Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2014 21:00 - НАКЪДЕ, БЪЛГАРИО.....
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 895 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 05.12.2014 21:01



        ДА  СИ  СПОМНИМ  ЗА  КРАСИМИРА  ГРАДИНАРСКА

                                ОТ СЕЛО  МИХАЙЛОВО

 

   Случаят с циганите от с. Врачеш, които пребиха лекарка от екип на Бърза помощ ми напомни за един друг, които ще спомена след малко. Пребиването на лекарката, която пътувала от Ботевград за да окаже помощ на раждаща циганка в с. Врачеш показва, че “българите на бъдещето” вече са завършили развитието си и окончателно са се превърнали в примати. Случилото се с лекарката показва, че вече нищо смислено не може да се очаква от тях и ни предупреждава, че те вече се превръщат в реална опастност да катурнат държавата ни след 10-20 години. Толерирането им от управляващите днес, които се нуждаят от манипулируеми примати, с чиито  гласовете да управляват страната ни приближава до този апокалипсис, пиша го още веднаж.

   Българите на бъдещето ще катурнат България!!!

    Какво се случва с лекарката от Спешна помощ?

    Екипът пътува по тъмно към с. Врачеш за оказване на помощ при раждане на циганка. Зад линейката обаче пътуват два цигана на мотор, откраднат или взет от пункт за скрап. Моторът няма светлини, не е регистриран в КАТ, управляващите го нямат документ за правоуправлението му. Те пътуват зад линейката, за да ползват осветлението й. Шофьорът не ги вижда и не подозира, че зад колата пътуват два цигана на мотор, който вероятно е нямал и спирачки или пък циганите са били пияни. Блъскат се те в задната част на линейката, чувайки шума шофьорът спира да види какво е станало, слиза и лекарката. Единият циганин се бил ударил при сблъсъка, лекарката го пита нуждае ли се от помощ. Ядосан на линейката, че са се ударили в нея, другият циганин взема една метална тръба от мотора, започва да удря с нея по главата лекарката и да я налага по лицето с юмруци. Жената с комоцио, рани по главата и насинено лице бива върната в болницата за лечение.

    Интересното и жалкото обаче е това, че ботевградски мекерета, които вероятно „работят” с местната циганската мафия и вероятно печелят от полетата й на изява като реализиране на контрабандни стоки, проституция и др. области, в коментарии към случая пишат, че това е най-некадърната лекарка в болницата и си е заслужавала боя, ако такъв й е бил нанасен въобще, а също и че тя е измамник, защото на снимката е с тъмни очила за да скрие факта, че няма синини по лицето. Никой не я е бил или удрял, тя си го измисляла. Тези коментарии в опит да бъдат оневинени двата цигана, извършили поредица престъпления във връзка с предизвиканото от тях ПТП са одобрени от администраторите на сайта, но към други, които не са одобрени има пояснение, че коментиращите насаждат етническа омраза. Мисля си, дали не е разумно в този ход на мисли да се публикува в сайта списък с некадърните доктор/к/и според „коментиращите” и кой където ги свари да ги бие, както тази докторка, с метална тръба. С тази моя идея обобщавам мнението на коменитращи случая с двата цигана. Да си призная, и аз съм склонен да ги оправдая за боя над лекарката – просто те са се ядосали на лнейката, какво друго да направят? За съжаление както тези коментиращи мислят и съдиите, което ще се види от следващия подобен, но дълбоко трагичен случай.

    За запознатите с този процес, който става най-страшен от всички за страната ни – масовата приматизация!!!!!! - става ясно, че тя вече не засяга само циганите, а е възприета като начин на изява в живота от доста широк кръг хора или пък за нея се заплаща от тези, които имат интерес този тумор да пуска метастази. И как не – депутатите, висшите магистрати, главния прокурор - всичките те са избрани точно с гласове като  на тези, които ядосани на линейката, пребиха лекарката. Мисля си, съществата 3000 години преди маймуните дали не са били по-разумни от тези, които се появиха след 1989 г. и вече определят с продажните си глъсчета как да живеем всички в стрната с избраните от тях депутати, аленделоните и в този парламент.

   Този процес в Ботевградско върви от 25 години. Въвеждам тагове – Врачеш, Скравена, Рашково, Гурково, ЛИТАКОВО, Джурово. Едното написах с главни букви, не съм сбъркал, а понятието джурЕвец означава дете от брак между българи и цигани. Ако в някое село преобладава този етнос, селото го кръщават по етноса в него. Ако в друго село по равно са циганите от двата клана – РОМи и МАНуши, селото се кръщава Роман. Ако в селото има и от третия клан, ЦИгани, селото щеше да носи доста по-сложно име, Романци.

   От 25 години един социално слаб и безработен многодетен циганин обитаващ общинско жилище в Ботевград не плаща за ток, но продължава да бъде електроснабдяван. Показаха го по „Господари на ефира”, пак имаше ток, никой не можел да го прекъсне. Помощите, които тегли от банкомата му не стигали да си плаща сметките, поради което задължението му за ел. енергия бе към 25000 лв. Не са ми измерили верно току, противопооставяше се многодетникът и настояваше да му маанат тия лъжливи сметки.

 

    Този случай ми напомни за един друг, за който имам повече информация, този в с. Михайлово. Преди около два месеца слушах във влака за Луково оплаквания на хората от цигански кражби в имотите им по Пролома, а един човек от Северна България, от село до Оряхово каза, че тук е рай в сравнение с положението при тях. Каза, че е така, защото Искърският пролом е близо до София, където има полиция, докато в Северна България вилнеят безнаказано цигански банди и прогонват хората от там, включитетелно и от района с най-плодородната зема в страната, Златията. И даде пример с двамата убийци на Красимира Градинарска, убита през януари 2011 г. от малолетни цигани, които заради безупречно поведение в приюта за малолетни били освободени и настанени в гр. Оряхово, но за сега с ограничение да не напускат града. Напомням за този случай, при който бе убита внучката на един /мой/ директор на ЕЛЕКТРОСНАБДЯВАНЕ – София, Красиимира Градинарска, на 40 години, майка на две деца.

    Два малолетни цигана - това означава, че не знаят какво вършат според закона и поради това носят ограничена отговорност – причакват по пътя й към магазина магазинерката на селото Красимира, повалят я на земята, удушват я, свалят от нея всичко, което може да се продаде - пръстени, огърлица, вземат й портмонето, но за да са сигурни, че тя няма да оживее и да ги издаде я душат допълнително с връзките от обувките си и потапят лицето й в селската вада - да са се удави, ако случайно още е жива. Виждайки, че жената не дава признаци за живот, малолетните цигани я примъкват в изоставена сграда, покриват я с боклуци и си тръгват с плячката. След успешния им удар минали през селската кръма, където с парите на убитата зверски от тях жена си купили кебапчета и бира. Но следователи след откриването на трупа ги хванали доста бързо, защото те, макар и малолетни, били клиенти на полицията. Следователи намерили и недвусмислени доказателства за престъплението -  гривната и пръстените на жената, които още не били продадени.  Малолетните са задръжани, макар да не осъзнават какво са сторили,  прокуратурата повдига обвинение срещу тях, назначават им съдебен защитник. След това процедурата тръгва като по релси - споразумение с прокуратурата след пълни признания, което намалява ефективната присъда. В приюта за малолетни престъпници те имат безупречно поведение и са освободени. Настаняват ги на принудително местоживеене в Оряхово, като нямат право да го напускат, по линията на безработни и безимотни им отпускат социални помощи. В затвора тези убийци са тежали на държавата, извън затвора – пак, а двете деца – без майка, с пенсии за сираци пак от държавата заради двамата убийци. Дали някой ще вземе на работа двата убиеца, като види в досието им, че са убили майка с две деца и с откраднатите от нея пари са си купили кебапчета. Без всякакво съмнениие, зад решението за освобождаването им има и още нещо, което ние не знаем, но пък местните ромлидери и съдии сигурно го знаят в детайли или цифри. Но в общ план това дето го не знаем в детайли ни е ясно – ДРС и в частност нашият Дон Корлеоне /Догана/ държи съда и го е дал на концесия на Успелият на 33. Началото на кариерата на тези двама убийци е пример как закаляеться сталь в престъпния бизнес. Следващите пъти няма да ги хванат, те вече имат опит, а може би и индиректни връзки с правтиците.

   Този случай е показателен и за ценностната система на убийците. Те са малолетни, но ценностната им система при тях вече е изтрадена и завършена, предстои актуализирането й.  Жената е давала в магазина си без пари вафли на тези престъпници, защото ги е считала за деца, а какво са й замисляли тези черни души, непознали човешка любо?  Да я убият и ограбят, защото може да носи със себе си парите от обората на магазина. Толкоз за тях е цената на човешкия живот, няколкото  кебапчета, които си купили с парите на клетницата от кръчмата.

   На гроба на зверски убитата жена, оставила две деца сираци днес имало красив паметник. Не съм бил там, вероятно нещо пише на него за кончината й, но една поетеса – Дела Раи - с таланта си издигна  още един, неръкотворен паметник на тази жена. Ако за него децата и роднините й, в душите им ще стане по-спокойно. Тя сътвори и втори такъв за малката Гери от Варна, на която лекарите ведно със сливиците на детето извадиха и душата му. Поетите, както и композиторите са живия барометър на времето, в което живят. За тях няколко стиха са достатъчни за да опишат важни страници от историята или да напомнят на хората да не се отделят от истинкия път на естественото Божие употребление. Същото важи и за композиторите, живели в разделно време на своята страна. Тяхната музика е истинската история на страната им. За тези, които я разбират. Аз имам такъв постинг „Великият художник”.

   Помествам това прекарсно и дълбоко трагично стихотворение на Дела Раи – неръкотворният паметник! -  в чиито последни осем стиха тъгата е не по-малка от тази на частта Lacrimosa в Реквием-а на Моцарт.

 

 

17.02.2011 10:40 - От сенките

Автор: wonder Категория: Изкуство   
Прочетен: 5075 Коментари: 30 Гласове:

93


От сенките прокрадна се в тъмата
човешки-безнаказана злина,
притули съвестта, приспа луната,
нападна беззащитната жена,
която в своя сън спойна беше,
че на света е дала доброта.
Но злото в този нощен час не спеше.
Животът беше пукната пара.
Очи отвори – взря се в своя свършек,
по вълчи я раниха две очи,
по цигански миришеше на мърша,
по дяволски убиха я души
по-черни от нощта на тази мъка,
по мерзки-уродливи от смъртта,
по-долни в безнаказания пъкъл,
непреродени в дух от светлина.
И в този миг небето се разкъса.
Гръмовно заваля и просветля.
Жената тръгна боса и послушна
поведена от ангелска ръка,
към онзи свят отвъден и спокоен,
където всеки сън е цял живот.
Разсъмваше се вън и ден нехаен
орисваше с житейския хомот.





image

Жената е мислела, че с обеците и огърлицата си 
ще е по-красива, а с тях е привлякла убийците си...

image


С цената на човешкия живот си купили
кебапчета и бира.
  Спомням си героите на Виктор Юго от романа му "Клетниците" Гьолмер, Брюжон и Клаксу като избягаха от затвора кое бе първото им изречение:  А сега кого ще изядем?




Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12287424
Постинги: 4567
Коментари: 10794
Гласове: 18370
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930