Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2016 09:55 - ОСВЕН ЧАЛГАДЖИИ И ЧЕТЯЩИ ГИ ЧАЛГАРИ...
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2051 Коментари: 7 Гласове:
5

Последна промяна: 09.08.2016 10:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
                       ОСВЕН ЧАЛГАДЖИИ И ЛЮБЯЩИ ЧАЛГАТА ИМ ЧАЛГАРИ,
                                                 В НЕТА ИМА И УМНИ ХОРА

    Помествам в блога си статия на eнкаеф, за да мога да Я коментирам без да съм ограничен В рамките на 2000 знака. Ето я статията:

26.06 19:48 - Брекзитът: нищо по-естествено

автор: nkf категория: Политика   image 
                              
"Англичаните, тази презряна нация от бакали и лавкаджии"
                                            Наполеон Бонапарт - император на Франция

       Винаги съм се стремял да мисля събитията и пораждащите ги субекти – без значение важни или не – в техните естествени рамки на онтологичната им даденост. Така най-лесно се разбира важното, същественото и най-лесно се отговаря на въпроса „защо“. Или в най-лошия случай – поне частично се дава отговор. Но това без никакво съмнение е по-добре, отколкото лутането из лабиринтите на несъщественото, неважното и повърхностното. Смятам, че точно така трябва да се подходи и към безспорното (гео)политическо събитие на 2016 г. Разбира се става въпрос за прословутият брекзит или – напускането на ЕС от Великобритания.

        По този повод виждам как от една страна има една не малка група хора – включително политици – които някак си са балансирано паникьосани; изпаднали в недопустимо мрачно настроение, граничещо с апокалиптичен гърч. Други пък, вечно предани и влюбени във „възраждаща се“ русия, мятат ушанки от радост, очаквайки омразната на всички милиционери Европа аха-аха да се разпадне. Разбира се, тия същите милиционери славят в екстаз английските гласоподаватели. 
Да, ама – не! И двата лагера никак не са прави и нахалост си хабят емоциите. Ще минат дни, седмици, месеци, години и ще разберат, че нищо от това, заради което са се радвали или паникьосвали не се случва и няма да се случи. Защо ли? Ами защото излизането на Великобритания от ЕС няма да доведе до ефекта на доминото и колапс на Съюза. Точно обратното – ЕС ще започне къде по-бавно, къде по-бързо да се реформира и консолидира. Ще започне да прави това, което отдавна трябваше да направи по отношение на механизмите, които го държат и движат. С една реч: ЕС ще стане по-устойчив и по-силен, защото до този момент Великобритания беше по скоро баласт, тежест, слабост за Европа, отколкото позитив. Не че членството й в ЕС не е имало и някакъв плюс за Европа... Никак обаче не е било случайно, че до преди четири десетилетия президентът на Франция генерал Шарл дьо Гол е била категорично против, каквото и да било членство на Острова в ЕС. И с право! От чисто геополитическа точка – а това е най-важната точка, от която трябва да се разглежда и мисли брекзита – Великобритания е антагонист спрямо Континента. Тя е несъвместима с неговите интереси именно заради географското си положение, което винаги е обуславяло коренно различните й интереси. Тази й географска особеност е оформила едни твърде различни, чисто британски политически цели, култура и мироглед; тип икономика; менталност и светоусещане. А обърнем ли се към историята, тя несъмнено ще разкрие и потвърди чрез хода на събитията точно това. 
Великобритание, в своето минало историческо битие, винаги е действала така, че да не позволи каквато и да е консолидация на Европа. Стремежът й винаги е бил такъв, че на Континента да се подържа или някакъв управляем хаос, или патов баланс, които да й дават възможност да играе първостепенна военна,  търговска и политическа роля. Разбира се, всичко това за сметка на континенталните държави и народи...Без значение колко голяма, непосилна и кървава е сметката и колко поколения трябва да я плащат (да не забравяме, че именно „добрата стара Англия“ ни хариза на сталин, натрисайки ни комунизма в цялата му азиатска простотия и СССРейска диващина). Всъщност за Великобритания Европа е, както казват самите англичани: „expendable“, за тях важни са морските пространства, бреговете, „световният остров“, както класиците на геополитическата мисъл определят таласократичните сили. И наистина, само до преди някакви си петдесет – шестдесет години Великобритания беше онази ос, около която се групираха всички морски сили: САЩ, Австралия, Канада, Индия и – разбира се, вечният съюзник в антиевропейската й политика, русия (тя обаче е друг тип геополитическа сила). Дали в наши дни Великобритания може да бъде такава ос, каквато е била преди, е друга тема и няма да се занимавам с нея.

       Сега, въпреки казаното до тук, трябва да се има предвид, че Европа неизбежно ще инкасира някакви финансови, икономически и политически загуби. Няма как да се разминем с негативи. Апропо, Великобритания обаче ще понесе много и несравнимо по-големи загуби от Съюза. Даже е много вероятно загубите й да приемат и чисто териториални очертания, ако Шотландия и Северна Ирландия решат да останат в ЕС с цената на напускане на Обединеното кралство. Това обаче е неизбежният временен стрес за Европа, едно временно замайване. Този ефект може и да устройва милиционера в кремъл, ама ще е за кратко и без съществени дългосрочни последици, които да са в крупен интерес за русия. Така или иначе е по-добре да се плати тази сравнително евтина цена сега, отколкото да продължава вредното и неестествено в геополитически и всякакъв друг смисъл присъствие на Великобритания в ЕС. 

     Добре е да кажа и няколко думи за това къде лежи географската линия, която се явява геополитическата основа на естественото политическо и икономическо обединение на Европа. Обединение, което единствено ТО й дава потенциалната възможност да бъде глобален фактор. Без това Европа е нищо. И така – от подстъпите на Цариград, през Тракия, по Дунав и Рейн до пясъчливите низини на Холандия, минава линията, която може да бъде наречена географски гръбнак на Континента ни,  свързваща в едно цяло Изтока и Запада, Севера и Юга. Държавите, които са разположени на тази географска линия съставляват, образно казано: носещата му конструкция. Накратко - „носещата конструкция“ има следните елементи, а именно: България, Унгария и Германия (плюс Австрия). Никак не е случайно, че точно тези държави бяха най-жестоко разкъсвани – териториално, национално, икономически, политически и обществено от силите на злото въплатени в образа на „Антантата“. Не е случайно, че и днес най-големият натиск от страна на кремъл (с всичките му там „хибридни войни“, провокации, бежанци, корупция, дезинформация, източване на банки, „меки преврати“ и прочее от арсенала на КГБ/ГРУ) е насочен срещу гореизброените. Точно преобръщането на някоя страните, явяващи се „носеща конструкция“ би довело до скъсването на очертания географски гръбнак, а от там – до разпад на ЕС, политически хаос, икономически колапс и обществен срив. 

       Ето защо смятам, че напускането на Великобритания няма да доведе до нищо драматично в Европа и по същество е един естествен процес. От друга страна обаче, излизането й, ведно с всички лоши последици, които ще понесе,  ще са нагледен урок за всички „евроскептици“, платени „патриоти“ с руски ушанки и откровени дебили – пак обаче платени – като воленчо от Ямбол. Даже е много вероятно в дългосрочен план урокът да доведе до стапяне на електоралното тяло за разните Льопен-и, Симеоновци, ПЕГИ-ди и други гниди.

      Колкото за уникалното и самодостатъчно британско бъдеще на Англия и Уелс, то трябва да бъде описано от някой паки. И без това един паки вече стана кмет на лондонистан.

 

Като се замисля, май ще излезе, че един референдум, изразяващ „високоинтелигентната“ демократична воля на обикновения английски поданик (по правило доста прост и ограничен - нещо като леко подобрена версия на руснака) ще се каже по-разрушителна и деструктивна за ЮК-ея от всичките военни планове и войски на Кайзера и Фюрера взети заедно. 

Хех Наздраве с една цяла пинта (по британски).  

 

 КОМЕНТАР  КЪМ СТАТИЯТА:

   Доста поостаряла е преценката на Наполеон за англичаните. Ако тя се актуализира за тях сега, когато те загубиха колониите си, сами трабва да се грижат за себе си и няма към кого да паразитират, най-подходящата преценка за тях е може би тази:
    Боклуци - плод на непредумишлено островно кръвосмешение или безумно пиянство, от които нищо не става.
    Може би е по-правилно да ги нарека изроди заради пиянството им и кривите им, огромни за тялото им глави. Срещайки такива /изроди/, които предпочитат да живеят с големите си пенсии или социални помощи в бедната ни икономически страна аз, се чувствам подтиснат и обиден. А какво самочувствие само в пиянските им погледи. Май боклуци, както ги нарекох, е комплимент за тях. Подобно отношение чувствам към тях и от наши туристи, почивали заедно с тези изроди на Срънчев бряг.
   Това е моята преценка за тях, тя е субективна, но те наистина са ужасяващи боклуци -пиянища-изроди, чието отЪрване на ЕС от тях би трябвало да се празнува всяка година от европейците. Европа само ще спечели от брекзита, защото един кърлеж, който пиеше жизнените сокове на света в последните години се домогваше до същото спрямо ЕС със същата упоритост, както гърците, които  искат нови и нови кредити и преструктруриране на дълга им, което означава получаване на нов кредит и опрощаване на стария.То допълнителни преговори ли не бяха между Англия и ЕС, още споразумения, като за да се постигнат англичаните рекетираха ЕС по нагло от Турция във връзка с бежанците при приемането на общо решения от ЕС и така спъваха неговата дейност откакто са в него. Единствено Де Гол се опитваше да няма сношения с тези паразити, но следващите френски ръководители са доста под неговото ниво. Англичаните бяха спирачка за напредъка на ЕС и най-големите използвачи на страните от континента, но и това не им достигна, те искахаа, искаха, после още и след това повече. Позвам израз от крачмата в Требич за такива като тях - да ти е драго да им ебеш майката. И това им се случи, те си го случиха сами. В опит за натиск върху ЕС за ощее отстъпки мошениците от Консервативната партия насрочиха референдум, който зъкри същността на англичаните, те се изявиха под нивото в страните ппримати, където електорататът се състи.ои от промити мозъци в големите държави,а в малките електоратът за държавниците примати се мотивира да гласува правилно с бутилка бира, бутилка олио, сандвич и 50 лв. Резултатат от референдума в Англия показва, че те са се върнали назад-назад в интелектуалното си развитие и от тези изроди нищо не става повече.  Погледнато назад в историята англичаните.винаги са били против страните от Европа - разделяли са ги за да имат спорове помежду си и да бъдат слаби. Те са много виновни пред света за днешното му положение, което непрекъстанто поражда спорове и напрежение. Виновни са и за двете световни войни - виновните не са Австрия за ПСВ и Германия за ВСВ. Един кон, а не канцлер да бе начело на тези държави щеше да започне война. Несправедливите мирни договори от ПСВ доведоха до ВСВ и до победа на мафията в нея, която яхна света и наложи над него този несправедлив ред. Заради англичаните ни отнеха Македония, там английските войски убиха поета ни Димчо Дебелянов, чрез Ньойския договор отнеха Западните покрайнини, части от Странджа и Източна Тракия. Те измислияха идиотщината Югославия. Заради англичаните, които придадоха държавата Кюрдистан към четири други държави стават днес събитията южно от Турция, където живеят етнически кюрди без държава, заради ангтличаните я има тази силна Турция днес, която отне с тяхното одобрение азиатската част на Гърция.. Заради англичаните откъснаха с договорите след ВСВ огромни територии от Германия и ги предадоха към Полша, Чехия, Франция, Унгария загуби 70% от територията си. И какво като победи Англия във ВСВ и разруши с американска помощ Германия? Германия пак се възстанови, а Англия, която ограби света - и със самолет да се премина.е над нея се вижда че се превръща в страна-боклук. Германия - като картинка, Англия - като нашия квартал Христо Ботев до аерогарата. С пакитеа, индета, арабески, наши цигани, които ще я довършат. Нормално - вече няма от кого да смуче тя жизнени сокове, колониите вече ги няма. Заради Англия има пробелемът с Кашмир, този между Афганистан и Пакистан. Ще завърша злините, които Англия причина на света с още две - разрушаването на Дрезден - в мразонвитата февруарска нощ, без да има в Дрезден и един войник и войната практичедски да е свършила, англичаните разрушиха културната столица на Германия и затрупаха в студа под развалините 35000 жени и деца. Отговорът, който трябва да даде генерал Харисън го знаем: Боклуците освен да превръщат в боклуци сътвореното от хората, друго не могат. И последното им  престъпление, за което намирам място:
  За закъсалата във ВСВ Гърция англичаните изземат храната на 5000000 индийци, както хнякога Сталин на украинците. Индийците умират от глад, хранатахсе подарява на Гърция като помощ. Англия, която има интереси, но не и приятели. Ние май сме им приятели, защото идват при нас на алкохолен туризъм и оставят част от парите си тук. Но идват и други англичани, които в Англия ги не искат, защото са ненормални. Тук живеят с високите си социални помощи или пенсии, а какви неприятности причиняват с алкохолизма или наркоманията си знам аз, защото в блока ни дойде на квартира един такъв английски изрод, не правещ разлика между ден и нощ.Алтернатива бе да убием този боклук и да се върне спокойствието на кооперацията ни или да го махнат. Изчезнаха го от полицията, която викахме по няколко пъти на вечер.
   Политиците, сателити на Кремъл се надяват на чудо след брексита, но те не знаят, че англичаните съвсем нямат работа с тях. Еуфорията на хибридните войници на Путин ще е за кратко. Нещата в ЕС ще се оправят, ще се реши и вторият проблем на ЕС с рекетьора Ердоган, един от утвърдилите се трима политбоклуци, които държат на нокти света. Турция обаче е голяма сила като производител, хората са със силен ген и особено работливи, но има и опастност да се радикализират от политиката на този идиот и да започнат да ни притесняват чрез тгурците в България. Дано да го махнат тоди идиот, но си мисля, че това ще бъде толкова успешно, колкото руснаците могат да си махнат Путин а северокоейците - Ким Чен Ун.
  Честито на Европа. А на нас българите напомням, че без да сме воювали слещу СССР, дори обратното и без да има никакъв повод, Чърчил ни подари на Сталин и неговият комунизъм катурна България така, че тя още много години няма да стане нормална държава. Сърбия, комунистическа страна и сега е по-нормална от нас, макар и в такова тежко положение, защото там не бе отнета собствеността на хората и те нямаха причина да напускат страната си. Като се пътува през Сърбия - всичко обработане. Като се влез в България - запуснати ливади и келемета, осечени гори, по пасищата - никакво животно. Не само Сталин е виновен за това, виновен е Чърчил, който подари страната ни на него...





Гласувай:
5



1. nkf - Първо, благодаря за високата оц...
09.08.2016 19:30
Първо, благодаря за високата оценка на писанието ми, още повече, че е намерило място като препечатка в твоя блог. Аз напълно споделям всичко това което си казал като негативна оценка спрямо англичаните - наистина масовият, редовият англичанин е не по-добър от циганина. Това се дължи на около 4 вековната наложена система на обществено, личностно и генетично дегенериране. Общо взето масата свестни англичани бяха или изклани от кромуел, или избягаха в Америките. После кромуел докара най-долна и презряна сбирщина от континента / гонена отвсякъде/, заклаха и законния крал на тази прокълната страна; после си докараха от френските, холандските и германските гета ония симпатяги с къдриците и кипите, дето освен с лихварство с друго не се занимават и нещата тръгнаха надолу. После започнаха геноцид срещу шотландците/галите, нашите братовчеди, ирландците; избиваха ги, гонеха ги и на тяхно място събираха и струпаваха на острова де що има боклук от Континента. Рабира се, боклукът, който кромуеловци си внасяха трябваше задължително да е безбожнически / те му казват протестантски, за по-благозвучно/. Така, докараха си безбожни крале - вилям оранж, после хановерите. После всичката тая сган се обедини в закрита, подривна мрежа и организира "великата френска касапница", после износа на революция /колко познато/ наполеоновите войни. После пуснаха отровата наречена "дарвинизъм"; дадоха горещ прием на маркс / че как, нали си имат "аристократично" социалистическо общество наречено "фабианци"/; после с агентурата си в русия / русия е превзета от масонството и английската агентура по времето на петър първи. Тоя боклук нали по англия е ходил, та да се учи на модернизация/ запалиха първата световна война - пише го черно на бяло в "България и световната криза от д-р Васил Радославов. Този достоен наш политик не се уплаши да каже истината: русия, англия и ложата "гранд ориент" запалиха ПСВ. Тези бесни сатанисти особено ненавиждаха Австро-Унгария и искаха заличаването й, разкъсването й.
цитирай
2. nkf - Старата хабсбургска империя беше ...
09.08.2016 19:37
Старата хабсбургска империя беше един от основните бастиони на защита на Христовата вяра; на една свободна, толерантна идея за европейско единство, където народите си сътрудничат. Затова и негово апостолическо величество беше ненавиждан. После пак те, същите англичани и управляващата ги клика - все кромуелови наследници, безбожници -- запалиха ВСВ. Е, да сега е лесно да се хвърли вината върху Хитлер, Мусолини, Франко...Но пък защо крият архивите същите тези англичани. Нека ги отворят, нека се види. Ако е виновен Хитлер - ок, архива ще потвърди. Да, ама - НЕ. Май архива друго ще каже, и ще потвърди факта, че ефрейторът от армията на Негово Величество кралят на Бавария война НЕ Е ИСКАЛ.
цитирай
3. nkf - Между впрочем, има един "а...
09.08.2016 19:58
Между впрочем, има един "англичанин", обесен през 1946 г. за "сътрудничество с фашистите", казва се Уилям Джойс / апропо, той по произход е ирландец, католик/, той пише еднакнига, която се казва "Здрач над Англия", имам я в библиотеката си на английски. В тази рядка книга се описва спиралата на деградация на англия и англичаните и има някои буквално пророчески негови виждания. Той описва цялото зло, което се приютява в англия и става иманентна част от всичко английско. Самият Уилям е изключително образован и проницателен човек, съ наистина солидно образование.
цитирай
4. planinitenabulgaria - На НКФ:
09.08.2016 20:23
Когато постъпих на работа през 1969 г. при нас работеше един много възрастен руснак. Той казваше, вие не знаете какво е Сталин и го обясняваше така:
Революция, гражданска война, хората в Русия се избиват, никой не произвежда храна, към 1921 г. става страшно, всички ще умрат от глад. Хората изколват конете, защото са обещани трактори, всичката храна е изядена. Тогава Ленин измисля НЭП и все още можещите да организират производство поппроизвели по нещо. Ленин обаче става неподвижен от сифилиса, през 1922 г. на власт идва Сталин. Той счита частниците за престъпници и ги избива, мисля че това поверява на комисара си Ежов. След като избива изедниците на народа Сталин праща сред хората джелатите си да провеждат събрания. Бие барабанче, хората се събират, джелатите ги питат как живеят Хората се оплакват, че са много зле, които се оплакват джелатите ги разстрелват пред всичките и питат има ли още да се изказват. Всички мълчат от страх. В държавата няма нищо за храна и какво е последвало. Хората започнали сами да си набавят храна чрез престъпност, нападайки и избивайки тези, които са заподозряни че имат чувал с жито или животно. И така се е извършил естествен подбор в първите години на Сталин, когато добрите, честните, можещите да произведат нещо хора са избити от разбойниците и ограбени. Днешният етнос на Русия е от техното семе. Сталин, според възрастният руснак така е спасил Русия и го възхваляваше.
Това е Сталин, казваше той. И твърдеше, че Сталин лично е провеждал такива срещи с хора по 10 души и избивал тези, които се оплаквали, че положението им е тежко, одобрявайки постъпката на Сталин. Със заплаха към останалите, че ако се оплакват, ще избие и тях. И те спряли да сеоплакват, преквалифицирайки се като крадци.
Вариант на лош мат,риал, може би по-лош от този в Англия, която обаче поради колонииите и интресите си остави толкоз проблеми на света. Иван Николов казва:
До кога светът няма да осъзнава опастността, че под него цъкат бомбите от договорите след ПСВ?
цитирай
5. planinitenabulgaria - На другаря сталеР:
09.08.2016 22:24
Ако сте поне малко музикален вероятно ще разерете, че правилно съм превел на този език коментара Ви. Той звучи така:
https://www.youtube/watch?v=CEfPo9R4K7g
цитирай
6. survakar007 - Наивници сте момчета и не преценявате нещата обективно
11.08.2016 19:53
Убаво сте ги нанизали тези излияния, но и двамата сте наивници. За Чърчил - той е бил патриот и е направил много на родината си, не се опитвайте да оценявате делата му от българска гледна точка, а от британска.

През 1СВ Чърчил се е опитвал да присъедини България нс страната на Британия, като е зачвил "обещавайте всичко на България, тетиториите на Гърция и Сърбия", а впоследствие поради неуспеха си политическата му кариера е пострадала.

Освен това Чърчил (това според негови думи) е имал негативно отношение по отношение подаряване Източна Европа на СССР, като е каза "чувствах се като магаре повикано да мъкне багажа, между един голям слон и една мечка" - всъщност той казва, че съжалява за това решение (ако може да му се вярва).

За Чърчил - единствените международни интвреси са интересите на Британия и аз не мога да го виня за тпва, той е бил патриот и го е доказвал многократно. За съжаление ниеизклюително рядко сме имали политици като него, особено след окупацията ни от Русия през 1878 г. и полу-умъртвяването ни след окупацията ни от СССР през 1944 г. та до днес под формата на "демократични правителсдтва" като това на ДС мутрата Бойко Борисов.

Сурвакар
цитирай
7. planinitenabulgaria - Помествам коментара Ви за да се размислите върху грешните команди
11.08.2016 20:31
survakar007 написа:
Убаво сте ги нанизали тези излияния, но и двамата сте наивници. За Чърчил - той е бил патриот и е направил много на родината си, не се опитвайте да оценявате делата му от българска гледна точка, а от британска.

През 1СВ Чърчил се е опитвал да присъедини България нс страната на Британия, като е зачвил "обещавайте всичко на България, тетиториите на Гърция и Сърбия", а впоследствие поради неуспеха си политическата му кариера е пострадала.

Освен това Чърчил (това според негови думи) е имал негативно отношение по отношение подаряване Източна Европа на СССР, като е каза "чувствах се като магаре повикано да мъкне багажа, между един голям слон и една мечка" - всъщност той казва, че съжалява за това решение (ако може да му се вярва).

За Чърчил - единствените международни интвреси са интересите на Британия и аз не мога да го виня за тпва, той е бил патриот и го е доказвал многократно. За съжаление ниеизклюително рядко сме имали политици като него, особено след окупацията ни от Русия през 1878 г. и полу-умъртвяването ни след окупацията ни от СССР през 1944 г. та до днес под формата на "демократични правителсдтва" като това на ДС мутрата Бойко Борисов.

Сурвакар


с които е бил промиван мозъка Ви като подрастващ. В резултат на това преценките Ви оставям без реплика.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12180944
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031