Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2013 06:14 - ОТЧЕТЪТ ЗА ДЕЙНОСТТА НА МВР...
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 940 Коментари: 3 Гласове:
8

Последна промяна: 22.12.2013 06:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                  Всички граждани са равни пред закона.

                                                      /Конституция на Р Б, чл. 6, ал. 2/

 

        ОТЧЕТЪТ  ЗА  ДЕЙНОСТТА   НА  МВР                                 ПРИ  ПОСЛЕДНОТО  ПРАВИТЕЛСТВО -                            ЗАБЛУЖДАВАЩ  И  НЕПОЧТЕН

 

     Едно от най-важните министерства във всяка страна е Вътрешното министерство. В нормалните държави то се бори с нарушителите на закона, извършва превенция срещу престъпността, дава сигурност и спокойствие на хората в ежедневието им. Посочвам държавата, в която хората имат 100% доверие на полицията - Швейцария. Много добри са и полициите на Франция, Англия и САЩ. В тоталиитарните държави функцията на полицията е предимно политическа – она должна охранять мафия, у которая власт. Такава е полицията в Северна Корея, където вирусът на Маркс все още не е метастазирал в олигархия и мафии към нея.

   В страните с натресена им «демокрация» без да има почва за нея полицията е в разкрачено положение – единият крак е насочен към Швейцария, другият – към Северна Корея. Зейналото голямо разкритие при тази поза е мястото за обитаване на престъпността в тези страни. В страните с такива режими е особено трудно за полицайчетата, рискуващи дори живота си, защото вместо да ги пази после пред съда, с който престъпниците «работят», министреството им «търси баланси» между най-висшите етажи в него и големите престъпници, които имат и много пари и начини да ги обогатят, ако «процедира» с тях гъвкаво, пазарно. Ако пазарът налага на полицайчетата ще бъде вменено лошо отношение с престъпниците, заплаха за живота им, превишаване на правата им и най-малкото е да ги уволнят.  Най-висшите в тези министерства – у нас те са възпитани в същите школи, където и северокорейските - са подвластни на мафията, която е в основата на престъпността в държавата. Парите на мафията са от проституция, наркотици, трафик, рекет, убийства, внос на контрабндни стоки, каналджийство и уреждане на документи на престъпници, източване на нещо – банка, завод - списъкът е дълъг. Ако в тези ,намиращи се в «преход» държави във висшите етажи на полицията работеха почтенни служители на закона, на хората нямаше да се струпат толкова бели, че младите да започнат масово да напускат станат.  При нас една голяма част от хората живеят от престъпност и това е ясно на полицията – напр. търговците на цигари на Женския пазар. Това е типичен пример за организирана престъпност, защото в нея са замесени много знакови фигури. Знакова фигура означава «бизнесмен», сдобил се по неведоми пътища /куфарни?/ с много финикийски знаци. В тая игра не може да не са замесени и висшите служители на МВР.  В страните в «преход» като нашия, продължаващ десетки години, защото мафията управлява държавата изотзад и не иска да упущи управлението си, тя турга за най-първи полицай винаги техен човек, управляван както куклите в театрите на марионетките, чрез дърпане на конци. Изборът не може да падне върху почтен човек, защото за това, което става в страната

трябва да се лъже!!!

   Това обстоятелство налага да се включва в длъжностната характеристика на първия полицай изискването  той да притежава качеството да умее да манипулира /б. м. лъже/  непрестанно хората, да тълкува по време на работа или при орална изява по медиите точно подръпването на концитеот Центъра, да повтаря думата «сигурност», която ще обещава на хората така често, както «Господи помилуй!» по време на богослужение, докато го държат на този пост.

      При нас нещата малко се различават, защото управниците ни са заразени със същия вирус като северокорейските. Поради това промяна в манталитета на първите ни полицаи – вътрешните министри – няма. До лустрация и отваряне на досиетата така и не се стигна. Методиката на обучението на тези висши кадри е взаимствана от Голямата страна. Но докато северокорейските първи полицаи могат да правят каквото си щат, тез в страните в преход са възприели друг подход - да се правят на...маймуни. С лъжи истини да обясняват като подържат връзки с мафията, поради което се явяват част от организираната престъпност Те трябва също непрестанно да убеждават хората, че ги пазят от крадците. Ако се направи допитване сред хората вярват ли на ръководството на МВР, отговорилите с «да» на допитването ще бъдат само на висшите полицаи, на организираните престъпници и организираните от Центъра техните платени  агенти да контраподадат глъсеца си.

   Връщам се на тоталитарните държави в преход:

   При тях управляват мафиите, не навсякъде директно, а и чрез марионети и по-голям подарък от корумпирано ръководство на МВР за тях няма! Това означава, че те могат да се договарват с висшите полицаи, с които да «делат» ако ги хванат, защото ако се премине към следствие и после към покурор, мизата на престъпника скача. До ниво «прокурор» той трябва да се е споразумял, защото до това равнище на съдопроизводството престъплението може да бъде покрито без много шум. После в съда се плаща много повече и за да излезнеш от там кристално чист, както Софиянски, ще «олекнеш» като перце от колибра. Друга екстра за престъпниците е дислокацията на полицаите, защото те трябва да пазят избранниците на народа от измамените от тях. И малкото полицаи, за които има на щат по селата, отиват да бранят параванпезевенците на мафията. От условията да се краде като за световно бързо се възползват крадците.

 

    На фона на това, което става в страната и което не е нормално, но най-вече за полицията – хем неработеща, хем подвластна на мафията – дойде отчетът на вътрешния ни министър:

   -  Всичко в страната е на ред, ако има нещо нередно, то е по вина на предишното ръководство на МВР, и него ще го оправим!

   Това бе посланието в отчета в едно изречение. В момента аз съм 10000 км. от България и разбирам според тоз отчет, че там вече продавачите на контрабндни игари, достовящите им и пазителите им /от Парламента?/ вече са гепнати. Че престъпността, заливаща страната вече четвърт век, наричана по селата битов терор, вече е преборена. Че границите ни вече се пазят и престъпници като алжиреца – той с ножа хляб си вади – и покровителите му, включително и тези от полицията, издали му две самоличности /срещу акво?/ вече ги няма. Че ще бъдат хванати каналджиите, които превеждат нелегални емигранти и посредниците, които се ешват със служители на МВР и им издават документи.

   Не съм в България, но си мисля, че точно това трябва да се е случило, за да има такъв отчет. Но и малко се съмнявам, защото сегашният министър няма чувство за неудобност. Предишният го фанаха как отиде при феодалите на Дупница и той от неудобство пред хората си подаде оставката. Преди него един първи полицай, мисля че беше при царо, колкото пъти са го търсили, толкоз пъти на твърдо гориво се оказвал. И той се почувства неудобно и са маана. Сеганият обаче е по-твърд от прототипа в Баладата за комуниста на Веселин Андреев. Студенти го фанаха на среща с един от най-големите мафиоти, надвишаващ по възможности Братята от Дупница стократно. Вместо оставка обаче, последва нещо като коментар от него самия за случилото се – политически мотивирани типове развалили вечарята на няколкото вечерящи там, които се подплашили. В този екшън той не се вгради сам въобще.

   Предишният кабинет имаше най-неприятния си министър в лицето на мвинистърката на околната среда. Такова неприятно нещо става да го показват на децата, които не искат да си лягат, но е и за министър. Тя бе и най-слабата миниистърка – нищо и половина, както казват шоповете от Требич. Същото е и положението на сегашния министър на МВР – по почтенност, той трябва да е на дъното на класъцията на сегашните министри. Не му ли е неудобно да бъде на поста, от който трябва да пази хората от престъпниците, а вместо тава да се среща с първия, а може би и най-първия мафиот. Какви задачи е получил министърът ще научим колкото научихме за срещата между Побратимените и предишния министър.  Трябва да се актуализира Баладата на Веселин Андреев, защото вече се появи нещо още по здраво от джелезото и комуниста – пазителят на задкулисното управление на България. Нова категория, която си очаква поета.

    А за моралът на ръководството на полицията – той явно е осъзнат от редовите служители и е пример за тях. Ше дам ппример:

   Има една служба на Общината, наречена ЦГМ. Превод на американски, съветски или турски език на тази безсмислица не е възможен. Тези апапи тургат скоби или репатрират незаплатили за паркирането на автомобилите си на Общината таксата или паркирали така, че да пречат на хората. Видях такъв случай, когато баба за да заобиколи спряла срещу мястото за пресичане кола падна и единят й крак бе прегазен от момчето със задната гума на колата. Трагедията беше пълна. На бабата кръвта изтичаше под налягане, момчето откачи. Заради един примат, вероятно с чадър срещу тургане на скоба или репатриране. Или притежател на фалшив знак за инвалид.

    На снимката под постинга ми ще приложа една така паркирана кола, която ако момичето, което я кара не паркира на оживено кръстовище точно на пътя на пресичащите пътното платно и да им пречи през целия работен ден, няма да е спокойна може би. Под предното стъкло има табела, «пропуск». Действителен ли е този пропуск, разрешава ли той паркиране върху пешеходната зона или  става въпрос за организиирано престъпление с участници КАТ, началниците й от полицията, тия от ЦГМ, респективно Общината? За десетина часа на ден момичето «източва» Общината с десетина лева, които умножени по работните дни в месеца стават доста голяма сума. Но тази сума е нищо - вредата за инстанциите, на които тя наекскрементирва суратя така нагло е страшното послествие от тази арогантна нейна постъпка. Хората, принудени да заобикалят колата със сигурност се питат: След като всички са равни пред закона, защото тези които трябва да съблюдават опазването му не го спазват така гьонсуратски? Защо погазват Конституцията демонстративно, но и защо никой не им потърсва отговорност? Държавата, това е съвокупност от граждани, които съблюдават законите в нея. Това държава ли е, след като законът се счита за «врата у поле», както казват сърбите.

   Аз пък, нали не влизам в стандарта, бих задал на момето нестандартен въпрос:

  - Ако при Вас – явно момичето рабити в полицията – дойде един престъпник- нелегален емигрант и Ви иска документи, които няма право да получи като Ви предлага персонално /примерно/ 5 лв, Вие с тоз морал,  който парадирате чрез паркирането си, как бихте постъпила?

 

   И сам за себе си обощавам:

   Май непочтеността в това министерство не е присъща само на висшите му етажи...
 


image

      Тази кола почти всеки ден паркира на разчертания участък на бул. "Мария Луиза" предназначен за пешеходците, идващи от ул. "Поп Богомил"  и пресичащи булеварда.
Това прави пресичането опасно и неудобно. Освен "абонираната" да паркира тук кола - жълтият Смарт, днес перпендикулярно на нея е паркирала още една кола, и тя върху разчертания за пешеходците участък. Улицата не е съвсем затворена обаче - между двете коли се вижда, че свободно преминава едно от кучетата от Женския пазар. Пешеходците заобикалят колите, но не смеят да стъпят на "Мария Луиза", защото някой ще ги "отнесе" с колата си и минават пред бялото БМВ.
  Винаги има решение обаче. Ако по пътя на кучето реши да премине Искра Фидосова, така ще раздалечи колите, че на пешеходците те повече няма да пречат. Тротоарът е за пешеходци, а кучетата преминават по ширпотреба по него.

image

                                            Кой не ми спазва законите?

image

В                                           Всички са равни пред закона!
 



Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mt46 - Здравей, Коста!...
22.12.2013 17:43
Тези неща са ни познати, често си писал за тях... Не е ли по-добре да направиш малко репортажи за щатите?...
Светли празници!...
цитирай
2. bven - Коста, привет на страната с дългогодишна демокрация (по тяхно мнение)!
22.12.2013 19:04
Весели празници!
цитирай
3. sande - При нас полицията пази властниците.
23.12.2013 09:51
Народа сам да се пази.

От полицията.

Поздрави, Коста!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12186648
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031