Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2013 13:09 - НА МОМИЧЕТО, ПРОБОДЕНО ОТ АРАБА-ПРИМАТ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1415 Коментари: 4 Гласове:
18

Последна промяна: 04.11.2013 13:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

                     

             image

Това цвете е красиво както една студентка на 20 години.


 
             
На момичето, прободено 10 пъти с нож в областта на лицето, шията и                                               гърдите от законно пребиваващ в страната емигрант:           

                ДЖЕБЧИЙКА  И  БИВША  ПОЛИЦАЙКА

 

    Има дребни на пръв поглед случки, но те са повод за сериозни размисили. Макар изглеждащи незначителни, те са индикатор на следващите събития.

   Преди около месец стана скандал в трамвай №18 след опит на джебчийка да бръкне в чантата на бивша полицайка и да открадне каквото хване. Ето какво се случи тогава:

    Чувам мъжки глас, който се кара на момиче. Веднага по акцента и наглостта разбрах, че момичешкият глас е на циганка. Мъжът й се кара и пита:

    - Защо се бутна в мен?

   В отговор момичето заплашва мъжа да спре да говори, защото ще го „паркира”. Не мога да допусна мъж така да се кара на момиче, макар и циганка и погледнах да видя какво предизвика конфликта. Една възрастна жена с набола брада, мустаци и мъжки глас бе едната страна в разправията. Другата бе издокарана млада циганка към 17. Циганката крещи ужасяващо срещу бабата и я заплашва да я удари, защото я обидила, а бабата пита:

   - Защо като така си се издокарала нямаш маникюр? За да бъркаш по-лесно по чантите ли? С колко си взе изпита в училището във Варна?

     И се провикна към предната част на трамвая:

    - Пазете си чантите, тази до първата седалка е джебчийка!

    Погледнах и аз натам и виждам друга циганка, издокарана по същия начин. А бабата продължава:

    - Веднаж ме обраха такива като теб в трамвая, вече не могат!

    Трамваите №18 са единични и обикновено са претъпкани. Поради това те са потенциална цел на джебчийките. Качват се на площад Славейков и слизат на ул. Козлодуй или на гарата. За да се представи за почтена пред пътниците, джебчийката обидено крещеше:

-         Млъкни, ще те паркирам, млъкни, ще те паркирам!

А бабата я гледаше мръсно и казваше с мъжкия си глас

  - Млъкни, или ще те сритам.

 И я срита, аз видях как. Повдигна си бабата малко крака, сви го в коляното и след това без да движи бедрото си я срита само с частта от коляното надолу. Ударът попадна в страни от коляното на джебчийката, но бе страхотен. Джебчийката се преви от болка, не можеше да стъпи на крака си и закрещя още по-силно:

   - Обадете се на 112, вандали в трамвая, помощ!

   И повтаряше това без прекъсване. Но бабата-мъж я доближи застрашително и каза:

   - Или млъквай или ще те сритам пак!

  На секундата циганката млъкна. На спирката на площад „Гарибалди” циганката слезе и отново се разкрещя, повтаряйки „вандали, паркиране, полиция”. Тихомълком слезе и другата джебчийка, но не отива към нея, чака да отмине трамвая.

    Бабата-мъж, която така блестящо разби джебчийката доби самочувствие и се похвали на останалите баби, с които пътуваха заедно, че с такива като нея достатъчно е работила и се оправя много лесно. Говореше високо, за да я чуват всички. Похвалиха я други хора, казвайки, че хем тези циганки се возят без билет, хем крадат документите на хората или парите. Някои казаха, че са пострадали от такива. Така трябва с тях, казваха те. Тогава бабата каза няколко думи и за себе си:

    Била от партия Атака и отивала на митинт пред МС, организиран от Атака по повод корупцията в МВР да настояват за оставката на Цветлин Йовчев. Не се справил с демонстрациите, допуснал хаос в София, но най-голямото му прегрешение било това, което ставало сега с емигрантите. Емигрантите в България били допускани от емигрантската мафия в България, съществуваща поради корупция в полицията – от една страна договаряне между наши и турски каналджии, което било известно на всички, от друга страна – престъпление по служба, което се изразявало в уговорка между граничните полиицаи, полицаите, специализирани да установяват самоличността на  емигрантите, влизащи нелегално и не притежаващи документи в страната и полицаите, издаващи документи за самоличност на емигрантите. Каза, че пред Паспортното някакви посредници пресрещали емигрантите, конкурирайки се кой да им поеме работата, попълвали им документи, други ги превеждали, внасяли ги вътре на служители, с които /посредниците/ работели и срещу съответното заплащане емигрантите получавали документ от какъвто имат нужда. Благодарение на този „бизнес” страната се пълнела с нелегални емигранти, кесиите на работещите в този „бизнес” - също. Тези посредници в комбинация с корумпирани служители на полицията обирали последниите пари на емигрантиите. А след това, оставайки без пари и притежаващи документи за самоличност единствената възможност на емигрантите-престъпници, напуснали страните си за да не бъдат съдени там оставало да живеят тук от престъпност. Защото нито език знаят, нито нещо могат да правят, нито някой ще ги наеме да работят.

     Няма начин, каза бабата, министърът да не знае за тази далавера с емигрантите и да не му дават по неща, за да пази далавераджиите. Затова отивали бабите на протст пред МС и подканваха и други да слезат, за да се реши по-бързо този въпрос с емигрантите в България. Бабите изглеждаха доста бойни, носеха знаменца, плакати, от които призоваваха да се изгонят от страната всички нелегални емигранти. Имаше и карикатура на министъра, който поема от към гърба си пачка с пари.

   Това бе преди месец, бабите бяха организирани от Атака. Сега се повтаря същото, но по различен начин. Предишният протест бе отразен в новините в едно изречение. Вероятно не е бил съгласуван с Центъра и от там ги млъкнаха. Няма как Атака да инициира сваляне на министър, защото това може да катурне цялото правителство след него. И си прибраха бабите-бойци с наболи мустачки по домовете им. Този път обаче въпреки ужасяващата постъпка на араба-примат, за когото една кутия цигари е по-ценна от човешкия живот, емоциите на Атака бяха много сдържани, според мен одобрени от лидера им само в определени граници. Този безчовечен акт на араба-примат е многозначителен за ценностната система на нелегалните емигранти. Както е готов да заколи по такъв жесток начин човек, така той ще е готов да се взриви в автобус, в метро, в храм или в чужбина по заявка от неговия му Център. Защото след такъв акт се отива направо в рая и той добре знае това.

     Процесът на инфилтриране на престъпници в България, срещу който бабите отиваха да протестират сега е виден от всички, но най-много от такива като мен, които живеят между Лъвов мост и Джамията-Халите. Сирийците, които по неведоми пътища иизминават 2000 км. през Турция и после проникват през границата ни у нас не са преобладаващата част от емигрантите. Те не идват поединчино в Паспортното, не кесят покрай джамията и до спирките на Метрото, има някаква организация с придвижването на техните документи за самоличност, с настаняването им. Покрай тях се възползват обаче други и благодарение на корупцията у нас, те навлизат безпрепятствено в страната. Този процес е виден – това са предимно негри, но и такиива от Бангладеш и Пакистан. Какво се вижда в района, в който живея?

    Преобладаващите, които седят пред паркинга на Халите, на парапетите пред Халите, пред джамията, в граднинката зад джамията – това са негри. Стоят те на групи и говорят по телефони!?! Предположението ми е, че те „редят” с посредници делата си. Колко да плАтят, какъв документ от полицията им трябва, къде да се видят с посредниците за да доуточнят нещо, ако се налага или да подпишат готовите документи, колко ще им струва. Ако полицията иска да ги хване защо не подслуша телефониите им? С кого говорят, какви телефони притежават, кой им дава тези телефони, след като те нямат адрес и документи и няма как да станат абонати на мобилните мрежи. Това е знак, че има оорганизирана престъпност, която обгрижва тези емигранти или още по-точно казано, ограбва ги. А ако измежду тях има престъпници и тук знаят за това, би трябвало мизата за получаване на документ за пребивавене или статут да е доста висока.

    Има и една друга група негри, които са облечени като мюсюлмани, а жените са забрадени. Тези стоят твърдо пред джамията, от която мюезинът ги призовава от време на време на молитва. И там има нещо многозначително. Когато към тях и куфарите им опитват да се приближат наши ромове, от групата им веднага ги прогонват. Знаят, че могат да бъдат окрадени и се пазят или някои от тях, да го нарека лидера им, ги пази. Или пък тези, които им „редат” работите по пребиваването им в България? Трябва да има нещо!

   Още нещо, което се забелязва. В момента не, но до преди десетина дни пред Втори клон на пощата на преградните стени за входа към метрото бе пълно с негри, които там чакат и говорят по телефоните си. Пред Паспортното няма ни един. По сигнал от телефона се запътват в посока към Паспортното. Не съм ги следил там ли отиват или с кого се срещат, но отговорът е еднозначен: С посредника! Това стана така очебийно, че някой изчезна негрите от входа на метрото и те се преместиха по ул. Св. Св. Кирил и Методий, където закесиха пред църквата, седнали по оградата й. Улицата там заприлича на кацнало ято /черни/ врани в долина.

    Не може този „бизнес” да не е канализиран, да не се експлоатира, да не се знае от полицията, да не се прикрива от много високо ниво. И как не. Един престъпник, избягал от наказанието в страната си за да получи документи , които да гарантират живота му ще да е съгласен да даде много, всичкото което има, ако намери корумпирана държава в която да уреди тази сделка. А цената за такава услуга може да бъде страхотно висока, ако желаещият да получи документи за самоличност не е физическо, а юридическо лице, напр. член на терористична организация, която ще плати за него и ще го превърне в спяща клетка на разположение, която може да бъде активирана при „необходимост”.

    Как не съм съдия? Ако бях такъв, на всички престъпници щях да давам свобода, ако ми прехвърлят на мен окраденното от тях. Как сега не съм ездин паспортен полицай? На всички престъпници щях да „редя” документи, ако могат да си платят. А моята тарифа е много висока! Но на бодлива крава, Господ рога не дава.

    Има обаче нещо поучително в цялата тази история. Студентите протестират срещу статуквото в страната, възрастните също. За възрастните обаче е по-зле, защото те нямат алтернатива. Но студентите имат - казаха им я директно: комуто тук му не аресва, да емигрира! И то не някой беден студент каза това, а ВУЗ-ов ректор, с интелект на ректум...

    Накъде Българио? Времето ти изтича, ще останеш без българи!


image
 
       Добре, че студентите намат крила - отдавна да са отфръкнали по чужбина. 
                             /по идея на един еректор на ВУЗ/



Гласувай:
18



1. sande - Поздрави, Коста!
04.11.2013 20:13
Радвам се, че си "на линия".
цитирай
2. valsodar - Интересни наблюдения си насъбрал - ...
04.11.2013 20:14
Интересни наблюдения си насъбрал - виждал съм описаните гледки, но много за кратко, мимоходом преминавайки покрай тях. Напълно е възможно да си прав, случайни съвпадения в случая едва ли има?
цитирай
3. planinitenabulgaria - На Sande и Valsodar:
04.11.2013 20:58
Наблюденията ми след публикуването вече минават на качествено ново ниво. Скоро ще последва постинг на същата тема, но много по-задълбочен. Само едно нещо ще пропусна в него - снимки на контактите между посредниците и кандидатемигрантите. Това е сърцевината на "бизнеса", който се върти в момента и в резултат на който страната се насвятква с нелегални емигранти. Почти всичките ще останат тук. И ще помогнат по-скоро да изчезнем ние, българите съвсем.
Така повелява н. в. Пазарът...
цитирай
4. sande - " Накъде Българио? Времето ти изтича, ще останеш без българи!", но да си дадем малко кураж!
06.11.2013 10:58
ПОТОМЪК



Заченат сред полета и балкани,
израснал на горещи стремена –
аз ида с тъмен гръм на барабани
от мрака на далечни времена.

Аз ида от дворци, от манастири,
от сборища, от ниви, от хора.
Със белези от брадви и синджири
приличам на престара канара.

Душата ми е слънчева и твърда,
и жилава в несгоди и в тъга.
Аз мога тежка сабя да развъртам
и да прекършвам момина снага.

Аз мога да заплача след градушка
и гълъб да нахраня в мойта длан.
Аз мога с къшей хляб и вярна пушка
да тръгна към хайдушкия Балкан.

Аз мога пред бесилка да запея,
загледан във високите звезди.
Аз мога и в смъртта да живея,
аз – кръв и плът от моите деди.

Забравян и отричан, и прославян,
аз ида като вик на любовта.
И българин завинаги оставам!
Завинаги! ... До края на света!


Матей Шопкин

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12319672
Постинги: 4578
Коментари: 10805
Гласове: 18387
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930