Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2014 10:50 - РАЗРАБОТКАТА „ОПИЦ”
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1043 Коментари: 1 Гласове:
10

Последна промяна: 01.05.2014 11:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

РАЗРАБОТКАТА  „ОПИЦ” -  УСПЕХ ЗА СЪДЕБНАТА МАФИЯ

 

    Казусът е извесетен – художникът на икони Опиц не издържа на неколкократните обири в апартамента и ателието му и гръмна един от крадците. Крадецът е наркоман, рецидивист, абсолютен боклук , който компрометира институциите в страната, вероятно „мотивирани” от него да не му пречат в делата му, в тежест и за срам на роднините си е. Но…в този казус има труп, това означава много пари за кръвнина, които ще постъпят за разпределение в съдебната мафия. Застрелян е крадец-рецидивист, но тук не е Америка, носи се наказателна отговорност и се плаща кръвнина, каквато съдът определи.  Заформи се тлъсто дело за съдебната институция, в което заиграха знакови фигури. Думата знакови свързва фигурите финикийските знаци, с които Опиц ще лъде задължен да плати, а те ще си ги разпределят. Тези пари бяха в основата на делото срещу него, но съсипаха абсолютно не само Опиц, но и семейството му. В тая игра е замесена и троянската коница в президентството, вицето на президента. Тя можеше да развали разработката на съдебната мафия, но запази компетентно мълчание по казуса. И правилно! Тя е разработена като вицепрезидент да работи срещу президента, а не да прави работи като Ангел Марин.

    Би трябвало още прокуратурата да приключи следствието срещу Опиц, защото убийството на крадеца-рецидивист и наркоман устройва роднините му, които се отървават от този изрод, полицията, която бива сезирана за престъпленията му и не върши нищо, хората, които за крадеца са потенциални обекти за грабеж. Тя обаче не го приключи. Не защото мозъците на наблюдаващите прокурори са нагънати колкото корема на Дялан Пеевски, а защото имат някои съображения - кръвнината е изключително скъпо нещо - стотици хиляди левове, а ако за определянето на стойността й съдиите са „мотивирани” – още повече. Необходимо е съдебно решение за това, а до неговото достигане пътищата са прокарани и разработени добре от 1989 г. до сега до съвършенство.

    За определяне стойността на кръвнината съдът явно е взел под внимание мнението на защитника на интересите на роднините на убития крадец-наркоман-рецедивист. Не като такъв го определи адвокака, а като младо птиче, което вместо да фърчи тоз убиец, Опиц, прекършва крилете му. Тази теза с младото птиче възприе и съда. Интересно, как роднините на убития крадец са намерили пари да заплатят на най-скъпо-платения адвнокат в страната, да го явяват на всички заседания в трите инстанции на съда. Аз се досещам – на тях играта така на съдебната мафия така и не им е станала ясна.

   Определиха много висока кръвнина за крадеца, която Опиц не може да плати, мисля, че бе 300000 лв. Делото мина на следващи инстанции, но лихвите превърнаха тази кръвнина в снежна топка, последва запор на всички имоти и картини на Опиц. Колкото повече се бавеше рещшението на съда, толкоз повече гювеча за съдебната мафия набъбваше от лихвите за сметка на Опиц. Какво ще стане с тези пари, предполагам - тези, които би трябвало да ги получат ще получат част от тях, напр. един процент или пък един промил, защото другите са отишли в аванс за тези, които са работили по казуса – прокурори, съдии, знаков адвокат. При тях ще постъпи сумата за азпределение, а за роднините ще остане колкото зда едно пиЕне. Тези схеми на ограбване чрез съда са ми ясни - семейството ми бе 11 години заложник на съдебната мафия и към тази тема съм особено чувствителен. Сега, като виждам съдбата на Опиц си мисля, че семейството ни имаше късмет и стигам до извода, че ние по същество нямаме съдебна система. Тя е една бакалница – плащаш, получаваш. Не плащаш, не получаваш. Но не директно, а чрез адвокати знакови фигури. Те рЕдат работите.

   Опиц е ликвидиран психически и физически, чудя се как е още жив. Източени са му между 300 и 600000 лв, които няма как да бъдат заплатени изцяло. В опит да излезе от това положение и да си върне имотите на баща си, синът му опитва да започне бизнес, взема кредит от около 600000 лв.и не може да го изплаща. Веднаж имотите на баща му са загубени, втори път задлъжнява с кредит към банка, на която се плаща и след като продадат ипотеката, защото е продадена на по-ниска цена. Това е равносилно на смърт, затрито е и поколението на Опиц. За да вземе съдебната система около 300000 лв и да си ги разпредели.

   Какъв късмет имахме ние през 2001 г, че същото не се случи с нас!

  Сега се води преписка срещу един съдия, Пенгезов, обвинен, че е крал. Той има псевдоним Алчния. Твърди се, че Белият дом, както наричат вилата на Пенгезов, защото тя е копие на жилището на президента на Америка, находяща се над плувния басеин на ЦСКА преди Панчарево е негова. Когато хората питат за пътя, другите им обясняват така: След като подминете вилата на Пенгезов ще придължите направо или надясно. Без да обясняват, коя е вилата му, тук друга такава няма.

   Интересно, каква ли ще да е била заплатата на този съдия, та е построил дворец, или пък са постъпвали често пари за разпределение в съдебната мафия по казуси, подобни на „Опиц”, където той е разпределял паричните порции.

 

     Към спечелелите от трагедията на Опиц – един поздав от мен. Като си хапват и пийват с парите му, такава музика да слушат. Не я пея аз, а годеницата на Делян Пеевски. Той не е случайно лице в съдебната система. По-важен е от главния прокурор. И га му требе - води го със себе си за тежест.

 

https://www.youtube.com/watch?v=AJh4OQrS7Mw




Гласувай:
10



1. sande - С малко думи !
01.05.2014 11:04
"...ние по същество нямаме съдебна система. Тя е една бакалница – плащаш, получаваш. Не плащаш, не получаваш. "

***
Надежда всяка тука оставете!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12191516
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18322
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031