Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2015 12:17 - ГИЗДОВЦИ И ГЪРЦИ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1201 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg



 

                            ГИЗДОВЦИ  И  ГЪРЦИТЕ –

               СРОДНИ  ПО  ИНТЕЛЕКТ  И  ПРОБЛЕМИ

 

     Аз съм писал за гиздовци, но ще напомня за казуса. Това е квартал с ромове в Дупница, към които градът има същото отношение както ЕС към гърците. Ето защо:

    За да спечелит братя Галеви глъсчетата им на местнте избори и да овладеят /и/ местната власт на Дупница, те обещаха на гиздовци да им плащат сметките за ток. Не стана така, но пък години след тяхното отхождане от Дупница благодарение на корумпираните ни съдии проблемът „гиздовци” остава. Братята обещаха на ЧЕЗ, че ще заплащат сметките на ромовете със средства на Общината, но не ги изплащаха. Задълженията нарастваха, защото гиздовци ползваха ток като за световно. При достигане на сметките до ниво 25000 /пиша с думи, двадесет и пет хиляди/ лв. на семейство ЧЕЗ започна да ги изключва. Последва ново споразумение между Общината и ЧЕЗ, които е валидно до днес, макар братята отдавна да са незнайно къде. Пуснаха тока на гиздовци отново, но ако си заплащат следващите сметки, а сумата от по 25000 лв. им остава като дължима. Конституцията казва, че пред Закона всички са равни, но май не е така. Аз не знам нером да има сметка от 25000 лв. за ток и да не я плаща, оставайки му висяща, по термина на съдебните ни проститути за неосъдените престъпници с предоставен им от съда шанс да продължъват да престъпничат поради висящи дела срещу тях, на някои – десетки.

    Гиздовци възразяват – тези сметки не са реални, казват те, не може толкова да бъдат големи и трябва да бъдат отменени. И се заработи в тази насока, като бе назначен за техен народен представител човек от ДПС с прехвърлени от някъде гласове, Бать Сали. Той е виден енергетик, осугуряващ електрозахранването на Седми квартал в Самоков. По възгледите си той наподобява депутатите от гръцката управляваща партия СИРИЗА, интелекнуалното му ниво също е на тяхната висота. А пък на гиздовците като цяло– то си е доксан-докус като на гърците – абсолютни паразити, прикрепени към солиден гостоприемник, от който не дават да бъдат откачени. Обещанието на Бать Сали обаче да изчисти от известията за дължими суми за ток на гиздовци сумата 25000 лв. като просрочени задължениея не бяха спазени. И няма как да стане – миньори, енергетици в ТЕЦ и АЕЦ са работили да произведат тази енергия, после НЕК да я пренесе по мрежите си – това са разходи за произведената стока. И изведнаж част от тази стока потъва в квартала Гиздовци.

   Решението е ясно – за тази стока ще заплатят тези, които си плащат сметките чрез комбиниран фокус ДКЕВР-ЧЕЗ. А ние ще си спомним за спора между един кредитор и длъжника му:

-         Ще имаш да даваш! - казва кредиторът на длъжника.

-         Ще имаш да вземаш!!! - казва длъжникът и за да е по-убедителен показва високо вдигнат среден пръст на кредитора

   Точно така ще стане в Дупница, защото аз не виждам паразитиращите към Общината гиздовци, към социалната система на страната и към другите инстанции да платят тази голяма сума. Те могат да изразходват нещо, но да го възстановят – няма как да стане.

 

    Точно както гиздовци „работят” по въпроса със задълженията си и гърците. Те винаги са успявали след ВСВ да си намерят гостоприемник. Даваха бази и на СССР и на САЩ, напомням за командването на американските бази в гр. Лариса. После изгониха руснаците, вероятно защото не могат да плащат. След влизането им в ЕС него превърнаха в гостоприемник, а себе си в паразити. До сега са кредитирани от ЕС с 1000 млд. Евро, от които остават за плащане 240. Останалите са издължени в много малък процент или са опростени. Напомням за последния кредит на гърците за да не фарилат - те получиха кредит 115 млрд. евро, като им опростиха 110 млр. стари дългове. Това предизвика вълна от недоволство сред тях, считаха се за ограбени с 5 млрд. евро от ЕС. По нахалство тия май са над гиздовци. Имаше плакати на протестиращите с портрет на Меркел, докарана като Хитлер, защото иска гърците да живеят според това, което произвежда икономиката им. Точно като гърците  протестираха и гиздовци пред Общината в Дупница. Един манталитет, един интелект, еднакви действия. Що не вземат гиздовци и гърците да си обменят дейци, културните достижения, да открият Клуб за висше майсторство, в който да обсъждат как и едните и другите докарват кредитите, с които нещо трябва да свършат до един и същ крайен продукт – фекалии, да уточнят в тези дискусии кои са по-добрите.

   Аз мисля, гърците.  И по какво съдя. Новият им министър председател постави ясно условия на партньорите си от ЕС – ще преговаря с тях само ако те се съгласят преди това да снемат половината от задължението на Гърция към тях, което е 120 млрд. евро. Казва им, ще имате да вземате, инак. Да не забравяме, че човеко е комунист и вероятно освен от полковник Путин той черпи вдъхновение и от гения на гениите, Км Чен Ун. Он за да седне да преговаря с Южна Корея иска да му бъдат преведени първо 10 млрд. долара и превозени с влакове в КНДР 1000000 тона ориз. Иначе не само не сяда, но напомня за ядрената си мощ, с която може да изпепели Япония и РК, но също и западното крайбрежие на Щатите в дълбочина 3000 км.

 

    Този казус активира приматизаторите, които отправят послания към приматите, вярващи, че отправеното към тях послание за приматизиране е пътят към истината и живота. Те сега пишат, приматничат, напирили са гребена. А целта на приматизаторите е съвсем друга – да култивират още примати, който да стане определящ вид в страната и така да я направят негодна да бъде повече член на ЕС, тласкайки я по този начин към Еразийския съъз на полковника от КГБ

       
                 Ципрас                                                            Бать Сали   

image                  image



Гласувай:
4



1. sande - Гърците са несравнимо по-софистицирани крадци от гиздовци ...
02.02.2015 13:59
Гиздовци ги зная добре. Там живеят и мои познати, а наблизо и приятелят ми Георги Гиздов. Гърците бяха галените деца на ЕС, чудно откъде и как получиха този статут. Те получаваха всичко, което поискат:заеми на поразия, опрощаване на дългове на базата на безскруполни изнудвания,машинации и какво ли не.

Казват, че с всичките им проблеми са ни изпреварили с 50 години.Нямат стигане. Вън от ЕС - дано махмурлъка им свърши.
Вси ми се струва, че това, което им се случи, е в полза на България. Ще се наложи да ни поизчакат.

А гиздовци в Дупница са слаба ракия. Те пият и "асфалтова ракия". От личен опит го зная.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12180684
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031