обядваме в ресторанта, той зает. Едно симпатично момиче – всичките момичета там винаги са били големи сладурани - ни предлага да седнем съвсем на края на една маса, защото има предизбона сбирка на БСП, ресторантът е препълнен. Насядали около масите едни старци, баби, пред всички бутилка с безалкохолно, с червена салфетка,която превързва гърловината й и една палачинка. Веднага познах партийния секретар, все едно Пеко Таков – 2. Произнесе слово. Каза, че е време да се прекрати грабежа на няколкото души над страната, благата да остават за народа, не за тях. Обеща високи пенсии, да няма ниски заплати и безработни, престъпност, социално слабите да заживят достойно, а да не ровят по кофите за боклук, безплатно образование и здравеопазване.

  Имаше една ъглова маса, отрупана с печено месо и току след речта на партийния секретар в ресторанта влезе единият от братята, непострадалият от катастрофата с автобуса на ЗСК. Седна той над ястията, зае се с тях, но партийният секретар го прекъсна, донесе му да разписва документи. След подписа той отново се изказа, кандърдисвайки ортаците си да убедят и своите приятели да гласуват за БСП, защото това е пътят на промяната. Поискайте я и ще се случи, завърши той и излезе. Отивал в МИР, където пръв в листата на БСП бил Стефан Данаилов, а той бил в челото й. Не проявих интерес към името натози орел с ориз.

    Замислих се. Щом тия ще ми вдигнат пенсията и ще оправят държавата, защо да не гласувам за тях, а да си подавам глъсеца за крадците…Но запазих резерви и реших да изчакам още една седмица.

    Нали съм винаги хумористично настроен, мисля си, че речта на партийния секретар можеше да бъде в едно изречение, цитирам изказването на партийния секретар при откриването на ВЕЦ Коклаляне:

 - Какво можАаме, направИаме, кому му не арЕсва – да си Еби мАйкята!

А дългата кандърма, партийният секретар можеше да обобщи в едноизречение, гениалният призив на Делян Славчев Пеевски към ромовете на пазарджишката махала, където носят бради и бурки и където той е кандидат за техен народен представител:

    - Свободата е във вас!

   Това е модификация на призива от времето на Георги Димитров, който призоваваше:

  - Да живее международното положение!

    Твърдо решен след тази кандърма да гласувам за БСП отворих за всеки случай една програма на Центъра, която осведомява оперативните работници за конфигурацията на политическите сили в България. Зададох й въпрос: Правилно ли ще постъпя, ако гласувам за БСП? Отговорът бе следният:

    - Правилно, но имате още две опции – можете да гласувате също така за ДПС и за Патриотите, защото е все едно, че гласувате за БСП. Като им дойде часът, те ще се обединят и ще направят правителство, което ще служи на Центъра, а ГЕРБ, макар и първи, ще бъдат отново натикани в ъгъла. Сега пък триумение: БСП, ДПС, Патриотите? И така тръгнахме тази сутрин с жена ми към урните в ТОХ-а в квратала ни. От сладканицата на Лъвов мост, където е пощата 1202 излезе една префинена група от чужденци и се запъти към ТОХ-а, ние след тях. Достигайки до ул. Веслец всички се обърнаха по посока на улицата и нададоха вик, изразяващ нещо крайно неприятно, възмущение, но много силно. Погледнахме и ние натам и какво виждаме. Един клошар на тротоара непосредствено до кофите за боклук „връзва въже” /б. м. отфекалва се/, но дебело като тези, с които се теглят танковете, а то се навива подобно на пружина над осите на камион. Така само животно може да постъпи, този бе дори под нивото на животните. Тази смазващо неприятна гледка обаче реши дилемата ми за коя от трите парти да гласувам.

   Първото нещо, което става ясно от такава постъпка е фактът до къде Б. Борисов докара България, появиха се клошари. Единствено  БСП може да промении този ужас, и това би станало само ако Нинова стане министър-председател.Тя ще прокара в Парламента закон, който да забранява отфекалването на клошари по тротоари в близост до кофите за боклук. Нещо, което министър председател като Борисов никога няма да направи. А така хората като хвърлят боклука си не виждат, че е „минирано” и се получава нежелателно. Направо никакви грижи за хората от ГЕРБ, само крадат, както каза Нинова.

  И с гласа си аз поисках промяната

 

Послеслов

   Този мой постинг има посвещение, излагам мотивите си да избора на тези две дами:

   Аз много лесно прихващам и поради това винаги се уча от хора, от които имам какво да „купя”. Съпругата ми е музикант, от нея доста прихванах в тази област. Имах приятел турист, Живко Радучев, от него много прихванах и в тази област. Друг приятел имах психолог, от него също прихванах много, но се специализирах да работя предимно с жени. Едно изречение от тях да прочета, една снимка да видя, да чуя речта им, да ги видя как ходят, и вече са ми ясни. Така попаднах на тези две свръхизявени нетови изявявачки,  връх и класика в нета. При тях има и още един момент – постингите им са заредени с експлозивно количество естроген, което прави възприемането им много специално за мъжете – едната половина от тях се размеква, а другата – точно обратното. И още нещо има – всеки техен следващ постинг е още по-възвишен, по-актуален и зареден с още повече естроген,специалистът открива и наченки на прогистерон. От тези две дами аз прихванах пък как да пиша и на какви теми. Аз съм убеден, че те са гласували точно както аз и то съзнателно, а не както мен, под влияние на изявата на клошара.  Ако рекнат да ми благодарят за посвещението, означава че съм прав в оценката си спрямо тях.

   Такъв съм бил цял живот – попадна ли на по-умни, уча се от тях. Моцарт е написал  по този повод песента: „На учителите ний, от сърце благодарим”.

На тези двевъзвишени дами – благодаря и аз!

    Понеже не намирам тази песен, поздравявам Двете Дами с една друга, която все по-усърдно слушам – песента е нещо много страхотно:

https://www.youtube.com/watch?v=IV4IjHz2yIo




Гласувай:
6



1. getmans1 - Кебапче, палачинка, гола вода. . . ...
27.03.2017 01:01
Кебапче, палачинка, гола вода ... на там отиват нещата, а „Путин“ самъй великий!
цитирай
2. rosiela - Коста,
27.03.2017 05:33
искрено ме разсмя с иронията!
цитирай
3. planinitenabulgaria - Благодаря на коментиралите постинга ми.
27.03.2017 09:55
Не разбирам защо приемате избора ми като несереиозен, смешен. Аз поисках промяната, какво смешно има в това? Ако счиитате, че Кури не е сериозна в намеренията си тя да извърши промяната, тогава и аз не ксъм сериозен. Тя е българската Марин Льо Пен, изразител на въжделенията на всички честни и прогресивни хора...
цитирай
4. sande - Поздрави, Коста !
29.03.2017 03:14
В Паничково са заети с паничката.

Промяна не им трябва.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12183190
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031