Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2014 11:43 - ЕДИН ОБРАЗОВАТЕЛНО-ХУМОРИСТИЧЕН ПОСТИНГ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2411 Коментари: 5 Гласове:
9

Последна промяна: 27.11.2014 11:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

  Мнозина в България не знаят изобщо за Западните покроайнини, на какво унижение са ни поставили Великите сили /пардон, идиотите Англия и Франция/ с Ньойския договор от 1919 г. и вероятно не са посещавали тези райски планински кътчета на страната ни. Целта на договора е била да бъде прогоненно българското население от там или да измре в планинския капан, който великите сили му щракват с Наказателната граница.
   Никой от нашите политици не повдига въпросът за връщането на тези територии, защото тях Сърбия ги дъжи незаконно. Те са дадени на Тройното кралство - Словения, Хърватия и Сърбия, в което липсва подпис на сръбската страна. След разпадането на кралството Сърбия окупира тези територии под предлога, че е техен правоприемник, игнорирайки обстоятелството, че ние сме техен собственик. Подобен казус имаше със Змийския остров, който СССР окупира и взе от Румъния, а Украйна се опита да го наследи като правоприемник. С дело в Междунордния съд Румъния си върна острова.
    Като резултат на сръбската асимилаця на българското население то от 120000 души през 1919 г. днес то се е свило до 18000 души. За него сръбската страна твърди, че не било българско, а шопско, като това в София и София също трябвало да бъде към Сърбия, но също и Белоградчишко, където населениета пък било турлаци, вид сърби, но не и българи. Сърбите издадоха сръбско-шопски и шопско-сръбски речник Надявам, ще се появи и турлашки, оти да резбЕрем що е туй турлаци.
   Нашата страна игнорира този проблем и мисля, основанията за това са мафиотски, а също и отражение на линията на Русия на Балканите, която иска упадък и разделение на страните тук, рушейки косвено по този начин ЕС. Не е тайна , че Путин има много агенти в България и съмишленици в Сърбия. Нашите политици по този въпрос са абсолютно пасивни. Ще публикувам скоро в блога си материали по този въпрос, за които те се правят, че не знаят. Какви мерки се предприемат между нас и сърбите по този казус съм дал на предпоследната снимка, а как заповват сондажите между Русия и Западна Европа по този въъпрос съм изобразил на последната.
   Дали ще може да реши парламентът ни този въпрос се чудя. До сега на два пъти срещите на наши държавници / Орешарски и Цачева/ показаха тяхната пълна некомпетентност по въпроса, поради което Дачиц и председателката на Скупщината им /забравих и името/ ги будалкаха. Да напомна нещо важно. Сърбия държи чужди територии на Румъния, Хърватия и Унгария и Албания /Прешово/, които си ги искат, Само Цачева на желанието на председателката на сръбската скупщина да ги подкрепим скочи и каза: Балумба ЕС. Некомпетентност или изпълнение на поръчке че тази подкрепа на Цацева? ,А българите, които Сърбия държи незаконни, г/жо Цачева? Кой ще ги защити от сръбската асимилация, ако не председателката на НС? 
    Май ще се окаже прав председателят на КИЦ - Босилеград, Иван Николво, който преди години бе казал, че ако ако други решат да върнат тези територии на България, България може и да не си ги поиска. Сега всички заподмятват нов пенис - като влезе Сърби в ЕС всичко ще се реши, но тя нама да влезе, а ако влезе, пак нищо няма да се реши.   
    Избрах трима депутати на случайния принцип, но пък попаднах на аленделоните. Те не са умни, но пък са печелили приз за красота. Останалите също не са умни, но пък и не са красиви като тия убавци, удостоявани с приза "Ален Делон". Дали те са достатъчно умни  за да решат този казус - вероятно, щом сме ги избрали да работят за нас. И за българите по чужбина...
   Аз вероятно съм единственият турист, упознал този красив кът, като в продължение на 7 години изминах по техните пранини и селца над 3000 км. Преминах и по новата и по старата граница, като един от най-красивите спомени в живота ми ще останат билото на Бясна Кобила и на част от Западния Балкан от Петрохан до Салаш.
   Нашите сънародници в Северната Крайна са в много трудно материално положение,за което най-много софиянци могат да им помогнат конкретно - като отидат да пазаруват в петък на пазара в Цариброд или в почивните дни в магазините им за хранителни стоки.  Това е единственият начин нашите сънародници да реалзират стоката си и да си купят най-необходимото за живот. Идва Коледа и НГ, сега му е времето.
   С пожелание за по-често пътуване до Крайните, завършвам този образователно-хумористичен постинг. Написаното може да звучи смешно, но действителност.та е дълбоко трагична и чака решението си. Защото докато то дойде там може да не остане и един българин. И ще си спомним за мъдростта на Сталиин: Няма човек, няма проблем.
    


image

   Тази е отнетата ни територия според Ньойския договор с главен град Пирот. Вижда се стратата граница с черната прътна линия на картата, която минава през с. Станичане. От Миджур границата има дме варианта - веднага от Миджур надолу по посока на Бабините зуби или на около км. слез Миджур, където се отделя ридът Бабини зуби. Там има останала гранична маркировка от пред 1919 г. За площта на този район давам данни - двете най отдалечени точки са на разстояние 68 км. по въздушна линия. След като слезе от рида Бабин Зуб границзата е минавала по воводелното било на планината Влашка, от там пак по воводелното било на планината Руй и е слизала при днешният язовир Власинско езеро.

image

   Тази е отнетата ни територия според Ньойския договор с главен град Босилеград. Черната плътна линия е старата граница до 1919 г, новата тук хората наричат Наказателна. Тя следва билото на планината Бясна Кобила, която продължава на юг с друга планина, Осоговската. По-трудно като метеорологически условия място за живеене сигурно има само в Тибет . отзад затворени нисако 2000 м. планина, отпред - с граница. Идиошти /Англия и Франция/ дали не са знаеели това или пък са го направили за да прогонят от тук българското население, обричайки го на погибел в този хплранински капан. Площта на тази територия може да се измери с помощта на милиметрова хартия, като най-отдалечените точки по въздушна линия са на разстояние 61 км.


Следват три снимки на депутати, които сме избрали да  работят за нас, това означава да върнат и тези региони на България, които сърбите държат незаконно. Попаднах на аленделоните, номинирни с този приз в предишните НС. Дали обаче те са достатъчно умни, за да свършат тази работа - ще видим...
 
image




image



image



image

България и Сърбия преминават към ефективни контакти
за решаване на казуса със Западните покрайнини.

image
 
ЕС и Русия са започнали сондажи с цел решаване
на въпроса със Западните покрайнини. Очаква
се резултат след време, колкото трае една обликолка
на луната около земята. Дворецът, където се извършват 
сондажите остава дълбоко засекретен. 




Гласувай:
11



1. sande - Никога България не е била по-слаба и безпомощна!
27.11.2014 14:38
Изоставени са голма част земите на сегашната и територия. Пустеят.Та каково остава за заграбените от Сърбия територии! Вардарска Македония е харизана на сърбоманите и албанците.
цитирай
2. planinitenabulgaria - Само ние не се интересуваме от териториите и сънародниците си,
27.11.2014 20:16
sande написа:
Изоставени са голма част земите на сегашната и територия. Пустеят.Та каково остава за заграбените от Сърбия територии! Вардарска Македония е харизана на сърбоманите и албанците.


което е резултат на нихилизма ни. Румънците искат гаранции за прави на техните власи в Сърбия,/б. м. мамалигарите, циганите окрай Дунава/, унгарците си искат територията на Воеводина, придадена към Тройното кралство според Ньоския договор, Хърватия сии иска едни площи от Славония покрай Дунава, които са малки, но има нефт и газ, Албания си иска заграбената територия от Югославия от тях, където е гр. Плав и където има прекрасен парк, Проклетище, за която сърбите се пишат правоприемник. Към Косово принадлежи тероторията около гр. Прешево, където само полицаят е сърбин. Само ние не си искаме територията, згарабена ни незаконно от Сърбия. И българите там. Не става въпрос за бетонни глави или промити мозъци, а за дирижирана от задкулисието линия. Привеждам пример. Аз съм за връщане на териториите на България към България, проститути ми пишат минуси. Защото и те са подвластни на задкулисието, с мисия в блога.
Вазов бе написал:
Не се гаси туй, що не гасне.
Българската кръв ни тегли към нашите сънародници и ще бъдем отново заедно независимо от съпротивата на задкулисието, което управлява и нас и Сърбия. Скоро ще се появи едно ново име, Пелтеков. Нищо, че живее на обратната страна на Западните покрайнини, работата, която е свършил е уникална! Запознаването с труда на този човек дава отговори на всичкте игри около този казус.
А за сърбоманите - тях ги има и в Западните покрайнини - селата Церев дел, Синя Глава, Дойкинци, не са само те. В Асеновград е имало гръкоманска махала, а маркспутинците в България сега милионен град могат да направят. Пак последствия от нихилизма ни.
цитирай
3. mt46 - Ние сегашните си територии не можем да опазим, та какво остава за отнетите...
27.11.2014 20:43
След края на войната българската армия е орязана до 20 000 войника. На България се позволява да разполага с 10 000 души жандармерия и 3000 души погранична стража – или общо да притежава 33 000 военнослужещи. Премахната е наборната военна служба и е заменена с доброволен принцип на набиране. Така се нарушава единството между народ и армия, което е така силно проявено във войните за национално освобождение, когато народът изпраща своите синове с китки здравец, песни и хора, сякаш не на война, а на сватба отиват. Българската армия е лишена от правото да притежава танкове, бойна авиация, брегова артилерия и подводен флот. Целта на победителите от Антантата е България да има слаба боеспособност и никога повече да не възстанови своята довоенна мощ...
Сега България и армията ни са поставени в подобно унизително положение - без война!!!... НАТО ще ни пази от Турция и от ислямизма...
цитирай
4. planinitenabulgaria - Разликата между сега и 1919 е много голяма.
27.11.2014 23:06
mt46 написа:
След края на войната българската армия е орязана до 20 000 войника. На България се позволява да разполага с 10 000 души жандармерия и 3000 души погранична стража – или общо да притежава 33 000 военнослужещи. Премахната е наборната военна служба и е заменена с доброволен принцип на набиране. Така се нарушава единството между народ и армия, което е така силно проявено във войните за национално освобождение, когато народът изпраща своите синове с китки здравец, песни и хора, сякаш не на война, а на сватба отиват. Българската армия е лишена от правото да притежава танкове, бойна авиация, брегова артилерия и подводен флот. Целта на победителите от Антантата е България да има слаба боеспособност и никога повече да не възстанови своята довоенна мощ...
Сега България и армията ни са поставени в подобно унизително положение - без война!!!... НАТО ще ни пази от Турция и от ислямизма...


Тогава войниците са били предимно пехотинци и е бил важен броят им. Сега военните са обучени да работят с компютри и да прехващат или изстрелват ракети. 20000 войници през 1919 г. са били нищо, но сега 20000 оператори, готови да насочат ракетата и да въведат кода за изстрелването им е нещо много различно.
За Сърбия скоро ще помеестя нов постинг, само за нея. Там нещата са трагични. Ако при нас има нихилизъм, промил от който има в първото изречение от коментара Ти, при тях го има обратното, шовинизъм. Затова от федерация на държави, където те живееха на гърба на другите преминаха през война и сега са обградени с неприятели, не казвам врагове. Приятели им останахме само ние, защото не изискваме незакоонно държаните от от тях наши теротории, но това няма да продължи дълго. Слеед материалите, които разпространи г/н Пелтеков нещата никота няма да са същите.
цитирай
5. mt46 - Не е нихилизъм,
01.12.2014 12:09
а реализъм... За нас е по-важно да опазим земите, територията си, духа си от циганизация, мутризация, ислямизация...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12191190
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18322
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031