Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2015 00:05 - И ПО ТЕМАТА "МАКЕДОНИЯ" ЗАБРЪМЧАХА "МОТОРОЛИ"
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1649 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                     
   Част от платените тролове на Путин, хибридните му солдати от украинския фронт вече са предислоцирани за приматизиране на читателите от социалните мрежи по темата "Македония". Вече се усеща "единомислие" сред соцмрежовите мотороли - бичуват се свраговете на Македония: Това са Джо Байдън, Спиро Егню, Джим Кери, американизираният унгарец Георг Шорош и запазиля етноса си негов съратник от Унгария, Лудаш Курваш. Може да бъркам малко имената , защото чета професионално и не объщам внимание на такиви подробности.
   Преди да представя още един голям българин, също малко известен както Иван Николов - Босилегладски и също не заемащ заслуженото си място като македоновед ще напомня на приматите, "пишещи" по темата "Македония" някои факти:
     1. Когато бяха събитията в Косово сръбските комунисти депортираха 2000000 албанци в Македония. Ако тогава НАТО с ударите си по тях не бе допринесъл да се върнат тези хора по домовете си с Македония бе свършено. Толкова сръбските комунисти държат на Мкедония - страната, която те извратиаха с дългогодишното промиване на мозъците им. В резултат на тези промивки връщане на македонците към истинските ценности в живота не е възможно.
     2. От години се говори, че Македония отива като държава към смъртта си и единственият начин да остане тя такава бе да стане член на ЕС. Спорът за името, комунистическото мислена на управниците,, всичките от които са титовисти, омразата срещу нас, корупцията, която е навсякъде доведе до диспропорция в етноса й, като албанците станаха колкото тях. Положението в Македония стана същото, каквото бе в Косово преди да стане независима държава и ще припомня какво: Албанците в Косово работеха, сръбските мутри в Косово ги ограбваха. Същото е сега в Македония - всичките стоки, които Македония изнася са произведени от албанците, македонците са по кафаните. Не може да продължава така.
    3. Македония е част от България, но тя бе откъсната от нас пак по вина на великите сили, да бъде ябълката на раздора на Балканите. Само че няма да стане както мислеха след края на ПСВ великите сили. Голяма част от нея ще бъде присъединена към Албаня и тази част ще обхване всичките земи на Македония на запад от Вардара, а Скопие ще има съдбата на Ерусалим.

   Аз съм писал по този въпрос защото съм много добре запознат с него. Успехът със създаването на държавата Косово даде крила на албанците в Македония и въпрос на време е там да стане същото, но и да се избегнат някои косовски грешки - да се раздели Македония от двете страни на Вардара, но без война. Катализатор на този процес стана кримският аншлус на Путин - щом той може така, значи и други трябва да могат. И великите сили начело с Русия и ведно с комунистическа Сърбия раздухаха конфликта. Бойците на задкулисието в Куманово, същите както тези преди две години в Крим, без лик, изпратени с цел да раздухат конфликт, сториха своето и то няма да мине без последствия. Към този конфликт с надежда гледат путинските комунисти в Сърбия и Македония, за да настояват за повторно обединяване на двете държави, защото в тях комунистите преобладават и ще служат за военни бази на Путин. Той вече има една в Ниш. Но няма да стане така. Просто Македония ще се разцепи, но повторно обединение със Сърбия няма да има, между тях е Косово, остава един тесен коридор през Вранье. Колкото и да са се възгордяли макетата, те знаят, че просперитет може да имат само ако частта с българи се присъедини към България, срущу което ще са мадеконските управници комунисти, а ще бъде желано от хората с българско самосъзнание.
   Всичките мъзможни сценарии на това, което става в Македония са мрачни, има нещо много страшно и за нас - покрай тях да не дойдат в България албанци.
    Имам един съвет към социалномраживите труженици по тази тема /б. м. платените тролове, наричани още хибридни войници на държавите примати/ - да вземат и да прочетат какво е написал Иван Николов по нея. Той е най-големият македоновед в България, предупреждавал всички правителства за това, което вършат македонските комунисти срещу нас, а също и какво ще последва от всичко това. Вдъхновителите на сегашния  процес в Македония са сърбите и руснаците, които искат да дестабилизират окончателно Македония, тя да се разпадне и да вземат нейни територии по путинския сценарий в Криим, Донецк, Луганск и другаде преди това.. Иван Николов бе изчислил колко милиона страници са написали тружениците срещу нас по техните нАучни институти и че не спират. Вирусът на Маркс там е нанесъл много големи поражения сред управляващите. Хората се страхуват да говорят с нас и когато никой не ги вижда изразяват радостта си, че в Македония срещат Българи. Албанците пък подиграват македноците така: Българите са от Господа, вие сте измислени.

  Няколко думи за Иван Николов:
  Той е изключителна личност!!! По-вещ от него по македонските въпроси от дълбока древност до днес от него няма. Той не езависим в мислите си и изключително честен човек - никаква партия не може да го накара да работи за нея. Но и друго нещо казвам като лично мнение - никакъв държавник не е умен колкотонего. Държавниците не обичат умни хора до тях, те търсят обкръжение от манипулируеми примати.  
    Иван Николов е директор на Списание "България и Македония", което се разпространява в Европа, САЩ, Канада, Австралия и Южна Америка. Ако нямат възможността да се запознаят с Иван Николов на неговите лекции, то платените тролове в социиалните мрежи нека да прочетат някои от неговите статии в списанието, напр:
   Между Съединението, независимостта и стогодишнината на Балканската война,
   В Скопие - криза на властта или криза на модела,
   Протести на българите в Сърбия, София с нежен поглед към Белград,
   Фанатизъм в Скопие, догматизъм в София,
   Накъде върви Македония,
   Мумифицирането на историческата истина и превъплъщенията на лъжата,
   Непубликувано интревю - жертвите на войната1941-1945 г. 
   Свещеният коран и човешките права.
  
   Защо не е популярен Иван Николов ще поясня с една мисъл от негова статия:
   "Именно Сталин направи лъжата и самоизмамата на всички равнища най-важната основа на съществуването на съветското общество. Съветският съюз се разпадна именно поради лъжите, в които не вярваха нито тези, които ги произнасяха, нито тези, за които бяха предназначени."
   Това време продължава - посочвам блокиралите спирачки на танка по време на путиновия парад и обяснението, че това е сторено целенасочено.
  Приятно четене на приложената статия, а поредицата статии, които написах не знам качени ли са в интернет. 


image

                 
               Иван Николов - още един велик българин!

Иван Николов: София продължава да обслужва гръцко-сръбската стратегия за Македония

2014-07-06 08:10:39


     Изявлението на гръцкия премиер Андонис Самарас в Европейския парламент: "Не знам дали изобщо съществува македонски език" разбуни духовете не само в Скопие, но и в София. В България това изказване се прие едва ли не като мана небесна, което за кой ли път доказва, колко далече сме ние от същността на проблема "Република Македония".

Репликата на Самарас отвежда до стратегията на Атина и Белград за обща граница помежду им, датираща повече от столетие. Неслучайно бившият президент на младата република Киро Глигоров в интервю за френския "Монд" през април 1994 г. Споменава, че още през 1992 г. тогавашният гръцки премиер Константинос Мицотакис в телефонен разговор с него е настоял Македония да се върне в Югославия, тогава проблем с името няма да има.

Ако тръгнем от тук и проследим хронологията в действията на гръцката и сръбската страна, ще се убедим, че проблем е не името "Македония", а страхът от евентуално сближаване на новата балканска република с България. Защото и в Атина, и в Белград са заинтересовани в Македония, винаги да има една върхушка от учени и политици, които да сеят заблуди за корените на местното население, за неговата култура, история и традиции.

Възниква обаче още един въпрос, защо у нас никой не забеляза, когато на 25 януари т.г. в Горната камара на френския парламент на запитване на сенатора Емери дьо Монтескьо гръцкият външен министър Евангелос Венизелос засегна същата тема, като заяви:

"Първо. Проблем е псевдомакедонският език, който според българското правителство и българските учени е български език.

Второ. Нашият спор за името е съвсем малък, сравнен с големите несъгласия между София и Скопие с езика и историята..."

И в двете изказвания – и на премиера, и на външния министър на южната ни съседка се долавя една нова тенденция, да се отклонява вниманието и на България, и на международната общественост от съществуването на организацията "Български човешки права в Македония" със седалище гр. Воден, Гърция. Тази организация, благодарение на пълната незаинтересованост и на българските държавници и политици, и на "будното ни гражданство", беше подложена на тотална дискриминация и произвол от страна на гръцките служби за сигурност, а на нейния ръководител Никола Стоянов му бяха повдигнати редица режисирани обвинения и съдебни процеси...

Ето ти тема за вдъхновение на всички наши коментатори и специалисти по македонския въпрос..

Очевидният проблем, отново незабелязан в София, е стратегията на Гърция да се блокира приема на републиката в евроатлантическите структури, докато Сърбия осигури приобщаването си към тях. Неслучайно още на 29 март 2001 г. в разгара на вътрешноетническия конфликт в Македония, група сръбски интелектуалци изпратиха Апел до тогавашния премиер Любчо Георгиевски с настояването на 9 април 2001 г. той да не подписва договора за стабилизация и асоциация на Р Македония към ЕС. Това трябвало да стане заедно с асоциирането на Сърбия.

Тази стратегия на Атина и Белград действа с пълна сила и днес. Това беше потвърдено и в интервюто на Антонио Милошоски, бивш външен министър на Р Македония и настоящ зам.-председател на парламента в Скопие. Пред радио "Свободна Европа" на 1 юни т.г. той заявява:"Гърция не гледа на спора за името като главна цел на политиката си спрямо Македония. Нейната цел е този спор да се провлачва във времето с цел Македония да се присъединява към тях колкото е възможно по-късно..." И за да бъде по-конкретен Милошовски добавя:"...В една тет-а тет среща с тогавашната колежка Дора Бакояни тя каза, че позицията на официална Атина е да направи всички възможни стъпки и да приложи всички възможни действия Македония да не стане членка на ЕС, преди Сърбия..."

Кой в София разсъждава върху тези препратки на спора на Гърция за името "Македония"!? Напротив, България юнашки подкрепя безрезервно приема на Сърбия в ЕС, нещо, което беше потвърдено и от последното посещение на министър Вигенин на 3 юли т.г. в Белград. Белград, изобретателят на македонизма като средство за ерозия на българската нация. Къде е тогава логиката в тези действия на българските държавници? За да се предпазим от всякакви заблуди и илюзии, отново ще се върнем към 2001 г. Тогава, външният министър на Гърция Георгиос Папандреу успя да внуши на международните посредници Леотар и Пардю в новия коалиционен кабинет на младата република, утвърден на 13 май 2001 г. да влязат просръбски ориентирани министри.

Ето как беше отразено събитието в един атински вестник: "...Новото правителство в Скопие постави началото на преместването на вътрешното равновесие в полза на Белград, тъй като социалистите имат историческа връзка със сръбския фактор. Обратното, очаква се значително намаляване на влиянието, което упражняваше София, поради принудителното напускане на правителството от определени лица, имащи тесни политически връзки с българския фактор..."/в."Вима", Атина, 13 май 2001 г./

Радостните изблици, с които у нас бяха посрещнати думите на Андонис Самарас за македонския език, показват, че в България и политиците, и специалистите по проблемите ни с Р Македония напълно обслужват стратегията, която Дора Бакояни преди години е споделила с цинична откровеност пред Антонио Милошоски.

Тази стратегия действа и днес, ще действа и утре, ако България продължава да пренебрегва гъвкавата, целенасочена и професионална национална политика като единствен инструмент за защита на историческата истина. /БГНЕС

-------------------

Иван Николов е общественик, журналист, директор на списание "България - Македония".

София / България

 




Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12316673
Постинги: 4577
Коментари: 10805
Гласове: 18387
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930