Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2017 21:52 - ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ СЕ ЗАВРЪЩА - І
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1141 Коментари: 3 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

       ТРОЙНАТА  КОАЛИЦИЯ  СЕ  ВРЪЩА  В  УПРАВЛЕНИЕТО      

       НА  СТРАНАТА  И  ТОЗИ  ПЪТ  ЩЕ  КАТУРНЕ  БЪЛГАРИЯ….

 

    За съжаление събитията у нас вървят натам. Тази зима съм твърде често сред хората, в случая селяни от региона на Балкана с диагонал Искърския пролом. Усещам пулса им. Днешният ми ден, както и много други от тази зима отново потвърди опасението ми за България – в настоящия момент, когато сме функция на глобалната политика на големите държави и сме притискани от няколко места, връщането на власт на тези /три пъти/ идиоти, платени прислужници на държава-примат, може да се окаже летално за държавата ни. Една наша голяма певица, интелектуалка и жена, с изключителен ум, написа във фейсбука си преди президентските избори:

     Задава се голямо зло!

     Точно днес, случайно попаднах на нейна статия от фейсбука й, приложена към постинга на блогър.

 

   Първо за днешния ден:

   Получих един интелектуален подарък преди десетина дни, още не мога да възстановя душевното си равновесие от вълнението. Днес получих още един, несравним с него, но това, което човекът ми каза, аз възприех със същото вълнение. Сега, като се размислих, дори свързвам двата подаръка.

   Поради високия все още сняг не мога да ходя където си искам по Балкана, а само където е възможно и така се оказах в махала Сърница. Това е едно прекрасно място, където е бил и Дядо Вазов, воден от водача си бай Младен. От тук се виждат красотите отвъд Искъра към Издремец, Чукава и Козница. На рида към вр. Издремец е светото село Бов с неговите към 30 оброка, повечето с по два кръста. Между селата Сърница и Бов р. Искър разрязва Балкана, но от тук това не се вижда, не са като на една равнина. В този регион Дядо Вазов пише разказа си „Дядо Йоцо гледа” и стихосбирката си „Скитнишки песни”. Един велик край на България преди сталинската колективизация – планински алхипелаг с площ към 2000 кв. км и хиляди села и махали по него, посещаван от мен повече от 50 години, преминава в категорията ничия земя. Оставащите хора в него живеят предимно до ж. п. гарите и пътуват на работа до София. Постепенно те си купуват жилища по София, за да не пътуват с часове на ден. Не след дълго, вече тук няма да ги има и тях.  

   Минавайки покрай двора на един възрастен човек, той се показа от къщата си и ми каза да почакам, имал за мен подарък?!? Не познавам този човек, учудих се. Не успях и да му кажа, че с нищо не съм заслужил подарък, но си спомних, че вероятно съм оставял на вратата му празни буркани и пластмасови бутилки, защото това е нещо много необходимо на хората, произвеждащи мляко. А този човек е козар, който е живял само тук. На съседния рид при Злата скала пък овчар е бил дядо Йоцо. Излезе той, носи един буркан с нещо като кисело мляко, но гъсто. Каза ми буквално:

   - Знам те от много години, виждам, че си добър човек, щом ходиш по планината, ето ти един подарък от мен.

    И поясни, че това е деликатес от козе мляко, само той го правел.

Приех го, колкото и неудобно да ми беше, иначе човекът ще се обиди. Ще му върна жеста - още следващата седмица ще има закачени на вратата си поне чувал буркани и чувал бутилки. Познавал ме отдавна и сигурно е така, защото съм минавал много пъти от тук, от тук съм се спускал накъде ли не, включително и покрай водопадите на р. Тодорица, без пътеки, доста опасно място. Познавам и всичките оброци в района. А в този район, превърнат от мен като мой втори роден край, ходя от годината 1964. Истина е ако кажа, че едва ли има друг човек, познаващ по-добре четириъгълнка Курило – Петрохан – Лютиброд – Витиня, който е с площ около 2000 кв. км. Познавам го не само регионално, но и като бит и етнография и като мислене на хората. Пред очите ми за тези над 50 години този район се промени. Знам гнездата на местните разбойници, превърнали престъпността в поминък. Тук сега е поле за изява на контрабандисти ловци и дървари, на циганска престъпност, която сваля металните части от изоставените къщи за скрап и те се скрутват. Аз може би съм последният турист, който посещава този четириъгълник, защото изпитвам към него почит към светите му места, любовта ми към изключителните му природни красоти също е много силна. Тук е имало повече махали отколкото в Родопите, от тук след колективизацията хората се отправиха към София, както родопчани към Пловдив.  Имам такива места, които наричам силни за мен и независимо колко пъти съм бил там, посещавам ги отново.

   Вечерта отворихме буркана, наистина нещо фантастично. Няма как обаче да отида и да поискам да си купя още от този деликатес първо, защото това нещо няма цена и второ, защото човекът ще иска да ми подари нов буркан.

   Развълнуван от тази изненада реших да променя маршрута си в рамките на времето, което ми предоставя влака и реших да се отбия в един местен магазин, където работят две много красиви жени, които познавам. Да поседна, което ми се склучва много рядко и да изпия едно кафе. Отбелязвам, че аз не спирам дори когато се храня. Колкото време имам според разписанието на автобусите или влаковете, аз съм в движение.

   Доста податлив съм при съприкосновение с женската красота и запомням всички подробности от тези срещи. Хората /имам предвид жените/ в различните региони на България изглеждат различно, макар вече доста да са се смесили. Така е и с кучетата от вилните зони, които във всяка вилна зона си приличат. Писал съм в блога си къде съм срещал най-красивите жени на България. В този раздел по женска красота включвам жените и момичетата от с. Мартиново, които са недостижими по този показател. Те са от някаква специална, не подобрена, а усъвършенствана порода - високи, руси, с идеално телосложение – произведения на изкуството. Подобни на тях са туркините от с. Пъдарево – фантастични. По Искърския пролом най-красивите жени са по селата между селата Заселе и Заноге. Единият тип от тях са малко под средния ръст, но са таково съвършенство, че при среща с тях загърбваш красотата на планината. Такива красавици живеят по Батолов дол и махалите около него. Други, пак от този регион са по-високи, нямат грам мазнина, слаби и пъргави са като змии. Допълвам, че всичките жени, които описах като красиви също нямат грам мазнина по тях и когато правят нещо или се движат са като безтегловни – съвършенства. Балерини ако се окажат между тях ще изглеждат тромави. Да не пропусна и красавиците от Трънско от някогашната българска област Трънска Клисура. Бил съм по Европа, бил съм по Америка, където момичетата са едри като китоловки, но такава красота като на нашите български жени и момичета никъде не съм виждал. Красиви са, защото е красива и страната, където те са се родили.

   Ще се спра и на една друга порода жени от Врачанско и Монтанско. Не че са красиви, но веднага се познават от къде са. Те са с много широки рамене, големи глави, широки лица, долна челюст като на боксьорите. Яки като биволици. Викат им, жено врачанска.

    И така, оказах се в магазина на две местни красавици. Тия, дето ги набеждават за красавици и миски от разните предавания и конкурси са като горгонки в сравнение с двете дами, при които съкращавайки прехода си се отбих. Те са майка и дъщеря, макар да изглеждат като сестри. Със сигурност знам че са на 45 и на 25 години, но изглеждат на доста по-малко, защото са много слаби. Имат магазин, но това не е достатъчно да се издържат, поради което гледат и животни. Тук животът е много тежък, почивен ден няма. Познавам тези красавици от години и съвсем естествено, когато съм ги посещавал съм им казвал понякога, че са много красиви. Кажеш ли обаче на една жена, че е красива, тя помни и при следваща среща поруменява, усмихва се, вълнува се - няма нужда отново да й казваш, че е красива, тя си спомня. Влизам аз в магазина, на смяна беше майката. Токът обаче бе изключен от Енергото за да ловят крадци на ток. Не става да ми направят кафе, което двете дами превръщат в ритуал – то пяна да има, специална картонена чашка вадят, не дават да им го плащам.  Жената цъфна в усмивка, остави двете си клиентки, които търсеха нещо, не сваля погледа си от мен. Аз се притесних обаче пред тази красота, съжалих, че няма ток за кафемашината и за да направя нещо за нея, купих доста неща, които могат да се носят – масло, луканка и още някои леки, но скъпи неща. Нека има оборот жената. Имах 15 мин. предвидени да остана в магазина, който е и кафене, но нито кафемашината работи, нито двете й приятелки си тръгват, чакат да пуснат тока. Изпрати ме жената с махане на ръка и малко тъжна усмивка от потъналия й в мрак магазин. Шеговито поръчах когато дойда следващия път токът да е вече пуснат.  Развълнуван още от подаръка на стареца, излизайки от магазина се оприличих на Фауст, загледал се в огледалото на вещицата, който се питаше:

 

    Нима така красива е жената?

    И трябва ли във тоя нежен стан

    Да виждам всеки складък блян

    И хубостта на небесата?

      

  Връщането до гарата ми е точно три часа, аз обаче имам 15 мин. повече.

   Излизайки от магазина бившите ми колеги от Енергото дойдоха да проверяват и тук за кражба на ток. Аз вече 10-а година съм пенсионер, не познавам тези младоци. Бяха ядосани – не хванали крадци, но аз ги разсмях. Попитах ги, вярно ли е, че в квартал Тунел №8 техни колеги днес били хванали циганин, който не крадял ток. Голям смях падна, но и пояснение от тяхна страна:

  В кражба са хванати малко цигани, но да не се опитват да крадат ток - такъв нямало нито един в най-личния свогенски квартал, чиито открити клозети се изтичат в ж. п. тунела до гара Своге.

   Тръгнах си към влака, а наоколо такава красота – духал беше през нощта влажен вятър от една посока и поради това в заветната част на клноките или боровите игли се бяха получили чудни образувания от скреж, наподобяващи бодли на таралеж. Бяла приказка от скрежови игли. Как не дойде някой поет тук на разходка….

 

   А сега по темата:

   В този регион върви мащабна пропаганда на емисари на БСП, каквато не съм виждал от 1989 г. до сега. От типа спящи клетки ли са те или пък наактивирани по казус, неизвестно. Съвсем убедено казвам, че пропагандата върви успешно. Платените /вероятно/ агитатори фащат баламурници с цел да има пред кого да говорят високо и така да ги слушат повечко хора по гарите, по влака, в чакалните, в магазините, в кръчмите, в автобусите - навсякъде, където се събират хора. За всичите трудности на страната те цитират виновници – Бойко, който окрал страната, Фандъкова, която окрала София, Плевнелиев, продал страната на американците, ГЕРБ, довел страната до невиждана бедност. Към виновните за бедата на България в последно време причисляват и Великденчето /Николай Василев/, когото държат виновен донякъде за неудачите по влака през тази зима. Основният виновник обаче и тук е Бойко, защото е окрал и влака.

   Той вместо да повиши заплатите и пенсиите, строял магистрали, а причината за това била, че ги строят негови фирми и му се „отчитат” с по нещо от възнаграждението им. Вземъл също процент от газа и петрола, хората знаели и за това.Само той иска да краде, на другите не дава, ама няма да я бъде тая, заплашват с резултатие от изборите през пролетта емисарите. По линията на тези фирми той окрал дори парите за пясъка и солта за насипване на заледени участъци и за подръжка на магистралите за тази зима, заради него станали катастрофите. И не само това. Съсипал овцевъдството и бизнеса на хората, отглеждащи крави, обвиненията отидоха и по-далеч, съсипал и каракачаните. Довел България до просешка тояга. При Живков имало само една магистрала, до Правец, защото тогава не се крадяло, мислело се за хората - да имат високи заплати и пенсии. А сега тези магистрали се правят за да се краде покрай тях, макар магистралата на Тодор Живков да е напълно достатъчна за страната, от нови няма нужда. Прецизирана е и терминологията спрямо Бойко - той вече не е Боко Тиквата, а откакто падна правителството стана Боко Мършата.

   Обвиненията срещу Фандъкова са по-малко, но доста сериозни. Интересно от къде селяните по селата тук, някои от които и не стъпват в София, знаят за делата /б. м. кражбите/ на Фандъкова в Общината. Тя дЕлила при ремонта на градини, поправка на улици, при строителството на метрото. Управлението й щяло да се запомни с развалините, които стават в София заради нейното управление, дават пример с паметника пред НДК, дупката до Пирогов и др. поразии.

    За Плевнелиев употребиха нов прякор, но го забравих, беше доста грозен. Когато го махнали и направили допитване, чак тогава той разбрал, че нито един българин не го е искал за президент.

   Трасира се и пътят за новите най-първи. Единият вече, Радев, е турнат, след изборите министър-председател ще е Нинова, а крадецката Фандъкова ще я подберат прокурори и на нейно място ще турнат Димитър Иванов, който можел най-бързо да разкрие и изгони крадците от екипа на Фандъкова от Общината. Ако той откажел, постът ще се заеме от Бриго Аспарухов. Чистка трябва, казват емисарите. Вече махнали крадците на ГЕРБ от областните управи, но предстояло да изхвърлят всичките гербери от всякъде след изборите. И еврогейовете им, и соросоидите, и привъженииците на НАТО и на Америка. Тогава ще си оправим отношенията с Русия и България ще стане отново велика, каквато беше до 1989 г. Първото нещо след изборите щяло да е приемането на предложението на ВМОРО/НФСБ за вдигане на минималните пенсии и заплати. Хората с ниски пенсии, които не са работили или такива, което са се пенсионирали на база на помощите им от държавата /ромовете/ ще получат минимални пенсии по 300 лв. Ако аз бях с минимална пенсия или цял живот на помощи, не бих се поколебал за кого да гласувам - за тези, които мислят за мен! От страна на новия президент пък се очаква премахването на бедността и пресичането на престъпността. Той вече ще работи за България, а не за еврогеьовете, соросоидите и чуждите страни. Нинова пък ще възобнови Големия шлем / б. м. АЕЦ Белене, петролоопровода Бургас – Александропулис и газопровода Южен поток/ и така ще имаме много евтин ток от новата АЕЦ, а също бензин и газ, защото отново ще сме приятели с Русия. Ще се национализират заводите, които бяха приватиизирани или затворени, ще се разкрият отново работни места за хората, здравеопазването и образованието ще станат безплатни и т. н. На този американски грабеж над страната ще се сложи край.

   Хората по селата са убедени обаче, че това ще стане и ще гласуват за БСП. В градовете може и да не гласуват така, защото са по-наясно, но тези са повече като електорат и те ще наклонят везните към БСП. Ще стане както в Румъния, където селяните си избраха популистите, бившите комунисти с актуализираното им наименование. Там хората започнаха протести като тези по времето на Чаушеску, защото сега като се огледаха, видяха, че комунистите се върнаха отново. Като популисти. Същото през м. март ще се случи  у нас - нов триумф за путинските популисти. Лъжите на комунистите бяха измислени от интернационала, сега лъжите на популистите ги измислят в Центъра, но за да минават те, необходим е тотално опростачен електорат. И той бе създаден, защото над тази повеля на комунистите работят медии, шоупрограми и др, унищожаващи ценностната система на хората или  подменящи я с чалга и порнография.

    Връщам се на Румъния - ако сега неокомунистите там подадат оставка и има нови избори, селяните отново ще ги изберат. У нас обаче комунистите имат много по-широка подкрепа. В момента като се размисля, в окръг Видински, Монтански, Врачански, Плевенски - там ако се намери една бюлетина за кандидат некомунист в урната ще е събитие. Същото важи и за Пернишко, а в частност в Трънско бюлетина за некомунист няма да се намери въобще. Това важи и за Кюстендилско, център на комунизма където е с. Полетинци Над селото има един паметник на комунист, поникнали му крила за да литне от щастие. А в Долни Кортен да не са по-малки комунисти! Още един регион има, където гласовете ще са отново за комунистите, но не за тези в БСП, а за маскираните комунисти в ДПС, което е същото, това са Западните Родопи. Там помаците са така здраво хванати, че да не се гласува няма как, а за кого ще се гласува решава местният партиен отговорник от ДПС. Говорим ДПС, понимаем БСП. Говорим БСБ, понимаем ДПС. Да спомена и финансатора им, според мен Товарищ путиН. Който е ходил по помашките райони е виждал листите пред общините им след изборите. В общината няма ни един, който да не е от ДПС. Всичко добро за тези региони прави ДПС и това се помества на плакат пред местните кметсва. Някога партията даваше жилища, работа…Говорил съм с обарозавани хора от тези места, по този въпрос те или не искат да говорят или прекъсват разговора така: Нямаме избор!  Не такова е положението в Източни Родопи, защото турците са наясно, че ДПС е част от БСП и че ги командва Путин, поради което ако има как кръшкат от избори, дори и за местна власт. При турците има две тенденци. Едната е да ги държи в клещите си икономически ДПС чрез местните биринджии, /б. м. тамошните мутри/, които експлоатират труда на тези почтени и трудолюбиви хора, защото откъснати от инфраструктурата на страната те нямат избор. Другата тенденция е, че те много добре разбират дереджето си и резултатът е мигриране от родните им места, като напускат Източни Родопи и се установяват в различни села в яката на Родопите, където условията за живот са много по-благоприятни, отколкото в полупустинята Източни Родопи. Там депесемекеретата не могат да ги хванат. Като пример за такова село посочвам с. Стоево. Все по-трудно става Догана да им докарва за местните избори автобусни избиратели, напомням как с няколко автобуса от Турция Догана тури шут на Дикмето в Ардин, който не подлежеше на манипулиране от него. Сега електоратът на тези региони се състои от адресно регистрирани преди изборите там ромове. Заварката с тези изборни гласове уреждат депесебиринджиите и ромлидерите. Платата според мен идва от Путин, а тя е определена, както при стригането на овцете на времето. Тогава хората нямали пари, стригачите вземали вълната на всяка двадесета овца. Сега на ромглас се дават по 50 лв. бутилка бира от 2 л. бутилка олио от 1 л. и сандвич. Разходите за транспорт, нощувки, такси за прехвърляне на адресната регистрация, вадене на л. к. – това е пак от фонда на ДПС, според мен идващ от Путин.




Гласувай:
4



1. nadzambunata - Отдавна не бех чела нещо по-добро от това.
12.02.2017 23:34
Българката е не само красива, много носиме на работа и на кво ли не. От Северо-Запада сме редко силна порода, живела съм къде-ли не, ама толко всеотдайни и огнени жени, като по Нашия Край никъде не срещнах. Може да сме прости и доверчиви, ама знаеме, че по Наште Места само ние можеме да вирееме.
Немой да страдаш, поне разбрахме, че е война, некои си отидоха без да го разберат.
Тука дето съм аз никой нема да ти даде нищо безплатно, та камо ли кисело млеко. То и кисело млеко не става тука...
Горе главата!
Планинарски Поздрав, Глюк ауф!
цитирай
2. sande - Поздрави, Коста !
13.02.2017 14:20
"Лъжите на комунистите бяха измислени от интернационала, сега лъжите на популистите ги измислят в Центъра, но за да минават те, необходим е тотално опростачен електорат. И той бе създаден, защото над тази повеля на комунистите работят медии, шоупрограми и др, унищожаващи ценностната система на хората или подменящи я с чалга и порнография. "

***

Интересно защо други страни се оправят и хващат нормалния път, а българите са като стадо, с много кандидат овчари, но измамници.
цитирай
3. planinitenabulgaria - Аке след 1989 г. бяхме приели закон всичката номенклатура да няма достъп
13.02.2017 16:23
sande написа:
"Лъжите на комунистите бяха измислени от интернационала, сега лъжите на популистите ги измислят в Центъра, но за да минават те, необходим е тотално опростачен електорат. И той бе създаден, защото над тази повеля на комунистите работят медии, шоупрограми и др, унищожаващи ценностната система на хората или подменящи я с чалга и порнография. "

***

Интересно защо други страни се оправят и хващат нормалния път, а българите са като стадо, с много кандидат овчари, но измамници.


до властта поне 20 години, щяме да поемем по истински път, това сториха други бивши страни от соцлагера, първата от тях е Чехия. Превръщането на номенклатурата в задкулисие, което управлява до днес - подкрепниците на Путин в България - наложо нов начин на живот, при който времето на Голямата лъжа доби творческо продължение. Наше, българско. Като се започне от 1944 г. та до сега, това е един период, достатъчен да навлезат в чипа на хората погрешни команди. Така ми обясни един руснак защо с руснаците никога не е възможно повече да има нормални човешки сношения. Защото те за цял един век без няколко месеца са живяли декретно, възможността да заживеят свободно, творчески, както нормалните хора е толкова вероятна, колкото да убедиш един помак че е по етнос към християните и той трябва да се откаже от исляма. Ако не те заколи, трябва да си доволен от предложението си...
Горе долу и у нас положението вече с раздялата с комунизма, сега наричан популизъм, е същото....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12190917
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18322
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031