Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2016 15:23 - ПУТИН ЗА ПРЕДСТОЯЩИЯ ВСЕЛЕНСКИ СЪБОР НА ОСТРОВ КРИТ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3363 Коментари: 12 Гласове:
4

Последна промяна: 21.06.2016 15:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                                            С посвещение на г/н Борн:                             

          ПУТИН – С  ВЛИЯНИЕ  И  ВЪРХУ  НАШИЯ  ПАТРИАРХ

 

     Известна е личността на всероссийския патриарх. По делата им ще ги познаете, казва Исус Христос на учениците си за такива двуличници като него. Цитирам слово на този патриарх-менте по време на богослужение:

-         Най-големият дар Божий за Русия е Путин!

     Само това изречение е достатъчно за да бъде осветлен той като агент №1 на Путин в църквата. Първо, това негово твърдение не е истина, защото бащицата на руските олигарси Путин доведе страната до икономически колапс, до капсулиране на страната спрямо почти всички страни в света по подобието на КНДР, на обреченост на руснаците. Изолирани от останалия свят, който бива представян от Путин за техен враг и срещу който той притежава най-страшните оръжия на света,  руснаците нямат никакво бъдеще. Путин изобщо не е дар Божий, както твърди пропагандата на КГБ, в чиито структури без всякакво съмнение участва и всероссийския патриарх. Русия по времето на Путин вече почти нищо не може да произвежда, брутният продукт на Израел е по-голям от нейния. Едно от малкото неща, които все още могат да правят руснаците е да добиват и продават природни суровини както някога правеха колониалните държави. Русия вече не е нормална държава, а прогнила и разпадаща се империя, обзета от страх пред промяната, която може да прерастне дори във втора революция. Поради това путинците считат за техни врагове всички останали страни, като най-големите им врагове са напредналите в технологиично отношение държави, на светлинни години преди тях, като дистанцията се увеличава оше. Да каже туй нещо патриархът им означава едно – той е агент на Путин с много висок ранг, подчинен му по линията на КГБ.  Напомням, че Путин му предостави държавен самолет да пътува по света, с него патриархът долетя и във Ватикана. И още една подробност. Самолетът на патриарха не е от типа парна машина /ТУ, ИЛ или дуг боклук/, а Еърбъс.

     Сега се прехвърлям у нас. Разбира се, всички наши висши духовници,които след смъртта на патриарха ни Максим бяха проверени се оказаха с досиета в ДС. Единственият без такова се оказа починалия патриарх, за който хората казваха: Отгоре черно наметало, отдолу – червена рубашка. Съвсем ясно бе защо той нямаше досие в ДС – защото досието му вероятно е в КГБ. Ако от нашата ДС от време на време по нещо излиза, от архива на КГБ не излиза нищо. Но че предишният ни патриарх бе свързан с КГБ и изпълняваше по този линия прикази, предавани му от руския патриарх, също офицер с висок ранг в КГБ, в това съмнение не може да има. Не може да си на тъкъв висок пост и да не принадлежиш към службите. Напомням, че предишният ни патриарх бе предложен за такъв от Тодор Живков, някога и той фактор в църквата както сега Путин.

     Насроченият общ събор на православната църква на остров Крит осветли още агенти на КГБ. Този събор трябва да е исторически. На него ще се вземат решения както преди много векове в Никея, които да отразят промените в света и да актуализират мястото на Православието в нея. Срещу събора обаче се изправи Путин чрез мекеретата си в църквата. Руснаците са държава с многобройни християни и тяхното участие в събора е важно. Да, но политически този събор не устройва Путин, който иска да дърпа конците и в църквата посредством своя патриарх-менте. Поради това всероссийския патриарх отказва да вземе учасие в събора, отказват и грузинският и нашият. Целта е ясна, провал на събора. След смъртта на агента на Путин, патриарх Максим, имах надежда, че се отърваваме от намесата на Путин в нащите църковни дела. Напомням за посещението на всероссийския патриарх у нас, който отказа среща с патриарха ни, като този ход трябваше да остави у нас погрешното впечатление, че той не е доволен от него.  Да, ама не. Отказът на нашия патриарх подобно на всероссиския да вземе участие в събора и отказът му да обяви мотивите си за това решение осветлиха неговата роля в църквата – и той е мекере на Путин. Избран за глава на българската църква, вместо да бъде честен и чист човек, той се оказва, подвластен на Путин както парламентарнопредставени наши партии като Атака, ДПС, АБВ, БСП и др. Всичко в Русия по времето на Путин е фалшиво, измамно, докога така ще бъде така и у нас? Докога хибридната му война срещу нас ще му носи успехи, докога той ще дърпа конците на държавниците и духовниците ни. Не виждаме ли, че той се превърна в трън в очите на целия свят, който той счита за свой враг и при всякакъв повод подмята ракети. Така правеше и прежният неосталинист Брежнев, който като проговарваше с половината си уста – другата му бе парализирана -  казваше:

-         У нас все, чтобы обеспечить свою безопастност!

  Сегашният неосталиинист отиде още по-далеч от него. Той демонстрира, че има ракети да унищожи враговете си навсякъде по света и че непрестанно ги усъвършенства и разполага по нови бази. И че като има ракети, макар руснаците да нямат какво да ядат всички останали държави трябва да се съобразяват с него. Ами ако и те имат ракети?

    Миряните нямат право да си критикуват патриарха, защото властта е дадена от Бога. Те казват, щом той ни е патриарх, ще го слушаме, Бог ще го накаже ако извършва грях, ние не можем да му бъдем съдници.

   Убеден чия линиия провеждаше в църквата предишния ни патриарх, аз не го уважавах. След отказа на новия ни патриарх да отговори на въпрос на журналист какви са мотивите му да не вземе БПЦ участие в насрочения събор на остров Крит, неговият имидж пред мен се срути, защото той се самоосветли като чужд агент. Отговорът му би трябвало да бъде:

    - Такъв приказ ми забодоха от Кремъл!

Не патриарх, а кукла на конци, дърпани от Кремъл имаме отново. Вероятно и той с досие в КГБ…

    В парламента - хора на Путин, в църквата – също, на важните икономически постове на страната ни – други, въвеждам таг, Валентин Златев. Дали ако това статукво не се премахне ще можем да поемем по нормалния път на развите на страната ни както Полша, Чехия и други страни от остблока? Така, както я караме дали от ЕС ще гледат на нас с доверие или като на троянски кон на Путин в ЕС?

    




Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Здравейте!
20.06.2016 15:41
Вече написах и при Гетманс, че при Путин православието просто замени предишния режим. Разлика няма - кадрите са същите. Възпроизвеждат се зли, посредствени, непочтени хора и това не е трудно да се разбере - и по ставащото в държавата ни, и в случващото се в това пространство.
Споделям обаче оптимизма ви - тази система е обречена, защото не произвежда нищо позитивно. Въпросът е, както много пъти съм писала, колко време ще трае агонията и какво ще повлече след себе си. Тук, за съжаление, съм песимист.
ПП. Цитираният от вас, разбирам, щял да ме съди. В това пък намирам изключително веселата нотка, а както знаем, смехът е здрави!
цитирай
2. planinitenabulgaria - Агонията ще е много дълга, страшна и опасна.
20.06.2016 16:15
angpiskova написа:
Вече написах и при Гетманс, че при Путин православието просто замени предишния режим. Разлика няма - кадрите са същите. Възпроизвеждат се зли, посредствени, непочтени хора и това не е трудно да се разбере - и по ставащото в държавата ни, и в случващото се в това пространство.
Споделям обаче оптимизма ви - тази система е обречена, защото не произвежда нищо позитивно. Въпросът е, както много пъти съм писала, колко време ще трае агонията и какво ще повлече след себе си. Тук, за съжаление, съм песимист.
ПП. Цитираният от вас, разбирам, щял да ме съди. В това пък намирам изключително веселата нотка, а както знаем, смехът е здрави!


Истината е, че голяма част от руснаците подкперят Путин, те така са разработвани да мислят от момента, когато са поговаряли първите си думи. Подкрепят го и много платени нетови хибридни войници. Ако с един неграмотен турчин от Източни Родопи може да се установи контакт, защото той има изградена ценностна система, с един образован по документи руснак това не се получава, защото мозъкът му е промит.
Още една причина имат руснаците да си искат Путин. Тамошните мутри биват наричани мужици. Тези мужици са се приспособили към систематта, живеят по законите на пазарната икономика, а лъжат, че не живеят, формирали са си съответните силови групировки и сегашнато статукво ги устройва. Това означава, че дори да си разкарат Путин, гаранция, че следващият няма да е по-опасен и от него, няма. Има и друг проблем. Ако избухне втора революция и тия 150 млн. побеегнат към Европа, какво ще стане.
Най-страшният проблем в света вече се нарича Русия...
цитирай
3. slavimirgenchev1953 - Девизът на славянофилите от времето на царска Русия -
20.06.2016 20:26
православие, самодържавие, народност - не се е променил.
Или съвсем малко - червено православие, самодържавие (путлеризъм), народност. Народност означава почвеничество, т.е. по-близо до корените, до руското начало, до изконното рашко.
Не ща западния път на развитие - искат си своя. А междувременно крадат и копират всичко западно, тръбейки, че не си дават своя си път.
Какъв път?
Алкохолизъм и войни.
Руски свине.
цитирай
4. podvodni - Така и не разбрах становището на ...
20.06.2016 20:56
Така и не разбрах становището на Путин за събора в Крит, ма нейсе !
Чиче, написал си голема смешка ! Евалата за което !
признавам, напиках се от смях ! Така представяш нещата сякаш живее от столетия в Русията, а не в мизерна София. Просто се чудя, от къде вземате тези "достоверни факти" за Русия като досега ви с нея е само през нета ? Виж ако бяхте отишли там, па да поживеете, па да видите - друга работа.
Само ще ти кажа - хич и не ги жали рашките! Те са пъти по-добре от нас във всяко едно отношение - и икономика си ичат, и производства, и парици, и жилище, и работа. Жвеят си споко, и въобще не дават пет пари дето някакъв планинар от България или батгладеш, а пък още по-ве - разните му Писковци прогнозират, че държавата му ща погине.
Ми няма да погине ! И знаеш ли защо ?
Защото Рашата е империя ! Хи-хи-хи, не го ли схвана до сега ?
Такава какватно е и Британската, и Френската и Поднебесната и САЩ....
Впрочем, излъгах - САЩ не са империя ! Те са силоваците, пушечното месо на Британската империя.
И ако ми възразиш, че империи не съществуват в 21-ви век, ще трябва горчиво да те разочаровам - съществуват ! Съществуват, но с други наименования и в други мащаби !
цитирай
5. анонимен - Едно несъгласие
20.06.2016 21:40
или по-скоро уточнение - те НЕ ЖИВЕЯТ по законите на пазарната икономика, а на силовата. Най-примитивната при това.
Не съм съвсем съгласна обаче за всички образовани руснаци - моите приятели от Русия са само такива и те ненавиждат и в червата си тази система.
цитирай
6. bogolubie - Толкова много злоба къде я събрахте?!
20.06.2016 22:05
Удивена съм! Съдите и ще бъдете съдени от Божията справедливост! Човеците имат чувства и разум. Клеветите и осъжданията ви са грозни и унизителни. Жалко, много жалко! По принцип не се занимавам с такива публикации и коментари, но днес, на Свети Дух, си позволих това, а вие, ако искате, помислете си какво правите! Бог дава свободна воля на всички, за да си заслужат справедлива сетнина!
цитирай
7. bogolubie - И още нещо, за вас няма Бог, няма вяра, няма нищо свято!
20.06.2016 22:19
Храните се със свръхзлобна русофобия, делите хората на такива и онакива и ги обвинявате...Наистина сте много нещастни, за да излъчвате толкова негативна енергия. Има Бог, който е любов, любов към хората, флората и фауната, към всичко, създадено от Него. А нашият патриарх е верен на Бога и е Божий избраник за тези трудни времена. Няма руска, гръцке, римска църква и т.н. Църквата е на Господ, а не собственост на хората и Той има грижата за нея. БПЦ постъпи правилно, но зависи журналиста как е задал въпроса, а и нещата не може да се обобщат с две-три думи. Невярващите не могат да приемат истината - Христос, защото се разбира духовно, а те нямат помощта на Светия Дух. Бъдете благословени и щастливи, обичащи и обичани! Амин!
цитирай
8. анонимен - Не мисля, че
20.06.2016 22:47
Коста се подиграва с вярата, а с лицемерието на вярата. Не знам кой вярващ би повярвал на свещеник бивш агент на КГБ.
цитирай
9. planinitenabulgaria - Благодаря на коментиралите постинга ми.
20.06.2016 23:32
На двата трола, опитващи да влезат в безсмислен диалог с мен предлагам нещо по-разумно - да се запознаят с написаното в приложения линк
http://planinitenabulgaria.blog/muzika/2015/03/09/dmitrii-shostakovich.1344534
и тогава да съдят за мен доколко съм наясно с руската култура и протичащите процеси в тази страна. Ако успеят да разберат написаното, може да последва рекомнтар от моя страна.
Написаното от мен в блога звучи леко весело, но в действителност не е така...
цитирай
10. born - С огромна благословеност за посвещението, Коста.
21.06.2016 12:06
Амин .
цитирай
11. planinitenabulgaria - Вместо патриархът ни да подкрепя Православието,
21.06.2016 13:20
born написа:
Амин .


той изпълнява приказ на Путин. Така по същество той работи срещу църквата, не само нашата но и вселенската. Може ли туй нещо да е патриарх след такова решение и православните християни да го уважават, да му имат доверие. Май от нас не го е срам, дано се засрами пред съвестта си...
цитирай
12. planinitenabulgaria - Още един платен трол, на длъжност хибриден войник на Путин
25.06.2016 19:53
се опитва да влезе в разговор с мен. Бях по Източни Родопи, където един турчин с шапка, на която пише ДПС, се опита да влезе в разговор с мен твърдейки, че до 1989 г. те си живеели чудно, но като дошъл Иван Косто станало сикиме бабанъ. Попитах го чул ли е за момиченцето от с. Каялоба, Тюркиян, не знаел. Аз пък знам и му го напомних, напомних му е за "екскурзиантите" преди 1989 г. И за още нещо му загатнах, че такива като негоо предизвикаха този сикиджансикиш, който се вихри с партията ДПС днес. Добре ме разбра чиляка...
През същата централа явно е преминал и опитващият се да влезе в разговор с мен хибриден войник на Путин.
Не нам, Товарищ незнакомыЙ!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12183107
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031