Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2015 23:06 - ДЪЛГИТЕ СЕНКИ НА МАФИЯТА НА БАЛКАНИТЕ...
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1235 Коментари: 1 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

              ДЪЛГИТЕ  СЕНКИ  НА  БАЛКАНСКИТЕ  МАФИИ

                                ОТНОВО  СЕ  КРЪСТОСАХА

 

    Не само смяната на системата, но каквото и да се направи, то няма да е ефективно срещу страните, където хората са сложени мафиотски,  такива са и тези, които те избират да ги управляват. Давам пример с Италия, описвал съм и Северното Средиземноморско крайбрежие и островите до него – мафиотски район, където единствено Франция не е отстъпила властта на мафията. Не по назад в този списък са и Балканите с изключение на Турция, която по мафиотската си структура е най-близо до Сърбия. Уж мафии там няма, но има и то какви? Всесилни, малко на брой, с големи възможности, непряко управляващи страните, в хармония с мафиите в съседните им страни. И тук обаче има изключения – сръбската мафия не „работи” добре с албанската и косовската, но бизнесъ си е бизнес. Не е важен моралът, не важно, че хората в страната са бедни и ограбени, че те не се броят за хора, важното е за няколко хипермафиота да имат пари. Би бил някой от тях доставчик на наркотици за Западна Европа, или пък успял /още на/ 33.

    Дълбоко се съмнявам в обявената програма при срещата на президента ни със сръбския, при когото той гостува официално. Гвардейци маршируват, та се късат, знамена плющят, килими се постилат. Турците наричат тези уйдурми кьорфишеци. Правят се изказвания, които не правят смисъл. Като стратегия те наподобяват поставянето ленти, намазани с лепило, върху които ако кацне муха там да си остане. Само че аз слушам професиолно и дочух следното:

1.     „Ние сме за присъединяването на Сърбия и на Западните Балкани към ЕС”.  /?!?/

2.     „ Единствено независимят сръбски съд е в компетенцията си да разреши екстрадацията на Цветан Василев”. /?!?/

 

      Какво отговори на това сръбският президент, когато той после стана и се изказа вече не слушах, защото казах, аз слушам професионално. Няма значи Западни покрайнини – българска територия, отнета незаконно от нас след разпада на Тройното кралство със 120000 българи, които сърбите за почти 100 години стопиха до 18000 и то съвсем стари хора, има Западни Балкани. Аз много по-добре съм запознат от президента ни със Западните покрайнини и със Западните Балкани и считам позицията му за предателска спрямо България. Сега е време да си поискаме териториите отново, след като през 1990 г. не сторихме това.

     Питам се - нали не съм с научно звание или пък интелектуалец - ако мафията на Балканите не бе обвързана  със случая „КТБ” , дали независимите / и в Сърбия/ съдии нямаше да са го върнали до сега в България?

      И друго се питам:

      Ако мафията на Балканите можеше да извлече някаква полза от връщането на българските територии, незаконно държани от сърбите, дали нашият президент нямаше да постави този въпрос като условие на страната ни за приемането на Сърбия в ЕС?




Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. anonimen65 - e kak taka shte kaje prezidenta.
13.03.2015 10:30
ta toi niama mnenie toi raboti po narejdane i naglasiava dumite si taka,che da sa v sinhron s narejdaneto.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12189889
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18322
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031