Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2013 00:06 - РАЗМИСЛИ НА 3-и МАРТ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1038 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

                                         От много години ние със тях така работиме!”

                                                                                                   /ромлидер/

 

                               РАЗМИСЛИ  НА 3-и  МАРТ

 

     Рядко гледам телевизия защото не обичам тази медия. Това пространство принадлежи на лошите хора и се ползва от тях с недобросъвестни цели. Мен те не могат да ме зомбират, манипулират или излъжат, защото не гледам обслужващи мафията проститути, прикрити зад шоупрограми, просташки предавания и филми, гъделичкащи примат/к/ите по най-чувствителното им място. Попаднах обаче на нещо, което ще коментирам. То издава до каква степен държавата ни е корумпирана и как корумпираните не разбират, че ще затрият държавата. И че ще останат само с парите си, както предупреди в стихотворение един поет. Хората ще напуснат държавата, тук ще останат само ромовете и новобогаташите няма да има кого повече да ограбват. Възможно е дори обратното. Сега ше коментирам инцидент от тези дни:

    Инцидентът се е случил се в Хладилното депо-Подуяне при кражба на желязо за скрап. Запознат съм с проблема на депото още от годините, в които работех. Проблемът не засяга само Хладилното депо, но и гара Подуяне – разпределителна. Те от всякъде са обкръжени с ромове, живущи не само в квартал Христо Ботев. Голяма част от тях сбират джелезо. Проблемът е от 1990 г. и от него полза има фирмата НАДИН, която иска да купи влака за скрап подобно на МК Кремиковци, когато бъде достатъчно окраден и стане негоден за ползване. България да остане без БДЖ! И ще го купят, защото ромовете ще го изпоскат и от влака ще остане само суровина за скрап ако не се вземат мерки срещу все по-агресивните кражби на части от подвижния състав и инфраструктурата на БДЖ. Има тенденция ромовете да си правят гета до гарите, защото там има много джелезо за сбиране и посочвам две такива – на гара Курило и след гара Казичене.

   Според едната страна от участниците в инцидента, дечица били отишли да си сбират джелезце, но охранител взел, че ги гръмнал.

    Според охранителите група от четири деца нападнали склад, разбили му вратата, не се подчинили на заповедта на охранителите и те открили огън срещу тях. Едно роме е убито, друго - ранено.

    След инцидента имаше ромови коментарии и те бяха следните:

    До сега на охранителите са били давани по 10 лв. и те пускали рометата /обърнете внимание, ромета а не ромове!/ да работят на територията, охранявана от тях. Не пиша „работят” а работят! Ще поясня защо.

    От този травиален случай излязоха  две основни истини, които нито държавниците, нито полицията разбират и аз сега ще им ги поясня, макар да не ми се плаща както на Доган за посочване на място за язовир.

    Първата истина е корупцията в страната ни, която засяга всички сфери на живота ни, в случая схема за организирана престъпност между ромови лидери и /вероятно/ лидери на охранителна фирма или конкретни корумпирани охранители. Един дебел колкото Искра Фидосова ром каза, че на охранителите били давани по 10 лв. и те разрешавали на рометата да работят на територията на депото. Няма да дешифрирам каво означава „да работят”, няма да уточнявам, че дебелакът със сигурност е ромов лидер – той беше по тегло поне колкото три рома, устните му бяха надебелели, езикът му – парче сланина, едвам се движеше. Същото твърдение изказаха и ромета, работили в депото. И дори „натопиха” стрелящия охраниител, че взел пари, но не спазил договорката и се изгърмял върху крадливите ромета. Каква е истината само следствието, ако ромовите лидерии не мотивират да излъже и то, ще покаже.

    Вторият елемент също е много важен. Не ромове над 18 години, пълнолетни, а ромета под 18 години са основните извършители на престъпленията по страната. Те крадат, те убиват, те пласират наркотици и унищожават генно децата ни, те пласират безнаказано цигари по пазарите в страната, защото не знаят какво вършат – според НК те са непълнолетни и глупави, поради което не носят отговорност за деянията си. А като занесат пари в къщи на дъртите ромове те да не ги ли приемат? Приемат ги, но не те, пълнолетните, са извършили престъплението, а непълнолетните, които са недосегаеми от закона. Всичко е точно, става по изпитани за 23 години схеми.

    Това е класическата схема на грабежа, който се осъществява в България. Удушената баба от Змейово, удушената жена от Михайлово – това сторват все такиви ромета, които не знаят какво вършат, защото са под 18 години. А какви ще станат когато те навършат пълноление и какво ще стане със страната ни с тези изпедепцани крадци в нея, които нямат никаква професия, голяма част от тях са неграмотни, аз се досещам.

   Да допусна, че помощите от ЕС за ромовете в България остават в ромовите лидери, които ги държат целево. Те се разпознават кои са - по напълняването им. Като стане фал, те предоставят част от тези пари като „мотиви” на полицаи, съдии и др. И сигурно е така. Не само в София, по цялата страна ромове продават по пазарите контрабандни цигари, но никой до този момент не ги забелязва? Дали пък  ромовите лидери не са „мотивирали” някого много нагоре да ги пази? Още един факт: голяма част от ромовите деца имат...пенсии. По документи те са дефектни и пожизнено трябва да получават пенсии, да ползват предимства на инвалидите и да ходят безплатно на курорти. Това става благодарение на лекарите ни, които също биват „мотивирани” от лидерите им. Тази схема се прилага и за отпускане на помощи, в общините за включване на бедните в различни програми, от които се усвояват пари.  Ако нямаше корупция, нямаше да бъде така.

   За мото на това писание избрах едно изречение от речта на ромов лидер, възмутен от убийството на дете, което си сбирало джелезце. Защо точно дете участва в схемата на ромовия грабеж, ако нямаше корупция щеше ли това да се случи – опитах се да пояснъ.




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12282033
Постинги: 4566
Коментари: 10794
Гласове: 18368
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930