Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2014 22:48 - КАКЪВТО ЕЛЕКТОРАТЪТ...
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1166 Коментари: 2 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                           КАКЪВТО ЕЛЕКТОРАТЪТ,

          ТАКВОЗ И ОТЕЛЕКТОРИРАНОТО ОТ НЕГО!

 

     Все по-основателно са замислям, че главният порокурор на РБ не ми чете редовно блога. Ако не бяха репортерите на БТВ едва ли някой щеше да научи за нашите ромове, живущи в с. Лекница в Полша. Една полска полицайка загатна какво правят ромовете при тях, също и кметът на селото и че вече има напрежение между живущите в гетото и поляците. Поляците продават редовни стоки, плащат данъци, докато ромовете продават контрабандни стоки и ментета, не плащат данъци за дейността си, не се интегрират, живеят в отделна общност. Мястото на гетото не е избрано случайно, тук е границата с Германия. Тя е сериозна във всяко отношение държава и в нея ромови номера не вървят – екстрадират ги за неспазване на законите. Затова са си избрали база на границата на Полша с тях - да мятат куркапани по възрастните и наивните германци, които идват тук на разходки покрай р. Ниса, продавайки им ментета, да играят „тука има, тука няма” просейки и т. н. Това е част от маниера на този етнос - да намери гостоприемник, към който да се прикрепи. Тези хитреци обаче са се прикрепили едновременно към два. Сега научаваме, че те са отишли и по-далеч. Ето от каква сделка са ударили келепир. Макар и дребен, все си е нещо:

   ДПС е незаконна партия. В програмата й няма нищо от това, което носи името й. Тя(ова е лабораторно зачената псевдопартия за нацръквани в нея агенти на Мафията, които определят себе си като борци за права и свободи. Така чрез ДПС Мафията има директен достъп до законодателната, изпълнителната, местната и всякакви други власти. Файдата е за Мафията, но келепир имат и слугите й, дето са в тая уйдурма. Една от задачите на ДПС е да подържа достатъчен по брой / по глави или по членно?/ електорат, който да осигурява инфилтрирането й във власт. Пътищата за принуда или мотивация на електората, когато принудата не минава спрямо подаващите глъсеца си по време на избори са трасирани и утъпкани за 25 години като магистрали. ДС формира ДПС, ДПС – по същество ДС - ползва техните методи. „Борците за права и свободи вече навсякъде органиизации и агенти. За да върви алъшвериша им те свиха гнезда /или ядки/ навсякъде, където има продажен и неграмотен електорат  или такъв, който е поставен в положение на абсолютна зависимост от гавазите на ДПС. В първата категория влизат ромовете, а във втората – бедните турци, които едвам свързват двата края от производство на животинска продукция и са напълно зависими от местната власт. А местната власт –то вече валии навсякъде. Три посочвам – тия на София, на Пловдив и Варна.

     Системата за организиране на т. н. контролиран вот е проста: Емисари на ДПС, ромлидери – ромове -  преговори– договаряне цената за ромглас. Правилно ли се разпределят постъпленията от ромгласовете не съм убеден, защото съм чувал, че дворците в Кстинброд и др. били вдигнати и от ромлидери, през които минавали тези пари и парите за помощит от ЕС.

     А парите за ромгласовете, те са гарантирани от законите в стрната. Всяка партия получава определена сума в зависимост от това, колко гласа има като електорат. Освен конкретното – цената за ромглас, ромлидерите поставят и по-сериозно въпроси, защото депутираните ще са такива благодарение на тези гласове.  Напомням за дълга на Община Дупница по вина на тогавашните кметьове, Братята, довел до това, Общината да плати задълженията за ток на гетото Гиздовци. Вероятно се постига и споразумение и за умаловожаване на ромовата престъпност, за улеснения работата им с контрабандни стоки и т. н. А платата за ромглъсец е все една от край време – 50 лв. плюс сандвич, бира и бутилка олио. Тя ми напомня за платата на стригачите на овце, къркъмджиите. На всеки двадесет овце вълната от една се дава на стригачите и винаги е било все така. Все по-голямото предлагане на ромгласове е свалило тук и там само сумата, но тя не пада под 30. Тази кеш-кебапно-бирена мотивация не обхваща хората, които могат да бъдат притишснати  при гласуването им, бедните турците по селата в   България. За ромовете извън България обаче също има разработки. По метода на ДС от преди Десетото мрежи за набиране на електорални гласове за Мафията има и извън България. И как няма да има. Отива дпсемисарът някъде, сбира личните карти, прави нещо с тях и хоп –  връща ги с приложена към тях петдесетачка и други благинки. Тази схема предполлагам само на главия рпрокуро не е известна, иначе щеще да назначи проверка. Н пък може и да му е неудбно, нали саприятели с Дялан Пеевски от ДПС, с валията на София.

    Примерът с Лекница е повече от красноречив. Там имало 231 пълнолетни рома, толкова са бюлетините, толкова са и гласовете за ДПС. Естествено е хората да не знаят за кого са гласували, къде са гласували, защото те просто не са грасували, но излизат и други неща. Един гласувал „против”, а го броят „за”. Една не гласувала, но я неях броят гласувала „за”. И като каза това й се разикаха на цигански: Млъквай ма! Тя се абортира от изказването си, нищо не помнела, което казала не било така, избяга. Кактохсе казва объркА играта.

      Показаха и списъци в които числа се описва и словом. Срещу цифрата 268 бе написано: двадесет шестдесет и осем. Срещу цифрата 24 пък пишеше: двадесет четери.

     Всека държава заслужава ръководителите си. Когато хората не гласуват, защото им предлагат да ги водят в живота им примати, които те не понасят, то приматите се ешват с други примати, които ги избират и така чрез тях яхват хората.

    Миналата година през зимата /февруари или март беше/ пътувах с бързия влак до Враца на туризъм. Влакът бе пълен с ромове. Едвам намерих място в едно смърдящо купе. Ромове ядяха сух хляб и пресен лук и чесън, издърпвайки го от връзката. Ядат и дума не си разменят. Освен тази миризма, миришеха и ромовете. Трябва да има нещо, казах си и излязох от купето, по-точно, избягах от миризмата. И други като мен имаше в коридора на вагона, не понасящи вонята в купетата на влака и от тях узнах каква е работата. Това били румънски ромове от Калафат и около Калафат. Идвали в българия, водени от наши цигани, регистрирали се преди изборите във Видин, Лом, Василовци, където  оставали ден-два на издръжка на ДПС, а някои от тях с една влакова композиция водели до София да я разгледат и да напазаруват. На следващия ден с ранния влък поемали обратно към тези три трада.

   Всичките румънски ромове бяха като дъвкани и изплюти – дрипави, миризливи, мръсни. През купетата минаваше по някой наш ром, облечен целият в черно кожено облекло с жълта украса по него и казваше по две думи, по-точно, скарваше им се за нещо на цигански. Тези наши ромове контактуваха с кондукторите, а когато такива нямаше, румънските ромове казваха само, не знам български, и стояха на седалките като паметници докато се появи ромлидера им.

    Хората във влака за Враца, които пътуват често знаеха за този вид туризъм, това явно не бе първият влак с разпускащи румънски ромове. Вероятно водещите ги имат бази и в София, където тези мръсни хора се хранят, спят. Одни приходят, други отходят. Но чух и дуги твърдения – че по време на избори същите так има регистрирани предварително тук ромове от Македония, идващи през ГКПП Станке Лисичково и Златарево за да гласуват. За ДПС, естествено. Говорим ДПС, понимаем ДС. Говорим ДС понимаеем ДПС.

    Сега БТВ репортерите сезираха неработещите ни инстанции върху една абнолютна уйдурма в Лекница, но последствия от нея за ДПС или обвинени едва ли ще има. Да е мислел някой, че това което става в Лекница може да е различно с този продажен и неграмотен електорат, че убедителната победа на ДПС напр. В Бяла Слатина не е резултат на същата уйдурма. Но това не е важно. ДПС биривджиите твърдят, че електоратът им расте, поради което на техните хора трябва да се дават още министерства, каази.

     Относителната тежест на ромовета при опраделяне на ъдещето на България явно нараства. На фона на отвратта на хората към предлаганите за депутиране политици, вече глъсецът на ромовете става решаващ кой да ни управлява. А как ще нараства тази тежест се вижда от факта, че в момента в България има 1,5 млн. ромове, от които само 300000 са пълнолетни. А когато непълнолетните сега получат право на глас? И като ги мотивира ДПС-то с бутилка бира и кебап? Къде ще бъдем ние тогава?

   Затворям темата, връщайки се на заглавието:

   Какъвто електоратът, таквоз и отелекторираното от него…





image



image



image


image



Гласувай:
7



1. kasnaprolet9999 - Да. . . то и аз за това говорех преди ...
14.06.2014 15:54
Да...то и аз за това говорех преди време, че трябва да се гласува, защото ДПС ще ни управлява, ако се помайваме. Поздрави!!
цитирай
2. kasnaprolet9999 - http://blog. bg/theme. php?th...
14.06.2014 15:55
http://blog.bg/theme.php?theme=33207&success=1
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12183225
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031