Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2014 00:15 - МОРАЛЪТ НА РЪКОВОДСТВОТО ПОЛИЦИЯТА
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1665 Коментари: 0 Гласове:
11

Последна промяна: 18.02.2014 09:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


image

МОРАЛЪТ  НА  ПОЛИЦИЯТА  ПРИ  ПОСЛЕДНИЯ  ИМ  МИНИСТЪР  - В  РЕЖИМ  НА  СВОБОДНО  ПАДАНЕ

   Повод да напиша това писание за морала на ръководството на полицията са кражбите по вилните зони, които зачестиха от началото на тази седмица. Напомням, че това съвпада с времето, когато полицията уж  изпрати полицаи по селата, макар за много от тях това вече да е ненужно.  Ще започна да публикувам снимки от селата, които България изостави след Десетото, защото хората там са бедни и от тях няма какво да се открадне. Такива в архива си вероятно имам хиляди. В тези села къщите останаха празни, пълни са само гробовете, но пък аз снимах кръстовете по селските оброчища и по гробищата им – единственото неоткраднато ценно нещо.  В тези села след отхождането на българите в резултат на изоставянето им от държавата и под натиска на крадците, избрали грабежът за свой поминък се самонастаниха цигани, които ги доразрушиха заради суровините , които извличат от къщите – за горене, за скрап, кремиди и камъни за продажба. След унищожаването на селото от циганите те се преместват в друго и така този валяк прегази цели региони от страната като Видин, Монтана, Враца, Сливен и др. От години говоря за бизнеса със скрап, той процъфтява и сега. От години говоря за пътищата на престъпността, сега жандармерията била завардила няколко такива. Ще бъде ден до пладне, а тези пътища само из Балкана са стотици.

   За да същесвува този грабеж по селата има и още една предпоставка:

   Циганите не ходят на работа, нямат ангажименти и поради това, те могат да живеят навсякъде. Вместо да работят, да получават заплати и да плащат данъци, те са на помощи от държавата. Поради този факт те се явяват най-мобилната част от населението на България и се настаняват по места в близост до банкомат и магазин, но и с възможности за бизнес – да изсекат гората около гетото, да свалят металните огради и покриви на къщи без надзор, ако може да продават нелегални цигари и др. Това свободно придвижване на циганите, толериранитето им, което включва правото им да строят гета на общинска земя, да ползват безплатно вода, градски транспорт, де не плащат данъци -  ето основата, върху която те изградиха своята престъпност, наричана от хората битов терор, но престъпността им засяга хората и непряко -  на местото на откраднатите чугунени скари от шахтите по улиците трябва да се поставят нтови, открадването на крепежните елементи за релсите на влака крие други опастности, вече има обърнати влакове.

   С падението на морала на полицията при последния й министър циганиите бяха включени като изпълнителни звена в организираната престъпност, напр тази, която под чадъра на МВР продава цигари без бандерол из цялата страна. Няма нужда да посочвам Женския пазар в София, всеки знае това място с изключение на полицията може би, но ще дам пример с една голяма полицейска кола, спряла в долната част на пазара. Около нея цигани предлагат цигари, все едно полицаи няма. Не може да няма договорка между отделните звена в тази престъпност и полицията. Циганите бяха убедени, че полицаите в колата – десетина добре гледани момчета – не представляват заплаха за тях.

    Упадъкът на морала на служителите от полицията изправи България пред бежанска криза, която навлече доста бели на хората. Не ми е ясно каква част от сумата на посредниците, които им вадеха паспорти бе за служителите от паспортното, но тук говореха за 2000 евро. Ако полицията не бе замесена в тази далавера с емигрантите, емигранти нямаше да има сега с хиляди в стрната и те да тежат на бджета. Това си е част от организирана престъпност, започваща от полицията, включваща граничните, миграционните и паспортните й отдели, каналджиите, тези, които дават квартитири, посредниците. А за полицията това си е страхотен близнес – колко ли дава един търсен от Интерпол да си затворят тук очите и да му издадат фалшив паспорт или да му дадат статут на бежанец. Един такъв от алжир с два паспорта рани тежко двама души при грабеж до Халите.

    По деянията им ще ги п ознаете - само с една снимка ще покажа моралния облик на служителите в полицията. Изключвам от това число момчетата, които рискуват живота си. Постъпката на това момиче, което работи в полицията е огледало на морала на висшите полицаи и директно на министъра им.

   Колата на снимката е паркирана в зелената зона. Тя едва ли има винетка, макар да стои на това място по цял ден. Отговорните да проверят този личен автомобил от ЦГМ не го проверяват, явно, паркирането е съгласувано с техните шефове. Веднага намирисва на организирана престъпност. Вижда се, че автомобилът е паркиран върху разчертаната зона, която забранява паркиране на автомобил на това място, защото е срещу тротоар, след който следва пресичане на улицата от пешеходци. И КАТ не разкарва автомобила от там, не пише акт, пак намирисва на организирана престъпност.

     Законите в страната важат за всички, е казано в Конституцията. Не важат само за престъпниците, лишените от морал, използвачите и мошениците. Те биват накзвани според нарушението. Но не и организираните престъпници, имащи над себе си чадър, в случая от полицията. Този автомобил ако спираше легално щеше да заплаща всеки работен ден по 10 лв. или в касата на Общината щяха да постъпват по 220 лв. на месец. Все едно момичето има бонуси от Общината в размер на тази сума. Ако съставят акт на водача на автомобил, паркирал върху разчертан участък, глобата може да достигне до 300 лв, които ще постъпят в републиканския бюджет.

    Автомобиилът е на едно момиче, което работи в полицията. Това е нейният морал, а той е огледало на морала на службите, сред които тя нещо работи – в Паспортното, в Миграционните служби или другаде. Гьонсуратлъкът и наглостта на това момиче едва ли се отличава от тези на останалите й колеги, щом това не им прави впечатление. Такова е управление на полицията при новия Цвъко /Цветлин/ , такъв е неговият морал и този на подчинениете, които той си назначи. Напомням, че уволни едиинствениятхсимпатичен чове човек в полицията, шефа на СДВР Валери Йорданов, че не бил пресякъл контрабндата с цигарите. И пресече ли я новият миниситър или това бе повод за чистка. Още няколко щриха за цялостната дейност на полицията:

1.     Новият Цвъко направи от полицията държавна охранителна фирма за избранниците на народа. За разлика от преднишия Цвъко, който приемаше мафиоти при себе си заедно с главния прокурор в МВР, тоя се среща с мафиотите по ресторанти. Една такава среща с мафиот от парламента с прякор Ментата /от ДПС/ в ресторанта на архитектите стана печално известен.

В случая с момичето под цадъра на МВР има законово нарушение в няколко аспекта – на Конситуцията, на разпоредбите на  ЦГМ, на Закона за движение по пътищата. Постъпката обаче има и допълнителен ефект, наекскремиинтирва суратя на цялото ръководстнво на полицията, защото разкрива мрала му и показва до колко може да се разчита на него. Щом това момиче притежава вече качествата гьонсуратлък ии наглост, какво остава за тези, които по-дълго са работили в полицията? Да си  оставиш колата на пътя на пешеходците, които рисково да я заобикалят  всеки работин ден, това може да бъде постъпка само на изрод - роден като кретен или възприел кретенизЪва като начин на изява в живота.

   Изводът се налага сам по себе си:

      Вместо да пази хората по селата от престъпници, границите от емигранти, вътрешността на страната от бракониери, полицията участва в организирана престъпност, от която се облагодетелства. В тази органиизирана престъпност, която нафекалва цяла държавност влизат освен полицията с подразделението й КАТ,  но и ЦГМ,  Общината. А за хората, които виждат този гьонсуратлък ако реагират спрямо нарушителката с критика или по друг начин, тя би могла да им да им изпеят последния куплет на „Азбучника“:

„Ямайка е остров в окена,

аллах верди, аллах верда,

я си ебете вашта майка,

аллах верди аллах верда!

 

    На края един парадокс:

    Преди седмица за неправилно паркиране пред Парламента турнаха скоба на депутат. Надаваше злоба, вдигаше гири, докато не плати на скобните рекетьори, не му свалиха скобата. Дали пък полицията, която извършва същото нарушение, но още по-нагло и демонстратиивно, пред погледа на десетки хиляди души на ден не е на по-високо ниво в йерархията от заскобения депутиран? Май, да. Та нали полицията се явява частно охранителна фирма на депутираните.  С осторожно внимание към тях требе да се процедира спрямо такиви, което означава да се оставят да правят каквото си щат. Законите са за хората, не за тях.

   И в Конституцията и в Азбучника си е казано…




image



Гласувай:
11



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12312039
Постинги: 4577
Коментари: 10805
Гласове: 18386
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930