Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03.2016 14:57 - И АЗ СТАНАХ ОБЕКТ НА ЦИГАНСКА ПРЕСТЪПНОСТ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6361 Коментари: 14 Гласове:
20

Последна промяна: 24.03.2016 09:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
image

                                        Убиецът на Вероника

image

                 Ударната ромбригада, провела разработката "Баба Дона".
               /б. м. пребили 93 годишната баба за да й откраднат пенсията/

                  ЗА  ПОРЕДЕН  ПЪТ  СТАВАМ  ЖЕРТВА

                        НА  ЦИГАНСКА  ПРЕСТЪПНОСТ

      Едва ли има вече българин, не засегнат от някакъв вид  циганска престъпност. Тя е изключително разнобразна и е прониквала във всички сфери на живота, с различен интензитет се проявява тя в отделните  региони на страната. Джебчийство, кражби по нощите или с взлом, при които има зверски убити баби или дядовци заради няколко лева, продажби на незаконно внесени в страната стоки, разпространяване на наркотици, телефонни измами, основаване на гета върху земи чужда собственост, прерастващи в анкалави, в които законите на страната не важат и живущите там се занимават с престъпност, изважадане на документи за невръстните циганчета, че са болни и така те се превръщат в пенсионери още от деца докато са живи, списъкат на циганската престъпонст е много дълъг. Освен тази, да я нарека явно престъпност, циганите косвено причиняват на страната ни още редица беди. Не знам някой циганин да плаща данъци, да плаща за вода, за пътуване в Градски траспорт, който се ползва от тях за развозване на боклуци, които те „преработват” за изважваде на годното за Отпадъци и така гетата се обграждат с планини от негодните за ползване боклуци. От бюджетът на държавата дирекгто се дават 700000000 лв. годишно за тях, защото са безлаботни, неграмотни, многодетни, социално слаби, още 2000000000 лв. постъпват от ЕС пак за помощи за тях, за да не тръгнат по Европа.

    Срещу тази престъпност държавата ни не се противопоставя, което кара циганите да се чувстгват безнаказани в престъпната си дейност, нещо повече, с тази престъпност обаче се проституира започвайки още с наименованието й, което не отговаря на същността й – тя бива наричана битова престъпност, а не циганска престъпноост. Така се вменява на хората, че в тази престъпност участваме всички, прикривайки истинското й лице. На една плоскост са поставени в това определение разбойниците и жертвите им всичките вътре, в битовата престъпност.

    Съпругатаа ми стана жертва на циганско нападение на ул. Цар Симеон през деня, когато цигани я нападнаха от четири страни и откъснаха от врата й гердан от алуминий, наподобяващ златен. В квартал Люлин - 9 цигани напраднаха през обедната почивка наша позната със златни обици, хванати със златна гайка през ушите й. За ди ги откраднат циганите скъсаха меката част на ушите й, а при падането й на земята тя получи комоцио. Два месеца прекара жената в болница заради стреса, който доведе до високо кръвно, от което щеше да умре. На 90 годишна майка на наша позната опитаха в асансьор да й извадят пръстена, но поради това, че асансьорът не спирал и се събрали хора, крадците избягали без пръстена, а тя била припаднала. Телефонни измамници подлъгаха момиченце от НМУ, че родителите му са ранени смъртно при катастрофа и то трябва да даде от къщи всичките пари и злато, за да ги спаси. Момиченцето, понеже било заключено от родителите изхвърлило каквото намерило през прозореца – за да спаси родителите си - но когато хора чули циганите-мулета да искат личните карти на родителите му и нотариалните актове, те се спряли при циганите и циганите избягали. Моя позната бе нападната от цигани за да отнемат чантата й на ул. Суходол, но тя легнала върху чантата при събарянето й на земята. За да измъкнат чантата изпод нея я бяха пребили.

   Цигани редовно разбиват мазетата ни и апартаментите от блока, докато повечето хора не си поставиха СОТ. Живущите на тавана ги атакуват малки циганета от покрива. На кооперцацията ни цигани изкрадоха металните изтривални, металните капаци за каналите, за шахтите към мазетата.

    Сега окрадоха вилата ни, за пореден път. Там няма нещо ценно, но който е краден от цигани, ще ме разбере – стресът, обидата, те се преживяват много тежко. Отивам аз и виждам всичките дрехи, одеала, матраци и др. вещи натрупани на средата на стоята. Чекмеджетата от шкафове и гадероби - обърнати, за да се види какво има в тях. Смесителните батерии на чешмита бяха изкъртени. Изписвам правилно, изкъртени.  Месинговата част от ексцентриците е останала вътре в муфите. Всичко, което е от алуминий или мед е изчезнато, а това са съдове, прибори, шнурове. На тавнаския етаж, който ползваме за склад на непотребните ни работи ужасът бе още по-голям. Цялото ни имущество там е било огледано и това, което е преценено че е нужно за новоосноваващите се гета по София е било прибрано, а от остналато е взето само това, което може да се продаде на битака зад улица Жак Дюкло. Вещи, които нямат търговска стойност, но са ми скъпи са изчезнати. От предишния обир още не мога да прежаля волския тюмбелек от рода Порязови, подарен ми от николай Хайтов. Той имаше отбелязана годината на изработката му, преди 250 години. Сега ми изчезнаха много неща, но скъпо ми е напр. лозарското ножче, с което съм присадил всички мои овошки и лози, а и теза на съседите, и не само те. Една шведска лозарска ножица от прадядо ми по майчина линия ми я няма. Един трион, останал от баща ми, който много си обичах също го няма, чувствам се емоционално наранен и ограбен. Откраднати са ни дистанционните на телевизора, преобразователят, антената, на електроуреди са изрязани захранващите кабели, плейерът с един диск с в него с Трета Симфония на Шума. Кутията с останалите творби на Шуман е захвърлена и станала на прачета. Имахме един китайски часовник с форма на яйце, който много си обичахме, и той е изчезнат, става за продаване.  Старите ни дрехи са прегледани, оставени са ни …закачалките им. Ичезнати са ни всички неща от цветен метал, като ни е оставен само един стар стоманен нож. Решах да паля печката, няма я машата. Решихме да сварим юфка, олиото и солта ги няма. Реших да работя по двора, няма ми работните дрехи, които бяха три чифта. Имах едни секачки за проводниици също шведски, спомен от дълготодишната ми работа, но толкова здрави, че режеха всичко, започвайки от косъм. С тях режех връвките за разните зеленчуци или лозите. И тях ги няма.

   С какво право тези изроди ще навлизат в личното ни пространство и ще преценяват кое от нашето имущество става за продаване като скрап,  кое за тяхно ползване по гетата и кое за продаване в комплект. Обидата е жестока. Аз не знам какво точно са откраднали, защото на вилата имаме хиляди вещи, пренесени от дома ни, едно по едно ще узнаваме. Напр. машата. Тя бе нестандартна, защото е съобръзена с размерите на отворите по капаците на печката.

    Аз на няколко пъти оправям по нещо след кражбата, защото в къщата нещата бяха оставени във форма на конус, но усещам по някое време, че всико в мен се бунтува от възмущение и обида и преустановявам. Отивам пак след ден-два като се повъзстановя. Вчера обаче бяхме с жена ми за по-сериозно подреждане. За първи път такова възмужение ме обзе, че се почувствах зле. За да се успокоя поработх по двора, но вечерта рпеди да заспя ми цъфнаха два херпеса. Херпеси ми излизат много рядко, само ако се кача много високо в планината. Това са си чисти стресници.

     Нямаше начин да не случи тази „битова” престъпност, която според полицията намалявала. А според мнението на хората полицята дЕли с крадците. Още от късната есен привечер виждах цигани с качулки да се изкачват към вилната ни зона. Не сме само ние пострадалите, има и много пострадали. На един съсед са откранали водомера, който е в мазето и така се е наводнила цялата къща, може би има сто тона вода в нея. На друг са откраднали смесителната батерия от кухнята и банята, но човекът се е върнал сравнително бързо и наводнението не е било толкова страшно. На трети за да откраднат жицата над колата в гаража са му огънали тавана на колата така, че не може да се влезее в нея. На друг за да откраднат акумулатора за скрап са разбили капака на колата му и прикрепването му. Колко ли ще трябва да плати сега човекът за поправката и колко ли са взели циганите, отнесли акумулатора му за скрап.

    Аз след първия обир приспособих вратите на вилата ни да се отварят при натиск без да се чупят. Само това ми е тозии път ползата, няма да ги възстановявам /лепя/ треска по треска в окършените участъци.

    Докога с тези престъпления, господа дъргавници на РБ?  Не виждате ли, че циганската престъпност вече е решаваща за живота на много хора и за протичащи фундаментални поради тази причина процеси в страната? Цели региони вече се обезлюдиха поради циганската престъпност и станаха земя, която наричаме ничия. И като доокрадат оставеното в тази вече ничия земя циганите отиват в големите градове да правят гета, където продължават престъпността си на друг терен и при нови условия. Битова престъпност ли е това, господа държантици или организирана. Давам пример с разрастването на гетата, като започвам с гетото, наричано Пречиствателна станция /Пнчарево/. От него се раздроиха още шест, пиша цифрата с думи. Горубляне б,квално го превзеха циганите – от гетата като е топло времето те се събират там, там има и бонкомат да си теглят помощите. Имат си и автобус, който хората нариат циганския, линия №1. Ново гето също вече получи гражданственост, поне сред циганите, гето Бензиностнацията. То обкръжава района на един пункт за вторични суровини на бул. Европа до Филиповското шосе. Друго гето расте при Перловската река, то носи същото има, Перловска река. А да е виждал някой гетото /квартала/ на циганите в Кюстендил, в Трън, в Мъглиж, във Велинград, където кварталите вече са два. Дърво около тях не остана, само планини от боклуци, къща неокрадено не остана – докога, господа държавници?

    А кои цигани крадат не е трудно да бъдат открити. Нека главният прокурор изпрати проверяващи в квартал Граф Игнатиево, в Костинброд, в гр. Левски, в с. Ветово в Горна Оряховица. Да обяснат неграмотните и на социални помощи цигани от къде намериха пари да си построят ромбароци, не по-малко богати от мутробароците по Симеоново, Бояна и другаде. Или пък имат някакъв ръководен дял в джебчийството, наркопласирането, разпределението на 2-та милиарда помощи от ЕС. Какъв е този ромбарок при влизане в Костинброд от ляво? От помощите? Дано някога да мине покрай него главния ни прокурор и в този момент да е буден.

    За тази циганска престъпност се знае и от преселнициите ни в САЩ, защото родителите или близките им тук са споделили с тях страховете си от „битовата” престъпност. За да спасят родиителите си от тези опасни крадци, които не само крадат, но и пребиват и убиват дори жени и възрастни хора, те купуват на родителите си някакво апартаментче, да умрат не по родните си места, а в отчуждение в неприятния град. Изоставената селска къща се ограбва от циганите или те се населват в нея и я довършват. Аз знам една много трагична история с такива родители, те пък от София, но децаата им купили къща някъде в село над гр. Кунино. Майката им е… циганите. Докато тези възрастни хора, търсейки красивата природа в края на живота си не изоставиха всичко в селото и се върнаха в града. Какви истории са ми разказвали за селата около Бяла Слатина!

    Държавата не иска да се справи с този проблем, защото циганите са доста вжна съставка в нея, те са подкрепници на мафията в България. Циганите гласуват винаги правилно, срещу възнаграждение разбира се, подържат в страната партии, които не работат за страната, а в интерес на чужди сили / Русия и Турция/. Циганските  гласове са основата на днешното статукво в страната, те са причина в значителна степен да съществува ззадкулисието, наричано „кой”, което от четвърт век не е изпускало ръководната си роля, каквито и правителства да са ни управявали. Така, както те са най-важната причина за преселението на хората от селата по глрадовете, където хората бягат да се спасят от „битовата” престъпност, така също те са виновни и за държавното устройство на страната, което ни дари с олигархия, все по-отворена ножица между богати и бедни, корумпирана полиция и прогнила съдебна система. Те допринасят за замърсявването на околната среда, за изсичанеето на гори, те причиниха наводнението в Аспарухово поради задръстване с клони от окрадените дървета на пътя на поточето.

     Обидата от този грабеж върху семейството ни, от посегателството върху нас, аз никога няма да им простя. Хората са свикнали с това зло и ме успокояват: ако ти бяха наводнили къщата, като на еди кой си, ако ти бяха сплескалии колата и т. н? Добре си, казват те, трай си. И не давай жалба, защото ако ги хванат ще дойдат да ти отмъстят. Трай си! Ще те убият или ще ти запалят .къщата. Трай си…Пропуснах да кажа, че след обира не знам поради каква причина в спалнята ни намерих три кирки и една брадва. Вероятно не са могли да ги поемат като товар. С удар на един от тези инструменти върху ми ако ги бях видял по време на грабежа, щяха да си разчистят сметките с мен. Както с баба Ема, учителката по музика от Видин или баба Дона от Ръжево Конаре.

    Спомних си как чаках на една опашка за виза за Гръция през 1991 г. /или 1992/ пред посолството им. От него излизаха гърчуля покупни, разглеждаха чакащите и привикваха циганите. хората казваха, защото те си плащат. На една майка и дъщеря на 16-17 години съдия изпълнител бе отнел жилището и ги иизгонил на улицата. Да се преселят в Гърция, в това виждаха те спасението си. Само майката обаче успя да влезе. На вратата тя се спря, не знаеше как да  постъпи, а дъщеря се развика да влиза, казвайки, че и тя ще дойде при нея, през границата ще премине.И повтаряше непрестанно през плача си:„Ебала съм и майката на тая държава!”.

    С два херпеса, смазан от унижението на циганите с посегателството си върху мен, аз си почивах като режех една от асмите. Рязането на асма не е проста работа. Чрез нея освен да плододава лозата, тя се оформя да върви красиво по теловете и трегерите. Аз винаги се опитвам в труда си да проявявам творчество, за ди ми носи радост. Стараех се да направя нещо красиво, за да подтисна болката, но не можех. И изведнаж – от стаята долита божествена музика, Клавирния концерт на Моцарт №21. Чувам страхотно изпълнение и веднага разбрах кой е артисът – Алексис Вайсенберг. И как не, от 1973 г. до сега той участва в духовния ми живот.  Жена ми, кооято е пианистка се усъмни, но веднага прецени, че класата на пианиста, на диригента и на оркестъра са много високи – записът е върхов! Спрях всякаква работа, застанах прав при радиото и изчаках  да свърши концерта. Алексис Вайсенберг, казаха, диригент Карло Мария Джулини. Значи времето на записа е от най-силните години на Вайсенберг, тогава те работеха двамата.

   Слеед толкоз дни на напрежение, на писихически тормоз, двадесетината минути на тази прекрасна музика бяха за мен най-добрата терапия. Благодарение на нея аз от ада /циганите/, през земята /в случая лозите ми /, се усетих в рая. Някакъв такъв виртуален път си въобразих ,че изминах. За пръви път след тази божествена музика аз поседнах, усетих ,че си почивам и добих вярата, че ще се съвзема от този удар на приматите. Какво висше Божие творение е изкуствато! За да бъде в пълноценен досег с хнего, човек се отърсва от лошите хнеща в душата си. С лоши помисли досег с изкуството не върви…

   Тревогата обаче,  загнездила в мен остава – циганите ще прогонят българите от България. Те са важна съставка в основата на злото, което ни сполетя и срещу което нито едно правителство до дега не взе  никакви мерки. Жена ми се страхува вече да спим на вилата за да не ни нападнат и убият. Този проблем с циганите за страната ми прилича на градина с културни растения, с които хората се хранят, но в която са се появили плевели. Ако градината се остави без грижи, плевелите ще задушат и унищожат културите. А които разчитат градината да ги нахрани, ще загинат…

   Прилагам едно стихотворение на голямата ни поетеса Дела Раи, което се появи след трагедията в гр. Михайлово. Нищо не се е променило от тогава до сега, а може би се е и променило - циганската престъпност сега е по-мащабна и нагла. Давам пример с Илиан Здравков, разсякъл главата на студентката Вероника с брадва, за да отнеме чантата й.

    Ето и стихотворението на Дела Раи.

 

17.02.2011 10:40 - От сенките

Автор: wonder Категория: Изкуство   image
Прочетен: 6736 Коментари: 31 Гласове:

95



image

От сенките прокрадна се в тъмата
човешки-безнаказана злина,
притули съвестта, приспа луната,
нападна беззащитната жена,
която в своя сън спойна беше,
че на света е дала доброта.
Но злото в този нощен час не спеше.
Животът беше пукната пара.
Очи отвори – взря се в своя свършек,
по вълчи я раниха две очи,
по цигански миришеше на мърша,
по дяволски убиха я души
по-черни от нощта на тази мъка,
по мерзки-уродливи от смъртта,
по-долни в безнаказания пъкъл,
непреродени в дух от светлина.
И в този миг небето се разкъса.
Гръмовно заваля и просветля.
Жената тръгна боса и послушна
поведена от ангелска ръка,
към онзи свят отвъден и спокоен,
където всеки сън е цял живот.
Разсъмваше се вън и ден нехаен
орисваше с житейския хомот.

 

    В първите два линка има две части от Концерта, който слушах на вилата. Първата част на този прекрасен концерт в това прекрано изпълнение няма кой да го качи на Ю-туб.  
    В третия линк има още едни Концерт на Моцарт, ранен, но много велик.
    След прочитане на постинга ми, ако някой го прочете, тази музика ще възвърне вярата му, че светът не е само банда от идиоти В него има сътворени ивелики дела. Ето две прекрасни вещи.

 

 

 













Гласувай:
20



1. planinitenabulgaria - Постингът ми стана причина да се разбере защо го има този проблем:
22.03.2016 09:38
Вместо разбиране за същността на проблема, да се изкажат някякви идеи как да бъде той преодолян, защото е много тежък и съсипва страната ни, обезлюдявайки я от все повече региони, срещу мен в коментарии, от които ще одобря най-гадния се отправят одобрения за това, което ми се е случило. Типичният за българина маниер - не аз съм добре, искам съседа да е зле.
И злото вилнее, вилнее. Защото е намерило почва у нас така както социализЪма в Русия, Северна Корея и Сирия, където почвата е подходяща за съответното зло, измислено да бъде внедрено там. То вече устройва много хора в тези три страни и те са против премахването му, така, както се иска на доста заинтересовани у нас "битовата" престъпност да продължава. Има нещо сбъркано у нас и това сбъркано се стимулира от платените нетови тролове, подчинени на хибридните си офицери, които работят за интересите на чужди страни в България.
Една реклама:
В Центъра ми задържат статия за целта на симпозиума в базата "Вучина махала", в който бях поканен. В нея са класифицирани различните тролове, 95% от които предстои да бъдат изхвърлени от употреба. Ще украся статията с картини от Червените скали.
цитирай
2. sande - Кой? Кои са престъпниците?
22.03.2016 09:44
" Срещу тази престъпност държавата ни не се противопоставя, което кара циганите да се чувстгват безнаказани в престъпната си дейност, нещо повече, с тази престъпност обаче се проституира започвайки още с наименованието й, което не отговаря на същността й – тя бива наричана битова престъпност, а не циганска престъпноост. Така се вменява на хората, че в тази престъпност участваме всички, прикривайки истинското й лице. На една плоскост са поставени в това определение разбойниците и жертвите им всичките вътре, в битовата престъпност. Срещу тази престъпност държавата ни не се противопоставя, което кара циганите да се чувстгват безнаказани в престъпната си дейност, нещо повече, с тази престъпност обаче се проституира започвайки още с наименованието й, което не отговаря на същността й – тя бива наричана битова престъпност, а не циганска престъпноост. Така се вменява на хората, че в тази престъпност участваме всички, прикривайки истинското й лице. На една плоскост са поставени в това определение разбойниците и жертвите им всичките вътре, в битовата престъпност."

***
Съгласен съм с теб, Коста. Циганската престъпност е самостоятелна дисциплина Тази престъпност си е основно циганска. Макар, че има и гастрольори - българи и др.. Даже има и висши представители, чиято дейност и поведение можем да определим като цигански.

Кардиналните промени и т.т. Преход се оказа "златния век" за циганите.
цитирай
3. platttonnn - Да, има такива същества,
22.03.2016 10:31
те са крайно нещастни,и в повечето случаи болни,по всякакви причини. Но основните са,липса на морал и човешки ценности. Единствената им утеха е злорадството! Пазете духът! Изпитанието ви е голямо. Бъдете здрав.
цитирай
4. djani - Отразил съм го в постинг от 2012 г. "Ще запеем ли всички Чайшукарие" http://djani.blog.bg/politika/2012/10/29/shte-zapeem-li-vsichki-chaishukarie.101
22.03.2016 11:24
личните ми впечатления. Цели 32 години съм работил в полицията – по криминална и икономическа линия. Тогава, повечето от тях работеха. Но независимо, че циганите представляваха около 10 % от населението, извършваха както и сега преобладаващата част от битовите престъпления, основно кражби и измами, но и грабежи и убийства. Не рядко с особена жестокост. Винаги ще помня убийството през 1993 г. на 80 годишния дядо Митьо „Джамбаза”, в едно почти обезлюдено село, каквито са повечето в страната. Без да го познават, подведени от прякора му, и от това че навремето е изкупувал животни, яйца и вълна за кооперацията, няколко цигани го нападат сред нощ. Пребиват го от бой, за да извади скрити пари, или дори злато. Разярени от отричането да има пари го вързват за една греда, и го въртят с почивки „на шиш” над запаления огън. Накрая го убиват. Няма да забравя начупеното му и обгорено тяло и ужаса в предсмъртната му гримаса. А плячката им – банкнота от 5 прокъсани лева и половин 10 литрова туба с ракия. Да не говорим за плячкосването на изоставените селски домове, кражбите на добитък и оскъдната реколта от дворовете на останалите все още на село старци. А това също е една от причините за окаяното състояние на селското ни стопанство.
Циганският проблем става „страшен проблем", защото има хора, които печелят от неговата „страхотност" и поощряват крайните елементи сред тях. Настанили са се навсякъде - по министерства, в народното събрание, местната власт и непрекъснато усложняват нещата. Намесват се партиите. И парите. Търсиш ли проблем - в дъното са парите или властта! Твърди се, че циганите са непоправими. Не е вярно. Съвременното общество по принцип притежава средства да промени начина на живот на всеки етнос и да го социализира, а от там да измени в положителна посока и неговите нравственост, психични особености и поведение. За това има достатъчно красноречиви примери. Например в САЩ, дори насилствено по отношение на негрите и индианците.
цитирай
5. tota - Коста,
22.03.2016 11:36
Прочетох още снощи споделеното от теб. Съжалявам за това, което ти се е случило и преживял при гледката. Поздравявам те, че си намерил сили да представиш картината и чувствата, които те владеят. И въпреки това духът не те напуска. Напротив! "След прочитане на постинга ми, ако някой го прочете, тази музика ще възвърне вярата му, че светът не е само банда от идиоти В него има сътворени и велики дела." Само те ни поддържат вярата, че красотата ще спаси света. Но, как, как да избегнем пошлостта?
Прав беше, когато преди време написа, че циганите ще бъдат проблемът на България. Да, циганите т. н. роми, вече са голям проблем за държавата ни. Ако не се намери Орбан за България, държавата няма да я има.
Пожелавам ти сили да преодолееш това особено състояние при гледката и проблемите от грабежа.
Хубав ден, Коста!
цитирай
6. rosiela - До Коста
22.03.2016 12:19
Откровенията са потресаващи. Най - хуманно е предложението на Джани, но аз съм за връщане на смъртното наказание при предумишлено убийство, без замазване на случаите. Никой няма право да отнема живота на друг по какъвто и да е повод. И това мнение споделям не само аз.
И стихотворението е разтърсващо.
цитирай
7. planinitenabulgaria - На Джани:
22.03.2016 15:44
От работата си Вие сте запознат в детайли със случаи, по които сте работил. Аз съм запознат с проблема регионално за цялата ни страна. От години пиша за региона Северозападна/ла/ България, и за доста други. Запознат съм с циганския въпрос и в Западните покрайнини - там проблем на хората с циганската престъпност няма, има проблем на цялата държава по отношение на издръжката на тази все по-нарастваща и неработеща раса, както я наричат там.
Ако враг нападне страната ни от вън, ще го възпрем с войска. Но когато врагът е вътре и причинява обезлюдяването на огромни региони с престъпността си и действията му се толериат от властите, проблемът е много страшен, защото краят може да бъде само един - затриване на цялата страна...
цитирай
8. planinitenabulgaria - Да пази Господ пловдивчани от ромнабези от към
22.03.2016 15:49
tota написа:
Прочетох още снощи споделеното от теб. Съжалявам за това, което ти се е случило и преживял при гледката. Поздравявам те, че си намерил сили да представиш картината и чувствата, които те владеят. И въпреки това духът не те напуска. Напротив! "След прочитане на постинга ми, ако някой го прочете, тази музика ще възвърне вярата му, че светът не е само банда от идиоти В него има сътворени и велики дела." Само те ни поддържат вярата, че красотата ще спаси света. Но, как, как да избегнем пошлостта?
Прав беше, когато преди време написа, че циганите ще бъдат проблемът на България. Да, циганите т. н. роми, вече са голям проблем за държавата ни. Ако не се намери Орбан за България, държавата няма да я има.
Пожелавам ти сили да преодолееш това особено състояние при гледката и проблемите от грабежа.
Хубав ден, Коста!


Шекермахала,
Аджисанмахала,
махала Турските гробища,
махала Градските гробища,
квартал Столипиново и от
гастрольори, ползващи тези квартали за бази при набезите си...

цитирай
9. planinitenabulgaria - Аз мисля, че ако някой съзнателно е отнел човешки живот трябва да бъде убит!!!
22.03.2016 15:51
rosiela написа:
Откровенията са потресаващи. Най - хуманно е предложението на Джани, но аз съм за връщане на смъртното наказание при предумишлено убийство, без замазване на случаите. Никой няма право да отнема живота на друг по какъвто и да е повод. И това мнение споделям не само аз.
И стихотворението е разтърсващо.


Тези дни подмятат по медиите един затворник, убил дете на седем години, настояват за амнистия. Доста години бил прекарал в затвора....
цитирай
10. planinitenabulgaria - Ще въведа уточнение:
22.03.2016 15:53
platttonnn написа:
те са крайно нещастни,и в повечето случаи болни,по всякакви причини. Но основните са,липса на морал и човешки ценности. Единствената им утеха е злорадството! Пазете духът! Изпитанието ви е голямо. Бъдете здрав.


Това са промити мозъци - пълни нещастници, разработени да бъздат агресивни и да толерират агресията.
цитирай
11. planinitenabulgaria - Ако държавата ни се управляващи от почтени хора,
22.03.2016 15:56
sande написа:
" Срещу тази престъпност държавата ни не се противопоставя, което кара циганите да се чувстгват безнаказани в престъпната си дейност, нещо повече, с тази престъпност обаче се проституира започвайки още с наименованието й, което не отговаря на същността й – тя бива наричана битова престъпност, а не циганска престъпноост. Така се вменява на хората, че в тази престъпност участваме всички, прикривайки истинското й лице. На една плоскост са поставени в това определение разбойниците и жертвите им всичките вътре, в битовата престъпност. Срещу тази престъпност държавата ни не се противопоставя, което кара циганите да се чувстгват безнаказани в престъпната си дейност, нещо повече, с тази престъпност обаче се проституира започвайки още с наименованието й, което не отговаря на същността й – тя бива наричана битова престъпност, а не циганска престъпноост. Така се вменява на хората, че в тази престъпност участваме всички, прикривайки истинското й лице. На една плоскост са поставени в това определение разбойниците и жертвите им всичките вътре, в битовата престъпност."

***
Съгласен съм с теб, Коста. Циганската престъпност е самостоятелна дисциплина Тази престъпност си е основно циганска. Макар, че има и гастрольори - българи и др.. Даже има и висши представители, чиято дейност и поведение можем да определим като цигански.

Кардиналните промени и т.т. Преход се оказа "златния век" за циганите.


притежаващи ценностна система, нямаше да причиняват толкова беди на хората. В основата на този проблем са парите и посочвам таг: ромбароците в Костинброд.
цитирай
12. getmans1 - Коста, съжалявам за това което ти се ...
22.03.2016 22:32
Коста, съжалявам за това което ти се е случило, че то на кого ли не се е случвало но има нещо друго.
И това друго предлагам да го разгледате в онзи прочут център във Вучина махала, уверявям те ще се натъкнете на интересни неща, най-малкото ще разберете коя партия или партии стят зад циганската престъпност и безнаказаност.

Още един път съжалявам за това което ти се е случило!
цитирай
13. prarodinata - От друга жертва на циганската престъпност
23.03.2016 12:55
И аз съм преживявал шока от пристъпването на прага на изтърбушения и осквернен дом на моите деди. Благодаря за споделената болка! Прошка никога няма да има, най-вече за политическите покровители на Геноцида. След пълното унищожение на пипалата на октопода, на някои от 'ромовете' можем да дадем шанс да станат хора. Ако разбира се не изчезнем преди тях, но това зависи само от нас.
Ако нямате против, споделям Вашата статия във Фейсбук със следния коментар: "За всеки, който още не си е извадил главата от пясъка – срещу нас се води ежедневна, тиха и безжалостна война. Всеки НОРМАЛЕН българин, годен и негоден да носи оръжие, е ДЛЪЖЕН на всяка цена да се въоръжава и да помага на братята си да се въоръжават и да дават кървав отпор на всяко човекообразно, нахълтало без разрешение в имот, стопанисван от българи. В тази война ние сме от едната страна, а нещото, наречено незнайно защо 'българска държава' и покровителстваните от нея вредители са от другата. Чуйте предупреждението, защото утре на мястото на Коста Иванов и десетките хиляди знайни и незнайни жертви на циганската престъпност ще бъдете вие, вашите родители и вашите деца."
Поздрави!
Мартин
цитирай
14. planinitenabulgaria - Цитирайте постинга където пожелаете,
23.03.2016 19:38
prarodinata написа:
И аз съм преживявал шока от пристъпването на прага на изтърбушения и осквернен дом на моите деди. Благодаря за споделената болка! Прошка никога няма да има, най-вече за политическите покровители на Геноцида. След пълното унищожение на пипалата на октопода, на някои от 'ромовете' можем да дадем шанс да станат хора. Ако разбира се не изчезнем преди тях, но това зависи само от нас.
Ако нямате против, споделям Вашата статия във Фейсбук със следния коментар: "За всеки, който още не си е извадил главата от пясъка – срещу нас се води ежедневна, тиха и безжалостна война. Всеки НОРМАЛЕН българин, годен и негоден да носи оръжие, е ДЛЪЖЕН на всяка цена да се въоръжава и да помага на братята си да се въоръжават и да дават кървав отпор на всяко човекообразно, нахълтало без разрешение в имот, стопанисван от българи. В тази война ние сме от едната страна, а нещото, наречено незнайно защо 'българска държава' и покровителстваните от нея вредители са от другата. Чуйте предупреждението, защото утре на мястото на Коста Иванов и десетките хиляди знайни и незнайни жертви на циганската престъпност ще бъдете вие, вашите родители и вашите деца."
Поздрави!
Мартин


всички трябва да знаят, че са потенциална цел за грабеж от циганите. Отдаде ли им се възможност - идват ромбригадите.
Днес бях по Свогенския Балкан. Там хората казват, че вече само малолетните ромчета / под 18 г./ крадат, защото законът ги пази - те не знаят какво вършат - а големите изпълняват ролята на отцепление. Нова тактика..
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12181978
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031