Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2013 00:14 - ЗАБАВНО ЧЕТИВО ЗА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР НА РБ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3926 Коментари: 6 Гласове:
11

Последна промяна: 27.08.2013 22:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ЗАБАВНО  ЧЕТИВО  ЗА  ГЛАВНИЯ  ПРОКУРОР  НА  РБ

 

    Едва ли ще се намери някой, който да сезира главния прокурор по далаверите на ЧЕЗ, но един доста противоречив вестник - Уикенд, бр. 31 от 3-9 август, стр. 19, би могъл да го размисли, ако прочете статията на стр. 19. В нея се казва, че от МВР са прибрали банда за мокри поръчки, в която се твърди, че в нея е бил замесен и един от бордоваците на ЧЕЗ. Бордовак в ЧЕЗ означава член на Борда на директорите с основна месечна заплата 35000 лв, която е 10 пъти по висока от тази на премиерминистъра Олигархски. Положението на този бордовак обаче в Борда е било кръстопътно – той е одобрил обществени поръчки за над 300 млн лв. на енергийния монополист. За същия този бордовак в статията се твърди , че разполагал с „бригада” от над 100 души, специализирана в рекет на бизнесмени из страната.

   Ако България има главен прокурор, той би трябвало да разнищи дейността на ЧЕЗ, която според мнението на хората и според моето се изразява в грабеж на клиентите им, на страната и води до все по-несигурно електроснабдяване поради не влагане на средства за инвестиции, а потребяването им като заплати на няколко енергийни мафиота. Тази дейност води до едно: цените на тока ще вървят само нагоре докато ЧЕЗ не бъдат изгонени от страната.

   Нахално е аз да давам акъл на главния прокурор какво трябва да направи. Мисля, че той ще се досети сам - трябва да получи отговори с приложени към тях мотиви на следните негови въпроси до ЧЕЗ и не само до ЧЕЗ:

 

1.     Кой се обади в ЧЕЗ за да назначат този човек на толкова важен пост?

2.     Ако не се е обадил никой, ЧЕЗ от такива ли хора се нуждаят за бордоваци?

3.     Има ли някаква договореност между ЧЕЗ и държавни структури, за да продължава грабежа на клиентите чрез високите цени на ел. енергията, на „източванията” поради неизгодни договори с изпълнителите на обществени поръчки, да се искат непрестанно нови по-високи цени на ел. енергия за да има пари за изпълнителните директори и бордоваците? На които милиони за месец за заплати им не стигат.

4.     Всичките ли пари, които ЧЕЗ получава от грабежа над страната ни отиват в Чехия, или с част от тях те се „отчитат” някому тук, за да са недосегаеми? Те наистина са недосегаеми – „заради” тях падна режимът на бать Боко, но след като го паднаха, вече за изЧЕЗването им от България не се и проговорва.

 

     В друг постинг ще се върна на темата, защото с преносната система /на НЕК/ става нещо страшно. Сега ще изтъкна само един факт  - намалението на цената на тока с 5% няма да намали сметките на хората така, че това да бъде осезаемо, защото бе изработено по начин да не засегне енергийните играчи, а да бъде за сметка на въгледобива и на преноса. Тази промяна в полза на ВЕИ трабваше да се извърши в течение на времето, но не и така приматски. Парите на използвалите ел. енергия ще продължат да не се влагат за инвестиции в електропреносната и електроразпределителната мрежа, а ще продължат да се раздават като заплати и за др. „разходи” на няколко високоплатени мафиота:

   Шефът на ЧЕЗ, който е чех и месечната му заплата е 120000 лв, има право на комъндировъчни и на представителни в същия размер, или тя достига фантастичното число 360000 лв. Ако средната пенсия в България е 300 лв, това е равно на пенсиите на 1200 баби и дядовци. Ако бях главен прокурор щях да проследя пътя на тези пари и да проверя само за чеха ли отиват те, или с част от тях той  /и ЧЕЗ/ се „отчитат” на някого или на някои тук, за да са недосегаеми. Или пък вместо да се отчита директно, главизпълнителният избира схема да турга външни хора /нечехи/ като бордоваци, макар да нямат необходимата квалификация, напр. вместо да са инженери или икономисти, те да са каратисти. Само че този чех, главен изпълнителен директор, има заместници - главен счетоводител и др. хубавци със заплати почти като неговите. А има и Борд на директорите с отряд хубавци, назначени незнайно по какви критерии, но с основни месечни заплати по 35000 лв. Които ги издирват от полицията. Ако бъде съкратен обаче бордовак, за това има и процедура: той бива обезщетяван с 20 брутни заплати /не основни!/. Брутната заплата на бордовак е към 50 хиляди или ако някой се наложи да го изгонят, той ще получи компенсация без удръжки за данъци около милион. Парите за обезщетението се изплащат от постъпилите суми за заплатена от клиентите на ЧЕЗ ел. енергия.   По сегашната методика намалиха цената на тока с 5%, но така съсипват въгледобива, а с това и енергийните резерви при нужда, които могат да доведат до нужда от ограничаване на енергопотреблението в определен период, напр. при много студено време, но не пипват акулите, които са начело на енергийния монопол.

  Защо не проверите дали някой не ги пази тия акули,  г/н Главен прокурор? Проверката е елементарна. Елементарно бе да се направи проверка и за политическата мафия в България, но това бе пропуснато. Това можеше да стане като се разнищи казуса кой предложи Дялан Пеевски за шеф на ДАНС. За съжаление Олигархски не можа да си спомни, защото „разисквали много кандидатури” и бил забравИл. Защо не му връчихте една ппризовка, да Ви обясни? Тогава няма как да не си спомни.

   Ако аз бях главен прокурор на РБ, прочитайки статията в Уикенд бих възкликнал:

  Паднахте ли ми най-после!

  Прилагам част от статията, която е дадена в съкратен вариант в електронното издание на вестника и една друга статия. Но има още много такива.

   Но прокурорска проверка – нито една...

 

 

МВР удари по структурите на Румен Пашата

Димитър Стефанов, известен като Митко Каратиста, дясна ръка на мафиотския бос от СИК Румен Николов-Пашата, най-накрая бе ударен от МВР – пише „Уикенд”. Източник на изданието от вътрешното министерство разкри, че акцията на антимафиотите във вторник, при която бяха арестувани 12 бандити, е била насочена именно срещу бандата за мокри поръчки на Митко Каратиста – отбелязва изданието.

image

Митко Каратиста напуснал България

Според краткото обяснение на МВР по случая, задържаните са заподозрени в извършването на повече от 2 убийства, на въоръжени грабежи, изнудвания, палежи и причиняване на средни и тежки телесни повреди срещу заплащане. Самият Митко Каратиста все още не е задържан, но има заповед за арестуването му. Според запознати той офейкал от България още преди седмица, след като бил предупреден, че ще бъде ударен от ченгетата.
Дясната ръка на Румен Пашата ръководеше брутална бригада от над 100 души, специализирала се в повсеместен рекет на бизнесмени – отбелязва изданието.
Станимир Тенев

 

 

 

Енергийните кръвопийци от ЧЕЗ, източиха десетки милиони само за месец чрез Лени Изкормвача

Публикувано от admin1 в Без категория на 29.03.2013 14:25 / 3 коментара

image

ЧЕЗ

Крупни далавери като за последно въртят кожодерите от електроразпределителното дружество ЧЕЗ. Само за последния месец скандалната чешка енергийна фирма е съумяла да източи приблизително 70 милиона лева от държавната Национална електрическа компания (НЕК) чрез манипулирани обществени поръчки за подобрения на електрическата мрежа.

Уви, оказа се, че докато стотици хиляди протестираха срещу непосилните сметки за ток и системните далавери на енергийните окупатори на България, тарикатите от ЧЕЗ не само са замитали следите от чутовните си кражби, а и са създали нови схеми за ограбване на българския лапни-муха народ.

Кръвопийците от чешкото енергоразпределителното дружество скочиха като ужилени, когато главният прокурор Сотир Цацаров справедливо прогнозира, че концесията на ЧЕЗ за доставка на ток ще бъде отнета.

Безпрецедентният опит на чешката дипломация да притиска обвинител №1 обаче би трябвало да капитулира пред фактите от разследването на ДАНС, които категорично са установили фрапиращи злоупотреби за над 200 милиона лева на ЧЕЗ само за последните 2 години.

image

Бай Миле отдавна е покойник, но аверите му още въртят далавери в България

Схемата е проста, но ефикасна – от ЧЕЗ обявяват огромни разходи за поддръжка на мрежата, които се взимат предвид при формирането на цената на тока. Разходите обаче са фиктивни и по този начин чехите първо намаляват данъците си, а след това оправдават с тях високите цени на тока.

Само допреди месец чехите използваха като фирми бушони регистрирани в тяхната държава компании фантоми. След масовите бунтове на ужилени потребители в цяла България схемата е леко видоизменена – обществени поръчки се възлагат на родни фирми. Дали обаче е така?

Новата звезда в грабителската схема на ЧЕЗ в източването на десетки милиони левове чрез обществени поръчки е украинският „добре облечен бизнесмен” Александър Усачов. Енергийният баровец, който от години живее във Варна, навремето бе смятан за изключително близък до Майкъл Чорни и покойния бос от СИК Милчо Бонев – Бай Миле. В последните 4-5 години обаче енергийният тарикат Саша Громкии както е известен в ъндърграунда „бизнесменът”, се утвърди като доставчик №1 на ЧЕЗ за всякакъв вид консумативи.

Доскоро Александър Усачов доставяше по 700 хил. тона годишно въглища от украинския окръг Дон бас за нуждите на ТЕЦ „ЧЕЗ – Варна”, които се фактурираха по 180 лева на линеен тон, макар реалната им цена да бе под 90 лева. Тази схема продължава да тече с пълна сила, но освен въглища Саша громкии чрез фирмата си „Сано ИПС” вече печели търг след търг за електроразпределителното дружество ЧЕЗ.

image

Митко Каратиста сдал поста на групата около Саша Громкий

Така например съвсем наскоро бившият партньор на Майкъл Чорни и Бай Миле е спечелил обществена поръчка от ЧЕЗ за високоволтови кабели. Поръчката е на стойност над 15 милиона лева и е спечелена от фирмата „Сано ИПС”, въпреки че дружеството не е предоставило мостри на високо-волтовите кабели и не е депозирало каквато и да е гаранция за качество.

По подобни схеми подставени лица на кожодерите от ЧЕЗ са спечелили търгове за извозване на промишлени отпадъци – сгурия, шлака, дънна пепел от котли и прочие. Годишно енергийните дружества на чешкия монополист произвеждат около 400 000 тона отпадъци, но фактурират наполовина – тоест около 200 000 тона. Този бизнес доскоро бе узурпиран от Митко Каратиста – човекът на Румен Николов – Пашата в ЧЕЗ, но от месец насам щафетата е предадена на рускоговорящи мафиоти от обкръжението на Саша Громкий.

„Ситуацията може да бъде описана по следния начин – партньорът на Бай Миле смени шофьора на Румен Пашата, но гангстерската групировка СИК отново е в играта”, коментират рокадата в енергийния бранш.

Важно е да бъде уточнено, че макар и собственост на чешката държава, дружеството ЧЕЗ ползва услугите на силови играчи от ъндърграунда в бизнеса си в България поради една специфична причина – гангстерските авторитети държат настрана редовите бизнесмени да се явяват на търгове и да кандидатстват за обществени поръчки, които по закон трябва да се обявяват от ЧЕЗ.

Точно такава е била и ролята на Димитър Стефанов – Митко Каратиста, който се бе издигнал до член на Борда на директорите на чешкото енергийно дружество и получаваше по 35 000 лева месечна заплата.

„Димитър Стефанов действа чрез няколко фирми на свои хора. В бранша се знаят кои са представителите на Митко Каратиста и затова мнозина предпочитат да се оттеглят рано-рано от участие в търгове за обществени поръчки, жалват се енергетици.

Сред доверените хора на Митко Каратиста е пернишкият бандит Лени Изкормвача арестуван в началото на 90-те години на миналия век за магистрални грабежи, днес Лени Изкормвача със светско име Евгени Георгиев, е собственик на дружеството „леми трафо”, специализирало се в изграждането на трафопостове. Всеки, който иска да има партида за ток, е длъжен да изгради за своя сметка трафопост, който да бъде подарен на кожодерите от ЧЕЗ. Макар изграждането на един трафопост да струва около 20 000 лева, от ЧЕЗ задължават клиентите си да работят с Лени Изкормвача, който ги одрусва с 50 хил. лева. Само за последната година в София и околностите са изградени над 50 трафопоста от частни лица, които след това са подарили трансформаторите на ЧЕЗ, за да благоволят чехите да им доставят ток.

Кръгът около Митко Каратиста и Лени Изкормвача контролира и доставките на кабелите за въздушно окачване, съвсем наскоро подставена фирма е спечелила търг за 8 милиона лева за доставка на такива кабели.

„От ЧЕЗ умишлено купуват кабелите не от заводите в Румъния или в Чехия, а от съмнителни типове, за да може непрекъснато да обявяват нови поръчки за кабели и да завишават разходите си. Именно заради некачествени кабели пламна пожарът на Витоша тогава се оказа, че кабелите на ЧЕЗ не са изолирани с полиетилен”, разкриват запознати с далаверите на енергийните окупатори от Чехия.

Според думите им нито един от десетките хиляди метри кабели на ЧЕЗ, купени през последните 2 години, няма задължителната сплав алмалек – алуминий, магнезий и силиции. „Това е борсова стока и цената на въпросния тип кабели е точно фиксирана. Да, но от ЧЕЗ умишлено не търсят произход и гаранция за качество, за да завишават разходите си”, потресени са от аферите на тарикатите от Чехия в енергийния бранш.

Поредната далавера, която чешкото енергоразпределително дружество подготвя, е свързана с търг за доставка на тръби за около 15 милиона лева. Търгът със сигурност ще бъде спечелен от фирмата „Блиц пласт”, която е от орбитата подставени дружества на чехите.

Крадат като за последно

В енергийните среди се мълви, че от ЧЕЗ са получили индикации, че държавата ще прекрати концесията им за пренос на ток, и поради тази причина кожодерите са задействали план „Б” – кражби като за последно, преди да офейкат от страната.

„В момента се трупат умишлено разходи, за да се приберат пари от държавата. От ЧЕЗ обмислят да заведат съдебно дело срещу България в международен арбитражен съд и затова сега раздуват разходите си, които после ще представят като направени инвестиции, които България трябва да им плати. Целта на тези мошеници е да постигнат извънсъдебно споразумение с държавата и да приберат като за последно 250-300 милиона лева…”, категорични са запознати със ситуацията.                                                                 

 image

 На това ще замяза енергетиката ни ако не изЧЕЗнем чуждите енергийни играчи от България... 



Гласувай:
11



1. demograph - Ха сега да ги видим планинарче!
27.08.2013 02:44
Ние ще ги видим, но тия дето им бодеш очите, никога няма да прогледнат, щото са им избодени очите за подобни клечки. Поздрав.
цитирай
2. zaw12929 - Пратете го вие на главния прокурор - ...
27.08.2013 06:59
Пратете го вие на главния прокурор - той няма да смогне да прочете всички блогове и вестници- даже ако са "шоу"
цитирай
3. zaw12929 - Магарето е супер, а това сме ние- ...
27.08.2013 07:01
Магарето е супер, а това сме ние- ритаме, врещим и... до там... трябва нагаритарят да направи... каквото трябва нали?!
цитирай
4. hristo27 - Как такава идиотщина може да същ...
27.08.2013 11:16
Как такава идиотщина може да съществува, ако монополите /не само в енергетиката/ не са свързани здраво с властта. И не само с днешната или вчерашната, а с над 20-годишната власт на тези, които ги покровителстват!
А главният прокурор - превръзката на очите му започва да става дори по-плътна от тази на Темида. А какви изхвърляния от негова страна бяха в началото - щял да води война с монополите. Може би се превърна от "Дон Кихот и вятърните му мелници" в "по-нисък от тревата и по- тих от водата"?
цитирай
5. mt46 - Поздрав, Коста!...
27.08.2013 13:19
Тези проблеми са заложени доста отдавна... Прокуратурата е зависима от партиите, от мафиотите... Никоя от управлявалите досега партии не промени статуквото, всички употребяваха съдебната ни система за прикриване на мафиотите. Затова няма осъдени на затвор... Сбъркан е моделът на "прехода"...
цитирай
6. sande - Кучетата си лаят, керванът си върви ...
27.08.2013 22:38
Поздрави, Коста!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12180132
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031