Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2013 15:52 - ВОДНИТЕ МАФИОТИ - ВЪН ОТ СТРАНАТА НИ!!!
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2354 Коментари: 8 Гласове:
12

Последна промяна: 09.08.2013 15:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

СОФИЯНЦИ  МОГАТ  ДА  СЕ  ОТЪРВАТ  ОТ  ВОДНИТЕ  МАФИОТИ

 

   Едни от най-отвратилелните мошеници, които ограбват софиянци след Десетото са водните концесионери. Запознат съм с дейността на тази организация, защото в продължения на 28 години имах с тях служебни сношения. Имахме си фирма „В и К”, която работеше добре в рамките на възможното при социализЪма. Тя разполагаше със собствена техническа база за отстраняване на повредите по В и К мрежата на ул. „Любо Карталев – Сърбино”, имаше си администрация, технически служби, инспектори, отчетници, инкасо. Най-големите мошеници бяха в отдела, който разрешаваше присъединяване, каквито днес са отделите по архитектура в общините днес. Построена бе и пречиствателна станция за отпадните води, което се оказа най-слабото й звено, защото бе внедрена съветска разработка на ниво, както аз го наричам 3000 години преди маймуните. Очакванията от тази пречиствателна станция бе много голяма – да произвежда тор, метангаз. Но се получи... голям праз. „Торовете” бяха отровни, метантанковете така и останаха празни. Първият директор на станцията се казваше Файтонджиев. Името му също бе претенциозно – не Коларов, а Файтонджиев. Отнесено към днешното време то трябва да бъде Джипов, а не Автомобилов.

    В името на истината, службата В и К работеше добре. София имаше нужда от още една пречиствателна станция, такъв строеж започна над  в. з. Косанин дол върху свлачище. Отказаха се, продължиха новото водохващане с тунел до в. з. Бункера и там направиха втората пречиствателна станция. Отчетоха направеното като решаване на въпроса с водата на София, защото двете станции вече можеха да пречистват общо 15 куб. м/сек. И се огологъзи истината, че толкоз вода няма от къде да постъпи в тях. Започна строеж на втори пояс за водохващене на реките в Рила, които са под пояса за Белмекен наречен „Кота 1200”. Проектът бе ужасяващ и спрян, но взривните работи доведоха до непоправими екощети на тази прекрасна планина. Технологиите с машини тип къртици, с които сега копаят метрото бяха западни, а не съветски. Не пробиване, а разбиване на планината бе мотото тогава. Ще допълня, че новата водопречиствателна станция се построи с пари на БКС /на софиянци/ и че двете станции бяха свързани с междинна връзка с водопровод от стоманени тръби 40 /пиша с думи четиридесет/ цола. Само за връзката между тях, която бе построена през 1983 г. през много труден релеф, включващ скали и свлачище бяха изразходвани около 5000000 лв. на софиянци. Тази резервна връзка конецсионериите на водата съзнателно после ликвидираха, защото нямаме нито главен прокурор нито ДАНС. Ако някой стори пакост за 5 лв. ще го разследват и накажат, ако стори пакост за 5000000 – нямаме главен прокурор.

  След Десетото имаше проблеми с водоснабдяването, защото мутри източиха водата на яз. Искър, направиха от нея ток в централите Пасарел и Кокаляне и го продадоха на СФРЮ. Филип Димитров бе тогава на власт, но той не игра в тази игра. Енергийните мутри, които тогава се зараждаха откраднаха водата на софиянци, което бе част от разработк на Центъра. От стоката вода напраавиха друга стока - ток, и така енергомутрите, които днес „въртят” страната реализираха първия си удар в мътните времена. Сега в енергетикага всичко е разпределено. Както служителите в съда имат една вълшебна фраза –Никой не може да оправи съдебната система! - така и в енергетиката имат своя вълшебна фраза – Тук всичко е разпределено!

     Дойде Десетото, оказа се, че сме толкова тъпи, че не можем да оперираме с водата си, която Господ ни едал да слиза гравитачно до София. Слиза водата от яз. Бели Искър, слиза и от яз. Искър, от Витоша, имахме си и местни водоизточници с капацитет 10 мл. куб. м. вода годишно за селата По селата имаше водоснабдяване от реките им, изградено преди 1938 г. от Водоснабдителната комисия на София и София-окръг. Имаше и местни водоснабдявания с подземна вода, което бе малко по-скъпо. Помпена станция изпомпваше водата, качваше я във водонапорни кули и от там тя се разпределяше за населеното място. Такива водоснабдявания имаше и за редица заводи, ползващи доста вода. По-любознтелните люде забелязват водните кули по Илиенци, Волуяк и другаде по Шопско.

   Ужасяващ екологичен удар на подземната вода на София нанесе източването на яз. Искър от мутрите, които оставиха не само хората, но и промишлеността на София без вода. В отговор на това заводите биха сонди с дълбочина 100 м., а в района на Красно село с дълбочина 150 м. и започнаха да изпомпват водната възглавница, върху която лежи Софийското поле. Тези сонди предизвикаха замърсяване на подпочвената вода, което е най-осезаемо в района на Долни Богров. Сонди в Казичене биха от Кремиковци, които осушиха полето там и масивите от тополи изсъхнаха, пресъхнаха и кладенците та хората по дворовете. Заради мутрите, които източиха яз. Искър.

   И така, в годините на циганина Костов, когато той продаде на друг циганин /В. Захариев/ МК Кремиковци за 1 лв. и летището ведно със слотовете, дойде време да се продаде и водата на софиянци. Западът иска концесии върху това, което тече  и без което не може – вода, ток, бензин, лекарства, храни. Тук Костов обаче си намери майстора. Както Любо Ппката обра от Софиянски това, което бяха окрали заедно, така и Валяка /Бакърджиев/ изигра Циганина. Валяка продаде водата, но той не е бил сам при оформяне на сделката. Играл е заедно с Центъра.  В 3000 страници е сключен договорът с концесионерът. Каквото и да стане, печели концесионерът, губят софиянци. Но за да върви тази сделка с голям процент вероятност концесионерите са поели ангажимент да се „отчитат” на Центъра с някакъв процент от печалбата и срещу този отчет Центърът да ги пази. Циганинът, останал извън играта побесня и смени целия кабинет с изключение на една министърка с прякор Дълбокото гърло. Дреме му на оная работа на Валяка като го изгониха, той вече бе станал богат за цял живот само от тази сделка, но той вече бе сключил и други.

   Първият биринджиконцесионер бе Кевин, шеф на англичаните, които спечелиха конкурса за сметка на германците. Валякът им го уреди, прецаквайки сериозните германци за сметка на пиянищата и изроди-англичаните. Работното място на Кевин бе хотел Радисън, където той по цял ден стоеше и пиеше кафе. Там му носеха да разписва документи. За всичко обаче той си имаше екипи. И екипите му заработиха:

   -Ликвидираха техническите отдели на В и К и продадоха техниката. Активите й, заплатеното от софиянци, превърнаха в пари и ги усвоиха.   

   -Ликвидираха местните водоизточници, за да вкарат по селата язовирска вода и така да изнудват хората – вместо местната почти безплатна вода, да плащат селяните, които си поливат градините на концесионера-рекетьор.

   -Всички отдели във В и К бяха съкратени и се възприе принципа на работа само с външни фирми. По този начин се прави договаряне с тях, има комисионни, а оттоворностите отпадат от концесонерите. Така фирмата В и К по същество бе ликвидирана, бе унищожена и базата й - съкратени /б. м. уволнени!/ бяха специалистите в този бранш. Там останаха само мафиоти.    

    -Концесионериите сключваха договори с външни фирми при определени от тях условия: Толкова за вас, толкова за нас!!! Този принцип бе облщовалиден, включително и за фирмите, разнасящи фактурите. Появи се ново понятие - външни фирми. Това означава или външните фирми снасят на концесионерите или концесионерите се чистят от услугите им. Допъълвам нещо много съществено за гребежа на концесионера – времето на т. н. строителен бум или втори банков грабеж. Строителите са плащали майка си и баща си за да им „подадат” водните рекетьори вода на обекта.

   При това положение на тотален грабеж започна един естествен процес, характеризиращ се с повищавае на загубите на вода, изразяващи се в разликата между доставената на концесионера вода и тази, която той е продал на клиентите. Когато концесионерът се настани у нас, за да оправи водоснабдяването, загубите на водата бяха 30% и цената й 0,20 лв за куб. м. Днес загубите са 70% и цената й клони към два лева. Това е ползата за софиянци от концесията на водата. Още едно сравнение – директора на В и К инж. Петков вземаше хипер висока за времето си заплата от 900 лв. Сегашният директор, заместниците му и главният счетоводител вземат мессечна заплата по 69000 лв и още два пъти по толкова за командшровъчни в страната и представителни. По 15000 евро вземат още  6 бордовака-французи с опции за още два пъти по толкоз както и бириндщкиконцесионера или годишните запати на концесионерите, които са за сметка на софиянци са между 7  и 12 млн лв. За да се изплати на рекетьорите тази сума не остават пари за инвестиции в мрежата, канали не се строят въобще, необходимо е непредстанно повишаване на цената на водата. И то се случва. Случва се директно със съгласието на ДКЕВР, но и МРРБ, което по времето на Гагузов направи една проститутска Наредба №4 от 2004 г. с която концесионерът проституира успешно и сега и допълнително ограбва софиянци с т. н. общи нужди без да спазва целия Раздел VІ от нея. А наивните софиянци плащат на водните рекетьори.

    Би ли било възможно да съществува този воден октопод толкова години и да ограбва софиянци ако нямаше над себе си чадър от много високо място? Колкото полицията е фанала контрабандистите на цигари, толкова и няколкото инстанции, които по същество пряко или косвено покровителстват водните мошеници са ги хванали до сега – ДКЕВР, Общината, МРРБ, МОСВ, Прокуратурата и всичките кабинети до сега. Тези институции да не би да не знаят, че водните мафиоти ограбват софиянци? Просто биват мотивирани перманентно да пазят по казуса кампетентно мълчание. От решаването на този проблем зависи имиджа им / на турски – суратя/, но те са разговорчиви на тези теми колкото здраво стиснат свинктер. Защо мълчат както свинктери, след като са извършвани одити на концесионера и винаги резултатът е бил едни и същ – всичките постъпили от водата пари отиват за заплати на концесионерите! Няма инвестиции!

   Проститутите, които подръжат водните мафиоти сега се изплашипха от референдума и подхванаха кампания слещу него:

   -Пак същите щяли да спечелят конкурса и още по-лошо щяло да стане,

   -Милиард обезщететние трябвало да платят софиянци съгласно концесионния договор и други простотии, внушавани им от Центъра.

   А бедата е много голяма – разрушена инфраструктура на фирмата В и К, липса на специалисти, които да поемат веднага работата, защото те бяха уволнени съзнателно, ужасяващо състояние на съоръженията, включително и на пречиствателните станции. И още нещо – в нито един ромквартал не се паща за вода. Потребеното количество влиза в сметките на тези, които плащат с благословията на ДКЕВР. Давам ппример с Факултето, където бяха вкарани два водопровода от резервоара над квартала. Бяха наппавени и шахти за водомери по дворовете им, отидоха милиони левове на софиянци, сега там потъват месечно милиони куб. м. вода, чешмите не се спират изобщо – през зимата да не замръзнат, през лятото – да се стУди бира. Защото ром за вода, за градски транспорт и данъци не плаща, активен е спрямо банкомата на дадата, когато са заредени помощите му.

    Само в няколко реда трагичната история на В и К след идванетоо на конквицесионерите:

    -Продажба на англичани след като вероятно те са се мотивирали пред Валяка и той отпада германците от конкурса. Начело застава Кевин.

     -Шашми, източвания на фирмата, загубите на вода растат, руши се старата инфраструктура на местните водоизточници за да се докара на селяните „качествена”, язовирска вода, не се инвестира, Кевин го заменят с Грег за да се успокои временно положението

     -Продължава същата тенденция. Инфраструктурата на В и К е окончателно разрушена, специалистите, останали все още, напускат.Загубите растат. Прилагат се незаконно форми за допълнително ограбване на софиянци, проституирайки с поръчковото в Наредба №4 на МРРБ.  ДКЕВР и другите държавни органи, които вече упоменах подкрепят директно или индиректно водните мафиоти. Открито за тях работят шефът на ДКЕВР и министърката на МОСВ. Мълчаливо ги  подкрепят МРРБ и Прокуратурата. Одитът показва, че всичките пари на фирмата са отишли за заплати на концесионерите, длъжните да реагират инстанции говорят за тези нередности, колко могат да говорят свинктери.

   -ПиянИщата-изроди, английските концесионери  продават активите си на французи. Френската водна мафия е не по-малко извратена от английската. Начело на нея тургат бушон, циганин с унгарски ппоизход, Григор Балко, зад който се скриват новите мфиоти. Дясната му ръка е българка, служеща при тях, вероятно подвластна на Центъра, Мариана Итева. Грабежите над хората растат, мрежата се скапва, от всякъди тече вода, инвестиции – никакви.

   -Сменят директора с Жан Салеси, Мариана изпращат на същата длъжност в Грузия. Новият директор се чисти от старите първи, между които и гтлавната секретарка Зорница Генова. Центърът обаче я турга на пост „регулатор” в ЧЕЗ, измислен за нея. Нищо не се оправя – източванията на фирмата, грабежът над софиянци, разрухата на мрежата, отказът да се събират задълженията в ромкварталите, огромните заплати на концесионерите, вероятната връзка на концесионерите с Центъра, където те се отчитат за да ги пазят – това оставят концесионерите днес, когато ще се решава дали софиянци ги „искат”.

   Какво да очакват софиянци от тези концесионер? Може би реформи, изразяващи се в подмяна на Жан Салеси с Жан Кретиен ило още по-голям изрод? Това – да, но грабежите над тях дали ще престанат?

   Изходът от референдума, ако от Центъра дизобщо допуснат такъв, не е ясен, защото хората отново няма да гласуват и ще се получи това, което се получи и на изборите:  ромовете, финансирани от кухата партия ДПС съвместно с ромовете от околните страни доведоха до това неравновесие страната, хоратата да се чувстват изиграни на избирите. Според неофициални данни това лято в София живеят постоянно и пребивават общо 30000000 души, от които 500000 са ромове. Най-заинтересовани от оставане на концесионерите са ромовете, които не плащат вода изобщо и които ще бъдат мобилизирани от ролидерите да си подадат глъсеца срещу бира, олио или „сухо”, което ще се договори от ромлидерите. Пак по статистически данни, от 500000 рома в София пълнолетни са около 100000. При малък брой гласували на референдума техните гласове отново ще са решаващи за грабежа на софиянци в следващите десетилетия. Но не само ромовите гласове ще се против.  Всички политиически дейци, управлявани от Центъра – лидерите на ДПС, на БСП, на Атака, на БГ/ражданите/ и други ще се извърътят – напр. ще кажат, че се за концесионерите, защото ако ги махнем те отново ще спечелят конкурса или пък ще дойдат още по-големи разбойници, а тия си ги знаем, та затова, да гласуваме за тях.

   Накрая повдигам въпроса, имаме ли си Главен прокурор. Ако си имаме, защо той не разследва дейността на Ангел Семерджиев, на Нона Караджова, на Мариана Итева, която вероятно има български паспорт освен френски, на Зорница Генова, която бе главен секретар на Соф. вода и какви ще да са били служебните й сношения със Самарджията на ДКЕВР, за да приема той винаги „мотивите” за повишавене на цената на водата, защо Салесито я изгони и как така се оказа, че освен от вода, тя толкова много разбира и от ток, та я поканиха там със заплата 15000 лв като „регулаатор”  - длъжност, която разкриха специално за нея. Кой разпореди това? Един анонс ще подам, това стана по времето, когато още не бе разкаран Самарджията и се мълвеше, че тя умеела да прокарва искането за повишаването на цената на стоката и услугата, ако това зависело от него.

    Ще завърша това си писание с един паралел между най-некомпетнтните министри в кабинета на бать Боко и на Олигархски:

    Пречистватетална станиця Панчарево е протекла от всъкаде, като една жена на 16 годинии. Голяма част от печистената вода изтича и се губи, хората обаче я плащат, концесионерът не губи нищо. Дадох сигнал до ДКЕВР, МОСВ и фирмата, но вместо отстраняване на повредата, те излязоха с обща позиция. Отговорът дойде от мирнистърка Нона, която ме посъветва...да заведа дело в Административния съд по жалбата си. Сигналът за източването на яз. Искър за нея е лична жалба от моя страна. Аз се жалвам, че концесионерите източват яз. Исър. Такава простащина не е възможно човек да си въобрази! Приматите вероятно са по-интелигентни от тади ексминистърка.

   Като на Нона са и действията на новия вътрешен министър. Той изгони шефа на СДВР, единственият симпатичен служител в МВР, че не се бил справил с цигарените мафиоти от пазара и имало корупция. Новият наистина се справи с корупцията, защото преди по пазара се движеше двойка полицаи, набедени за корумпирани от цигарените мафиоти, а след изгонването на шефа на СДВР по пазара вече няма полицаи. Цигари се продават повече и от преди но: нека някой каже, че има корумпирани полицаи – та тях ги няма въобще! Тази изява май не му достигна като поле за действие, та сега се изязава като специалист по финанси и от пиедестала си на зам. министър раздава финансови акъли ведно с Данчо Ментата и Алиосмана, който е с дотолкова развит мозък, че главата му наподобява паве. Дано да не се експлоадира главата му..

  Пропускам „разработката” на министъра на полицията с белия автобус, в който Данчо Ментата с щлем пазел депутираните в автобуса, за биячите с белите маски, за една полицайка с мъжки хормони, на която бяха поставили подвръзка не гдето се подставя на гжените, а под лакътя...

   Всеки народ заслужава ръководителите си, е каазал Гьоте. Дано да не пропуснем сега шанса си да изгоним концесионерите от страната, които считат, че нямаме акъл да докараме водата от Рила до домовете си. Имаме, и повече имаме. Нищо, че тези като предната министърка на МОСВ и сегашния министър на полицията дават суратя ни пред света от медиите, всички останали са по-интелегинтни от тях. Тия двамата и приближените им е ясно за кого ще гласуват на референдума, но на него право на глас имат всички, крадени от воднитие мафиоти от ерата на Валяка до сега.

     Гледах кандърмакьошето на едни турситическо дружество, което приканва хората през почвния ден да отидат на панина. Написаано беше:

    В неделя вкички на похот!!!

    На референдума – не само ромове!

   – би трябвало да пише на рекламите, подканващи хората да си подадат глъсеца за или против грабежа на водните мафиоти.

   Но преди това – да не забравяме, че Общината има лице, което дава имиджа й – Фандъкова – но решенията се вземат от общинските съветници, които са не по-малко корумпирани от депутатите. Те са огледало на парламента в рамките на София и то криво огледало. Да не забравяме, че София има и нов валия? Той и прближените му също имат право на глас...И аз знам за какво ще гласуват!

image

         Трудно се усвоява всичко от тази концесия, но да се опитаме сме длъжни!               
               
image

                            Разследващият аквамутри



Гласувай:
12



1. freeoldmen - Кви два лева бе? :)
09.08.2013 17:04
Я вижте в днешният постинг http://chara.blog.bg/politika/2013/08/09/inj-ivan-ivanov-shte-ima-stresirashti-fakti-za-cenata-na-vod.1137908 един специалист как забива цената на софиянци директно на 5 / пет / лева, с уговорката, че не е достатъчно!!!
цитирай
2. mt46 - Ами така е -
09.08.2013 18:14
като толкова години сте си пасували и не сте протестирали...
цитирай
3. sande - Коста, това филм на ужасите ли е?
10.08.2013 17:28
Пред мрака на истините!
цитирай
4. planinitenabulgaria - Не че протестираме!
10.08.2013 23:41
mt46 написа:
като толкова години сте си пасували и не сте протестирали...


Крадците ни и съсипвачи на природния ресурс, водата ни, имат чадър от много високо място, където се отчитат. Те затова и продадоха водата...
цитирай
5. planinitenabulgaria - Така е, Санде!
10.08.2013 23:46
sande написа:
Пред мрака на истините!


Средната пенсия в България е 300 лв, а концесонерите вземат по 207000 лв. месечно, като живеят за наша сметка, а също и децата им. Парите са за командировката им тук, за заплати, за представителни, за летене със самолети, за почивки по най-скъпите курорти, за образование на децата им. Е, имат вероятно и разходи - за тези, на които се отчитат, за да продължават да ни крадат. Ако има референдум за водата, ще стане ясно кои са те.
цитирай
6. sekirata - МНОГО СКЪПА СТАНА ВОДАТА И .........
11.08.2013 00:31
ЛЪЖАТ!
цитирай
7. demograph - Все едно си описал България
13.08.2013 02:29
Всичкото това за водата го знам и аз от личен опит. Само една щрихинка - вместо на инвестират 5 милиона за 5 км ремонти на канализации/примерно/, концесионерите купуват стъклопластови тръби на цена 10 пъти по-висока от полиетиленовите и ги заравят в 500 метра/и това е много - 100 метра/. И са изпълнили задължението за инвестиции...От 5-тте милиона на софиянци 4.5 милиона си ги делкат без да си мръднат пръста. Поздрав.
цитирай
8. planinitenabulgaria - Та тези, които коментираха пписанието ми срещу водните мафиоти:
14.08.2013 10:21
В момента се активират блогери и блогерки - спящи клетки, които да запроституирват с този казус и да приспиват или заблуждават хората. Няма да споменавам имен, вижте на тази тема кой вади скелети от гардероба.Причината - възможен референдум за концесионерите рекетьори на софиянци. И безсрамни крадци. Тези агенти в блога разпространяват чрез постингите си словото на прикрити в други инстанции водни мафиоти - че истината е една - трябва да се повиши неколкократно цената на водата. И да не се пипа октопода, изграден от водните мафиоти.
Дано тези номера да не подведат хората, защото водната мафия разполага поне със 100000 ромгласа за референдума.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12182281
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031