Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06.2014 12:30 - ЕДНА ОТ ПРИЧИНИТЕ ЗА НАВОДНЕНИЯТА...
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2229 Коментари: 4 Гласове:
13

Последна промяна: 21.06.2014 12:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

                                        „Сега ставаш и тръгваш на където поискаш.

                     Но ще дойде време когато ще те поведат на където не щеш…”

 

                       ЕДНА ОТ ПРИЧИНИТЕ ЗА НАВОДНЕНИЯТА

                                   В СЕЛАТА И КВАРТАЛИТЕ

   

     Така казва Исус Христос на Апостол Павел, предричайки последните му години, когато той от затвора пише своите Писма-Послания до приятелите си. Спомних си за тези думи, защото от началото на тази година и моята свобода е подобна на тази на Апостол Павел, но пък за разлика от него, аз ще я имам пак. Не, че сега нямам свобода, но тя е доста различна – ако до сега животът ми течеше по минути със здадачи за всяка, сега е разпределен на още по-кратки интервали, в които трябва да се включа.

    Сега ще напиша важен постинг. Съжалявам, че нещата в блога се измениха в лоша посока и се предпочитат за четене постингите на новото направление блогери, блоговите проститути. Те пуснаха отровни корени в блога на базата на три основни кагегории читатели там, между които те се маскираха и внедриха. Последната ми статия преди да замина за Америка ще бъде за тях и за недалновидността на тези, които ги допуснаха да дават горчиви /И ТЪРСЕНИ!/ блогплодове.

 

     Сега ще споделя вижданията си за една от съществените причини за наводненията по села и квартали, тема, която съм подхващал и друг път. Това е важен въпрос, но на Първа страница на блога се поместват простащини, като напр. снимка на скротума на един блогер, открил, че тестесите му били несиметрични, друга една се хвали, че така заставала по време на интимен контакт, че целио й прониквал в нея, трети обсъжда резултатите от прелитането на съветски самолет в близост до американски военен кораб и как видялите го от палубата военни се насрали от страх – всичките, обилно.  И т. н. Моите постинги, които пиша от позицията на войнстващ екололог за деретата с хиляди тонове изхвърлени от гетата боклуци след преработката им, за замърсените реки, за боклуците напр. на Своге, които при високи води на Искъра биват отнасяни от него – за такива постинги дори читатели се намират трудно.

    Една от причините за наводненията по Видинско тази година, а сега и във Варна е известна не само на мен, но за да се предотвратят тези бедствия не се правии нищо, дори обратното. Ще се върна на с. Локорско, Софийско, където случаят е класически.

   Говорим за непочистени от Общината речни корита, макар да е правиилно да се говори за непочистени дерета. Основните замърсители на деретата са циганите. Те превозват безплатно с автобусите на Градски транспорт всякакви боклуци, след това вадят от тях суровини, които могат да продадат в Отпадъци. Полезната съставка в боклуците едва ли е повече от 5% от тях и ненужните им 95% изхвърлят в деретата до гетото им. Ако няма дере се получава това, което е в квартал Столипиново или около него. Има класически пример за такава дейност и ще посоча къде. На спирка Германско шосе по маршрута на автобус №1, кадето е Данъчното на Община „Витоша” трябва да отиде екип на телевизията и да заснеме какво става. От автобусите слизат ромове със сезалови чували или с детски колички, приспособени за товарни. Боклузите, които превозват безплатно в автобуса те свалят тук и поемват с тях към гетото нагоре. Гетото бе едно, сега станаха три, но най-големият замърсител е това след моста над рекичката Косана. Там боклуците се обработват, а в дерето са нахвърляни хилади тонове вече обработени, между които стипорори на хладилници, пластмаси, кинооскопи на телевизори, стъкла от прозорци, дървената част на които е  изгорена. Тези боклуци стигат водата на дерето и то когато приижда отнася новоопредставените в него боклуци. Така планината от боклуци запазва обема си, но пък надолу по реката до вливането й в Искъра, на не повече от км. се вижда нещо много ужсно.

   Добре е да се направи една екскурзия от инспекторите по чистотата, но отговърт ще бъде: Нищо не може да се направи, това е работа за държавата, не за местната власт. И наистина е така.

    Подобно положение има и от двете страни на ж. п. линията .през квартал Факултето. И под квартал Тунел №8 в Своге, където боклуците се стичат като морени между двата тунела с номера 8. Така е навсякъде в страната, където има гета. А броят им расте. През 1989 г. под Пречиствателна станция Панчарево имаше едно гето, сега са шест.

     Друга причина за наводненията е унищожаването на горите около гетата. Горите задържат водата. Акумулирайки я, те служат като буфер срещу нея, но задържат и почвата, в чиято трева водата също се задържа и акумулира. Изсичането на горите от ромовете бива последвано от изсъхване на тревата под нея, а това води до ерозия и потоци или временни реки, съдържащи повече пръст отколкото вода. Видяхме каква тиня докара водата в Аспарухово. Защото гората и там е минала през печките на ромовете от тамошното гето.

    Класически пример за унищожаване на гора давам пак от гетото под Пречиствателната станция Панчарево. Вместо гората, която бе предимно ясенова, сега стърчат разни подрасти, наподобяващи окосмяване, между които само кучета могат да се праврат. Могат ли тези болни, криви косми да задържат водата при дъжд?

   Ще дам и други примери – вижте гората над с. Шипочане, която самоковските ромове изчезнаха. Сега стърчатх само дънерите на дърветата на височина около метър. Вижте гората над кварталите Асфалтова база във Велинград – там цялата борова гора бе изчезната, вижте гората над квартел Анезица. Къде ще се задържи дъждовната вода сега? Така е навсякъде, къдет има гета и няма дължава, закони.

   Друт проблем, причиняващ наводнения е незаконното строителство. Давам пример с канала на Факултето, върху който са построени къщи. Така той не може да се подържа и поради това се наводняват къщите на живущите по ул. „Лайбниц”, където има регулация. Не ми е известно Лайбниц циганин ли е бил, та са нарекли улицата там на него. Къщи на ромове – разбира се, незаконни! - има построени и в т. н. сухи дерета, които при дъждове се превръщат в истински. И после – дайте ни още помощи, защото дъждът ни бутна къщата. А къщата незаконна, белите причинени от тези незаконни къщи се стоварват върху кварталите на градовете. Така живущите по ул. „Лайбниц” и без наводнение биват атакувани с фекалната вода от Факултето.

    Вместо програма от общинските власти срещу този проблем, той служи като повод за източване на средства от общините и запроституирване с него – речните корита трябвало да се изчистят. Самото изговаряне на това не прави никакъв смисъл, това е невъзможно да стане. Давам ппример с „изчистването” на речното корито в с. Локорско. Хората казват: „Дйодоа едни с машини, осякоа тополиите, зеа метриало и си заминаа”. А какво остана след това „почистване” на коритото на реката? Стърчат дънери на тополи на височена около метър и ако реката придойде дали тополата ще е висока метър или 30 м. тя с еднакъв успех  ще задръжи влачените в нея клони и други предмети. Но пък развалиха каросатата на Локорско - вместо огромните зелени тополи сега стърчат грозни дънери. Някоя фирма е бутнала на кмета и са се ешнали. А тополите са отишли в кибритената фабрика в Костенец или в Гърция за щайги.

   Аз не виждам обаче решение на този проблем. Причината за възникването му е, че държавата я няма. Може да има и друга причина, напр. никой да не е видял какво е положението около участъка на ж. п. линята през квартал Факултето. Или пък трета, тези нещаа да се неглижират или толелират, защото това е електоратът, избрал сегашното ни правителство, главния прокурор, Пеевски.

    Мисля, че за тезии престъпления по-служба, допуснати от Общините трябва да станат повод да се самосезира прокуратурата. Тенденцията впоследните години е да се преместват ромовете от селата около градовете, където те основават гета, а от тези гета към градовете тече нещо страшно. Аз вярвам, че прокуратурата ще направи нещо във връзка с този пробелм, защото налице е подобрение в работата й  ще дам пример. Години трабваха преди на прокуратурата преди да разкрие убиец, сега някой престъпник само като си помисли да убие и покуратурата вече го е фанала. Така тя спси живота на Успелият на 33. Със същия устрем се надявам прокуратурата да потръси отговорност и от допусналите закононарушения държавни и мести власти, които са отговорни за последствията от природните щети, сполетяващи ни сега.

 

Следват няколко снимки от туй, що са нахвърляли в рекичката Косана обитателите на гетото Пречиствателна станция - Панчарево и на още няколко от Горубляне - център.

image



image



image




image



image



image



image



image



image



image



image

image




Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. yotovava - Всичко е плод на криворазбраната ...
21.06.2014 12:45
Всичко е плод на криворазбраната интеграция - ние искаме да ги интегрираме, а те си умират да харчим средства за това. Общините също цицат покрай тях средктва, а накрая умират хора. Но ако говорим за ценностна система в гетото, такава няма - децата са стака, дятова раждат на корем, а когато едно дете престане да носи пари - или му се случва злжполука, или го изпращат да проституира и да ражда следващите приходотосители.
цитирай
2. kasnaprolet9999 - Всички търсят виновника за посл...
21.06.2014 16:25
Всички търсят виновника за последните събития и има най-различни предположения. Аз съм виновна за всичко и днес си подадох оставката. Не искам повече да нося вината за случващото се в страната ни. Моите коалиционни партньори вятъра и дъжда ме подведоха и си позволиха нерегламентирани действия-бури, смерчове, наводнения, кални потоци и пр. Това не може да се търпи повече и те трябва да се поставят под специален надзор от лятото. То обаче не иска да ми приеме оставката, казва че трябва да се върне стария календарен ред с четиринадесет дена назад. Иска да стартира летния сезон от началото на юли. Това е само мотив за да избегне отговорността от разрушителните последствия на коалиционните ми партньори. Предлагам да гласувате по електронен път за започване на лятото:)))
цитирай
3. kasnaprolet9999 - Ивъв Варна причината за наводненията е с години нипочистено сметище, виж тук:
21.06.2014 21:20
http://afera.bg/razsledvania/63432.html
цитирай
4. planinitenabulgaria - На коментиралите постинга ми:
21.06.2014 22:23
Туй около ромовете е голям бизнес, защото за тях се отпускат европомощи. Тези помощи постъпват при ромлидерите. Какво се прави с тези пари ще посоча два двореца в Костинброд. Единият е при влизането от посока София веднага в ляво при подстанцията. То са кули, дворци, 999 извити прозореца, специални охранителни кули, къщи за охраната и прислугата, конюшни. Следващият дворец е на чалгаджийката Луна, много е стилен - всичко там е квадратно. По-надолу има още един на бизнесмена Илиев. Другите са в новия квартал и не се виждат при пътуване, но и те са страшни, по за милиони в евро.
Друга част от европарите отиват за корупция, напр. полицията да не закача продавачите на цигари, съдиите да прекратяват делата на ромпрестъпниците и т. н.
Не само Корпоративна ТБ финансира изборите като допълнителна инжекция към партийните пари на ДПС. Точно изборите са времето, когато се изважда останалото налично количество пари за необходимите комплекти - 50 лв. плюс сандвич, бира, бутилка олио и... вот тебе ромглъсец. За Орешарски, за пича Мая Манолова, за главния прокурор, за евродепутата Пеевски...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12189716
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18322
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031