Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2014 06:02 - ТРИ ВЪПРОСА КЪМ ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР НА РБ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1898 Коментари: 3 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

             ТРИ  ВЪПРОСА  КЪМ  ГЛАВНИЯ  ПРОКУРОР  НА  РБ

 

      Въведение:

      Към преамбюла на предишните ми четири въпроса, на които още чакам отговор от главния прокурор изтъкнах, че в тоталитарнтите и постоталитарните държави все още има такава държавна длъжност - главен прокурор. Тя е показателна до къде са достигнали тези страни в развитието си като демокрации. В страните с установена вече демокрация тази длъжност е трансформирана в главен защитник на държавата. Прокуратура там също има, но тя е твърде различна от тази в държавите с тоталитарно наследство, част от което е навлязло и в Конституцията им. Аз приемам второто наименование – защитник на държавата, защото първото – главен прокурор – отразява изостаналото през вековете мислене, на интелектуално ниво на държавите и водачите им след времето на Средновековието, когато начело на държавата е била троицата, въздигана като свещенна - царя, църквата и инквизицията. Начело на инквизицията, която е изпълнявала ролята на обвинител и съдник едновременно е бил великият инквизитор, най-жестоката фигура в държавата през мрачното Средновековие.

   Днес светът е променен, велик инквизитор няма. В повечено страни великият инквизитор от троицата от Средновековието е заменен с правосъдна система, защитник на държавата и наказателни органи /прокуратура/.  В правосъдната система в Италия / с едно изключение до сега в историята й, когато бе жив съдията Фалконе/ , в постоталатилрните и тотолитарните страни съдебната система се държи или върти от мафията и тя работи за нея, като обслужващите мафиотите съдии не пропускат да си вземат своето. Напомням за казуса „Опицвет”, при който бе решено, че двама бизнесмени, твърдящи, че са наркомани, си били произвели за собствена употреба 660 кг. амфетамин и още един тон, готов 90%, при дневна доза на човек 10 мг. Напомням и друго, че бяха оправдани извършителите наа банковите обири, когато делата стигнаха до третата инстанция. Туй стига. В изостаналите в интелектуално отношение държави, в които трябва да се всява у хората страх пред управляващите, защото те са на по-ниско интелектуално ниво от управляваните, ролята /по същество/ на велик инквизитор е възложена на главния прокурор, който се представя от управляващите пред хората като плашило, а подчинениете му - като „компетентите органи „/по всичко!!!/. Ширещата се престъпност в тоталитарните и посттоталитарните държави, която е поминък за голяма част от населението им, корупцията сред управляващите и висшите магистрати,  това по Конституция е предмет на дейност на прокуратурата, /пардон, компетентните органи/, където обаче /интересно защо!!!/ прокуратурата не се явява защитник на държавата, извършващ превенция в този сектор, а само инквизитор за тези, които вече са извършили престъпления. Така Конституцията дава възможност на престъпниците да извърват престъпления, след които те се съешват с прокурори, съдии, вицепрезиденти. Няма аз да кажа защо така е направено. Ето една бомба в нея в раздела Правосъдие.

     Уточнямвам термина, „инквизитор”. Специално отбелязвам, че го пиша в кавички. Отговорът защо го пиша така е в решенията по делата, където престъпниците съвсем не са инквизирани, особено ако те са знакови фигури /притежаващи много финикийски занци/, а тоталано оправдани на на последната инстанция или останали с неповдигнато срещу тях обвинение поради поръчани от съдията негодни обвинения, изтекъл давностен срок, ненаписани мотиви към решението на съдията по делото десетина години след приключване му, поради което то се прекратява.

     Защитникът на държавата в демократичвите страни извършва превенция на голямата престъпност, която може да разклати държавата. Той няма да чака мафиотите да извършат големи престъпления като  напр. обир на банка от служителите на банката и чак тогава да се сезира върху престъплението. При нас това е възложено на Службите, но вместо това те са се сезирали върху изготвяне на компромати. Неправилно заложената в Конституцията ни функция на главния прокурор и погрешното й съчленяване в едно със съдебната власт – този модел свидетелства, че конституционалистите по интелект не се различават много от тези, работили през мрачните години на Средновековието - дава изключителни възможности за корупция сред тези среди. Всико човек е пострадавш от корупцията днес, която е навсякъде. Ще спомена и най-голямата глупост, достойна за вписване в Книгата на Гинес – споразумение на престъпника с прокуратурата, та по-бързо да се приключело производтвото. Нещо като ударна група по културната революция, провеждана от муждахидини.  Понеже по Конституция съм длъжен да уважавам тези среди няма да кажа, че споразуменията „ощетяват” сероизно съдиите за сметка на прокурорите. Какво е мненито ми за тях – постъпвам като компетеннттие органи по знакови дела - запазвам компетентно мълчание.

     Заоложените капани за държавата като цяло в Конституцията по отнощение на главния прокурор са достатъчно основнание само заради тях тя да бъде променена. Изказвам мнение, че бомбата за ограбване на държавата и безкрания преход е заложена от Конституцията в съдебната система. Напомням, че Конституцията бе работена от хора като Георги Марков, сега пък шеф на КС е Кукушев. И за тях запазвам компететнто мълчание. Конституцията ни прави главния прокурор най-силната личност във ВСС и така той пише музиката, която изпълнява ВСС. Шефът на ВСС се явява диригентът на творението на главния прокурор. Политиката, която ще води ВСС е да се назначават правилните хора, които да следят линията на главния прокурор спрямо определени дела, личности. Това е най-дребното нещо обаче. Вече казах, че по този начин прокуратурата става веща /компетентна/ по всичко и при всички нередности тя бива споменавана от държавници, престъпници, пострадали от престъпления и медии по-често отколкото „Господи помилуй” по време на богослужение.

    Какви бомби обаче е заложила още Конституцията в прокуратурата, респ. в ръцете на главния прокурор?

   Главният прокурор може да наложи с действията си или бездействията си дори политическото статукво в страната, да даде имидж/ на турски едик сурат/ на страната пред света, а в самата страна пък посредством действията или бездействията си да предотврати или да спомогне за извършване на огромни престъпления, от които биват ограбвани всички граждани, разклаща се икономиката, стабилността и доверието на хората към държавата и всичките й институции. Той има лостове да извърши дори подмяна на вота на хората при избори.Напомням за това, което стана известно като аферата „Костинброд”. Сега се търсят автобусите с двойните дъна. Докато те се нтамерят, две нови звезди изгряха на политическото небе– Барека и Мая.

   Аз вече зададох четири въпроса на главния покурор, но отговор нямам. Вероятностите са две: или той вечер не чете личните ми дневници в блога ми или изобщо няма блог. А требе! Сега ще му задам още три. Ако той ми отговори, с тяхще допълни или опровергае картината, която описах, но ако не отговори, ще е доста неприятно за институцията му, защото бягството от отговор на въпроси по същество е шиканерене /терминът произлиза от либретиста на Моцарт, Емануил Шиканедер, известен хитрец/  и в мен ще остаане съмнение, че той няма разумен отговор, понеже обичам шаха, ще кажа, ход.

 

    Въпрос първи:

    Известно е ,че България е парламентарна република. В нея обаче вероятно няма права и свободи, защото има партия, носеща това име, която се бори за правата и свободите на хората у нас. Казусът в РБ да има партия, която се бори за права и свободи, защото според ДПС                                               държавата подтиска или мачка тези човешки права е недопустим. Съществуването на такава партия е в противоречиие с основния закон на страната, макар да е недоправен. Тази „партия” или движение е храчка в суратя на държавата според мен. Въпреки това обаче тази незаконна партия съществува и благодарение на нея нищо в държавата ни не върви, но пък и нито един главен прокурор не е казал и дума срещу нея. По този повод ето и първият ми въпрос към Вас, г/н Главен прокурор:

 

1.   Защо не забраните тази партия, след като Конституцията Ви дава тези права, а Вие сте една от най-силните фигури според нея?

 

   Извън въпросът ми Ви напомням, че Вие осъществявате контакти с един от биринджиите на ДПС, г/н Пеевски. От тук произлиза и подвъпросът, на който аз не държа да имам отговор:

 

   Оказва ли влияние ДПС върху дейността Ви като главен прокурор?

 

   Ще Ви напомня, че Вие подкрепихте г/н Пеевски пред ВСС и поради това той остана в съдебната система като следовател. Без Вашата подкрепа от ВСС щяха да го изчезнат от съда, той нямаше да се превърне във фактор в политиката, нямаше да го предложат за шеф на ДАНС и т. н.

  

    Въпрос втори:

 

    Миналата година хванаха един български гражданин /б. м. ром/ от с. Добни Дъбник, който при проверка на имотното му състояние се оказа, че в момента има около 2000000 лв, преведени му от Газа, но притежава още още около милион  в злато, коли, къщи-дворци и живее разточително от доста години. Допълвам, че една ракета с обсег на действие до 50 км. и с малък конвенционален заряд струва от 1000до 3000 евро, а също, че днес войната между Палестина и Израел се води именно поради наличието на такива ракети в Палестина. Проста сметка показва, че този долнодъбнишки ром има пари за 1000 ракети. Съществува хипотетичната възможност през този български гражданин да са преминавали пари за такива ракети и да стане голям международен скандал. Тези хипотези едва ли са Ви известни, но въпросът ми към Вас в случая е следният:

   Прокуратурата започна разследване на българския гражданин, /долнодобнишкия ром/, но по него се говори точно толкова, колкото по казуса ” Христо Бисеров”. Невъзможно е долнодъбнишкият ром да не е в същата партия, в която фактор бе Христо Бисеров. А ето и въпросът:

 

      Кой млъкна прокуратурата по казуса с долнодъбнишкия ром, г/н Главен прокурор?

 

  Ще допълня, че непремахването на партия ДПС е важно за г/н Пеевски, който гради бизнеса си, прораснал върху нейната основа, а в Долни Дъбник става въпрос за ромове, които са част от електората му,  респ. ДПС. Г/н Пеевски има поне 50000 електорални единици от махалите Шекер, Столипиново и Аджисан, ако сте запознат с тези квартали на Пловдив, оше по около 20000 от Нов път и Надежда и двойно повече от Димитровград. А електоратът му от София, от Варна, от Бургас, от Ямбол, от Северна България? А електоратът му, който идва от ГКПП Златалево, Станке Лисичково, Дунав мост-2? Твърди се, че на целият този електорат за да гласува се приготвят сандвич, бира и други прелести. От къде ли идват средства за това…

 

   И още един въпрос, г/н Главен прокурор. Твърди се, че шефът на КТБ се криел в Авствия, но пък и никой не го търсел за поразиите от 3,5 млрд лв., които нанесе на страната, на фирми и на физически лица, като юристите наричат хората. Само Топлофикацията в София е завлечена с 80000000 лв. Не питам защо не го привиквате на разпит, но ще Ви попитам нещо друго.

 

-         Ще разпитате ли тези тези тримата, които ще поместя на снимката по-долу, дали не поназнайват по нещо за грабежа на КТБ?

 

   Те може и нищо да не знаят за разграбването на КТБ и от Вас да научат за него, да са кристално чисти – както спрайт, но неизвършването на тази проверка от Ваша страна и необявяването на резултатите от нея би било погрешен ход на прокуратурата.

 

  Заключение:

  Чрез тези две статии изказвам мнението си относно Конституцията ни в момента, която считам че трябва да бъде променена /веднага !!!/ и да бъде тя прочистена от заложените бомби в нея. Аз посочих една от бомбите, заложена в съдебната система, но такима има заложени и на много друтги места. Време е за ВНС и нова Конституция, резултат на съвместна работа с контитуционалисти от страните с развита демокрация, а не пак уйдурма на политпроститути, депутирани с платените ромови гласове.

   Настоящата Конституция не е добра и пречи на България, тя обслужва само интересите на олигарсите.

  

image

Тримата силни:
Удри здраво,  Имай скоро и Здраво дръж!

image

Държат ми пенсията в КТБ, никакви пари немам!





 




Гласувай:
7



1. mt46 - Поздрав!...
31.07.2014 13:17
Да, конституцията не гарантира разделение на властите, а срастването им... Но никоя от партиите на статуквото /в т. ч. ГЕРБ/ явно няма интерес и воля да промени това... ДПС е в парламента на ЕС , т. е. под закрилата на ЕС...
цитирай
2. mt46 - http://ureport.bg/26180/2014/07/31/mnenie/nezhelaniyat-partnyor-dps/
31.07.2014 13:20
„Бацилът не е оставил незаразен свой партньор. Разпространил се е сред медии и съдебна власт. Вкопчил се е в прокуратурата. Успя да съгради и фалира банка. Унищожи поне две партии и се опита да създаде и трета, но се отказа посредата, оставяйки един нов политик и бивш журналист в агония. Бацилът сложи ръка на еврофондовете и земеделието. После посегна към ДАНС. Наглед не му се получи, но дълбоко подозирам, че е само наглед. Бацилът мутира и изгради имунитет така, че да разпределя порциите и с престоя си във властта, и с престоя си уж в опозиция“, пише журналистката Полина Паунова в анализ на явлението ДПС за Deutsche Welle.
Още по темата

Избирателите са Му скъпи
ГЕРБ се стресна от обвързване с ДПС
ГЕРБ се отказа от актуализация на бюджета
ГЕРБ и ДПС отвързаха разходите в бюджета заради КТБ
За БСП коалицията ДПС-ГЕРБ е факт

От 2005 година насам, когато бе създадена т.нар. тройна коалиция, наближат ли избори, изведнъж партийните функционери започват да цитират Бисмарк. „Политиката е изкуството на възможното“, казват те и някак свенливо се опитват да намекнат, че ще сторят всичко, за да се задържат в управлението. Разбира се, с цитат на Бисмарк тази готовност в собствените им очи не изглежда като безпринципна властова амбиция, а като държавническо мислене.

Когато говорим за ДПС обаче подобни изказвания добиват коренно различни очертания. Тогава тонът на дадения функционер рязко се сменя, а той, сякаш представил си погледа на избирателя, срамежливо добавя, че всъщност Движението за права и свободи е преяло с власт.

Преяждащите с власт

Преяждането е изговаряно неведнъж – и от вече бившия лидер на БСП Сергей Станишев, който направи две коалиции с ДПС (в едната бе премиер с техен мандат), и от председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, който не влезе в явно коалиционно управление с движението, но пък с охота ползваше неговите гласове за прокарване на редица свои решения по време на управлението си. Преяждането с власт от движението бе „диагностицирано“ внезапно и от президента с изтекъл мандат Георги Първанов. При учредяването на новия си проект АБВ той забрави, че именно на “Дондуков” 2 бе конструирана тройната коалиция, удобно прокарваща всякакви негови идеи за големи и малки шлемове.

Та… след като като цитира Бисмарк, а след това заучената фраза с преяждането, функционерът се сеща какво е изпуснал. „ДПС трябва да си почине от властта“, добавя той. И ако не бяха известни криволиченията на всякакви функционери по темата, подобно изречение би прозвучало дори като обещание.

Но докато повтарят в захлас как партията трябва да бъде изолирана от властта, БСП все още формално е в коалиция с движението, което междувременно се преориентира “вдясно“ и започна да подкрепя ГЕРБ. От своя страна Борисов твърди, че ще спасява страната от погрома, който левицата и формацията на почетния председател Доган оставят след себе си. Засега „спасението” изглежда подпомага не кого и да е, а… ДПС!

Заедността

Смущаващото е, че прегръдката между Борисов и Лютви Местан дори не изглежда неестествена. Също както неестествена не стоеше и страстната целувка между Местан и Станишев на Орлов мост, докато демонстрираха любимото състояние на почетния председател на движението – „заедност“.

Събития покрай преориентираната вече “заедност” накараха партийното ръководство на БСП да заключи, че сме свидетели на нова коалиция. Левицата нямало да позволи държавата да стане заложник на корпоративни интереси. Говорителите на предизборната мантра така и не дадоха обаче отговор на въпроса защо, когато движението подкрепя ГЕРБ, то защитавало „олигархични структури”, а когато същото подкрепя социалистите, това било „национално отговорно”?

Липсата на отговори за двойния аршин бе заместена с медийно поведение от страна на червените депутати – по време на актуализацията на бюджета те намериха за уместно да подвикват “гор-чи-во“ на новите партньори. И на Борисов му загорча наистина – след като повече от две седмици от ГЕРБ твърдяха, че държавата загива, ако бюджетът не бъде преизчислен, председателят на опозицията обясни, че между страната и партията си избира партията. Така той отказа да влезе в пълна колаборация с ДПС и остави бюджета (поне засега) актуализиран само наполовина. Обяснението – ако продължи да гласува с ДПС, ще бъде „очернен” преди изборите. Разбира се, той припомни всички злини, причинени от коалицията БСП-ДПС и забрави всички теми на единомислие с Местан, забрави и цветно рисувания от самия него финансов колапс.

Докъде ще доведе това, на пръв поглед, яростно отрицание на Движението за права и свободи? Ако съдим по досегашната практика – до коалиция с Движението за права и свободи. Защото “ДПС е бацил – влезе ли веднъж, не излиза“. А бацилът си има и “инструмент на властта”, който разпределя “порциите на финансиране в държавата“. А те (порциите) са достатъчно апетитни.

Бацилът не е оставил незаразен свой партньор. Разпространил се е сред медии и съдебна власт. Вкопчил се е в прокуратурата. Успя да съгради и фалира банка. Унищожи поне две партии и се опита да създаде и трета, но се отказа посредата, оставяйки един нов политик и бивш журналист в агония. Бацилът сложи ръка на еврофондовете и земеделието. После посегна към ДАНС. Наглед не му се получи, но дълбоко подозирам, че е само наглед. Бацилът мутира и изгради имунитет така, че да разпределя порциите и с престоя си във властта, и с престоя си уж в опозиция. Бацилът конструира вътре в себе си сложна система от светска и тайна власт, в която се преплетоха образите на “демонизирания” Доган и обществено приемливия Местан.

Ако пък някой извън ДПС дръзне го назове като бацил, той се оказва “заплаха за етническия мир”. В същото време критика по политики, предлагани от тази партия, не може да има. Защото тя просто няма свои политики. Скрито, под предлога на “центризма”, Движението за права и свободи има за постигане една-единствена цел – да бъде във властта. А чрез медии, прокуратура и поредния (таен или явен) коалиционен партньор да достига до порциите. И най-накрая – да бъде инструментът за тяхното разпределение.

Дългогодишното оцеляване в управлението прави ДПС най-нежелания и най-желания партньор. Движението е бацилът, който преди избори уж всички желаят извън властта, а след вот обявяват за „желан и надежден партньор“.
цитирай
3. planinitenabulgaria - На МТ46:
31.07.2014 17:40
Говирим ДПС, понимаем ДС.
Говорим ДС, понимаем ДПС.
Затова я има тази партия, затова никой не казва, че е незаконна и нея забраняват.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12184137
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031