Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2014 10:48 - АКО КОНСТИТУЦИЯТА НЕ СЕ ПРОМЕНИ, БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ ОТ КАРТАТА НА СВЕТА!
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1566 Коментари: 6 Гласове:
18


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ПРИЗИВ  ЗА  САМОСЕЗИРВАНЕ  НА „КОМПЕТЕНТИТЕ  ОРГАНИ”

   

    В мен се прокрадва подозрение, че компетнтните органи не четат писанията ми, предназначени специално за тях. Напомням им за два случая, върху които ги сезирах - нека те да обяснят какви са причините за потопа в с. Бисер, което стана с води от повреден  мутрорибарник, кои носят отговорността за това престъпление, а също така да обяснят как от едно дере, което никога не е причинявало щети, дойде толкова силна вода, че събори къщи и удави хора /в квартал Аспарухово/. В два мои постинга аз разясних причините за тези трагедии, но компететните органи или не работят по тези следствени дела или не четат постингите ми.  Възможна е и трета причина обаче, та толкова дълго време да няма обвинения по тези престъпления - забавяне на работата по тях с цел забравяне за случилото се и прикриване на престъпниците. Докато чакаме заключението на компетентните органи  за тези случаи вече имаме и трети, но при него самосезирването на компетентните органи бе светкавично! Има преписка срещу неизвестен извършител, причинил удавянето на човек /при поредното наводнение/ в гр. Мизия. Дано да го фанат! Но за да го фанат по-бързо аз отново ще помогна на компетентните органи, като им изясня причините, довели до приливната вълна с мощност /височина/ 5 м, която заля хора, животни и къщи. Вместо да търсят компетентните органи и тук с години неизвестния извършител и да го не намират, аз мога много да им помогна, за да привършат работата си си само за ден-два след заучаване на постинга ми.  Ако приемат моето обяснение, което ще се потвърди при прокурорската поверка / пардон, от компетенттите органи/ при наличие на знак на признак за такава дейност от тяхна страна или пък ако  е необходимо някому или на определена политическа сила разкриване на истинските престъпници,  за да ги „употребят” по казус като бухалки срещу политическите си  противници, нека да попогледнат постинга ми. Ако имат укумишполитици ще зацепят на четвърт оборот като погледнат доводите в моето писание.

    Такава е обаче Конституцията ни -  компетентите органи трябва да се произнасят по всички казуси в страната!  Тя отъждествява термините „Копететнти органи”  и „Прокуратура”, което не е сторено случайно. Диктовчикът на конституционствувателите по веме на В/еликото!!!/НС вероятно е дал следната инструкция:

   Говорим главная прокуратура, понимаем компетентные органы. Говорим компетентные органы, пониаем главная прокуратура! Поняли? Так точно надо записать! 

    Аз считам една такава всеобъемляющая дейност на прокуратурата, предвидена й в Конституцията като обидна за останалите институции на страната, за общинските власти, за физичиските или юридически лица. Аз също се чувствам обиден, защото се мисля за по-умен от прокураторите, макар това никога и да не го казвам, премълчавам го и сега. Премам, че те трябва да ми обяснят какво се е случило, с което Конституцията по същество м турга в раздел „олигофрени”. Дано пък да не съм… Тази роля на прокуратурата е една от бомбите , заложени в Конституцията, целяща да направи прехода към демокрация безкраен и разграбването на държавата ненаказуемо, а като  последствие от това – тотално не/до/верие на хората към държавата, което да прерастне в омраза към нея и на тази база да се стигне до разделение между хората и разцъфване на модела на олигархията в нея по примера на Русия.  Прокуратурата, превърната в тотален компетентен орган бива посочвана и сезирана за всички нередности в страната. Давам пресен пример с Бареков – прокуратурата /пардон, компетентните органи/ да кажели за Костинброд, той не можел. За наличието на крупни суми у две скандално млади и красиви гювендии, закупили скъп имот вероятно за него, той пак призовава прокуратурата да ги разследва, он хабер от понятие се немал, къде те са се бръкнали, та извадили по 500000 лв. Заради това представяне на прокуратурата пред хората тя бива обвинявана в тотална корупция, макар малцина да сме запознати с работата й. Причината да се мисли така са многото преписки, завършили с прекратяването им. Между тях са и тези за първия банков обир, при който главните играчи бяха банкерите и кредитните милионери, оказали се кристално чисти, както спрайт.  Виновни няма според прокуратурата за ограбването на спестяванията на хората тогава. Брависимо на прокуратурата за това твърдение, къзвам аз. А защо няма виновни причината виждам в това, че делата бяха знакови /наричани още тлъсти/ по името на едни знаци, измислени в древногръцката държава Финикия.

    Така замислена от Конституцията прокуратурата получава огромна мощ, съсредоточена в ръцета на главния прокурор, а чрез него и върху цялата съдебна система. Ако главният прокурор е зависим от някоя политическа сила, напр. ДПС, възможностите му да осъществява натиск върху политическите й противници са много. Давам пример с бившия министър на полицията, който бе изобличен от в/к „Галерия” в притежанане на незаконен кладенец в двора си в с. Шума, макар в двора му да има още един незаконен клозет и една /незаконна/ помийна яма.

    Главният прокурор има потенция чрез ведомството си да въздейства въху вота на хората при избори и дори да го подмени.  Посочвам аферите „Костинброд”, „Гласовете за ДПС от Турция” и „Ромските гласове”, които доведоха на власт последната тройна коалиция и доведоха страната в продължителна криза, завършила с излагане пред ЕС и обир на голяма банка. Ако прибавя и обстоятелството, че съществуването на незаконната партия ДПС също зависи лично от главния прокурор – вече става много. При тази негова роля, предвидена му от Конституцията, аз, като почтен човек никога и на никаква цена не бих се съгласил да стана главен прокурор, ако ми предложат. Друг въпрос е , че това няма да се случи.  Ще откажа, защото ще стана маша в ръцете на други, които ще се прикриват зад ведомството ми. И като ги фанат в престъпление ще се разкрякват от медиите си:      

-         Компетентните органи, главният прокурор, прокуратурата да влезне в КТБ и т .н.

   Ако грабежът на КТБ е таванът по височина на етажирането на престъпленията – банкери, окрали банката си - Конституцията не освобожддава главният прокурор от задължението му да повдигне обвинения срещу незаконните строежи по двора на вилата на Цветанов,  да предотврати убийство на Успелия на 33, за което неизвестен /доброжелател?/ му изпраща СМС. Май задълженията към главния прокурор надхвърлят физически възможностите му няколко пъти, може би стотина.

    Сега ще стане въпрос обаче за нещо конкретно, за наводненията в Бяла Слатина и Мизия:

 

      Поставям на първо място Бяла Слатина не защото е предишна спирка по течението на р. Скът преди гр. Мизия, или че там няма щети, а защото бедите в Бяла Слатина бяха съгласувано премълчавани от медиите, които също подгъзнуват на тая или на оная политическа сила, докато е на власт.

   Дъждовете се първопричината за наводненията в тези два града, но вината е разпределена между мутрите, които превърнаха малките язовирите в рибарници,  както и на циганите, които секат горите и изфъргват клоните в деретата ведно с още много боклуци, които те преработват за извличане на суровини за „Отпадъци” от тях. Прокуратурата не повдига обвинения срещу собствениците на мутрорибарниците, като по този начин тя ги прикрива, не предприема и нищо срещу сечта на горите от циганите, които се извършват в Северна България / с граници билото на Балкана от Тимок до река Янтра, реката Янтра и река Дунав/  поради нуждата им от дърва. Успоредно с тази сеч нахвърляните тънки клонки и боклуци в деретата става все повече, но още еддо обстоятелдство има - освен тези клонки деретата на рекичките се затлачват с боклуци, изхъргвани от циганит. Да е отишъл прокурор в Бяла Слатина да види какво става с дъбовите масиви там, които акумулираха водата при дъжд, да е извършена прокурорска проверка в полицията на Бяла Слатина с един само въпрос: колко /стотици/ ромкаруци са арестувани с отсечени дървета и после ромовете пуснати, кой унищожи символа на Бяла слатина - дъбовата гора Китката? Разбирам пасуването на прокуратурата. В първия случай – мутри.  Не бива да се пипат, защото те са бушони на задкулисието. То дърпа всичките власти, осторожно требе с него. Във втория слчаи – цигани, които пък са електоратът на г/н Пеевски /понимаем ДПС/. А г/н Пеевски, който се явява надзорник на  главния прокурор го води със себе при мининстъра на полицията или където се наложи. З тежест, която да прибави към своята, която не е малка, поне три центнера. В единия случай – страхотен казус, ебало си майката. Точно така - превърнатите в мутрорибарници микроязовири заплашват още десетки други селища, а поради несвършената работа на прокуратурата тази опастност остава. В другия случай с изсичането на горите – контраказус, майката си ебало. Поради несвършената от прокуратурата работа сечта на горите покрай гетата се мултиплицира, клоните се изхвърлят по деретата и ги затлачват, създавайки предпоставки за задържане на големи количества вода, която достигайки опреден обем, тръгва и помита всичко по пътя си. Освен клони по деретата от гетата се изхвърлят и останките от преработените от циганите боклуци, които не стават за „Отпадъци”. Това бе моето обяснение за казуса „Аспарухово”. За съжаление виновните за екобездствието получиха най-големите помощи, но обвинение срещу тях или срещу тези, които им разрешиха да сторят това поне до този монет от прокуратурата няма повдигнат,  и няма и да има.

   Убедителен пример за бездействието на компетентнтие органи - според мен съвсем не случайно! - е този, че две години след срутването на мутрорибарника над с. Бисер, което бе отнесено от водите му, тези органи още установяват чия е била собствеността на язовира, макар той отдавна да не е язовир, а мутрорибарник, Понеже тече разследване до днес се пази компетентно мълчание до къде е стигнало с разкриването на виновните за бедата на хората в селото. На времето така се пази в тайна кой свали израелския пътнически самолет при Петрич десет години, същото пениси се хподмятат и сега. Аз знам защо така върви производството по този казус, излишно е да го обяснявам - това го знаят всички.

   На какво оприличавам малките язовири, продадени на мутрите и превърнати от тях в мутрорибарници? Те имат възможността да нанесат поражение на населено място подобно ефекта от домашен бойлер,  чиято защита от прегряване е изведена / повредена/ съзнателно. Такива бойлери набират мощ и в едни момент се спукват с трясък. Подобно на тях мутрорибарницинте набират мощ, но не от пара, както бойлерите, а от водата в тях и ще поясня защо.

   Малкит язовири имат две предназначения:

   Да задържат пролетната вода в тях и при засушаване през лятото тя да се ползва за напояване и

   Да служат за буфер на прииждащата след обилен дъжд река, която ги пълни. Така беше до 1989 г., но след това малките язовири промениха предназначението си. Те бяха продадени на бушони /б. м. мутри/, зад които стоят задкулисни играчи, начело на страната до днес. Мутрите купиха малките язовири за 1 лв. но със задължението да платят още сметките им за ток, вода и парно. Напомням за най-фрапиращата такава сделка - на микроязовира „Братушково” до Сливница, който бе закупен от мафиот с прякор Барона. Веднага Барона си купи джет, превърна микроязовира в плавалник и после в рибарник. Въвеждам и още едно име, главният прокурор тогава, Татарчев, с когото бяха близки. Освен по язовира „Братушково” с джет този главен прокур бе развозван с корабче и по яз. „Кърджали” от друг мафиот, печатара на германски марки с прякор Роко. Корабчето пътуваше ежду Кърджали и селата в посока на с. Кадиево и Русалско, но изведнаж се оказа собственост на …Роко.

   Как конкретно бе извършено преустройството на малките язовири от мутрите, та те не само че не можеха повече да служат язовирите за напояване и като буфери за придошлата река, но и заприличаха на бойлери, включени към мрежата и с изведена защита?

     Технологията на мутрите е съвсем проста – за да има достатъчно вода за рибата им в рибарниците, те трябва да са максимално пълни. Когато се препълнят, водата изтича през преливниците им, защото шибърът им за източване бива блокиран от мутрата - той й пречи в бизнеса с рибовъдството.

    Всеки микроязовир има един шибър в най-ниската част на стената и задвижка на шибъра горе от стената. Шибърът е със сечение около 1 кв. м. и задвижването му става по два начина – той се завъртва чрез задвижката на 90 градуса или се изтегля нагоре по правоъгълна преградна стена по специални жлебове. Това е най-важната част на язовира, защото тя разрешава той да се източва при нужда, а с това се изчиства и отложилата се тиня в дъното му.  За да не става това мутрата излива един миксер с бетон горе от мястото на здавижката, а както е известно бетонът се втвърдява и под вода. И язовиирът няма вече задвижка за шибъра си за източване, защото винтът му с правоъгълно сечение на резбата е бетониран /б. м.  блокиран/. Отнета му е възможността да дава вода за нопояване, да се прочиства от тиня, да бъде пълен до ниво, предписано според климата в района, където е язовира, та да служи и за буфер при обилен дъжд. С повреден шибър язовирът вече има само един път да се освобождава от свръхобем на водата и това е преливникът му. Вместо буфер срещу наводнения, става точно обратното - при дъждове в него вече не може да се акумулира вода, защото той е  постоянно пълен и изтичащата вода по стената му може да я размие и събори. Малките язовири имат стени от трамбована пръст и преливането по тези стени ги заплашва с разрушение. Този тип стени се ползваха в страната с голям опит в колхозното дело, в СССР, техни консултанти даваха идеи за строителството им у нас. Днес най-опитният и най-високплатеният хидробиринджия е Доганът, който само за даване на хидроакъл получава по 1500000 лв, според съдийката Тенева – законно.

   Тези мутрорибарници над Бяла Слатина, респ. Мизия, в комбинация със сечта на горите поскрай гетата и хвърлянето на клонките в дерета причиниха нещастието на тези бедни хорица по двата града, г/н главен прокурор. Каквото и да проверявате, ще стигнето до тези изводи ако имате промил почтеност.

   Аз очаквам следващият воден удар да се стовари върху град Джебел, защото по притоците на р. Джебелска има стотици микроязоири, крайно необходими за този полупустинен район. Само в село Лебед има около 15 микроязовира със земнонасипна стена,  подредени каскадно. Започват от шосето за Устрен и слизят чак долу при двете езера, единствените естествени езера в Източни Родопи.

    Ако имахме прокуратура, която да не изпълнява политически поръчки като проверка за незаконен кладенец или клозет в двора на бивш министър, а да предяви обвинения срещу този грабеж на язовирите и превръщането им на бомби със закъснители за населени места, ако не предприеме наказателни мерки срущу допускащите да се изсичат горите и с клоните и други боклуци да се задръстват речните долини, ако статуквото, наложено от Конституцията ни не бъде променено, бедите ще продължат и ад вече посочих един потнциален град – Джебел. Аз знам защо прокуратурата, набедена от Конституцията като компетентен орган запазва компетентно мълчание по този въпрос, но няма да го кажа, защото го знаят всички.

  С настоящото си писание отново напомням до каква степен е несъвършена Конституцията ни, доколко тя ни пречи на хората и дава рамо на олигарсите, описах къде е заровено още едно куче  - в съдебната система, която като цяло нищо полезно за хората не върши.

    С настоящото си писание изказвам мнение, че ако не се промени Конституцията, промени в страната също няма да има.

     И България може реално до 20-50 години да изчезне от картата на света…

 

      

 

 

 




Гласувай:
18



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - СПОРЕД МЕН Е ТОЧНО ОБРАТНОТО. ЗА ДА СА ПРОМЕНИ КОНСТИТУЦИЯТА,
08.08.2014 14:26
ПРЕДИ ВСИЧКО ТРЯБВА ПРОМЯНА В СЪЗНАНИЕТО НА ХОРАТА И ОТ ЖИВУЩИ НА "ТЕРИТОРИЯТА" БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ПРЕВЪРНАТ В

ГРАЖДАНИ НА ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ !

ЗАЩОТО ИСТИНСКА КОНСТИТУЦИЯ МОЖЕ ДА ИМАТ САМО

ДЪРЖАВИ С ИЗГРАДЕНО ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО !
цитирай
2. djani - Не е необходимо да си "хидролог" от мащаба на Доган,
08.08.2014 17:01
За да си наясно с причините и следствията от повтарящите се водни бедствия. Просто България е страна оставена на самотек и ако продължава това, наистина ще изчезне от картата на света. Естествено като символ, а не територия...
цитирай
3. planinitenabulgaria - Борбата за промиването на мозъците на хората,
08.08.2014 22:33
andreshko написа:
ПРЕДИ ВСИЧКО ТРЯБВА ПРОМЯНА В СЪЗНАНИЕТО НА ХОРАТА И ОТ ЖИВУЩИ НА "ТЕРИТОРИЯТА" БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ПРЕВЪРНАТ В

ГРАЖДАНИ НА ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ !

ЗАЩОТО ИСТИНСКА КОНСТИТУЦИЯ МОЖЕ ДА ИМАТ САМО

ДЪРЖАВИ С ИЗГРАДЕНО ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО !


за настройването им едни срещу други, за да не може да бъде създадено гражданско общество и да продължи задкулисното управление на България се води с голям успех след 1989 г. Не образовани и умни хора са необходими на мафията днес, а "български граждани" без образование, подкупни и манипулируеми. В тази насока се работи много сериозно, някогашните с картончетата сега са навсякъде, включително и в Блог. бг. До къде сме напреднали по пътя към създаване на гражданско общество у нас преценявам от посещенията на двусмислените статии на контраблогърите /блоговите проститути и тези с по няколко ника/, които хората се скъсват да четат и така стават обект на проработка без да осъзнават този оперативен процес спрямо тях.
цитирай
4. planinitenabulgaria - Оставянето на България на самотек е привиден процес,
08.08.2014 22:53
djani написа:
За да си наясно с причините и следствията от повтарящите се водни бедствия. Просто България е страна оставена на самотек и ако продължава това, наистина ще изчезне от картата на света. Естествено като символ, а не територия...


зад който се крие мафията. Тя цели да вмени у хората точно това заблуждение, за да се прикрива зад този псевдопроцес. Истината е, че всичко е пресметнато много точно и до този момент отклонение от сценария на мафията нямаше. Важна роля в тази дейност има съдебната система, която също е под контрола на мафията, като биринджията измежду кукловодените винаги е бил главният прокуор само с едно изключение до сега, Татарчев.
Привидно бе и оставянето ни от страна на ЕС и на САЩ на самотек. В момента съм в Лос Анжелес - всичко което става в България тук го знаят.
А за това, където мисля, че България има опастност да изчезне като етнос, имам право да го кажа, защото едва ли някой друг познава страната си по-добре от мен. Аз съм писал напр. за един голям регион от нея в граници Балкана от Тимок до Янтра, реката Янтра до Дунава и дунава до Тимок. Ако някой каже, че това все още е България или поне, че и там важат законите на страната, нека отиде и се убеди. Но и да си остави някъде колата за 5 мин.
В България поради необходимите на ДПС ромгласове протекоха такива ужасяващи процеси, че не виждам никакви възможности положението да се нормализира.
Доган отдавна на е хидролог, не е личност, а институция - един от суратите на мафията, наричана днес корпоративно-търговската банда.
цитирай
5. mt46 - Така е...
08.08.2014 23:37
Съдебната система не е независима /както е в развитите демократични страни/ - зависима е от партиите в НС, от президента...
Явно партиите на статуквото нямат интерес да променят конституцията...
цитирай
6. sande - България е безстопанствена страна, дъражава без стопанин
11.08.2014 11:54
Преходът бе провален от БСП. Единственият изход бе военна диктатура за 10-15 години, но този шанс бе пропилян с ликвидирането приоритетно на армията.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12320326
Постинги: 4578
Коментари: 10805
Гласове: 18387
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930