Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2014 23:38 - ЗА НЕИЗМИТИТЕ СОФИЙСКИ УЛИЦИ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2475 Коментари: 4 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ЗАЩО  СЛЕД  1989 г. НЕ  СЕ  МИЯТ  СОФИЙСКИТЕ  УЛИЦИ?

 

     Ще отговоря веднага – заради Конституцията ни!

     И след това ще изложа мотивите си.

 

      Въведение:

      Сушавите и дъждовните периоди в България са циклични с поредност 9 години. Започвам с дъждовния период от 1975 г., когато паднаха рекордни валежи. Този период съвпадна със запознаването ми с Пирин и го помня отлично. От 1984  до 1993 имахме подчертано сух период, бих го нарекъл жесток. Тогава ходех по Рила и още помня тревата по Шишковица и Маринковица, която наподобяваше тел, а  в Йосифицкото езеро почти нямаше вода, което беше изплашило овчарите – нещо, невиждано от тях. От 1993 до 2002 г. имахме дъждовен период с няколко  големи наводнения по Родопите и предизвикани свлачища от тях.

    От 2011 г. отново сме в дъждовен период, но този път всичко е различно, защото от нанесените след 1989 г. опустошения на природната среда – на първо място изсичането на горите от мутри под чадъра на кметове, областни управители, министри и депутирани – е надминало всичко разумно и е извън възможностите на природата да продължава тя да функционира по Божия закон. Или с това издевателство над нея, носещо печалби на задкулисието трябва да се спре или тя ще ни го върне тъпкано. Пороите и високите води до този момент бяха характерни за Източни Родопи, цитирам само две реки – Арда и Върбица, но затова си има  предпоставки – последствията от човешката дейност там през изминалите векове и скалистите райони без дебела почвена покривка, която да акумулира дъждовната вода. Там има региони там с увредена природна среда още от времето на траките, избрали тази планина за свята за тях.

         Напомням за големите дъждове в страната през 1977 г, когато стената яз. Искър бе надградена с талпи, високи 20 см. Твърдеше се, че тогава водата в него е била към 900000000 куб. м. Тази простащина обаче днес, царяща в страната ни бащина и желанието за печалби на кърмчиите на страната ни след 1989 г. за сметка на природната среда, дори тази на идните поколения, съдейства цялата страна да заприлича на полупустинята Източни Родопи, а сечта по Ивайловградско /от мутри/ и по други места, където има останали дъбови гори за износ в Гърция за горене и в Турция за паркет, ще ни донесат нови беди през следващите години. Природни бедствия вече се появяват и по Странджа, която не е висока планина, но не може да акумулира дъждовната вода ако няма гори. Напомням, че тя е равнинна и неакумулираната вода по унищожените вече гори може да наводни населени места и ниви, особено при устията на реките.

   

   Връщам се на темата:

   София се захранва с питейна вода предимно от яз. Искър. Малките водоиизточници, които биваха наричани местни, концесионерите унижожиха за да рекетират хората по селата със скъпа „язовирска” вода. Така насила, чрез разруха на сътвореното някога по линията на благоустройството и чрез рекет  те предлагат стоката си, унищожили вече труда на хората и намалили притока на питейна вода към селата с около 10000000 куб. м. годишно. Това е престъпление, но ние нямаме защитник на държавата, а главен прокурор. Преди да бъде дадена фирмата В и К на концесионери, загубите на вода, изразяващи се в количеството вода, отправена от яз. „Искър” през пречиствателните станции към потребителите и заплатената вода бяха около 20%, а водата струваше около 10 ст./куб. м. В язовира имаше достатъчно вода и тя бе достатъчна с нея /питейната вода/ да бъдат пълнени автомобилите на „Чистотата” и улиците измивани. Поне по центъра на София, всичките не може. Ужасен удар по това перо на отдел „Чистота” нанесоха мутрите веднага след 1989 г. Те източиха безконтролно яз. „Искър” за да направят ток в централите Пасарел и Кокаляне, който продадоха в Сърбия. Тогава Сърбия имаше нужда от ток, мутрите бързо се ориентираха. Отработената енергийно питейна вода на софиянци премина през Панчаревското езеро и изчезна от язовира. За пет години бе нанесен ужасяващ удар на хората и на природата. Заводи биха сонди до 150 м. дълбочина за подземни води, после ги изоставиха и така замърсиха подземната вода на Софийското поле за векове напред. За да гушнат мутрите по няколко милиончета от ток. Това стана по времето на Филип Димитров, но вината не е негова. След изминаването на тези пет години язовирът се напълни към 40% от обема си, който е около 750000000 куб. м, но повече никой така и не посмя да ползва питейна вода за измиване на улиците.

    Междувременно Валяка продаде Водата на концесионери-хаирсузи, Командирът не изкяри нищо и смени целия кабинет. Концесионерите дойдоха с цел грабеж на хората – англичаните спечелиха тогава „конкурса” с измама, елеминирайки сериозна немска фирма -  несъобразявайки се и с екологичните вреди, които нанасят на природата ни. Концесионерите си гледаха печалбите и водопроводната мрежа от всякъде протече, като една жена на 16 години. Вместо да инвестират в този сектор, концесионерите крадяха парите на фирмата и вдигаха и вдигаха цените, които сега са десет пъти по високи от времето, когато Валяка им даде Водата. Освен тези беди те престанаха да строят и канали. Това е „ползата” от тях за хората, а фирмата им Софийска вода допринесе за източване от страната на поне 2-3 млрд. лв. Виновни да продължава този грабеж  това пряко са продажниците на рода български в МОСВ и в ДКЕВР, но и всички парламенти след тази сделка, както и главна прокуратура. Не е възможно така да се краде от хората и страната да се руши природната среда ако тези разбойници не се „отчитат” някому срещу осигуряване на чадър. Но няма кой да проследи ресорните министри от МОСВ и специалистите от ДКЕВР чрез СРС. Това не е случайно.

    За вредите от концесионерите и покровителстването им съм писал. Покровителите им са много и се менят, но това е възможно, защото грабежът на страната е заложен в основния ни закон, Конституцията. В сегашния си вид тя обслужва олигархията, а за противопоставяне на грабежа на държавата и на хората в нея  има предвиден само един орган - прокуратурата. Възможностите обаче на този орган спрямо задачите му са в рамките на тези на арменския поп в Диарбекир по времето на турското иго. Този орган си го подмятат всички инстанции, ограбени от банки, от кухи фирма, откровени мошеници, те нямат чет. Последният който с вещина заподмята този орган бе култивиранит от задкулисието политик, шеф на движението /или пък партия?/ наречена ББЦ. Някакви гювендии с много пари с него играли, той не знаел нищо за парите им, комепетентните органи да установяли. Говорим компетентные органы, понимаем прокуратура. А компетентните органи каква я вършат може да се съди от изказването им, че като започнели проверката на КТБ /или пък като я свършели/, това не значело, че окрадените от банката ще си възвърнат парите в законните граници до 100000 евро.

    Ето и казусът, пред който ни изправя Конституцията дори с миенето на софийските улици – тя и за това пречи!!! А и нова Конституция не се предлага, явно тази върши някому работа.

 

    Ако бях главен прокурор щях да се сезирам върху следните факти:

1.     Защо при по-добрата работа на концесионерите загубите на вода нарастнаха от 20 на 70%, което в количествено изражение означава 30 куб. м./сек. Не се ли притеснява главна прокуратура, че това разхищение на природен ресурс е ужасяващо. Мисля си, че ако е имало държави 3000 години преди маймуните и тогава не би било възможно от страна на държавата като цяло и от страна на прокуратурата  да се върши безнаказано такова ужасно екопрестъпление.

 

2.     Защо заплатите на биринджиконцесионерите са по 207000 лв. на месец, като за тях и бордоваците им /в момента француци/ отиват 7000000 лв. годишно. Средствата за тези космически заплати се набират от част от софиянци. Казвам част, защото в ромкварталите не се плаща за водата, цитирам двата водопровода за кв. Факултето. Твърди се, че само там годишно се подава 8000000 куб. м. вода, което количество се разфъргва в споразумение между Соф. вода и ДКЕВР върху цената на заплащащите сметките си.

За сравнение привеждам размера на заплатата на директора на продадената от Валяка фирма, В и К, г/н Петков, която към 1985 г. бе 800 лв, а резултатите тогава и сега посочих – 3 пъти по-големи загуби на вода, заплати на директорите по 207000 лв, 10 пъти по-скъпа вода. Вода, идваща гравитачно от природата, от планината Рила.

 

 

 

3.     Има ли повдигнати обвинения срещу рушителите на местните водоизточници, които осигуряваха 10000000 куб. м. вода годишно за селските райони /Локорско, Кътина и др./

 

4.     Има ли повдигнати обвинения срещу министър от МОСВ за съсипването на този ценен природен ресурс, водата, и то в размер на 30 куб. м. в секунда?

 

 

5.     Има ли повдигнати обвинения срещу  ДКЕВР, която не свързва разхищението на водата, космическите заплати на концесионерите и високата цена на водата до крайните потребители? Защо директорите на Софийска вода и на ДКЕВР не са разработвани чрез СРС-та, за да се изясни този феномен? Може пък да се окаже, че има някаква организирана група с определени задачи…

 

6.     Защо след направените одити на Софийско вода, от които се вижда, че всичките пари отиват за заплати - основната част усвоявана от няколко души - няма подведени под отговорност, а едни концесионери биват сменявани с други? И ограбването продължава.

 

7.     Отговорът на тези въпроси е важен за даване отговор на въпроса, защо софийските улици не се мият след 1989 г.

 

    Прокуратурата има и други вини, не  е само тази. Аз считам, че бездействието й на последните избори помогна за подмяната на вота на хората и доведе до този хаос в стрната. За първия банков грабеж също няма виновни, така бе и с втория банков грабеж, наречен „строителният бум”, а сега има източена нова банка. Как не знаех къде са й крановете и аз да си източа нещо! Прокуратурата не е независима, защото се избира на квотен принцип, така е според Конституцията. Почти всички главни прокурори до сега имаха персонален наблюдаващ /надзорник/ от задкулисието за дейността им с изключение на Татарчев, при когото номерът така и не мина. Важна среща, напр. на главния прокурор с министъра на полицията не може да мине без надзорник на прокурора, прикрепен му от задкулисието.

    Мисля, че точно в съдебната система и най-вече в рокуратурата е заровено кучето, което не разрешава до сега ни на йота напредък на демократичния процес в стрната, подменя вота на хората и работи срещу ЕС. Ще повярвам, че не е така, ако срещу всички, „играчи” по концесията на Водата бъдат повдигнати обвинения от прокуратурата и съдиите ги осъдят. Техният грабеж в стойност е не по-малък от сумата, с която КТБ завлече кредиторите си, но всички се правят като това престъпление да го няма. За банката поне декларират намерение за дайствие.

   Аз разбирам прокуратурата, която не може да избегне политическия натиск от партиите, с чиито квоти тя е турната за такава. Мисля, че в момента прокуратурата ни е зависима от ДПС. Поради това вместо с важни дела, вредни за стрната като незаконната партия ДПС, шашмите по време на вот, грабежът на концесионерите с водата и др. остават на заден план, защото има поддаване на полигически натиск. Заради този натиск сега се водят многобройни дела срещу бившия винистър на полицията, които не правят никакъв смисъл. Те са ялови, това го знае всеки, но те са и поръчкови и тези поръчки не е възможно да не са съгласувани с главния прокурор. Според Конституцията той трябва да оправи всички кривди в държавата, а по същество той няма и физическа възмогност да се запознае с тях. Сегашната Конституцията просто не върши работа. Тя е приготвила капан за прокуратурата, от който тя да не може да излезе. Вероятно прокуратурата повдига някои обвинения, но…ако й разрешат. И пак стигнах до въпроса „Кой?” Мисля, че е същият, който предложи Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

     Главният прокурор не трябва да бъде личност както напр. е един министър, а институция. Замисълът на конституционалистите обаче е бил много подъл – да няма държавата свой независим главен защитник, а подвластен на политическите партии главен прокурор, което съотвества на средните векове – правя паралел с тогавашния велик инквизинтор. Това обаче днес не само е съвсем различно от държавите с развита демоклация, но и вредно за цялата държава.

  Дадох един пример с измиването на софийските улици, което вече не се прави. Според действащата Конституция за това отново е виновна прокуратурата, респ. главния прокурор. И така да е, това не устройва никого, защото нещата няма да се променят. Прокуратурата ще приеме и това обвинениесрещу нея, с мезе или без мезе, както казваше другатяг Боков. Ще продължи съсипването на ценен пророден ресурс, ще се ограбват хората и държавата, а софийските улици ще стават все по-мръсни от разнасянето от ромове на боклуци по тях до гетата, където те извличат от тях суровини за Отпадъци.

   Не главният прокуроор като личност обаче е виновен за всичко лоши, което се случва в страната, а Конституцията ни, която трябва веднага да бъде бракувана и изготвена нова. Без този нов основен закон нищо в България няма да се оправи!

   Упреците към прокуратурата и към съдебната система като цяло, която е прогнила и корумпирана отправих, защото според мен там е заровено кучетото стрната ни днес да е на този хал. В твърдението, че България няма правосъдие има много истина. И се чудя, какъв морал трябва да имат висшите съдии, та да се съгласяват да заемат тези постове, след като знаят по-добре от мен това, което изложих по-горе, започвайки с неизмиването на софийските улици…





image



image



image

 

image



image



image



image



image



image



image



image



image



image



image



image



image



image



image



image



image



image



image



image



image




image 



image


Въпросът ми ще се създадат ли условия отново да бъдат измивани улиците на София, поставих на компютъра си. Вместо отговор той ми отпечата картичка с този образ. И запази компетентно мълчание, подобно на компетентните органи когато става въпрос за големи престъпления. Жестът на компютъра ми разчитам като снимков вариант на двойното българско отрицание "Да, да!!!"

 




Гласувай:
16



1. анонимен - Извинявай, но мисля, че нещо гре...
17.08.2014 09:29
Извинявай, но мисля, че нещо грешиш. Мият се улиците на София по график. Виждал съм го, но става нощем, за да не пречи на натоварения трафик. Графика можеш да прочетеш тук.
http://inspectorat-so.org/
цитирай
2. kasnaprolet9999 - То и от Европейския съюз непрекъ...
17.08.2014 15:40
То и от Европейския съюз непрекъснато отправят упреци към цялата ни съдебна система, но на нейните представители хич не им пука. В твърдението, че България няма правосъдие има много истина!!!
цитирай
3. planinitenabulgaria - Водата, с която се зареждат миещите коли не е от язовира!
17.08.2014 21:25
40skies написа:
Извинявай, но мисля, че нещо грешиш. Мият се улиците на София по график. Виждал съм го, но става нощем, за да не пречи на натоварения трафик. Графика можеш да прочетеш тук.
http://inspectorat-so.org/


Аз също видях през 1996 г. една кола, която ни изми улицата, живея в центъра на София. Това бе странична тема в постинга ми, чрез нея въведох основната, дано да я разберете.
цитирай
4. planinitenabulgaria - Един пример от Велинград за правосъдието ни:
17.08.2014 21:39
kasnaprolet9999 написа:
То и от Европейския съюз непрекъснато отправят упреци към цялата ни съдебна система, но на нейните представители хич не им пука. В твърдението, че България няма правосъдие има много истина!!!

Касиерка нощна смяна в магазин за хранителни стоки е нападната от идиот с нож, който иска парите от касата или ще я заколи. Тя обаче се отбранява отчаяно, кражбата не се случва, полицията хваща крадеца. Той е обвинен и даден на прокур, но така става, че той сключва споразумение с прокурора. Признава си всичко, действа се по бързата процедура, той не се явява на съд, защото е защитен престъпник. Осъждат го на една седмица обществен труд /не съм съвсем сигурен/, защото той не е заклал, жената, не е ограбил касата, има чисто полицейско досие. Нападнатата касиерка е само свидетел по делото на заплашващия да я коли, тя не го вижда изобщо повече.
От преживения стрес обаче жената се разболява сериозно психически, не може да си гледа двете деца, не може да работи. Всички опити да бъде открит виновника за това нейно състояние и изправен пред съд се провалят, защото от прокуратурата го крият - защитен престъпник- Може би много сериозно мотиви е представил престъпникът пред прокурора, който го крие, напр. северокорейски вони или пък руски рубли, възможно е знаците финикийски да са и други, но явно има налице организирана престъпност - съд - прокуратура - защото вероятно делото е било превърнато в знаково.
Та, бързо работят съда и прокуратурата, спорът май е само съдията ли да заборави със знаците на престъпника или прокурора, а нападната по нощите да я колят - проблемът си е неин.
Ако 3000 години преди маймуните е имало съдии и прокурори, не вярвам тогава да са били до такваз степен гьонсурати.
Европейским союзом посылаю посылаем мы приветы...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12259276
Постинги: 4564
Коментари: 10792
Гласове: 18366
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930