Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2016 23:07 - ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕТО НА ЕДНА ВИСША ДАМА
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1302 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 14.11.2016 16:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 .
image

   Истинските интелектуалци където и да са по света остават здраво свързани със страната си, с нейните проблеми. От висотата на интелекта си те се стремят да поучават обикновените хора в живота, да ги предпазват от грешки, да ги предупреждават, когато има вероятност да сторят сериозна глупост. Хората са длъжни да се вслушват в съветите им, да ги уважават, да ги подкрепят, за да не се превърне страната им в духовно и икономическо камикадзе, а мисленето на хората да бъде върнато векове назад. Интелектуалците, които се намесват в политическия живот на страната си в решаващи за страната им моменти са на по-високо стъпало от тези, които се считат за извисени над тези процеси. Бягството на интелектуалците от проблемите на хората отеснява възможностите на изкуството им, то става елитарно, откъснато от живота на хората и не може да им помогне в стремежите им да се преборят с необразованите хора в страната си с интелект на примати. А приматите по света заемат все повече високи постове, давам за пример България и САЩ. Съзнателно опростачваното от приматите по разни линии поколение в едно недалечно време ще доведе до окончателния му разрив с интелиигенцията в собствената му страна, която то няма да разбира и срещу която ще се надигне.  
    Като пример за висше същество ще посоча нашата певица Александрина Пендачанска. Тя е отлична певица, която се наложи по оперните сцени на Европа и света, защото изкуството й има много здрава основа - тя притежава голям талант, много е интелигентна и е изключително умна. Към тази триада ще прибавя и още едно нейно качестно - изключителната й обич към България, която тя отстоява активно, където и да се намира по света. И трите съставки при нея са на много високо ниво, но и за нея, както и за Вайсенберг, когато се говори за тях се изтъква техният ум, благодарение на който те винаги са наясно с това, което правят в изкуството и в живота, в коя точка на земния си път се намират и какво разумно нещо може да бъде сторено в този момент.

    Помествам мисли на г/жа Пендачанска, които взех от Фейсбука й. Мисля, че най- подходящото заглавие за тях е "Задава се истинско зло." В няколко изречения тя е изказала толкова истини, колкото цяла вечер на победителите и победените в изборите за президент няма да стигне. Ето какво е написала тя на страницата си в деня преди изборите:

https://www.facebook.com/alexandrina.pendatchanska?fref=nfhttps://www.facebook.com/alexandrina.pendatchanska?fref=nf

Alexandrina Pendatchanska

9 часа · Cagliari, Sardinia, Italy ·

Аз не мога да гласувам утре, на място съм, където няма секция. Ако можех, щях да гласувам. ОТНОВО С ПОТРЕС! И бяс! Защото, ако Борисов беше подкрепил Плевнелиев за втори мандат всичко това изобщо нямаше да се случи! Прозападно мислещите хора щяха всички да гласуват за Плевнелиев и въпросът "да гласувам или не" нямаше въобще да стои. През лятото още го казах! Така че, Борисов да си сърба попарата, защото само той е отговорен за тази ситуация! Никой друг!
Пак казвам - бих гласувала, защото се задава истинско зло! Но не мога да се сърдя на тези, които ще се въздържат! Не са те виновни! Надявам се само да са по-малко

      




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12281843
Постинги: 4565
Коментари: 10794
Гласове: 18368
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930