Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2013 00:49 - ПО ДЕЛАТА ИМ ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ...
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2195 Коментари: 5 Гласове:
4

Последна промяна: 08.09.2013 01:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

НАЙ-УЖАСЯВАЩИЯТ ЗА Г/ЖА ФАНДЪКОВА АВТОГОЛ КАТО КМЕТ

 

     Формирането на групировки /б. м. мафии/ след демократичните промени у нас и навлизането на чужди мафии в страната ни като концесионери създаде основата на жестокия грабеж, на който сме подложени днес. Тези мафии не възникнаха случайно, те бяха формирани по правила, изработени в Центъра и начело на тях бяха поставени лица, които хората нарекоха бушони. При к. с. изгаряше бушонът или пък поставилите го за такъв си го отстрелваха сами, като истинските шефове на мафията се запазваха и продължаваха дейността си. Отстреляха бащата на мафиите, Луканов, техният главен конструктор в Центъра, отстреляха и най-могъщият мафиот, Илия Павлов. Значи ли това, че техните мафии вече ги няма е риторичен въпрос. Има ги! Мафиотите изпраха парите, превърнаха се в олигарси и днес никой не им търси отговорност за ограбването на хората в началото на прехода. Някои се разминаха с отстрела, но един от тях – Венцеслав Йосифов – отстъпи парите на съпругата си, която днес гняви Станишката. Друга една супербогаташка – вдовицата на Поли Пантев – я ждръца Малък Тошко. Свързани са някак тези личности с мафиотите, трябва да има нещо!

    Наименованията на огромните луксозни сгради по апетитните места на София, където влизат момчета със скъпи коли и никой не знае с какво се занимават имат надписи, които не правят никакъв смисъл и обикновено завършват с „груп”. Поради това хората нарекоха тези тайнствени „фирми” групировки. Мафиите, на които задължително трябваше да се плаща за да ти „пазят” магазина или да отговарят те вместо теб за действията ти като водач на колата си хората нарекоха силови групировки.  Ще посоча най-могъщата мафия в България, това е ТИМ, могъща е и фармацевтичната мафия. И други мафии има – за трафик на хора, за проститутки, за наркотици. ТИМ „работи” с пари на руската мафия, фармацевтичната мафия печели от позицията си на монополист. Но има и още една мафия, която винаги е била първа и е неподвластна никому – съдебната. Да е попитал някой наказаха ли съдията, пуснал от ареста братя Галеви под предлог, че няма вероятност да се укрият или да извършат друго престъпление – отново риторичен въпрос. Така е, защото нямаме главен прокурор, а назначен да крие далаверите на мафиите служител.

   Чуждите мафии пък се ориентираха да вземат на концесия тези от богатствата ни, където нещо тече и без което животът не може. Такива стоки са водата, електроенергията, горивата, храните и много други. Тези мафии нямаше да стъпят в България ако не бяха заплатили на точното място исканите от тях комисионни, но вероятно има и още нещо – с част от грабежа над хората те перманентнто се „отчитат” някому тук, стоящ много на високо и поради това той чрез държавните институции ги пази от изгонване от страната. Три примера ще дам:

-         Как може групировка /ТИМ/ да има пристанище в страната ни /във Варна/, в което да акостират чужди кораби и товарите им да не се контролират от държавата? От къде има групировката толкова пари за скъпите си строежи из цялата страна, какъв е предметът на дейността й?

-         Как може Софийска вода да купува водата от водоснабдителната система „Рила” за две стотинки куб. метър, а да я продава за 150?

-         Как може в ел. табла на кооперациите да се нагъчкват допълнително още много електромери за нови обекти – магазини, работилници, офиси – абонатите на които внасят безбожни суми за „присъединяване” с цел тези пари да постъпят за инвестиции – да се преработят таблата за да няма опастност от пожар, да се подсили захранването към таблата, да се поставят сигурни „земни” шини. Вместо това, парите отиват за заплати на концесионерите, достигащи 120000 лв. на месец, но и още два пъти по толкова за представителни и командировъчни, което заформя месечната заплата на най-първите до 360000 лв.  Видно е, че не се инвестира, а се извършва грабеж на базата на собствеността на хората, на която ЧЕЗ стана стопанин, „източва” енергетиката ни и заплашва с пожари входовете на блокове и електроуредите им с изгаряне поради подаване на линейно напрежение към тях след прекъсване на „нулата”. Да не забравяме за протестния митинг от февруари, когато хората протестираха срещу един директор от борда на ЧЕЗ, назначен там с основна месечна заплата 35000 лв, като бе уточнено, че брутната му заплата била  97000 лв. а не 100, както пишело по плакатите на протестиращите. Същият този директор с прякор Каратиста сега го търсят заради мокри поръчки и той е напуснал страната. Но поради напускане на работата не по негово желание вероятно е получил обезщетението си по договора с ЧЕЗ от 20 брутни заплати, върху които не се удържа и плосък данък. Такива ли са и останалите сътрудници на концесионерите от борда на директорите на ЧЕЗ? Кой  ли пази концесионерите и какви ли „мотиви” представят те за да убедят тези, които ги пазят, косъм да не падне от главата им, не е ясно. Но и тук трябва да има нещо – има организирана престъпност, но никой не знае за нея?

 

      Най-големите ограбвачи на хората обаче в страната, най-безскрупулните от всички са тези от „Софийска вода” АД, наричани Водата. Заради тях започнаха и протестите срешу ГЕРБ през февруари, а Болен Сидеров провери и оповести заплатите на директорите им. Резултатите от работата им - те са известни – 70% от водата се губи, циганите не плащат за вода, цената на тази вода се плаща от хората, не се правят инвестиции, цената на водата непрекъснато расте, към сметките незаконно се добавя и още една сума за неконсумирано количество вода, наречено „общо потребление”. Заплатите на французите в момента са по 69000 лв. на месец, като по примера на ЧЕЗ и те имат право на още два  пъти по толкова за представителни и командировъчни. Договорите с тях са така направени, че те да могат да източват фирмата и да рекетират Общината, страната, гражданите, но ако бъдат изгонени за хаирсузлука си, има предвидена клауза да им се заплати огромно обезщететие. Валякът /Евгени Бакърджиев/ водеше преговирите с тях и им „даде” водата. Да затриват водните мафиоти 70% от този ценен национален ресурс – водата – това е огромно престъпление, но се оказва, че нито главния прокурор или ДАНС знаят за него, ДКЕВР винаги е приемало необходимостта от нова, по-висока цена, която от „водата „ искат, МРРБ не знае за обстоятелството, че водните мафиоти проституират с изготвената за тази цел от Гагаузов т.н. Наредба №4 от 2004 г. МОСВ не знае нищо по случая, а Сметната палата, която всеки път констатира, че почти всичките пари от продадената на абонатите вода отива за заплати на концесионерите, а не за инвестиции, нейните извод остават в някой сейф. Трябва да има нещо!

   Би ли могло това статукво да бъде такова, ако някой хиперсилен мафиот или силна политическа партия тук, не ги закриляше? Съвсем основателно в мен се прокрадва съменинето, че някои са заинтересовани това статукво да продължава, защото е възможно водните мафиоти да им се ”отчитат”. Двама от заподозрените са Бакърджиев, който продаде водата и тогавашния кмет. Разработените обаче да пазят статуквото са много и са навсякъде. Те заблуждават хората дори в Блог.Бг, интервюирайки служители на водата, които са работили за водната мафия от „продаването на водата” до сега, но са внедрявани от господарите си на различни места да прикриват следите от деянията си и разбира се, целево. Скоро ще пиша постинг по този въпрос, провокиран от блогова проститутка и тогава ще спомена конкретни имена. След измамата на последните избори, при които мафията подмени вота на хората и застана начело на страната, Центърът активира хората си и те от пасивни се превърнаха в активни. Спящите клетки също бяха активирани и някои от тях се изявават в Блог.Бг като блогови проститут/к/и. Някои от тях имаха приличен имидж, но с поместените статии те се разкриха, стана ясно, че всичко от тях е писано преднамерено и че това са сторвали с цел, когато се наложи да ги активират с определени задачи на база на фалшивия им авторитет и популярност евентуално някой да се ловне на проститутските им съждения. А една има, за която съм сигурен, че е перде на профисионалисти политпроститути, които пишат от нейно име.

    Въпросът за референдум дали да се отнеме концесията на водните мафиоти виси отдавна, но от малкия парламент /СОС/ не разрешаваха. Това бе незаконно, събраха подписи на хора, достатъчни за референдум, от СОС пак нЕщат, последва решение на ВАС – отново нЕщат. Мотиви – софиянци не били компетентни да гласуват по този въпрос. При наскоро проведения  референдум за АЕЦ-Белене, в който основните гласоподаващи бяха циганите, не стана въпрос за компетентността им по темата атомна енергетика - никой дори не се усъмни тогава в познанията им в тази област. Софиянци обаче според СОС са некомпетентни по темата вода. И е вероятно да е така, защото как да си отговорят на следните въпроси:

   -Как така ти дават кубичен метър вода за 2 стотинкиа, а го продаваш 75 пъти по-скъпо?,

   -Как така при 70% загуби на водата концесионерите получават основна месечна заплата 70000 лв. и още два пъти по толкова бонуси към нея?,

  -Как така незаконно начисляват на хората допълнителни количества вода по т. н. Общо потребелние и никой не търси отговорност на водните мафиоти от една страна, а от друга и лев за вода не събират от циганските квартали, където крановете не се спират въобще?

   -Как така в договора на водните мафиоти с Общината има крауза, че ако те излъжат Общината по показателя Инвестиции с повече от 75%, чак тогава подлежат на санкциониране?,

   -Как така Общината се явява инвеститор на водните мафиоти и тя има право да не е съгласна с тях само ако я излъжат с повече от 75% от договореното между тях?,

   -Как така ако не се санкционирани от ДКЕВР на водните мафиоти не може да им се търси отговорност за дейността им, след като ДКВР винаги е удовлетворявал исканията им и цената на водата е вървяла все нагоре. Какви ли „мотиви” е предстатавяла представителката на водните мафиоти юристка Зорничка пред новопредставения вече в Софийски гробища проф. Чушулов и после пред Самарджията, та ДКЕВР да одобри цена на водата, която е космическа заради неплащащите циганите вода и заради високите заплати на концесионерите?

   Не могат да го разберат това нормалните хора, само ненормалните могат и поради това преобладаващите – нормалните хора не трябва да гласуват на референдум за концесията на водните мафиоти. Напомням, че на предишния референдум за атомната енергетика преобладаващите, които си подахоха глъсеца за него бяха циганите. Така и не разбрах като най-компетентни или поради изискване за компетентност, каквато сега поставят от СОС. Според тях сигурно и аз не разбирам от вода, а със сигурност има и други като мен.

   По делата им ще ги познаете, пише в Библията. Не ме гледай що правим, слушай ме що говорим, казват пиянищата в Требич. Аз пък се заинтересувах кои от СОС гласуваха против референдума, мотивите им и най-голямата изненада за мен бе, че всичките са от ГЕРБ и че завоалиран противник на референдума, видно от изказването й бе и кметицата Фандъкова. До този момент за мен тя бе успешен кмет на София, хората я избраха при първато гласуване. С подкрепата си за водните мафиоти обаче, нейният авторитет пред мен рухна – над авторитета й, над образованието й явно също стои Центъра, от където я „държат” или „въртят” и при такива важни изяви тя говори от тяхно име.

   Ако не е така, тя има много малко време да реагира – да разкритикува гласувалите срещу провеждането на референдума поради вероятни връзки между тях и водната мафия, водещи до ужасни последици – съсипване на природен ресурс и опастност от източване от хаирсузите на водата на яз. „Искър”, грабеж на софиянци и Общината, липса на инвестиции, източване на фирмата, лъжи с допустим таван 75%. Кметицата може да сезира и стоящия над нея областен управител желенския Ален Делон / Емил Иванов/ да върне решенитето на Малкия парламент за ново разглеждане или ако това не стане да се обърне със сигнал до на ВАС, че от СОС не се събразяват с тяхното решение.

   Не стори ли това Фандъкова, тя щу загуби авторитета си пред хората и ще си вкара рещаващ автогол като кмет, който ще бъде крайъгълен за кариерата й от тук нататък. Защото хората, които я избраха и й имат доверие ще се чувстват измамени от нея...

     Ако знаеш, че някой е измамник, знаеш и че ще те измами. Но ако вярваш на някой и той те противно на очакванията те измами, обидата се посреща с възмущение.   

 




Следват снимки на старата пречиствателна станция, която поради изоставянето й от към подръжка е протекла от всякъде, като една мома на 16 години. Помествам снимки и на останките от резервния водопровод между старата и новата ппечиствателни станции, за който по линията на СБКМ софиянци платиха 5000000 лв.
Концесионерите унищожиха това съоръжение, заплашвайки плри повреда във Старата пречиствателна станция да оставят без вода кварталите Гара Искър и Дружба.

image

Шибърът, който отвежда водата след промиване на филтрите не се затваря
 и част от пречистената за подавана в района на Гара Искър вода изтича.

image

 Теч от пречиствателната стнация поради неизвършени ремонти.

image

 Този път е на Общината, но течът от Пречиствателната станция го руши и Общината го ремонтира непрекъснато.

image

              Теч от пречиствателната станция

image

                    Теч от Пречиствателната станция

image

Тръбите с водата за Гара Искър са изоставени от към подръжка.

image

              Теч от Пречиствателна станция

image

 Изоставено съоръжение от резервната връзка между Старата и Новата пречиствателни станции. По линията на СБКМ преди 1989 г. софиянци платиха за него 5000000 лв. Концесионерите го изоставиха и то е негодно за ползване. Ще изремат някой ден от Гара Искър и Дружба.

image

  Това е най-ниската точка на резервната връзка между двете пречиствателни станции и тук има съоръжение за чистене на тръбите при затлачването им.
 Днес площадката му се ползва за кофите за боклука. Това сигурно е най-скъпата подобна площадка, защото струва 5000000 лв.



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. bojo12345 - Малко са ни Ерепетата и водата , че ни готвят и ...
08.09.2013 02:30
Увеличение на таксата за смет.Имаме се един нашенски лаф - " а бе то бива ,яма от бивол курбан не бива "
Българина си трае ,но до кога се не знае???
Последният ,който го удря тока .....ще е някой от власт имащите , та ще си изпати най-тежко!!!
цитирай
2. mt46 - Здравей, Коста!
08.09.2013 08:04
Фандъкова бе избрана, защото е от ГЕРБ. Ако Боко бе предложил... Магаретарова - тя щеше да е кмет... Явно вие много харесвате мутри да ви управляват, щом толкова години си кротувате и им слугувате... Е, тогава ще си плащате...
цитирай
3. chen - Глупости на търкалета!
08.09.2013 08:33
Толкова подвеждаща и невярна информация на едно място отдавна не бяха срещала. Подбирайте си източниците и се консултирайте. Хората, които се интересуват и са запознати, ще ви се смеят на невежеството.
цитирай
4. planinitenabulgaria - На mt46 и на bojo12345/
08.09.2013 22:07
Както няма спор коя е най-могъщата мафия в България - независимата ни съдебна система! - така няма и спор коя е най-наглата мафия у нас - това са концесионерите на "Софийска вода" АД. Техният грабеж е комплексен и обхваща водопотрелителите без циганите, които не плащат сметки за вода, Общината, която се явава техен инвеститор и която те крадат, държавата, спрямо която прилагат методи на източване. Те злоупотребяват с ДКЕВР, който превърнаха в съюзник при ограбването на хората, с МРРБ, прилагйки незаконно тяхната Наредба №4 от 2004 г, с МОСВ, които в лицето на министърка Нона имаха верен съюзник. Имаше и други. Как така веднаж главният прокурор не се самосезира, че поради космическите брутни заплати на концесионерите, достигащи над 200000 лв. на месец не остават пари за инвестиции и се налага ДКЕВР непрестанно да скача цените на водата, как така от ДАНС не се самосезираха, че от този ценен природен ресурс концесионерите губят 70%, което означава 10 куб. м./сек. Изводът може да бъде само един - тези водни хаирсузи се "отчитат" някому и той ги пази. Но стои много високо и се явава над ДАНС и всички министерства и ведомства. Кой прикрива резултатите от одита на фирмата, а не дава отчетите на главния прокурор. Много са, но проституиращи по казуса има и в блога, както упоменх в писанието си. Една от тях превари сесията на СОС. Тях ги активират от Центъра. Вместо тези, от които зависи да изгонят концесионерите сторят това, те активират проституиращи по казуса да ги защитават. Планетата на маймуните?
цитирай
5. drag777 - етикети?
11.09.2013 17:30
"Както няма спор коя е най-могъщата мафия в България - независимата ни съдебна система! - така няма и спор коя е най-наглата мафия у нас - това са концесионерите на "Софийска вода" АД..." Тоест да разбираме, че за тебе всички и всичко в таз държава е "мафия" :) Съдиите - мафия. Адвокатите - мафия. Инспекторите на "Софийска вода" - мафия. Ами водопроводчиците, тяхната мама?!! :D Ако нямат някакви прегрешения - ще им измислим! :D

Оставам с впечатлението, че си научил една нова думичка и сега я лепваш като етикет на щяло и нещяло. Давай я по-кротко, приятелю, по-спокойно. Такива постове избиват малко на нещо средно между слаб крими-роман и фантастика.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12184254
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031