Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2014 23:04 - КАЗУСЪТ "ГЕОРГИ РОГАЧЕВ"....
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2073 Коментари: 1 Гласове:
19

Последна промяна: 29.10.2014 23:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg



image

Потрошеният с лопати череп на Рогачев е прикрит с шапка.

image

  Докато нямаме държава
приматите ше избиват хората.
                    

 
КАЗУСЪТ  „ГЕОРГИ  РОГАЧЕВ” 

    СПОРЕД  СЪСЕЛЯНИТЕ  МУ  И  СПОРЕД  ПРОКУРАТУРАТА

 

    Напомням за пребиването от цигани с лопати на 14. 09. т. г. на собственика на газостанцията до с. Розино Георги Рогачев, който почина в болницата след месец в кома. Аз поместих в блога си писание във връзка с това насилие, сега малко ще го допълня:

    Село Розино, подобно на с. Христо Даново е изходен пункт към хижа Козята стена. Преди повече от 50 години бях за първи път в това село на път за хижата, която още не бе разширена и преустроена. Отивахме да търсим еделвайси. Селото тогава се състоеше от турци и от българи, мисля, че турците бяха повече. Деца не само в това село имаше много, а във всички. През лятото ги изпращаха на пионерски лагер на морето. Вагон от композицията, надписан с тебешир, се резервираше от съответната гара – Анево, Христо Даново, Иганово, Клисура и др.  и в него сядаха 108 деца, по 6, а не по 4 на седалка. Аз живеех тогава в Калофер.

   Най-жестокият удар върху село Розино в неговата история бе нанесен след 1989 г, когато турците бяха прогонени от родното им място. Последствията бяха ужасяващи - в някои от техните домове се самонастаниха цигани. Те привикаха други и в селото заприждаха на каруци тумби техни роднини. Етническото равновесие, градено тук повече от сто години се наруши. Аз съм изтъквал, че където има турци и помаци, те не допускат в селото им да се заселват цигани. Ако се появи някой в мерата на селото, отиват и го прогонват. Още в мечитите моллите учат мюсюлманчетата, че циганите не стягат /мързеливи са/ и поради това крадат и когато се появи циганин наблизо трябва да го прогонват, защото намеренията му не са добри. Местната управа в с. Розино или бе безсилна срещу този наплив, който неминуемо ще доведе в близките години до изселване на хората от това село – съдба, подобна на тези на стотиците села от Видинско - или подценяваха опастността. Циганите се заселваха трайно тук, ведно с помощите, които получават, с кражбите си, с мръсотията си. Напомням за още едно село с подобна съдба, Долни Цибър, което бе предимно турско и след изселването на турците през 1989 г. в къщите им се самонастаниха цигани. Там етническият проблем вече е решен - българи в селото няма. В Розино обаче все още има и се борят за оцеляването си. Сами, без помощта на властите и с прокуратурата срещу тях…

    Ненавистта на циганите от Розино срещу Рогачев се е породила поради обстоятелството, ме той се противопоставя активно на деянията им в селото /б. м. кражбите/. Циганите в Розино не работят, те живеят от помощите за децата им и от престъпност, засягаща пряко хората в с. Розино както в селата на север от Плевен. Агресията на циганите от селото спрямо Рогачев се е отприщила поради противопоставянето му на цигани, които незаконно заградили чужда мера и дори ползвали оградата на Рогачев за част от сграда за обор. Една стена по-малко, така се получава, при това стабилна, кяр за циганина. Рогачев се е противопоставил на това незаконно строителство на чужда територия, дал е жалба, идвали са проверяващи и циганите решили да си отмъстят. Когато Рогачев е бил на работа на газостанцията си към 70 въоръжени с разни селскостопански инсрументи цигана отиват и го нападат. Нараняванията са предимно по-главата и са много тежки. От тях месец по късно Рогачев умира. Това се е случило с балканджията от с. Розино, но прокуратурата изготвя обвинения по показанията на свидетели. В случая свидетелите са циганите, които са убили Рогачев - едната страна при извършване на престъплението:

   Първото, което не е отразено вярно от прокурора е фактът, че нанеслите смъртоносните удари с лопати по главата на Рогачев не се били 70 цигана, а само двама. Рогачев е в кома до смъртта си, той не може да даде показания, важат показанията на наранилите го смъртно цигани, които не са роднини, а те са такива:

    Отиват циганите да зареждат газ, но вместо да зареди колата им, Рогачев излиза с автомат Калашников и започва да ги обстрелва. В режим на неизбежна самоотбрана циганите /б. м. двата цигана, за други те не споменават изобщо/ отварят багажника на колата и изваждат лопати, с които избили от ръцета на Рогачев смъртоносното оръжие, автомата му. Ако не са му отнели оръжието, той е щял да ги убие. При избиване на опасното оръжие от ръцете му те вероятно са го ударили и другаде някъде. Освидетелствувалият лекар Рогаачев обаче е дал заключение, че ударите са нанасяни по главата на Рогачев с цел той да бъде убит. Рогачев е получил фрактура на няколко места на черепа и има увредена мозъчна тъкан. Макар да разполагайки с това заключение на лекара, прокурорът пише в обвинението следната простотия:

  На пострадалия е нанесена средна телесна повреда…

 

  Нещата така са подготвени от прокурорите за съда, че от сега е ясно какво ще е решението му. Два цигана, които не са роднини свидетелстват, че са обстрелвани с автомат от собственика на газстанцията и при неизбежна самоотбрана са му нансели средна телесна повреда. Показанията им ще бъдат приети за достоверни, защото няма други свидетели, останалите 68 цигана не са вписани от прокурора. Вероятно „мотиви” на ровлидериите ще достигнат чрез адвокатите на убийците съдиите и решението им може да изглежда и така:

   При неизбежна самоотбрана двата цигани са ненесли средна телесна повреда на нападателя, за което им се налага административно наказание, напр. глоба по 50 лв. Нападателят им е умрял по-късно, може да е умрял от друго, защото съдът работи по документи, а в тях пише, че на нападателя е нанесена средна телесна повреда. Ще ги подведат за средна телесна повреда, не за убийдство. Виновният за произшествието е починал, поради този факт не му се издава осъдителна присъда. Мотивите към решението на Карлоовския съд ще са непоклатими и в следващите две инстанции, които могат на базата на обвинителния акт да посочат Георги Рогачев като виновник за случилото се. Ето защо цифрата 70 е редуцирана на два /цигана/, иначе решението ще е смешно.

    Вие знаете ли за този казус, господин Главен прокурор?

    Отиват два цигана да заредят газ, собственикът на газостнацията вместо да зареди колата им излиза и стреля по тях с автомат. Поради това те се принуждават да извадят от багажника на колата си лопати с които да го обезвредят. Дали лопатите според прокуратурата като инструмент за убиване са по-бързи и ефикасни от автомата Калашников или пък електоратът на ДПС е по-ценен от всичко и трябва да се опазва от правосъдието, не мога да си отговоря на този въпрос. Работещите в прокуратурата обаче, които биват назовавани компетнтните органи може би знаят отговора. Бих желал да го узная и аз.

  



image

             Пред дома на Рогачев

image



image

                      Последно сблогом...

image



image




Гласувай:
19



1. sande - Поздрави, Коста!
30.10.2014 20:02
Разказаното от теб е шокиращо!

Бог да пази България!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12181096
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031