Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2016 22:59 - ПАЗАРУВАНЕ ПО АФГАНИСТАНСКИ В МАГАЗИНА LIDL...
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1379 Коментари: 1 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

                 ПАЗАРУВАНЕ  ПО  АФГАНИСТАНСКИ
               В  МАГАЗИНА  LIDL  ПОД  ХОТЕЛ  "ЦУРА"

 

    Понятието афганистанци доби нова гражданственост. През изминалото лято бях по планините Кървав Камик, Милевска планина и Бясна Кобила. Беше пълно с тълпи мигранти, най-много по Кървав Камик, но и по останалите две те не бяха малко. Имаха канал през с. Жеравино, което е разделено с границата от 1919 г. в две дръжави. Камиони с висока проходимост, джипове - много пари падаха за трафикантите. Хората, които ги виждаха ги наричаха афганистанци без да знаят какви са. Друг канал имаше от с. Средорек до с. Побиен Камък и от там пеша в селата Милевци и Груинци, а в с Груинци афганистанци навлизаха и от към другата половина на селото, която границата от 1919 остави в България.

    Най-гъста бе мрежата на каналджиите обаче през планината Кървав Камик. Те всичките минааваха през с. Долна Мелна и от там заминаваха към с. Къшле или към село Шипковица. От тези села трафиканти ги прехвърляха в Западните покрайнини, където ги поемаха македонци с микробусовете си и ги откарваха към Унгария и Хърватия. За да става този трафик, в основата му имаше пари – мигрантите, или както ги наричат афганистанците, си плащаха, престъпниците им прибираха париите, които не са малко. Ако престъпникът качи 10 души в микробуса и вземе от тях по 100 долара, това е доста голяма сума. В тази схема с разплащането не може да не са играли и полицаите, ще дам един пример. Човек от Бобешино каза, че при Гърляно имало пост, мигранти не минавали. И в случаен ден поста го нямало, мигрантите с десетки коли и стотиици пеша отивали в посока на с.Жеравино и после към Тлъмино, където ги поемали каналджии от другата страна. Защо, пита човекъът, някои дни няма полиция и точно тези дни мигрантите тръгват? Аз, като по-неук си мисля, че така я глАсят. Так договорились…Трафикантите  с полицията.

   В Западнсите покрайнини също наричаха мигрантите афганистанци. Аз съм описвал, попаднах на такав група, която се извозваше от македонци с микробуси македонска региистрация. Това е международна организирата престъпна група, за която щом аз, който не сем полицай знам, полицията трябва да знае и да извършва превенция. Трябва, но парите са страшна сила, тя и полицаите смазва. При последното допитване само 7% от хората изказаха доверие към работата на полицията.

    И ето ме сега след две години, тъй като живея между Халите и Лъвов мост отново сред афганистанци. Вече в магазина Лидъл не може да се влиза от тях, те крадат по такъв безобразен начин, че ме срам, за гдето съм човек, каквито са и те. Те се блъскат, викат, пререждат, пазарят се, крещят неразбрани неща на касиерките, задържат ги, връщат се да сменят или оставят нещо, при тях идват други, които изпреварват чакащите, събира се опашка. Обикновено като влезат в магазина те си вземат дребни неща като шоколади, вафли и други, отварят ги, изяждат ги в магазина. Това е едното направление, по което те крадат магазина. Второто е още по-ефективно – авганистанецът, взел някакви продукти стои до входната врата на магазина, тя се отваря от друг афганистанец, който я  е доближил и афганистанеца с откраднатото излиза през входната врата. Възмутително – ние ги пускаме тук, търпим ги, храним ги, а те са тук за да ни крадат.

   Казах веднаж на една касиерка, тя се ядоса, отговаряйки ми, че съм сигурно стотният човек, който й казва това. Тя нищо не можела да направи, имало си охрана, камери, но охрана няма никога дори на входната врата.

   А пред магазина е нещо ужасно – циганки проститутки се пазарят, афганистанците разфъргват боклуци, крещят един към друг, не може да се мине по тротоара от тях. И сред тях едни дебели цигани, които явно работят тях. Дойдат двама полицаи, искат документи от афганистанец, отива един цигаании при полицаите и започват нещо да „рЕдат”.  Все повече сее убеждавам, че тези афганистанци са тук в резултат на организирана интерпрестъпност, но и в това съм убеден, че в нея участва полицията на всички нива.Като се започне от дребните полицайчета, които си рискуват живота с престъпниците и които вероятно циганите предружители /каналджии/ ги притискат с пари. Пари искат и посредниците, за да им издействат документи за пребивавене тук или за статут на бежанци. А тези мними бежанци, никакви бежанци не са. Те са тук за да не работят, да има от кого да крадат и като се установят тук трайно, да станат трафиканти по пътя на дрогата от Афганистан и на интерпрестъпността, с която ще залеят страната ни и страните ог ЕС ако не се усетят какво им готвят тези нови заселниции. Няма гаранция, че ако не миванат номерата им няма да извършат и терориистичен акт. Те идват тук не за да се иинтегрират и да заживеят по нашиите правила, а да се заниимавт с престъпност. Това занимание напправи страните иим бандитски, поради което те бягат от тях, макар там да не се водят при тях военни действия. Идвайки тук след школата по престъпност, която са преминали в страните си, те съвсем не са безопасни.

    Защо хората протестират напр. срещу циганите, срещу афганистанците, а не срещу китайците, които се заселват в България? Защото китайците идват да работят, да започнат бизнес и като непрестъпници са добре дошли в страната ни. 




Гласувай:
11



1. rosiela - Напълно сте прав, Коста.
05.12.2016 23:35
И аз имам отвращаващи впечатления от мигрантите. страшна напаст, но и нашите са си виновни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12281043
Постинги: 4565
Коментари: 10794
Гласове: 18368
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930