Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2013 10:29 - ЗАЩО "ЗАБЪРСАХА" ДВА ПОЛИЦЕЙСКИ ШЕФА...
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: Коментари: Гласове:
6

Последна промяна: 23.06.2013 10:37


   

         ЗА УВОЛНЕНИЕТО НА ШЕФА НА СДВР И НА ТРЕТО  РПУ

 

    Всички знаят, че на Женския пазар в София се продават контрабандни цигари, продават се и днес, 23. 06. 2013. Трудно е да се хванат обаче бракониериите, защото те прилагат успешна тактика когато се почувстват следени от полицията. При такава кризисна за тях ситуация те преместват тържището си на самия Лъвов мост и докато полицаите се предислоцират, те вече са продавали стоката си. Полицаите си вземат поука, правят нова проработка и следващият път блокирват Лъвов мост. Само че контрабандистите на цигари се оказват не на моста, а в горната част на пазара и пак не могат да ги фанат. И така – от 1989 г. до днес, 23. 06. 2013 г. Ну заяц, погоди!

   Аз обаче си мисля, че ако искат, полицаите могат да гепнат контрабандистите, но не сторват това. Трябва да има нещо! Дали пък не осигурява някой чадър на контрабандистите много от високо, който „държи” и полицията?

   Е, трябваше да се направи нещо по въпроса с встъпване в длъжност на новото правителство, за да се премахне у хората подозрението, че контрабандистите „играят” с полицаите. На пазара има/ше/ постоянно присъствие от две полицайчета, които освен, че пазят, видно от външността им и се хранят добре. Последва гениално решение на министъра на полицията от новопредставеното ни след изборите правителство:

   За несправяне с проблема с продажбата на контрабандни цигари от предходното ръководство на полицията бяха уволнени двама висши полицаи, които работеха в този район. Двете млади и едри полицайчета от пазара обаче, които са най-ниското ниво на йрархията в полицията не били уволнени, а само преместени. Интересното е, че не са уволнени и другите трима висши полицаи, чието работно място е тук – шефовете на Гранична полиция, на Миграцията и на Паспортното. Явно с различен аршин е мерено за всеки от тях, някои сАобъражения е имал министърът на полицията. Затова едни е „забърсал”, други – не. Или пък  уволненията им са представени на министъра на полицията от същите кукловоди, дето натресоха Дялан Пеевски на министър Олигархски и това ще доведе до извънредни парламентирни избори.

   Някой ще попита, а какво стана с контрабандистите на пазара? Аз мога да отговорая на този въпрос, защото живеея на близо: те пак са там, пак продават стоката си и то дори повече, предприети мерки срещу тях обаче няма. Аз се питам, дали пък уволнените висши полицаи не са продавали цигари на пазара, та само те се оказаха пострадавши, но не и контрабандистите. Сигурно не са, защото не съм виждал Валери Йорданов да ми препречва пътя по пазара и да ми съска тихо: Мъжки, дамски цигари, тутун! Това решение на министъра на полицията доведе обаче до качествено нов етап на отношението на хората към полицаите - никой вече не ги обвинява в съучастие с контрабандистите. Причината е проста, на пазара вече няма кьорав полицай, който да премине по пазара от горе надолу или обратно, слаломирайки между подплатените с лой контрабандистки. При това положение никой вече не набеждава полюционерите, че играят с контрабандистите на цигари – тях ги изчезнаха от пазара.  Резултатите от изчезването им ще се почувстват скоро – контрабандистките ще налепят нова към старата лой по туловищата си, ще се разшири обемът на реализираните продажби и номенклатурата на предлаганите цигари. Да не пропусна, че освен цигари, „предложители на стока” показват от чанти електроинструменти и други уреди, наркоманчета от окрадените мазета и домове на хората предлагат на продавачите на инструменти по пунктовете откраднатото, а вечерта пазарът в горната част наподобява някогашния цигански битак, който ставаше под моста на Сточна гара.

    Същата „реформа” за изчистване на името на полицията се извърши и пред тържището в Илиенци, където се пишат фактури. И от там полицаите ги изчезнаха – нека сега да каже някой, че фактуристките играят с тях.  Изчезнали са и селските поличайчета от местата, където кражбите са ежедневие. До сега имаше на 10-20 села по полицайче – по новата длъжностна характеристика се води инспектор – на което хората знаеха телефона, да го търсят при нужда. Това чух за селата по Свогенско, но същото го каза и човек от с. Дебово, Плевенско – и там на на 10-20 села се падало по полицайче, което нищо не можело да стори срещу кражбите, които били ужасно нагли. Там преди имало един инспектор на много села, сега и това нямало. По селата имало поставените камери да следят крадците, но камерите били откраднати и така селата по шосето от Плевен до Черквица били оставени на произвола на превърналите престъпността в бизнес. Но пък имиджа /на турски език суратя/ на полицията така остава чист, защото кой може да каже при това статукво, че полицаите дЕлат с престъпниците. Ами тях ги няма! Така в  морално отношения низшите полицайчета остават чисти като тромпет, а висшите – кристално чисти /както спрайт?.

    Това решение обаче е следствие от едно друго, което преследва нас, хората, вече 24 години – държавата абдикира от хората и проблемите им. Според мен причината за това е корупцията навсякъде и зависимостта на правителството от други сили, на които то служи. Провалът на разработката „Пееевски”, който дойде неочаквано по странична линия – от излъгания от Олигархски народ! – разкри на всички един механизъм, ползван почти четвърт век. Но да си припомним какво е казал щопът от с. Требич за механизмите:

    Оно щом е механизъм, все ще се почупи!



image


image



image 



Гласувай:



1. mt46 - Поздрав, Коста!
24.06.2013 10:07
Говори се, че контрабандата на цигари е покровителствана от Цвъко...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12180585
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031