Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.04.2016 15:31 - ЩО Е ТОВА, НЕЛЕГАЛЕН МИГРАНТ?
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1711 Коментари: 3 Гласове:
10

Последна промяна: 14.04.2016 10:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

           НЕЛЕГАЛНИТЕ  МИГРАНТИ   В  БЪЛГАРИЯ  И               

                      ПРЕМИНАВАЩИТЕ  ПРЕЗ НЕЯ -

БРЪНКА  ОТ  ОРГАНИЗИРАНАТА  ПРЕСТЪПНОСТ  БЪЛГАРСКА

 

    На всеки нормален човек е ясно, че такова животно – нелегален мигрант! – няма. Това е измислено от организираната ни престъпност понятие, с което се запроституирва по медиите за да се подмени казуса – извършено е престъпление, за което престъпниците ще си платят на точните хора. Точно за престъпници става въпрос, нарушили закона на РБ след като са пресекли границата ни незаконно, по пък превърнати поради това в дойни овце за организираната ни престъпност, която печели от тях, а в това число влиза и полицията. Чувал съм и съм склонен да вярвам, че за издаване на документи, осигуряващи на нелегалните мигранти статут на бежанци, с които документи те могат да отпътуват за Западна Европа, те заплащали на посредника 3000 евро. Голяма част от тези средства със сигурност отиват в Паспортното на МВР, в Миграциионното или в Гранична полиция, не съм наясно кое от тия трите е биринджито в далаверите с мигрантите. Но пък ми е ясно, че от мигрантите се печели много.

   Същите тези мафиоти, които печелят от мигрантите – каналджии, хотелиери, сводници, посредници, превозвачи, подготвящите документите им и още много престъпници, специализирали се да обслужват нелегарните мигранти днес  по медиите се възпротивявяат срещу задържането на престъпнъци, нарушили граниицата ни, а едни други мафиоти, наречени Хелзинкски комиитет окончателно се доказаха пред обществото ни като такива. Престъпници пресекли незаконно границата ни, а някакви си неказионни, селяни напр, нарушили правата им, спряли ги, вързали ги. Дайте ги на прокурор за извършено престъпление, каза един хелзинкджия по телевизията, нарушени са правата им. Не престъпниците, а тези, които са ги заловили, те са за прокурор според хелзинкджиите. Ненормалници, врагове на страната ни.

   Аз също съм жертва на корупция в граничните войски, които някога охраняваха границата преди да ги трансформират в гранична полиция и имах аналогичен случай с този от преди няколко дни в Бургаско. Няколко души хванаха нелегални мигранти, викнаха полция. Полицията извърши обстойна проверка на документите на задържалите мигрантите, после се зае с  мигрантите. Предполагам, задържалите емигрантите объркаха сметките на тези, които трябваше да ги поемат, по-точно да го кажа, сторнира им се поръчката.  Вероятно ги е очаквал микробус, тукашни каналджии, които през София да ги откарат в Сърбия. Може би ще да е имало и такса спокойствие за граничните полицаи, ако бяха преминали безпроблемно и т. н. И започна една кампания по медиите, престъпници се оказват задържалите престъпниците, един от тях бил с присъда и т. н. Как не хвана мигрантите някой професор или поет, и за него щяха да изровят нещо организираните да доят мигрантите престъпници.

   През годините на югоембааргото аз ходех по границата с Югославия, която от наша страна бе вече свободна. От другата страна обаче гъмжеше от застави. Границата се пресичаше от хора със стоки на гръб, за които имаше ембарго, предимно бензин или нафта. Все още останалите наши граничари не забелязваха тези хора, а те бяха стотици, забелязаха обаче мен, туриста, и ме арестуваха. В заставата над Гърляно, където ме провериха се оказа войник от НМУ „Л. Пипков”, с когото се познавахме и той каза на капитана: Познавам човека, това не може да бъде трафикант на стоки! Лично капитана, който се опита да ме унижи пред войниците уж спазвайки закона, с Москвича си ме свали на гарата в Кюстендил. Казах му, че по-добре ще бъде да не се занимава с мен, а с трафикантите, спрямо чиито пътеки аз се движех перпендикулярно от вр. Сребрен до Осоговската планина. И срещнах стотици такива неочаквано, други предвидливо изчакваха да отмина. Капитанът беше отвратителен като излъчване, не мога да го причисля и към приматите. Имаше фигура на късо дебело кебапче, без всякакво съмнение мафиот, който осигуряваше каналите на трафикантите.  След като прекарах една нощ на гарата взех влак за София и вместо да се прибера в къщи отидох при шефа на Гранични войски, тогава до сегашния партиен дом. Казах му, че войниците му охраняват трафикантите, а такива като мен арестуват, защото предизвикват подозрение у трафикантите. Такова нещо обаче – не мога да кажа шеф на Граниични войски - не бях виждал. Стои срещу мен един изрод, в поза някаква, нито дума не казва, гледа ме с кух поглед, аз очаквам от този човек решение. Първо той не е човек, а някакво изкопаемо, на възраст под 30 години, който е турнат на този пост да го комндва мафията. От него нищо не зависи. Позата, при която ме слушаше бе така отвратителна, че не я забравям и до днес, 25 години по-късно.

   И сега нещата са така. Мафията с мигрантите върти съвместен бизнес с турската мафия, с гръцката, и това ще бъде възможно докато могат да бъдат инфилтрирани мигранти в Западна Европа. А за услугата да бъдат доставени до там след затварянето на класичиския балкански път ще се запраща все повече.

   Има ли условия за такава дейност у нас и за в бъдеще?

   Разбира се, че има.  В България има 1000000 безработни млади мъже, които и не търсят работа, а някаква далавера. Част от тях вече са се включили в бизнеса с мигрантите, изградили са си необходимите връзки.

    Още една предпоставка има. Границата ни с Гърция е преодолима в целия си участък, който е над 400 км, като само на някои  места тя се преминва по-трудно, визирам участъка на Беласица и Алиботуш. Аз познавам отлично тази граница. Нелегални мигранти /б. м. престъпници/ не могат да бъдат спряни на границата, няма от кого, а евентуално чак в страната и то ако стане провал в системата на трафикантите. Преведени през страната от каналджиите, нелегалните мигранти без трудности могат да преминат в Сърбия, за което има отлични предпоставки. Могат и в Македония, но трябва да платят за още една допълнителна каналджийска услуга. Ако някой си мисли, че сръбската границаа се охранява, казвам му, че тово не е вярно. През изминалото лято пътувах по планиините Кръвав камик и Милевска планина, напреко на които имаше утъпкани пътеки с разхърляни боклуци от миграните покрай тях, а също и пътища за камиони и джипове, ползавщи трасетата на старите пътища, прекъснати след отккъсването на части от България, наречени днес Западни покрайниини. Цитирам три пътя на престъпността, по които са преминавали мигранти – този от Долна Мелна през Шипковица, от Гърляни през Жеравино, от с. Уши до с. Извор.Предполагам, такива има още десетки, за тези съм сигурен. Попаднах на мигрантски лагер над с. Власина, попаднах на група миигранти, която чакаше превоз, попаднах на превозвачите, всичките македонци, макар това да бе в Сърбия. Те ме попигаха нещо, терминът бе берачи на гъби с чували, от което разбрах, че трябва да отговоря с парола и чак тогава разбрах, че положението ми е доста сериозно и трябва да се измъквам веднага от региона. За мен бе ясно, че имаше разработен канал с обслужване от микробуси от двете страни на границата от Шипковица до Чичин град, но май само на мен, не на сръбската или на нашата полиция. Сега, месеци по-късно разбирам, че срещите ми с една група афганистанци, както наричат хората мигрантите, с каналджиите и после с превозвачие е било твърде опасен за мен момент. Благодаря на Господа, че с мен не се случи нещо страшно.

   Та, мисля си, тоя бизнес с мигрантите ще престане тогава, когато Западна Европа тръшне вратата си за тях. Иначе условия за него тук има добри. Посочих примера с милионът безработни, търсещи алаверата, корупцията в държавата. О тази корупция изключвам министърката на МВР и един шеф на СДВР, забравих му името, който бе честен човек и повади това го уволниха, не кандисваше на мафията. Ще посоча още благоприятни условия да има почва каналджийството у нас.

     Предишният път, кагато писах на тази тема нетов
агентпровокатор се опита да влезе в разговор с мен на тема,че не познавам добре границата, изтъквайки се, че той познавал Чупрене, а аз съм ползвал нета да пиша за планините. Друг един нетов трол, макар и с по-нисък ранг, но и той много отвратителен, сега се е възмутил от разцепването на ДПС. Докато ДПС бе параван на Путин, нищо не казваше, сега след като ДПС освен за Путин ще работи и за Турция, и фалосът му е възмутен от рязаните. Трети нетов трол с още по-нисък ранг /на заплащането/ пък се е фанал с оневиняването на Путин, който е укрил чрез челиста си 2,5 млрд. долара в Панама. Заради Путин сторили аферата, да го ореизлят, но той излязъл от нея по-чист от момина сълза. Четвърта нетова простачка не спира да пише против правителството ни, като да не е бъгарка, все подмята Путин, колко е велик, но индиректно. Как с този продажен материал България ще оцелее? Защо не напишат тия продажни платени нетови тролове нещо срещу проблема с мигранитите? Аз знам защо – защото заказчците им от Центъра им спускат други прикази. Работейки за интересите на чужда страна, което означава против нашата, защо това не се счита за престъпление?

    Отговорът е прост. Защото не извършителите на престъпление са приоритет, а тези, които ги изобличават, тогава следва въпросът „кой?”. Не точно поради изобличаване на престъпници, но аз също бях арестуван – граничните войски не забелязваха стотиците трафиканти, пренасящи на гръб ембаргови стоки за Югославия, но пък забелязаха мен, туриста, и ме арестуваха.

    Същата работа продължава и сега, защото бардакът е нов, но курвите, изпълняващи най-старите танци на света, уйдурмакючек и амджикларъкючек  са старите…

   
    Послеслов:
    Да напиша този постинг стана поводът една нвечер да купя спешно олио. Отидох до БИЛА-та на Лъвов мост, където имаше много, много мигранти. Те стояха пред витрините или се движеха бавно още от пресечкета на ул. С. Св. Кирил и Методий с Мария Луиза, а след ул. Поп Богомил беше нещо страшно. Така беше и пред БИЛА-та и хотел Цура. Мигранти имаше и в магазина, които бяха напълнили кошниците си със стоки и се опитваха и да изпреварят чакащите пред касите. Едни мигранти, достигнали касата викаха други при тях с още кошници, а закупените стоки бяха много, опашката растеше. Хората протестираха, но протестът минаваше само ако им затваряха пътя към касите. Касиерките също се оплакваха, един охранител следеше за реда, но без всяккво съмнение възможностите да се краде тук  са налице. Изчаках цялата тая паплач, която и много викаше да си платя олиото и излязох възмутен от тяхното поведение, повече от нахално. Вън бе пълно с проститутки циганки, но такива боклучки никога не съм виждал. Минах покрай едни, които се пазаряха с преводач, сводничката на циганката, която изглеждаше по-добре от останалите искаше 100 лв. за нея. Преводачът каза, че е много, но сводничката изтъкна мотииви:
    - Не е много! Ще Ебе чисто, няма да го зарази. Ако не иска - те колко още чакат...
   Там има една закусвалня, която бе пълна с насядали около масите проститутки, а афганистанците ги оглеждаха, други проститутки бяха насядалии пред прозорците на магазините и на банката. Пред тях минаваха афганистанците и ги оглеждаха. Още проститутки се движеха бавно по две или със сводника си, а може придружаващият ги да е и преводач. Мисля си, колко ли нови типове зарази ще тръгнат сега по гетата...
   Понякога се появяват полицейски коли тук и не идва никакав афганистанец, както и тук вече наричат миграннтите. В повечето случаи е така, но сега имаше много мигранти. Това ми дава основание да мисля, че затварянето на граниицата ни с Турция не е ефективно и че дейността на каналджиите не е престанала. Без всякакво /за мен/ съмнение балканският път на иконномичеките мигранти към Запаадна Европа е променен и вече и ние сме част от него. При тази корупция в полицията ни и престъпност, превърната в поминък от милион млади мъже, България е чудесна писта за протичване по нея на мигрантите от Гърция и Турция за Сърбия. Преминаването на границата със Сърбия не е никакъв проблем, дори да има гранична полиция. А в Сърбия също има корупция и престъпност, но престъпността им е доста различна от нашата. Ако тук престъпността е нещо общодостъпно, в Сърбия престъпниците са малко, много силни и органиизирани. Дребната престъпност в Сърбия, която за нас е като бич, там е почти непозната.. Игрите се водят на много високо ниво, циитирам един, Йоца Амстердама. Нашият тип престъпност го има в Косоово и Албания. В Македония имат хибриден модел на престъпността си - с дребна престъпност се занимават доста хора, те биваат залавяни и съдени. Големите престъпници обаче са недостижими от закона, който ги пази от търсенето им на отговорност. И още нещо ще изтъкна, извън темата ми - биринджиите на всичките тези видове престъпници на Балканиите работят заедно. Как ако не беше така, Цветан Василев попадна в Сърбия, където връщането му в България ще решава тяхната незавиисима съдебна система. Каквото и да реши тази система, правителството на Сърбия не носи дори морална отговорност за персоната му.
     Правилно са се ориентирали мигрантите в търсенето на път към преселението им към Западна Европа. С този манталитет престъпниците на Балканите са готови да спечелят дори от търговията с въжета, приготвени от мигрантите да обесят с тях сънародниците им.




Гласувай:
10



1. nikolinavalentinova - МИГРАНТИТЕ
13.04.2016 17:24
Европа, по някакви нейни съображения прибира мигрантите и осигурява далаверата на определени Източноевропейци. Решението е Катунът с ракети да вземе да стане привлекателен за мигрантите. Широката руска душа ще ги приеме охотно. Пък и разстоянието е къде, къде по-късо.
цитирай
2. planinitenabulgaria - Вече станах много голям, но още доста неще не разбирам:
13.04.2016 19:46
nikolinavalentinova написа:
Европа, по някакви нейни съображения прибира мигрантите и осигурява далаверата на определени Източноевропейци. Решението е Катунът с ракети да вземе да стане привлекателен за мигрантите. Широката руска душа ще ги приеме охотно. Пък и разстоянието е къде, къде по-късо.


Защо мигрантите не се устремяват към Русия или Северна Корея, където живеят най-щастливите хора на света? Аз лично в блога си съм им давал такива указания, натам да бягат, но оставам с убеждение, че не четат постингите ми. Има една поговорка от Северна България:
Късмет в гъзо му вкарваш, оно си бега от късмето!
Това в пълна сила важи за мигрантите. Германия, та Германия, ако не може в Германия - в Швеция.
А е нвъзможно и друго. Бягайки от постсоциализЪма на Асад, Саддам Хюсеин, Муамар Кадаиф и разните други социалисти, бежанците като чуят за друг социализъм, да бягат от него като дявол от тамян...
цитирай
3. sande - Не трябва да има мигранти. Особено в забалежими мащаби.
20.04.2016 11:43
Напуснеш ли Отечеството си, гробовете на своите деди и прадеди, ти не си мигрант, а предател и безбожник.

Това е непростим грях.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12310845
Постинги: 4577
Коментари: 10805
Гласове: 18386
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930