Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2014 23:47 - ГЕТОТО "ЦЕНТРАЛНА Ж. П. ГАРА" СЕ ЗАВЪРНА
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4014 Коментари: 8 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

   ГЕТОТО  „ЦЕНТРАЛНА  Ж. П. ГАРА  СОФИЯ”  СЕ  ЗАВЪРНА

 

   При изграждането на участъка на метрото от спирките Баучер до Обеля бе направена реконструкция на предгаровия площад. Най-съществената част от нея бе прочистването на подлезите от бул. Мария Луиза до този площад от екскрементите на обитаващите гетото „Централна гара” и изгонването им от помещенията около фонтана на ротондата, които те обитаваха. Там те спяха, а гаровите проститутки се трудеха. Имаше някакъв ред в предишното гето – в помещенията обитаващите гетото живееха и се „трудеха”, а в подлезите се отекскрементирваха. Вонята, излизаща от тези подлези се носеше в предгаровия площад, около гарата и в чакалнята й. Тя се усащаше при топли дни дори в трамвая, спиращ за минута на спирката си на гарата. Долните етажи около предгаровия площад, ползващи се за нуждите на гетото  бяха обезджичени, обезджелезени, всякаква суровина от тях за предаване в Отпадъци бе снета. В прозорците имаше избити отвори колкото да преминава свободно човек.

   Когато се откриваше спирката на метрото на гарата, тези неща бяха пооправени. Но липсата на държава навсякъде с изключение около парламента, се виждаше тук и от неспециалисти. Транспортните възли са важно място за осъществяване на превенцията на престъпността, вероятно само полицията не осъзнава тази възможност. Липсата на тази превенция доведе до възстановането на гетото, обитателите на което сега развиха доста по-различна дейност като бит и бизнес. Ето какви промени бяха въведени във  възвърналото се към нов живот гето „Централна гара”:

   Преградата за шадравана, чиито вода във фонтаните можеше някога да се програмира, сега се превърна в скамейки на проститутките и на едни дебели ромове, които седят там, пият бира от двулитрови бутилки,  изхвърляйки боклуците си във водоема на сухия шадраван.  Макар вече да съм доста голям, пресрещат ме проститутки за да  ми предлагат секссвирка или п…. Каквото си избера. При това на прИмоция, като най-високата цена е 5 лв. Това става пред погледа на дебелаците, които седят и пият бира. Вероятно те са сводниците им, а проститутките работят за тях.

   Цитирам татко Ленин, който откри закона за спираловидното развитие. Животът се развива по възходяща спирала, казва той. Тези от гетото потвърждават гениалността на пролетарски вожд и учител. Точно така се въздигна гетото в буквалния и преносния смисъл.  Започвайки от подземните помещения и подлезите, то сега се въздигна горе на височината на булеварда. Беше планирано в горния етаж на кръга над предгаровия площад да има ресторанти, сладкарници, магазинчета, всичките с изглед към предгаровия площад с шадравана и ротондата, една от шашмите, която направи Софиянски много богат.

   Как се промени бита на обитателите на гетото след пускането на метрото?

   Изгониха ги от подлезите и помещенията около предгаровия площад. Опразнените помещения бяха невъзстановими, само бутане ги оправя.  До изгонване на обитателите на гетото най-потърпевши бяха тези, които правеха закуски, защото непрекъснато се крадяха захранващите им кабели и те понасяха големи загуби от повредената продукция. На опразнените от гетото помещения смениха почупените стъкла, големите боклуци бяха премахнати от тях и те бяха заключени. Последва обаче ново строшаване на стъклата им до оформянето в тях на дупки, през които свободно до преминава човек. И връщане на старото положение, но с една разлика – сега те се обитаваха само временно. По нужда. Точно по това предназначение започнаха да се използват и местата под балконите около предгаровия площад, както и входа от предгаровия площад към подлезите на гарата с излази към пероните, който се специализира за уриниране на бираджиите, насядали по парапета около шадравана.  Ако е преминал някой покрай асансьора, изкачващ пътниците на етажа на чакалнята, той сигурно помни миризмата около него.

    А новото място на гетото – то сега е на една спирала по-горе, в помещенията, определени за ресторанти, за сладкарници, за магазинчета. За да се влиза в тях са строшени няколко стъкла -  изпитана технология от долния етаж. В тези помещения сега е гетото, но в него възникна сериозиен проблем след затварянеето на подлезите за обитателите му - сега те няма къде да се отекскрементирват. Поради това в едната част от помещението се спи, в друга част от помещението обитаващите го се отекскрементирават, като отексрементираното затрупват с боклоклуци.

    А баничкарниците долу, ще попита някой. Преди им крадяха кабелите, лошо. Сега през плочите се пропива рядката част от ексрементирато върху тях и тази смрад пронииква в помещенията,  където се правят банички и др. закуски. Има една мириизма за патентоване, комбинация от пържена риба и ромова пикня.

    Да се превръщат гарите в гета е трайна тенденция и тя има обяснение. Селата вече са унищожени от битовия тероризъм, почти същата участ имат и малките градове. Престъпността вече е занаят, поминък. Битовите терористи сега се отправят към по-големите градове и най-вече към София. Твърди се, че в момента в София иима 300000 ромове, почти всичките безработни, социално слаби, многодетни, а в страната те са общо 1,5 млн. Упадъкът в държавата води до изоставяне на обществени и др. сгради, в които се самонастаняват ромове и така се основават гета навсякъде из страната, както на времето революционни комитети. Това в голяма степен важи за ж. п. гарите. А освен другото, гарите предлагат и много джелезо за скрап. Стига човек /или ром/ да съумее да си го свали от вагоните, от пътната инфраструктура -  много има. Железница означава нещо с много джелезо за скрап. Поради това където има гари има и ромове, но за да стават тези работи има още една предпоставака – държавата да е прогнила и да се управлява от кукли на мафията, за които грижата за държавата е нещо непознато. И се развива уродливото, което задушава разумното и от което връщане няма. Няма да изброявам гари, защото трябва да изброя всичките, но мнозина знаят за Гара Искър и какво става около нея, за Казичене, за всичките гари по Подбалканската линия, за гарите София-Север, Илиенци, Курило, Своге, Елисейна.

    Е, не витаги от гарите тръгват пакостите. Нека си спомним за ж . п. линията по ул. Жак Дукло, за ж. п. линията, която преминава през шосето за Кубратово. Или пък за ж . п . линията през Факултето, която е притисната до задушаване от бараките за конете и по естествения наклон на чиито скатове се изхвърлят боклуци и се стичат екскременти от наколните клозети на обитателите на тамошното гето. А влакът - той пътува с 25 км/час. За да се разбягват плъховете от ж. п. трасето, за които говорят машинистите или ако се хвърли камък по влака да не пострада тежко някой пътник?

       Май, каквато е държавата, такива са и гарите й. Бил съм и в други страни, таквоз нещо няма никъде. Железопътният транспорт е много важен за функциониирането на страната и той е индикация как са работите в цялата страна. А когато сградният фонд на този транспорт пред очите ни се превърща в гета и когато вложеното в подвижния му състав и пътната инфрструктура се превръща в суровини за скрап от крадците, това със сигурност вече означава, че държавата ни вече не е държава. Или пък тя нарочно глАси така работите, за да гласуват ромовете за ДПС. Говорим ДПС, понимаем ДС, говорим ДС, понимаем ДПС.

   Приятно разглеждане на снимките. Те са символ на това, в какво беше превърната страната ни от слугуващите на интрересите на олигарсите разните наши власти…





image

                     Част от обитателите на гетото "Централна ж. п. гара София"

image

Сладкарница "Ротондата". Различават се двата дяла на помещението - за спане и за отекскременирване.

image

Гова е мясото, където гаровите проститутки обслужват клиентите си. Има изглед към басейна долу пред гарата докато им се изпълни заявката. Затова е чисто.

image

               Ресторант "Ротондата". Докато зафункционира - тъй ще е. Гето.

image

Полицаи по гарата има. Не че няма. Пазят подвижния състав, инфраструктурата, пътниците - всичко.

image

          Влакът е пътувал през Факултето. Това предно стъкло струва 8000 евро.

image

        Преминал през Факултето влак. Страничните стъкла струват по 2000 евро.

image

                                                        Факултето. 2000 евро.

image

                           Факултето. 2000 евро.



   На долната снимка - една от сградите на гето "Ж. п. гара София-Север"


image



Гласувай:
14



1. tota - Коста, дано да бъде прочетен от властнците ни...
16.03.2014 00:18
Остава ни да кажем: Боже, пази България!
цитирай
2. kasnaprolet9999 - Ужасно е, случвало се е да пътувам с влак от Централна гара, като флм на ужасите е.
16.03.2014 17:34
http://blog.bg/theme.php?theme=33207&success=1
цитирай
3. planinitenabulgaria - Този филм не свъшва до Макоцево,
16.03.2014 21:13
kasnaprolet9999 написа:
http://blog.bg/theme.php?theme=33207&success=1


той продължава чак до Карнобат. А след Карнобат свършва, защото там има доста турци. Те не понасят ченгенетата и номерата им и ги прогонват още като се появят в селото им. Ако се пътува с кола препоръчвам две места за почивка - в гр. Мъглиж и в с. Градец.
цитирай
4. bojo12345 - Така ще е докато държавата ни е разграден двор....
17.03.2014 07:33
Нали на всеки избор тия циганета гласуват за управляващите ни червени келемета !!!
цитирай
5. sande - Пак ще кажа: Каквато държавата, такива са и циганите й.
17.03.2014 08:35
И обратно - каквито циганите, такава и държавата.

Такива и гарите.

Такива и горите.

Такива и селата,такива и градовете.

Последното: безумната акция на МВР в Лясковец. Падение на паденията.

Добре сме, но ще се оправим!

Поздрави, Коста!
цитирай
6. planinitenabulgaria - На тези, които коментираха модела на ужаса,
17.03.2014 09:44
който постепенно преминал през селата и малките градове, сега връхлита големите:
В момента готвя постинг за корените на тази престъпност. Отново ще ползвам модел - престъпността в Искърския пролом, която промени живота на хората в този така красив район на България, прогони голяма част от тях в София и разруши всички вили. Да се ходи там вече е опасно. На два пъти попадах на полицейски засади, поставени да хванат убийци на възрастни хора заради пенсиите им. Ще опиша и центърът на тази престъпност - Своге - и причините - ромските гласове, необходими за управлението на ДПС в Своге за валията на София в момента Емил Иванов, наричан Желенският Ален Делон.
цитирай
7. katan - С много мъка ще те поздравя за поста!
17.03.2014 10:36
Прочетох и видях с ужас ужаса на днешния ни ден.
Какъв ли ще е утрешният? Не ми се мисли!
цитирай
8. donceci2589 - подлез Ротонда
24.03.2014 11:09
От 10 години се боря нещата да се оправят на това място и може би времето е назряло !!! Моля да подкрепите проекта който ще промени сегашното състояние на Ротондата http://www.undergara.blogspot.com/
и страницата ни във фейсбук https://www.facebook.com/Undergara
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12180652
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031