Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2013 00:30 - ЗАЩО РОМКИТЕ РАЖДАТ ОТ ДВАНАДЕСЕТГОДИШНИ?
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2529 Коментари: 5 Гласове:
12

Последна промяна: 12.08.2013 16:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
      Тенденцията няма да намалее скоро

Невръстно 12-годишно момиче от ромски произход даде живот на първородния си син в пазарджишката болница в сряда. Младата майка е родила секцио, без усложнения. Детето е доносено, тежи 2 кг и 900 грама и е дълго 46 см. Не е ясно каква точно е позицията на родителите на момичето по повод бурно развиващия се полов живот на отрочето им, но явно толерират действията на малката си ромска перла.

Бащата на бебето вероятно се е покрил, тъй като извършеното от него със сигурност подлежи на строги санкции от закона.

Екипът, извършил операцията, е категоричен, че въпреки крехката възраст на родилката няма опасност за здравето както на майката, така и на детето й. Ромката ще навърши 13 години на 23 ноември. Ако тя ходи на училище, през новата учебна година трябва да бъде в седми клас. Едва ли обаче момичето ще предпочете да остави пеленачето си у дома и да се отдаде на образованието си. В този случай тя се превръща в поредното дете от ромски произход, което трябва да се отдаде на грижите към челядта си, с която ще се сдобие при този начин на живот.

Лекарите от пазарджишката болница от години предупреждават, че всяка бременност при момичета от 18 до 20 години е рискова. Въпреки това тенденцията млади момичета да стават майки значително нараства.

Това не е първият случай, в който дете ражда дете. Само преди няколко години 11-годишно момиче от ромски произход роди момиченце в Сливен.
    /Статия от в/к  Новинар/


 

      ЗАЩО  РОМКИТЕ  ЗАПОЧВАТ  ДА РАЖДАТ  ОТ  МОМЕНТА,

             В  КОЙТО  ЗАПОЧВАТ  ДА  УЗРЯВАТ  ЯЙЦЕКЛЕТКИ?

            /Четиво от книжник за старейшини, законници и правници/

 

    Известно е, че причината да не работят ромовете са различните помощи, които те получават от държавата. А помощите - те са доста пъстри като палитра – за социално слаби, за безработни, за многодетни, пакети от ЕС специално за ромове по линията на Евророма и др. Най-сигурната им помощ обаче, която се зарежда в банкомата на определена дата и която им се дава от бюджета на страната е тази за децата, извеестна сред тях като „детските”. Те са най-същественият дял от пакета, утвърден от законниците за тях. В бюджета има предвидени 700 млн. лв. годишно за тази цел, като всяка година сумата се завишава поради вътрешен от страна на ромлидерите и от ЕС натиск, за да си стоят ромовете тук. Част от исканата промяна на бюджета на страната сега ще отиде за да напомпа още „детските”. А в пакета за едно роме и едно българче има доста различни по големина не топки, а парични знаци. За българчето в пакета са предвидени 35 лв. ако са налице редица условия за да получи то помощта от държавата. Представят се документи за статута на родителите и родителите на родителите им, нотариални актове, талони на колите, ако имат такива. Не са се сетили още да искат пликчета с генетичен материал от роднините на детето. За ромето помощите се отпускат веднага и са по 150 лв, защото родителите му не работят и са на помощи, което автоматично ги възкачва на най-високите „детски”. А помощите за ромето – те са неразделни от него където и да живее то /докато учи!/ така, както топките от коча. В този период обаче ромето има и други помощи под формата на храна, учебници и др. Помощите за ромето започват още с бременността на майката, която не е осигурена и тежи на здравната каса. Раждането на живо дете, няколко месеца допълнителни помощи след раждането, после помощите за детето - това са все ромпари от няколко направления, предвидени специално за тях. За едно ромово семейство с няколоко деца под 12 години, което означава 8, защото ромките раждат веднаж на 18 месеца, това си е значителна сума. Косвено към нея се добавят икономиите от градския транспорт, водата, данъците, просенето, самонастаняването в чужди жилища, а възможно е и да се чука частно, напр. да се продават незаконни цигари или други „дейности”. При това положение защо да се работи – раждането на децата, за които държавата плаща и от които живеят родителите осигуряват достатъчно средства на ромовите семейства, за да нямат те нужда да работят. По същество това днес е основният ромов поминък – раждането на деца. Единственото нещо, което раздвижва ромовите мозъци е боравенето с банкомата при теглене на помощите за тях. Резултатът - по улици, пазари, градинки – като пред спукване от лой дебели ромки с бебета. Продават цигари. Говорят по мобилния си телефон. Пият кафе. Пушат цигара. Путка_нват те да ти гледат „ясновидки”.

  В училището хранят рометата два пъти дневно, те пътуват безплатно с училищните автобуси, с тях от ромквартала или ромселото до града пътуват и родителите им - по дела в града. Който е бил в Белоградчик сигурно е видял какво нещо слиза от автобусите пред училището, идващо от ромовата махала и селата към Салаш. Училището обаче каквито и прелести да предлага на рометата се явява препъникамък за помощите на децата, защото се изисква те да преминават в следващия клас, да са редовни ученици и т. н. чак до космически отдалечената за тях във времето им 12 годишна възраст. Това е непосилен терор за рометата и голяма част от тях не достигат до 12 годишна възраст с училищните прелести – пари, храна, транспорт и др. Всякакви пениси имат разработени ромлидерите да не изгонват рометата от училище, но те самите не издържат на такова умствено натоварване и бягат от училището-мъчилище – заложеното в чипа им не допуска те да имат ангажимент. Поради това напускат училище и се втурват в живота като волни птичета. На някои ромета потръгва определен „бизнес”, напр. сбиране на джелезо или джици за скрап от къщите на хората или пък огърлици от шиите на баби, някои остават в къщи при родителите си, но те настояват децата да си поемат пътя в живота.Ако е момче – само да си вади хляба както счете за добре, ако е момиче работата е още по-лесна. Спрените му детски, за гдето не ходи на училище, момичето може да продължи да получава след няколко месеца отново ето как:

   Със знанието на родителите си то бива заплодено и дава приплод. И спрените детски потичат към него отново благодарение на приплода. Семейството на момичето пак изиграва държавата, лишила детето им от училищни:

   Те ще имат дете, което държавата ще издържа, а покрай детето – и тях.

   Такава е схемата за ранните ромраждания. Тя се прилага от преди 1989 г, но тогава имаше ограничения до трето дете, а и детските бяха малки, което принуждаваше ромовете да работят. Сега сме демокрация, детските са високи, идват помощи чак от Брюксел, по празниците идват тирове с храна, няма нужда да се работи.

    Старейшините предлагат закони за гласуване в парламента, но са склерозирали до толкоз, че са им станали главите бетонни и не могат нищо да измислят. Законниците нямат право на законодателна инициатиива - те имат право само да натискат червен или зелен бутон. Правниците се оправдават с тях и...етносът в България се подменя с българи на бъдещето.

   Има някакъв закон, според който ако бъде заплодено малолетно момиче, трябва да има наказателно дело за заплодилия го. Но как да се приложи законът, пита Дон Цеци от Пирдоп, като ромките съзряват много по-рано от българките. Известно е, че на 8 години те вече узряват пълноценни яйцеклетки, станали са госпожици, а българските момичета закъсняват спрямо тях с 4-5 години. Освен да следва биологичния си часовник, какво друго може да прави едно момиче на 8 години, което ходи  на училище за да получава помощи от там? Едвам удържа момичето още две три години и става майка. Деца гледат деца с парите на държавата. Размножилите се рано ромки и заплодилите ги ромове не се подвеждат под наказателна отговорност, защото при заплождането им няма насилие, блудство  или други такиви – осъществен е интимен контакт с цел приплод – това е „ясно, както че ще съмне”. Към този контакт ромката бива подтиквана от родителите си така, както албанците карат момичето на 12 години да работи на нивата или с животните както възрастните жени. Такъв е поминъкът на албанците - работа в полето от сутрин до вечер, друг е поминъкът на ромовете – раждане на деца от момента, когато жените могат да раждат до момента, когато „прегарят” и получаване на помощи от държавата за това. Албанците сами се грижат за себе си, ромовете се прикрепват към държавата-гостоприемник чрез децата и така етносът им расте в геометрична прогресия. Едва ли има друга държава в света, която да принуждава ромовете да раждат толкова деца и да гледа децата им и тях. Ако някой счита, че това не е така, нека да отиде напр. в двора на църквата „Св. Св. Крили и Методий” или в двора на училището срещу нея. Отиването може да се съчетае с покупка на цигари, електроинструмени, нещо от циганския пазар след 19 ч. Там вече полиция няма.

    Напомням за сливенската красавица Кротеса, която роди на 11 години. Сега са привързани тръбите на матката й, защото ако не е така тя ще ражда всяка година, или ако се прекратява бременноста й ще се получи цикъла на краварката Дуся от города Калуга - девятый месяц – восмой аборт.

   Горката Кротеса, остана си с едно дете. Сега тя дава интервю за отбрани наши медии от Испания, където живее при родителите на момчето, а момчето не играе в тази игра. То имало „бизнес” и все пътувало из Европа. Никой не знае какъв. Кротеса каза, че се е преселила в Испания, защото тук нямало работа, помощите не достигали, а там помощите били достатъчни и за детето и за нея.

   Тенденцията нямало да намале скоро /б. м. деца да раждат деца/, пише в/к Новинар, но аз си мисля, че тя ще се увеличи. Защото каквато държавата, такива и ромовете в държавата...

  Те са навсякъде по света, но само тук няма съдебна система и....държава.

    

 

   


image

Пояснение: Бургуджия е турска дума, която се прие като професия въртач или
преметвач, а не такъв, който върти телефони. Бургуджиите са в три населени места в България, където специалистиште им разработват схемите на бизнеса, но хората им пътуват из цялата страна. Те имат мобилни телефони с румънски симкарти.

image

    Двама гепнати бургуджии от Ветово? От Горна Оряховица? От Левски?

image

                                        Владайската река след години?

image

Горене на изолациите на кабелите в софийски парк. Къде е полицията? Ами, няма я.

image

                                              Българите на бъдещето?

image



image

                                               Градовете на бъдещето?

image

                                                  Транспортът на бъдещето?

image

  Само на години съм малка. На деца и килца - не!!!

image

                                                             От софийските гари

image

            И примоция предлагам!

image

                                     Картинка от софийските гари

image 
 
                    Предпочитам остри обувки и едри сребърни пръстени.



Гласувай:
12



1. mt46 - Здравей, Коста!
12.08.2013 08:38
Нали знаеш, че САЩ, ЕС, неолибералите защитават правата на малцинствата?... Не може хем да си за ЕС /прозападно ориентиран/, хем да си срещу ромите /срещу правото им да раждат и да получават помощи/... Виж, Путин, например, има по-различна политика - не цепи басма на малцинствата...
цитирай
2. hadzapi - Има предложение държавата ни да се присъедини към Евроазиатския съюз,
12.08.2013 13:36
с Русия, Китай и др. страни, може и някога да стане това, когато съвсем се усети опастността от циганската напаст, дано само да не стане прекалено късно. Ще търсим пак помощ от вън - сигурно пак ще е Русия, за това, което сами сме си направили.
цитирай
3. demograph - Браво планинарче! Трогателно точен анализ.
13.08.2013 02:41
Това ще го копна, съгласен-несъгласен и ще го навра на старешините мъдурци в муцките. И за каква съдебна система споменаваш?..Не знам у нас да има таквоз нещо.Поздрав.
А този преди мен, може и да вденe някога, че руснаците установиха този режим у нас и умишлено прогониха българите...За каква Евразия бълнува hadzapi. Русия е на същото ромейско-туркестанско дередже.
цитирай
4. creativist - не е ли незаконно това бе
14.08.2013 22:49
В англия, ако набарат някой да е правил секс с непълнолетна се води изнасилване. Ми това ще рече, че почти всяко ромче нашо е плод на престъпление. Чудно ми е кой е бащата на детето от първите редове, защото по закон това си е педофилия та дрънка. Ако и бащата е на 12, кой по дяволите им казва как сеправи секс, ако някой старши цинга учи детето си на това, МИ ТОВА НЕ Е ЛИ ПОДСТРЕКАВАНЕ КЪМ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ? Наказуемост... нещо... каквото и да е!???? Докога ще го считаме за нормално това бе....казваме си "е ми цигани" ама не е баш така, ДОКАТО СИ ВИКАМЕ, ЧЕ ЗА ТЯХ Е НОРМАЛНО, ТО ВЗЕЛО ИМ СЕ ПРЕВЪРНАЛО В ТРАДИЦИЯ!!!
цитирай
5. kozme - Заради тези малцинства,
18.08.2013 08:22
храната ни е пълна с ГМО. За да не гладува бедното население на света, милиарди долари се отпускат от бюджетите с цел - хуманна помощ за бедните. Но, не се заблуждавайте, не всички пари отиват за тях; повечето се преразпределят и отклоняват по незнайни пътеки в нечий приятелски кръг от квотата на правителствените държавно-частни дружества. Поне от опит знам че в Източна България помощите се разпределят така,че едва 20% да преминат в ръцете на малцинствата.Останалите?Заради ЕС и подписаните споразумения от 2008 г насам,България е длъжна да "издържа" бедните, неграмотните и крадливи ромски фамилии.
А защо ромките раждат на 12/13 години - защото по стар арабски обичай всяко момиче навършило 12 години трябва да се задоми и да роди първото си дете на следващата година. Този обичай имат все още в Индия, Корея,Китай,Мозамбик, Бангладеш и повечето африкански държави с чернокожо население.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12191516
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18322
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031