Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2015 12:51 - ЛОШИТЕ ХОРА НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА СИ ПРИЛИЧАТ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2368 Коментари: 5 Гласове:
10

Последна промяна: 22.09.2015 13:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

     ЛОШИТЕ  ХОРА  НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА  СИ  ПРИЛИЧАТ….

 

   Въведение:

   Поради промяна на ценностната система на хората, дължаща се на лоши примери с „успели” в живота идиоти, на липсата на добро образование, което да оформя тяхната ценностна система, на липсата на вяра в Бога, за което в сърцето на човек има предвидено място, те стават… лоши. Давам един пример: Всеки човек има в сърцето си предвидено място за вяра. Възможно е обаче той да остане неверник – така го е формирал животът покрай него. По този начин в него се залага противоречие, защото това празно място в сърцето, предвидено за вяра не може да остане празно. И той го запълва с нещо - някоя щуротия! -  за да тушира противоречието в душата си от тази причиняваща болка празнота. Това може да бъдат наркотици, лошо отношение с околните, приемане на някоя друга вяра, напр. индийска, нямаща нищо общо с това, което ни определя като един етнос с обща ценностна система. И боклукът е готов. Които знаят малко турски език, знаят какво значи бок_лук. Точно това имам предвид.

 

    Първа тема:

    И това лято бахме в Лос Анжелос за да гледаме внучката си. Тя сега е на две години и всичко преживява, всичко я впечатлява. Където сме я водили на разходка е запомнила улиците с някои техни особености, напр. интересно цвете, с куче в двора, другаде – с люлки. Това е нейният микросвят, в който тя сега живее, прохождайки към по-големия. Движейки се по една от улиците чухме звук от едни тръби, които хората закачат по дърветата, за да се удрят при вятър. Голямо беше удивлението на внучката ни, когато чу звукът от тези тръби. А звукът бе наистина прекрасен – тръбите бяха настроени на пентатоника /б. м. китайската тонова стълбица/ и бяха с кристален звук. Докато се престраши внучката ни да се доближи до тръбите минаха дни. После дълго не се престрашаваше да ги зазвучи с едно въженце. Много силно преживяване за нея беше техният звук. След още няколко дни започна и да ги удря. Излизайки от къщи, тя посочваше накъде да тръгнем – първо към тръбите. Радваше им се, беше доволна и след това разходката продължаваше. Но…

    Един ден отиваме при тръбите, тях ги няма. Детето не иска да повярва в това, иска да се разходим и да се върнем с надежда, че тръбите ще са на мястото си. Няма такова нещо. Тръбите бяха на дърво в тревна площ пред къща, който не е заградена, но е чужда собственост, което означава нямаме право да влизаме там, собственикът може да ни застреля. Там живееха наематели корейци. За да не ги притеснява детето по време на разходката, те прибраха тръбите, оставяйки празно място в душата на детето.

     Видяхме главния кореец там и го попитахме къде са тръбите. Той отговори, преместени са много на далеч. Един изрод, но с най-скъпия Мерцедес, всеки косъм му беше боядисан и зализан, с глава подобна на паве, надолу като зле издялан бордюр. И гледа мръсно…

    Лош човек. Може ли да бъде друг, щом децата го дразнят! И сбъркан, несъмнено. Нещастник.

 

 

    Втора тема:

    Дъщеря ни си купи гараж, по който падна много работа. Върху гаражите има площадка за игра на децата. Един ден към 3 ч. следобед дойдоха 4 – 5 момичета на възраст 10 -12 години и се разиграха, тичайки върху гаражите и вдигайки доста голям шум. От къщата до гаражите се показа един старец на около 80 и им се развика, но така злобно, както не бях чувал до сега във вече доста дългия си живот. Започна да ги псува, да ги нарича с най-обидните възможни думи, да ги заплашва с проникване във всичките им телесни отверстия, както и че ще слезе и ще ги размаже като мухи. Възмутих се и тръгнах и аз да му кажа нещо, да го обидя подобаващо на приказките му. В това време обаче една възмутена жена му се скара, как може да говори на невръстните момичета тези мръсни приказки. Той обаче я обвини, че не чува шума им, а по това време той почивал. Заплаши я с проникване в ушите й, защото била глуха, да й ги отпушел. Аз му казах, че не е хубаво да почива много, за да не почине съвсем. На мен не отреагира, не разбра смисъла на това, което му казах, а момичетата се изпариха от прощадката, изплашени, обидени, засрамени.

    Тук ще направя едно отклонение.

    Човешкият глас, неговият тембър - това е отражение на самия човек. Като проговори човек на специалиста става ясно що за човек е той – образован ли е, лош ли е, агресивен ли и за още много негови качества. Този крещеше със задгробен глас, който като да излиза не през устата му, а през отвор на гръкляна му. За да бъда ясен със сравнението уточнявам, че такъв бе тембъра на гласа на Горбачов.

    Типичен пример на лош човек бе този старец, войнстващ с простотията, примативизма и егоизма си. Той е в центъра на света, мисли си вероятно така. Всички трябва да се съброзяват с него? Нещастник!

 

    Трета тема:

     Давам още един пример за лош човек, активист в соцалните мрежи, притежаващ ниво, класа и формат според неговите думи. Лошите хора са като троловете в социалните мрежи – те са навсякъде. Ето частица от душевния му мир, на който ще направя анализ:

 

   Я се еби в гъза бе,

лайно пършиво. Нито си ми на образованието, нито на интелекта, нито на общественото положение, нито на парите, за да ми даваш акъл.

Ти си една анонимна отрепка от циганската махала на Европа и нищо повече. Някаква нищожна твар без ниво, класа и формат.

Затова отново ти казвам да се ебеш в пършивия гъз. И ако само още един път се осмелиш да ме безпокоиш на ЛС, ще те смачкал като тахтаба. Ти си такава малка и незначителна пича въшка, че няма и да усетя как ще те издухам оттук барабар с цървулките. „

 

    Социалните мрежи са място за изява на културните хора, на тези, които притежават талант, които имат и могат нещо да кажат. Които се стремят към красота и при писмовните си изяви. Допустимо ли е такава реч да виси в нета? Тя е вредна особено за децата, които ще приемат подобни изразни средства за допустими в отношенията им.

   Заинтересувах се от този социално-мрежови изявявач. Оказа се, че пише на тема „Музика” и на други теми, абсолютно несъвместими с музиката. Музиката е част от изкуството, от хармонията и красотата на света. За музиката не открих нишо в нетните му изяви. Нещо друго обаче ме втрепещи – излъчването от снимката му – потресаващо! Излъчването на индивида е много важно, то е друго качество, подобно на гласа на човека, което също говори за душата му, за деянията му, за възможното му място в общестото. Излъчването на този човек носи огромно напрежение, резултат на борба със самия себе си, то говори за душевно разстройство. Точно това го прави лош, и може да го доведе до последната спирка, Социопатийна.

    По-малко от две секунди ми бяха необходими, виждайки снимката му в нета, за да преценя проблема му. Излъчването, това е дисциплината, по която най-напреднали са израелските полицаи и оператвните им работници. По излъчването полицаите определят напрегнатите поради намерение за атентат палестинци, оперативните работници набелязват потенциалните чужди агенти измежду непрестанния поток от евреи имигранти в Израел, които трябва да бъдат обследвани. Познанията и опитът в опертавните дела е много важна съставка на разноликия живот днес, когато много хора вместо да се трудят творчески, предпочитат да „работят” като тролове напр. /б. м. социално-мрежови проститути/ или казано с други дума да се отдават на магия срещу заплащане. Това са хора, които дрънчат като празни лейки, но едни ги откриват чак когато пострадат от тях,  други – за по-малко от две секунди. И не ги допускат до себе си.

    Трети пример за лош човек, но от виртуалния свят на нета. Нещастник! Има ги навсякъде. Но надежда да станат нормални за тези тримата – няма. Може би в някой друг живот.

 

    Кода:

    За тези  три примера избрах три нещастника. Те никога няма да бъдат нормални хора, които да обичат, да работят творчески, да живеят според естественото си Божие употребление, да осъзнават на каква част от изминатия си житейски път се намират, какво трябва да правят. Те са сбъркани генно и ще продължават да се разсмърдяват при досега с нормалните хора, защото те ги дразнят. Така е заложено в чипа им. А чипът е важно нещо. Упознаването от самия човек на заложеното в чипа му е дълъг и труден процес. Животът става хармничен, когато човек заживее съгласно заложеното в чипа му, дори да живее тежко, а не в един свят, който му е чужд и където не може да намери мястото си. В него той ще бъде нещастен и поради това  - лош…

 

   Финал:

   Такива хора, като тези  тримата – пълно е около нас с тях. С тях трябва отношение като към болни и предпазване от всякакви възможни контакти. Никаква форма на убеждение, че така не бива или нещо друго не върви.

   Лошите хора навсякъде по по света си приличат…

 




Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vmir - Още Сократ е говорил, че лошите хора няма как да станат добри,
22.09.2015 13:32
защото близкото им обкръжение е от техни подобни, които ги третират така, че да се налагат или оцеляват с лошотия. Всяко просташко щастие е измамно и се "оправдава" единствено с нова простотия докато по-големия простак не елиминира по-малкия.
цитирай
2. planinitenabulgaria - Точно тази мисъл написах в предния си постинг!
22.09.2015 13:40
vmir написа:
защото близкото им обкръжение е от техни подобни, които ги третират така, че да се налагат или оцеляват с лошотия. Всяко просташко щастие е измамно и се "оправдава" единствено с нова простотия докато по-големия простак не елиминира по-малкия.


Само че тя е отнесена не към тримата нещастници, а към това, което става в страните от Близкия Изток, където на времето Хрущо внедри социализЪма.
Има разлика между понятията простак, което има двойно тълкуване и примат, което има еднозначно тълкуване. Според мен Вие имате предвид "приматско", а не "просташко" щастие.
цитирай
3. vmir - 2. planinitenabulgaria,
22.09.2015 14:52
Според мен самородните простаци са рядкост. Останалите са целесъобразно промотирани примати. Достатъчно е да погледнем на какви хора е давана власт след 9.IX.1944 у нас...
цитирай
4. alibaba2 - Харесах!
24.09.2015 22:57
Плюсче!
цитирай
5. planinitenabulgaria - Алибаба3, Алибаа 4 и 5, както и
26.09.2015 14:15
alibaba2 написа:
Плюсче!

Цав 2015.1 написаха доста мили неща. Сега върви проработката "Троловое защукаренье", продължение на прорааботката "Шосткович"..
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12190362
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18322
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031