Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2014 22:06 - КОИ СЪЗДАДОХА И УТВЪРДИХА БИТОВАТА ПРЕСТЪПНОСТ... /1/
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2274 Коментари: 3 Гласове:
12

Последна промяна: 20.03.2014 22:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

                            КОИ СЪЗДАДОХА И УТВЪРДИХА

                БИТОВАТА ПРЕСТЪПНОСТ В СТРАНАТА НИ?

 

     Въведение:

     Битовата престъпност вече е популярна с новото си име, битов терор. Това е едно уродливо явление, сътворено в лабораториите на Центъра за да служи  на мафията по време на задкулисното й управление на страната. Изтормозените от престъпниците хора са по-податливи на манипулиране от яхналата ги след псевдодемокрацията мафия поради надеждата им следващите избрани от тях да се спхравят с нея. След четвъртвековен възход битовият терор стана решаващ за начина на живот на голяма част от хората, причини най-голямата миграция в страната до сега, разруши сътворявано от хората с векове. Битовата престъпност вече е унищожила почти всички села в страната, сега доунищожава малките градове. Изчерпването на ресурсите от тези населени места предимно за скрап, устреми крадците към по-големите градове, където те трайно осядат в импровизирани гета. Последният ми постинг бе за гетото „Централна ж. п. гара  София”. Звучи невероятно но е факт от повече от две десетилетия.

   Миграцията при крадците от ромски произход е естествен процес, защото ромовете пътуват и остават за постоянно там, където намерят гостоприемник, към когото да се прикрепят. Царе на митрацията са ромовете - те идват чак от Индия, Пакистан и Бангладеш, където са известни съответно като рОмани, манУши и цигАни. В процесите им на миграция като български граждани те са изключително облагодетелствани от законите в страната ни и от законите на местната власт. Държавата им гарантира помощи, които те за да получават,  трябва да раждат деца. Поглед от влака към гетото Факултето доказва, че те наистина раждат много. И живеят от „детските”, както те наричат помощите за децата. Местната власт не притеснява новопредставените у градо ромове за избраното от тях място за гето, ако хората не се вдигнат на протест срежу него. Давам за пример три софийски гета -  Баталова Воденица, това в долината на рекичката срещу входа на Западен парк, успоредно на ул. Кукуш и гетото „Свети Апостоли Петър и Павел”, носещо името на църквата слещу гетото. За това гето избраното място е междублоково пространство на ж. к. Сердика, като бараките са залепени за гърба на блоковете. Според мен гетата в София са между 200 и 300 и броят им непрестанно расте поради новопристигащите от вътрешността на страната ромове, предимно от Видинско. Местната власт в големите градове предлага и други прелести на обитаващите гетата - безплатна вода, за която в Общините има такава клауза - тя се дава за хигиенни нужди, но понякога и ток, също така безплатен градски транспорт, ако превозните средства се финансирато от Общината. Цитирам трамвайната линиия №22, свързваща гетата „Летоструй” /част от кв. Христо Ботев/ с Баталовата воденица, която осигурява живителната възка с Женския пазар, автобусните линии №79, 111, №11, 53 - те са много. Пътуванията без билети се толерират от служителите на ЦГМ. Общините не притесняват също така обитаващите гетата с глоби за замърсяване, изсичане на дърветата от парковете, полицията пък изобщо не влиза в районите, които ромовете обитават. А те докарват там с градския транспорт боклуци, извличат от тях ставащото за Отпадъци, а ненужното се трупа около гетото, минава комисия и впесва поредното ново незаконно сметище. Даваха пример с едно такова в Студентски град, разчиствано 14 пъти според изявлението на кмета, като всеки път от него са извозвани по 150 тона боклук. Работливи ромове - това прави над 2000 тона, достатъчни за две влакови композиции с…боклук. Няма да пътуват празни автобусите за Студентски град, ще возят и сбраното от ромовете по контейнерите за извличане на полезни неща от него.

    В страните с корумпирани правителства ромовете са още по-облагодетелствани, защото те притежават нещо уникално - ромските си глъсчета. Глъсчетата си обаче те не подават току така, а само след проведени преговори от лидерите им с тази политическа сила, която ще плАти най-много. При избори за парламент техните глъсчета оказват влияние, което е решаващо само ако гласовете за партиите са почти изравнени. При местните избори обаче дислоцирането на ромовите избиратели – ако мутрата-кандидаткмет може да им плАти – е решаващо за избора на новия кмет. Аз съм помествал в блога си писания за ромове в микробуси, пътуващи от Своге за Вършец за местните избори, за цял влак с ромове от Румъния, които бяха дошли да се регистрират тук за последните парламентарни избори. Предполагам, платецът е бил ДПС. Договорката вероятно е включвала и двудневна разходка до София, защото сутрешният влак за Видин бе препълнен с тях. Имаха си водачи – наши ромове, които им разпореждаха и им служеха за преводачи с кондукторите, защото ползваха трупов билет.

   Без тези ромски гласове, мисля си - нека да докажат противното - щяха ли сега начело на страната ни да са последните новопредставени депутати и министри, главният прокурор, председателят на КС и двама,  които заради излъчването им органически не понасям

зам.председателката на НС и миниистъра на полицията.

 

   А сега ще се спра на един конкретен регион от страната – Искърския пролом, който познавам по-добре от географите, от полицията и от местните хора. Не, че подобен проблем с битовия терор не съществува за окръзите Видин, Монтана, Враца, Сливен и много други, та дори и Кърджали, макар там да преобладава турския етнос. Битовият тероризъм има много общи черти и поради това избирам този регион – Искърският пролом, защото той е отишъл твърде далеч в престъпността, и то толкова далеч, че след четвъртвековния грабеж регионът е заприличал на гол тупан, от който повече няма какво да се открадне. Но в престъпността винаги има още и това „още” се реализира в момента като брутален грабеж, жестокости, убийства на възрастни хора, които имат животни или са получили пенсията си. Не, че такива престъпления не стават и в други региони на страната - лошите хора, престъпниците, диктаторите – те си приличат.

     Познавам Искърският пролом още от 1970 г. и от тогава до сега не съм прекъсвал посещенията си натам. Това е планината, която ползвам предимно за зимните си туристически изяви. По онова време имаше много влакове, имаше промишленост тук и там, хората по селата и махалите гледаха животни. На сравнително малко места имаше ТКЗС, защото разпокъсаните нивици не можеха да се обединят и да се ползват машини. Такова имаше в Зимевица, защото нивите са разположени на големи тераси, в Дружево, където нивите са по дъната на огромни понори и на др. места. Престъпността като изява или поминък на част от хората бе нещо непознато тук. Не, че не е имало случаи на кражба на животно, сено или нещо друго, но тези кражби не са били решаващи за живота на хората, крадци винаги е имало. Имаше и друго нещо – по планината се разчистваше от снега целогодишно централен път, до когото достигаха разклонения от махалите и по този път намиращите се в крайна нужда на кон или пеша можеха да слезат до ж. п. гара или населено място с автобусна спирка. Гората се изсичаше и тогава, но не в такива мащаби, имаше и горска власт и полиция. Ако с две изречения трябва да опиша положението на хората, останали по планината тогава трябва да кажа, че те просто бяха изоставени от държавата, но набези върху имуществото им и върху самите тях от престъпници не се извършваха. В почти всички махали по Пролома имаше по няколко семейства, къщите им бяха електроснабдени. Днес са останали само бетонните стълбове с изрязанито от тях жици, а железните са отрязани с газови резачки. Красотата на този край привлече много виладжии, които можеха да вземат земя безплатно по постановление,  да я облагородят, а впоследствие получиха и нотариални актове. Тези земи бяха бивши ливади и ниви на хората, които бяха одържавени, хората ги изоставиха и те се превърнаха в келеме. Чак тогава Общината ги раздаде или продаде като пустеещи земи. Обработваните преди текезесирането ниви на хората, ливадите, които се почистваха от тръни и подраст, от текезесирането през 1949 до 1970 г. вече бяха се превърнали в пустеещи земи, а някои от тях в  сипеи. Между 1970 и 1980 г. по Пролома бяха построени много вили. Най-на гъсто и най-големите вили обаче бяха построени на входа на Пролома над селата Войняговци и Подгумер, макар там да няма водоснабдяване. Вилната мода върна на село доста от емигриралите по града, които повъзстановиха къщите на родителите си и ги нарекоха вили, други построиха в двора до старата къща още една малка, модерна. В събота и неделя влаковете бяха пълни, автобусите по долините на реките, които правят връзка с влаковете – също. По стръмните пътища пълзяха претоварени Москвичите.

    Тези добри хора, обитавали Пролома, преживяли национализация, текезесииране, одържавяване и какви ли не беди едва ли очакваха, че демокрацията в извратения си вид, планирана в Центъра да бъде такава, ще ги довърши в буквалния и преносния смисъл на думата. Едва ли някога е бил излъгван българският народ толкова подло и едва ли е имало по-подъл лъжец от Царо. Но Господ вижда всичко – гледайки сега осакатения си престолонаследник, сигурно се разкайва за подлостта спрямо народа си.

      Ще опиша накратко промените, които станаха тук след идването на „демокрацията”:

      Основните предпоставки да се развие по Пролома престъпността са две. Първата е  статутът на Община Своге, който е същият като на Община Правец – независим от София област. А площта на тази община е огромна, от Курило до река Габровница, след която следва окръг Враца. Това е направено не случайно. Зад този статут могат да бъдат замаскирани много нередности в тези две общини или по-точно казано – грабежите на общинска собственост, гори, имоти, останали от предишната власт, т. н. заменки, да крадат общинарите с всичките си телесни отверстия и да имат имунитет от София-област.

    Втората предпоставка за развитие на престъпността по Пролома е предоставянето му на ДПС. Известно е, че когато дойде „демокрацията”, баницата България бе разделена. Мозер получи Министерството на енергетикага напр, фамилията Златеви станаха феодали на Правец, Доган получи Община Своге. И турнаха за кмет Емил Иванов от ДПС, макар в Своге да няма и един мюсюлманин. Прехвърляха гласове от избирателни секции в Истанбул и Бурса, колкото гласове му трябваха – събраха, той спечели изборите. Това, което съм чувал за Емил Иванов от ДПС е, че е хванат да краде със сина си две агнета от стадо в Батолов дол – жената на Емил Иванов е от Зимевица – и за да избегне правосъдие е станал агент на ДС. Той е от с. Желен, където за него не искат да чуят, ще поясня по-късно защо. За да се закрепи обаче ДПС тук бе необходим местен електорат на тази незаконна партия и Своге широко отвори портите си за заселване в Своге и по селата на Пролома на ромове. Заприиждаха те предиимно от Видинско и другаде, кварталите Тунел №8 и Зли дол се разшириха неимоверна. Замислен бе и трети квартал, наречен „Чешмата на Христо Ботев”, но там не се получи. За директно въздействие върху избирателите /ромовете/ бе замислено да се построи и джамия в градинката до гарата на Своге, която остана недовършена. Тази джамия трябваше да покаже, че в Своге има мюсюлмани /б. м. ромовете/, а те идвайки на молитва да бъдат инструктирана какво се иска от тях от партията им.

    Тази схема също не проработи като с горния кваратал, носещ името на Ботев. Предполагам, ромлидерите са поискали за таза сделка сума, непосилна за ДПС. Предполагам, че това е ключовият момент, който окончателво отприщи престъпността в Община Своге, която – вече отбелязах - обхваща огромна територия от Курило до Елисейна.  В нея влизат населените водосборните площи на много реки, някои от които доста големи – Батулийска, Дълбочица, Лесковдолска, Искрецка, Пробойница, Габровница, изброявам само тези с много села  покрай тях. Останалите, поне още пет пъти по толкоз съм описвал. Така проработи другата  схема, не джамията в Своге ще спонсорира ромевете, а предстъпността с негласното одобрение на свогенската Община и полиция. Това действие / бездействие!/ от тяхна страна допринесоха за това, да се превърне този красив район на България, създаден от Бог да бъде обитаван от животновъди в една географско понятие. С постоянно население остават само няколко населени места покрай ж. п. линията, но и техните дни са преброени. Почти всички пътуват с влакове до София на работа и търсят начин да се преместят там. Хората не са пряко потърпевши от зулумите на Общината, която прави заменки, продава гори на ДПС биринджии или ги изсича незаконно и не знаят за тези престъпления. Поради същата причине те не знаят и за престъпленията, които извършва прокуратурата, която сключва споразумения с престъпниците и после ги пази. Посочвам случая с престъпника от Велинград, който не можа да ограби касиерката Албена, но тя психяса след този случай. Прокуратурата упорито пази престъпника в тайна и той не може да бъде намерен и повдигнато обвинение и за това.

   Директните ромнабези обаче станаха нетърпими и опасни, те преляха чашата, след което започна изселването на хората от родните им места. И без тези набези тук не се живееше лесно, казах, че тези хора слез Деветото просто бяха изоставени от дъргжавата. Ще допълня, че освен свогенските ромове, има и други, посочвам годечките, курилските и Елисейнските. В родното си село Желен Емил Иванов от ДПС засели ромове от Годеч, от кражбите на които желенци пропищяха. Знаейки, чи имат чадър, те и заплашваха хората, оплакали се в полицията за откраднати от тях животни. Напомням за рома с отсечените ръце и хвърлен в река Лесковдолска след непрестанни кражби на животни там от желенските ромове. За да се развърти този бизнес в помощ на ромовете са планинските пътища, останали от соца и новите за дърводобив, пасивната позиция на полицията, която нищо не прави срещу претъпността. Пънищата в хпланината, които наричам пътища на престъпността се строят от дърводобивните мутри, но с пари от Общината, уж до населени места, а такива вече няма. Тези пътища на престъпността свързват Пролома със София, с Ботевград, с Враца. Аз знам толкова много пътища на престъпността, че не мога да си спомня всичките. Те биват ползвани от дървари бракониери, от ловци бракониери, за джиповете и товарните коли на ромбригадите и…от мен през зимата за туризъм. Колите на престъпниците ми утъпкват снега и аз се придвижвам безпорблемно в планината.

   Хората от този край си спомнят зимата 1999/2000 г, когато са извършени най-страшните ромпогроми по селата. Втората вълна преминава след 2009 г., когато разрушенията са ужасяващи. Тя продължава и сега. Напр. за да се изтръгне метална подпора на къща, тя се тегли от джип или камион, къщата пада. Недоокрадените жици от първите набези, останали в стените нъ къщите сега биват изкъртвани, като за целта се бутат цели стени.

    Аз станах свидетел няколко пъти на отнасяне на ограбеното, предимно железни колове, мрежа и гладка ламарина, навита на роло и носена от ромове на гръб. Или пък приготвен скрап – окрадени метални врати, колове и мрежа - за извозване, оставен на възлово място. Ще дам и конкретен пример за модела на грабежите, защото съм се срещал с разузнавачки по време на дело. Грабежите са планирании и се се извършват приблизително така. Минават разузнавачките – това са ромове с качулки, които са забулени дори  времето да е топло, оглеждат, описват, правят план какво има и с каква техника да се усвои, напр. с газова речачка, колко души трябват, колко голям да е камионът. Нека обектът да е в с. Церецел. Тръгват ромбргадите по утвърдената задача от Своге, ползват  път на престъпността, който пресича планината Косматица, налитат на обекта в с. Церецел от към планината и усвояват суровините от него. От там – право в скрапопункта на Зли дол, който те наричат „Мариан”. По тази схема бяха ограбени и разрушени вилите и къщите на хората по Пролома. Голяма част от тях вече са напуснати и наподобяват на Дамаск след бомбардировките.

     Успоредно с тези ромбригади се появиха и други престъпници, които не искат да работят и превърнаха престъпността в свой поминък. Чувал съм за такива в с. Луково, за двама братя близнаци в с. Владо Тричков, за шеф на престъпниците в с. Томпсън, за пенсиониран полицай в с. Реброво, за граничен полицай, който наемал ромбригада и крадял със закрит камион. В престъпност хората обвиняват конкретно кметове, като посочват някакъв Славейко от Батулия, който вместо за селото, усвоил парите за приближените си в Общината и за себе си.

   Пътуванията ми в планината не са безопасни. Попадал съм на полицийски пост в с. Церецел, имащ за цел да хване двата близнака от с. Владо Тричков, убили старица за да вземат  пенсията й. Преди това ги видях тях самите. На друг полицейски пост над спирка Пролет поподнах когато заловиха престъпника убиец от едно Врачански село, който преоблечен като монах се е движел по Балкана и бе убил заради пенсията баба от с. Брезов дол. Разминах се с този идиот, но видях къщата, в която бе спал. Гепнаха мен вместо него в с. Бовска  Габровница, но пък им казах къде спи и сигурно помогнах да го хванат. Разминал съм се с торпедото, защото полицаите обясниха, че този човек срещайки други се моли, лагославя ги и в момента, когато те се окажат в гръб към него следва удар с тояга в главата.  Попадал съм на ловци бракониери, които убиват коне. Най-често съм попадал на разузнавачки, които ходят и набелязват къщи за грабеж.

    Когато съм споделял с хора от Пролома, че ходя сам из планината, те винаги казват, че това вече е опасно. И си е така, на няколко пъти се размислям. Има вече някакъв страх у мен, срещайки хора, усещам напрежение в мен. Напомням за убийството на дядото в с. Томпсън. В една от двете гарови кръчми пие ром от махала Тунел №8, но му свършват парите. Идва старецътф да си купи нещо и ромът вижда, че той има доста пари в портфейла си. Тръгва ромът след него, малко след моста го удря отзад в главата, строшава му я, взема мву потфейла и се връща да си допие. Но го виждат, обаждат се в полицията и го хващат. Чувал съм, че Свогенският районен съд е най-корумпираният в страната, редом с този от Костинброд. Нищо чудно да има споразумение с прокуратирата и ромът да си допива в същата или в друга някоя кръчма. С наблюдаващия /го/ прокурор?

    Доста по-малко и с по тясна специализация – крадене на всички видове животни – е ромпрестъпното звено в Елисейна. Те всичките дойдоха от Видин за да разкостват медодобивния комбинат. Първоначално се самонастаниха в общежитията на завода, а после в изоставените къщи по река Елисенска, която идва високо от Врачанския Балкан. Какъв римски път покрай нея преминава и как той е превърнат в  път на престъпността, свързващ Враца с Елисейна, едва ли полицията знае.

    Третото ромпрестъпно звено е съсредоточено на ж. п. гара Курило. На него се дължи разрухата по вилните зони над селата Войняговци и Подгумер. Тези са специализирани по „работа” с подвижния ж. п. състав и с ж. п. инфраструктурата. Тези гнезда на престъпност са една шушка в сравнение с престъпниците от Своге. Да не пропусна и робригадите, спускащи се от Годеч в две посоки – към Калотина и към Пролома.

    Мисля си, само аз ли знам за тези престъпления, които прогониха хората от Пролома? Според мен основната причина да се развие тази престъпност и да стигне тя тези висоти е предоставянето на Община Своге за вакъф на ДПС. За тази незаконна партия, в която всичките й членове са двойни агенти и работят за Турция така и не се намери главен прокурор, който да разпореди проверка и да я забрани. Мафията е решила да е така и нищо не може да промени статута на Общината. Днес Емил Иванов не е кмет, но пък като кадър на ДПС е турнат за втори път за валия на София. А тези, които оглавиха Община Своге след него нищо не могат да направят – друг въпрос е дали искат – защото вече имаше изградени мафиотски структури във всички отдели на Общината. Най-нарочени като престъпни са тези с боклука и пътните служби.

    При това статукво в Своге има ли полицията някакъв шанс да опази хората от престъпниците. Мисля – никакъв. Но си мисля и друго, че она нещи. Чувал съм за някакъв шеф в полицията в Своге, Пейов. Всички приемал, изслушвал и накрая казвал:

   Нищо не може да се направи, това е държавен въпрос. На желанието на хората да постави постоянен полицейски пункт напр. на входа към долината на р. Батулийска, той казвал, че няма хора. Твърдял, че има 70 души, но хората казват, че са поне 100. Предполагам, че го няма вече, защото новата линия на министъра на полицията е да гони хората на Цветанов и да турга служители и служителки на ДАНС на високи постове в полицията. Своя схема за това прилагал, назначавайки ги някъде за да получат звание, макар да нямат опит в полицията, после на базата на званието ги въздигал на високо.

   Ето два съвета които дава полицията. Първият е за всички, сложете си СОТ!

    Вторият е специфичен и е във връзка с разстрела на конете и продаването на месото от тях във фирма Браво. Казват, че това извършил някакъв мафиот, известен като Курилеца. При оплакването на хората в полицията им обяснили, че не могат да се справят с него, защото имал винаги със себе си охрана от хора с гладкоцевни оръжия /ловни пушки/ и така било опасно да бъде заловен. И препоръчали на хората: да го хванат, да го вържат една вечер /през зимата/ за една бука, той ще умре от студ и така ще се отърват от него. Сами да си помогнат…

     И друго съм чувал, че шеф на министъра на полицията в момента е депутат от ДПС, известен с прякора Ментата. Той го държи, той го върти, той му поставя задачите по вечерно време в ресторант или другаде.

    Министърът на полицията обаче е изпълнител, доколкото това е оправдание, а видно е, че е и проблемен – не само за министър на полицята, за нищо не става. Друга е важната фигура в тая игра, това е главният прокурор. И той както някои от предходните му си има наставник – Делян Пеевски. Отивайки някъде, Делян за тежест води със себе си и главния прокурор. Аз мисля да подам едно възражение до ЧЕЗ. Дано да се съгласи Делян да ми услужи с главния прокурор за по голяма тежест като внасям писмото в деловодството, да застана на гишето с главния прокурор до мен. Напомням, че Филчев също имаше наставник, Алексей Петров, а на прокурорът с поличка / Б. Велчев/ наставник бе Параванката.

    Все повече се убеждавам, че да се развива този битов терор над хората, който тече вече четвърт век, той е планиран от мафията и служи на нейните интереси. Съзнавайки това, тя успокои гражданите, че праща по селата жандармерия, че вече кражби там няма да има. Аз пътувам доста, жандармерия никъде не съм видял освен около парламента. А и стана твърде късно, да се праща жандармерия, защото както казах вече, голяма част от Бълтгария е така окрадена, че е замязала на гол тупан, от който няма какво да се свали. А няма и хора, които да пази жандармерията, която се превърна в частна охранителна филма на депутатите.

   

    /Следва/

     

   

 

   




image  image


image  image

   Долната снимка е огледало на морала в полицията. Всички хора си заплащат за паркиране, тази скандално млада полицайка обаче - не! Казано е, че всички са равни пред закона. Вижда се, че тя е паркирала колата си на разчертан участък и ще държи колата си тук докато е на работа през деня. Един човек се опитва отзад да се провре между колите и да мине, ако е като Искра Фидосово или Делян Пеевски - изключено. Маркс казва, битието определя съзнанието. Такова е съзнанието в полицията, такова е и битието на момичето-полицай. Интересно, как с този морал полицаите ще се справят с емигрантската вълна, с битовия терор? Вместо да следят другите дали спазват закона, те самите го не спазват, за да се облагодетелстват в личен план. И ще хванат крадец или издирван от Интерпол емигрант. Аз мисля, че неморалниите действия на полицията вече слизат от горните етажи надолу и ето един нагледен пример. Ако имахме главен прокурор, той има достатъчно данни да повдигне обвинение за организирана престъпност - ЦГМ, полиция и др. 
   Прав е бил Маркс. А в Билията пише: По деянията им ще ги познаете.
 


image



Гласувай:
12



1. born - Това, което пишете е ужасно и неч...
19.03.2014 22:59
Това, което пишете е ужасно и нечовешко. Но е истина. И не само в този район. Когато преди 3 год. закупихме къща в село, още на втория месец станахме обект на кражба от ромпрестъпници. Малко по-късно в полицията, когато ме извикаха да подпиша протокол /за формалното разследване от страна на полицията/ , следователката ми изнесе лекция, че не трябвало да купуваме къща във въпросното село, защото се намирало в силно криминогенен район.
Преди 20-тина дни почина съседът ни и снощи и предишната нощ къщата, в която в момента не живее никой, беше обект на кражби. В къщата, както и тази срещу нея /в която също не живее никой/ вече няма почти никакво имущество-всичко пе изкрадено. В интерес на истината и двете вечери, след обаждания на 112 идваха полицаи-патрули, но момчетата нищо не можаха да направят. Винаги късно и няма резултат, няма превенция,няма профилактика. Единият полицай сподели, че след получен сигнал хванали двама цигани /в 23 ч./, които мъкнели готварска печка. Обясненията са били, че са я намерили на улицата и толкоз. Докато се разправяхме, ги извикаха на станала катастрофа , при която лек автомобил се блъснал в циганска каруца без фенери, светлини и др.подобни, движеща се по път 2-ра категория. Беше около 22 ч.. В каква държава живеем, а ? До известна степен оръжието ни дава някаква илюзорна сигурност, но държавата я няма.
цитирай
2. planinitenabulgaria - Аналогичен случай:
20.03.2014 00:27
born написа:
Това, което пишете е ужасно и нечовешко. Но е истина. И не само в този район. Когато преди 3 год. закупихме къща в село, още на втория месец станахме обект на кражба от ромпрестъпници. Малко по-късно в полицията, когато ме извикаха да подпиша протокол /за формалното разследване от страна на полицията/ , следователката ми изнесе лекция, че не трябвало да купуваме къща във въпросното село, защото се намирало в силно криминогенен район.
Преди 20-тина дни почина съседът ни и снощи и предишната нощ къщата, в която в момента не живее никой, беше обект на кражби. В къщата, както и тази срещу нея /в която също не живее никой/ вече няма почти никакво имущество-всичко пе изкрадено. В интерес на истината и двете вечери, след обаждания на 112 идваха полицаи-патрули, но момчетата нищо не можаха да направят. Винаги късно и няма резултат, няма превенция,няма профилактика. Единият полицай сподели, че след получен сигнал хванали двама цигани /в 23 ч./, които мъкнели готварска печка. Обясненията са били, че са я намерили на улицата и толкоз. Докато се разправяхме, ги извикаха на станала катастрофа , при която лек автомобил се блъснал в циганска каруца без фенери, светлини и др.подобни, движеща се по път 2-ра категория. Беше около 22 ч.. В каква държава живеем, а ? До известна степен оръжието ни дава някаква илюзорна сигурност, но държавата я няма.


Бащицата на престъпниците в Томпсън имал списък на останалите в планината /Церецел/ и предполагаемото време, когато те ще починат. Той определял кой да ограби имота на хората - медници, железа, жици и др. потреби.
След Освобождението, когато още не сме имали държава такива грабежи не е имало, докато сега има хора, които с престъпност си изкарват хляба. Нека попита някой младежите /напр. в кръчмата на Батулия или по гаровите пиячници/ от къде имат те пари за пиене, какво работят. На последия въпрос аз знам отговора.
цитирай
3. sande - Надежда всяка тука оставете!
20.03.2014 03:58
" Битовата престъпност вече е популярна с новото си име, битов терор. Това е едно уродливо явление, сътворено в лабораториите на Центъра за да служи на мафията по време на задкулисното й управление на страната. Изтормозените от престъпниците хора са по-податливи на манипулиране от яхналата ги след псевдодемокрацията мафия поради надеждата им следващите избрани от тях да се спхравят с нея. След четвъртвековен възход битовият терор стана решаващ за начина на живот на голяма част от хората, причини най-голямата миграция в страната до сега, разруши сътворявано от хората с векове. Битовата престъпност вече е унищожила почти всички села в страната, сега доунищожава малките градове."

***


Надежда тука всяка оставете!



цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12189780
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18322
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031