Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2012 23:54 - ЕДИН ГЛУПАВ И ВРЕДЕН ДИСПУТ ....
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2846 Коментари: 6 Гласове:
12

Последна промяна: 24.11.2012 23:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

                        ЕДИН  ГЛУПАВ  И  ВРЕДЕН  ДИСПУТ  ПО  КАНАЛ  1

 

     Освен за планините и музиката, имам и други области, във връзка с които ще започна да помествам писания в блога си. Замислих постинг за престъпността - една тема, по която съм по-наясно от министъра на полицията, от полюционерите му и от прокуратурата. Има региони в страната, където тези неща са ми много по-известни отколкото на тях, но конкретни имена няма да съобщавам. Статистиката показвала, че престъпността намаляла с 10%. Това не е вярно – тя не само се е увеличила, не само се е разпространила на места, които един нормален човек не би и помислил, но вече се е превърнала в бизнес за много хора, предимно младите. Според мен ако така продлъжава има опастност да се завърнат страшните времена на кърджалиите. Така са наричали някога мутрите по време на разпада на Османската империя, които тогава вместо джипове са яхали коне.  Днес държавата ни също е в разпад, а природата не търпи празно място – освободената от нея територия завземат престъпниците или български граждани от един индуски етнос, който дава могъщи, катализирани от държавата популации.

   Сега ще се спра на едно предаване тази вечер по Канал 1 за книгата на агентите на Турция у нас, която те разпространяват чрез ходжите и моллите сред нашите помаци за Балканската война. Книгата си те представят като нов прочит на събитията от Балканската война, чиято цел било етническото прочистване на помаците. Тази книга е продължение на амбицията на враговете ни, които искат да отцепят големи региони от страната ни на верска основа и да ги присъединят към Турция или ако няма как да стане това, поне да станат зависими от нея, нейни васали. Забележителното е, че в тези наши региони освен такива с преобладаващ турски етнос, каквито са напр. в Източни Родопи и по Лудогорието, има и такива, населени с помаци. А помаци в българия има доста, едва ли не по целите Родопи, има ги и по Ловешко, по Пирина. Те държат на вярата си, която не им разрешава да се ешват сексуално с християни. Младите помакинки обаче не са на това мнение, а младите помаци си хапват с кеф свинско, но искат да не им се казва какво е месото. Има понятие помашки крепости, като се цитира с. Рибново, но това е грешка. Помашка крепост е Якоруда, но има и други. Ислямът е причина да стоят помаците високо в планината и да не мигрират, защото там се чувстват в една верска общност.

   Има неприятни момента за признаване обаче. Първият е, че българите мюсюлмани са доста по-различни от българите хрстияни. Мюсюлманите са по-работливи, живеят по-скромно, не стават престъпници. Не разрешават обаче като нас да бъдат крадени и лъгани и опит за кражба срещу тях може да завърши със смърт за крадеца, заколват го.  Мюсюлмани не търпят съжителство с цигани, защото моллите ги учат от деца, че това са лоши хора, че не стягат /мързеливи  са/, че лъжат и крадат. Поради това мюсюлманите ги прогонват далеч от населеното си място. Ако обаче в населеното място живеят и хистияни, циганите се заселват с тяхното мълчаливо неодобрение и повече не могат да бъдат помръднати от техните гета-крепости. Давам пример с огромния цигански квартал в Кърджали. Ако там нямаше българи за отрицателно време косъм от циганите в Кърджали няма да остане, така ги мразят турците заради кражбите им по селата около Кърджали.

   Едно противопоставяне на етническа основа у нас между българите християни и мюсюлмани ще бъде добро за Турция, но никак не е в интерес на българите християни. Българите мюсюлмани са по-жизнени, по-работливи, по-скромни, физически по-силни. Това е резултат от работата, която вършат, от по-трудните условия, при които живеят. Това е факт. Тук в квартала, където живея едно момче на около 12 години го учеха да кара колело. Колелото бе страхотно, но детето бе тип фидос, едвам не се строшаваше колелото. Седмица след това бяхме в Рибново. Главната улица е доста стръмна, но едно дете на подобна възраст, мускулесто и силно, така преодоляваше стръмнината с едно съвсем просто колело, все едно караше по равно. Неволно сравних двете момчета. Едното сигурно не излиза от Макдоналдса или не става от компютъра, а другото – вероятно ползваше колелото да пристигне по-бързо от едното място, където помага на роднините си, до другото, където отново го чака работа.

    В България противопоставяне на верски принципи няма, но противниците на Бълтгария се възползват точно от това. На верска основа се прави много за мюсюлманите, като държавата ни е на ясно с този въпрос колкото Черната Златка с географията или министърката на МОСВ с работата си. Сърдят се сега нашите за тази книта, но не тези, които трябва. На Догана агентите са написали книга с превратно тълкуване на Балканската война, хулещо Бълтгария, подклаждащо вражди в самата страна. А къде е прокуратурата? Знам къде е. Сега си подгъзнумат да стане някой от тях новият главен прокурор, не за изпускане такъв кокал. Дреме им там едно нещо за тези проблеми на прокурорите да се самосезират. И друг момент има, той пък идва от Външно: Да не си влошаваме заради глупости отношенията с новата велика сила, Турция. Аз живея до джамията на Халите. Всеки ден мюезин ме подканва да влезна за молитва в джамията по висксокоговорители от минарето. Има ли такова нещо в другите държави? Това се счита за редно, а да се счете за нередно провокационният труд на агентите на Догана? Не! По-скоро свинкя в джамия ще влезне или на топола ще се качи, това е турска поговорка.

   Медиите естествено отразиха това събитие подобно на кучета, лаещи по преминаващ керван. Той вече премина, но въпреки това решиха да направят и диспут вчера по Канал 1. Бяха поканили мюфтията да го питат защо така бъзикат помаците, но он го нема и стана монолог. Балканската война била организирана за да се прочисти България от помаците според авторите на книгата, срещу това говореха поканените.  Едва ли някой от участниците в диспута знае, че от българска страна също е имало натиск помаците да се завърнат към нашата вяра, но той е завършил с неуспех. Натискът става ужасен през 1934 г, когато в Родопите тръгват наказателни бригади, които в тези пущинаци наистина са извършвали зверства. В резултат на тези зверства цели села с помаци вместо да си сменят вярата са напуснали България и са емигрирали в Турция, където те били зле посрещнати, поставени да живеят при непоносими за тях климатични условия и са измряли. Известно е първото преселено село след Освобождението, Тъмраш, което основава село в Турция със същото име. Всичките са измряли.  През 1934 г. обаче други села са се изселили по същия начин в резултат на зверствата на няколко воеводи. Един такъв е Тане воевода от Станимака, който си прави мелница над града. След Деветото отиват да му национализират мелницата, той застриелял национализаторите. Народната милициая пък после застреляла него. Останките от мелницата стоят до днес над мелницата на Никола Панайотов.

   По Канала явиха една дама, вероятно с научна титла - професорка, политпроститутка за специални поръчки или не знам каква, но говори само лакардии. Тъмрашлиите били  избили в Батак разбунтувалите се срещу Турция. Няма такова нещо! Избили са ги башиблозуци /нередовни войници/ събрани от Триградско и Барутинско. За да бъде човек компетентен по тези въпроси трябва да е чел трудове на писатели родоповеди, които са се занимавали с тези въпрос, на събратята си с друга вяра, с които те са руднини. Тогава ще знае за Тъмрашката република, за Триградската република и др. За Чепеларско е писал учителят Васил Дечев, един малко известен днес изключителен родолюбец. Той е духовният баща на друг титан от Средните Родопи,  отец Константин Канев. За днешният дял Върховръх има друг човек, посветил живота си на темата „Тъмраш”. Да не се вярва на този човек е все едно да се съмняваш в Евангелието. За Смолянско са писали Стою Шишков, учиттел в Устово, Христо Попконстантинов, учител, писател и турист /като мен?/. В по-ново време на тази тема, но по-малко работИ и Николай Хайтов. Госпожата, явно незапозната с трудовете на тези хора разпъваше лакардии, които е учила по времето на соца. Тогава всички бе променено и нагласено за да служи на партията. Агентът на ДС  Аамед Доан е тяхна метастаза.

   Сетих са в момента за една мисъл на Хайтов:

   От всички инерции на този свят, най-страшна е инерцията в мисленето!

   Такива неподходящи явени по медиите са като манна небесна за разработчиците на стратегята за конфронтиране на българите християти и българите мюсюлмани. Доганът поведе и в тази нова игра. Причините не са това глупаво и вредно предаване, което пробутаха, а в това, че нямаме държава и стратегия каво ще стане с България след години. А как ще имаме нормална държава днес? По времето на Правешката Тиква назначаваха некадърници във всички области, които се стремяха заобикалящите ги да са още по-големи некадърници. И сега е същото. Когато възникне някаква комплицирана ситуация, няма кой да я отиграе и все така става, че Доганът вече над 20 години все се оказва зад противниците си, готов да ги затретира с рязаната си карабина ако го не слушат. А къде е държавата, това е един хубав въпрос по този казус. Нея просто я няма.Поради това враговете й гледат да я разпаднат и да си вземат от нея по едно парче, ако не могат цялата...




Гласувай:
12



1. tota - Това допълва твоя разказ, Коста.
25.11.2012 08:42
Дружба "Родина"
Организация на българите мюсюлмани в Родопите - 1937-1944
„Това бе чисто и просто една мирна революция, която привличаше към себе си всеки честен и здравомислещ българин от двете вероизповедания от Родопския край.” Петър Ан. Маринов
http://rodinec.blogspot.com/
И още нещо:
"Тук изнамерих писано от Петър Маринов по същия въпрос, казал го е по време Честването на 100 Години Проглед

"Накрая бях поканен и аз да кажа няколко думи. Аз станах и сърдечно благодарих за вниманието, с което са ме обградили съселяни и гости и казах, че въпреки локалността на въпроса за книгата “Сто години Проглед”, понеже се разшири въпросът и за дейността ми сред българите мохамедани, казах, че е направено колосално изопачаване историческата истина за тях след 9.ІХ 1944 от Смоленското комунистическо мракобесие /на това място се чу силно ръкопляскане/ от група индивиди, които като истински изроди на родопски българи, донесоха само вреда за българите мохамедани, за Родопите и за България. За запазване пък като българска територия най-много бяха допринесли получените от Петър Маринов четири книги “Сборник Родина”, представени като веществена защита от Васил Коларов при подписване мирните договори в Париж през 1946г. Това бе казано, защото по време на конференцията бе искано границата да се премести до Рожен и повече""
ДИНА

http://rodopi-progled.blogspot.com/
цитирай
2. boristodorov56 - Доган и сие националисти трябвна да бъдат скопени публично в джамия или църква - все едно!
25.11.2012 11:51
Никога не би трябвало да има противоречия между българите и живеещите у нас мюсюлмани - без значение като какви се изживяват, което си е тяхно право.
Всичките размирици и противоречия се създадоха и продължават от ДС и наследниците им, които дърпат конците на тайните служби и до днес - в интерес на управляващите.
Нали никой не си прави илюзии кой управлява България?
цитирай
3. ka4ak - Може и да ми е стар поста,но продължават ли да съществуват такива партии,суверенитета ни е обречен!!!:(((
25.11.2012 16:06
17.03.2009 04:59 - искат, да анексират България!
Автор: ka4ak Категория: Политика
Прочетен: 10256


Не знам какви доказателства има Яне Янев,но аз ги имам и ще Ви запозная с тях и с престъпното,противоконстицаионно рещение на констицационния съд на Република БЪЛГАРИЯ!,да признае ДПС,КАТО ПАРТИЯ!Тези съдии трябва да бъдат линчувани и побити на кол,както турците са се разпрявали с нашите борци за независимост!Кой може да ме обори,че в нарушение на конституцията,бе разрешено,да се направи една етническа партия,която работи тихо ,но подмолно ,да станем един турски вилает!Сега започнаха и да привличат фариоти,за цвят!ПОМИСЛЕТЕ КОЛКО ДЖАМИИ СЕ ПОСТРОИХА И КОЛКО ЦЪРКВИ!Какви пари се дадоха,за да ходиш в джамията,какви пари се дадоха,че наш!ите помаци,да се пишат за турци.Как не може да схванете,че се подготвя,нова Босна и Косово!ДНЕСКА ГЛЕДАМ ПО НОВИНИТЕ,НЯМА ЗАПЛАХА ОТ РАДИКАЛЕН ИСЛЯМ!НЕ ВИДЯХТЕ ЛИ ДЕЦАТА,ТЕ ВЕЧЕ НЕ СА НАШИ,ТОВА КОЕТО ВИ ГОВОРЯ ЗА НАРКОТИЦИТЕ,НЯМА РАЗЛИКА,ОТ ТОВА КОЕТО ПРАВЯТ ДПС!КЪСАМЕ ОТ НАШАТА ПЛЪТ!Знаете ли че когато отидох да правя комуна в Сатовча ми казаха"отиди да си правиш комуна във вашите планини,при вашия народ!Пратиха ме на Витоша иСтара Плнина,това е наше,Родопи,Пирин и Рила не са наши!Това излезе по весниците/проверете пресата от 24,25.10.2000г./Когато нелегално се настанихме на Белмекен,на територичта на Велинград,Якоруда се вдигна да ни линчува,но не хората,а кмета от ДПС!Излезе в местната преса и кабелни телевизии,а и с решение на общинския съвет,да бъдем прогонени и да освободим,нашата планина от тази чума на 20 век!Предложи ми и да ми дари 10 000 марки на фондацията,само да се махна от тяхната планина!Отидох при Емел Етем,прие ме опита се да се обади на кметовете и по най мръснишки и анти български начин/много разчитах че след като е женена за българин,ще ни помогме/ме прати за зелен хайвер!Добре че Иван Костов се намеси и обеща на ходжите.че ще им върне вакърските имоти и не ни убиха!......

цитирай
4. planinitenabulgaria - На Качак:
25.11.2012 18:18
ДПС не е никаква партия, тя е рожба на архитекта на днешното време, Луканов. След като имаме конституция, закони и държавна уредба за какви права и свободи се борят тезии активирвани при заявка ченгета. Аналът, Лютив Местан - той е най-високопоставен в иерархията та ДС - Доганът , Анал Етем и другите подобни, които платиха обаче и на продажници от българския етнос да се присъединят към тях това са хората, чрез които бившата ДС върти цялата държава. Те са умни и полезни за бившите служби, затова само за съвет на Догана къде да се построи язовир дадоха 1,5 млн. лв. Защо главният прокурор не се самосезира - отговорът е съвсем прост. А за крепостта Якоруда - тя е известна. Пред мен възрастните хора, които не знаят дума турски са казвали, че искат да се присъединят към родината си, Турция. Това сторва ДПС с гражданите ни. Това е раково образувание, което пуска нови и нови метастази. А дали има млади помаци, които ни мразят, аз казвам, че има. Заплашвали са ме и в блога. Аз съм приятел с турците от години, с помаците не можах да стана. Заради ДПС имаме днес мечити, мектеби, медресета, центрове като в Сърница, строеж на джамии по Родопите и др. мюезин по високоговирители ме путка_нва да влезна в софийската джамия и циганотатарът Доган..размахвана над главата ни над 20 години рязаната си карабина, играещ роблята на Сикиджансикишефенди...
цитирай
5. ka4ak - Коста,не се заблуждавай!??:(((
25.11.2012 21:06
9.02 15:51 - "Трябва ни кауза, голяма колкото България""Тефтерчето на Левски е наръчник за държавника"Страшно ли е моето Отворено писмо?
Автор: ka4ak Категория: Политика
Прочетен: 3311

Живеем във време на силни личности и на ярки индивидуалности. Нужни са ни лидери, които не само да показват пътя, но и да са готови да го извървят докрай.
Васил Левски е ярък пример за това - той ни показа, че за да поведеш народа, трябва сам да направиш първата крачка.
Това каза в тържественото си слово президентът Росен Плевнелиев, който участва в отбелязването на 139-та годишнина от гибелта на Васил Левски в Карлово.
Държавният глава подчерта, че ни е нужна кауза, която да обединява и да сплотява.
"Нужна ни е кауза - голяма, колкото е голяма България", посочи президентът.
Той добави, че родолюбието не се изчерпва с почит към героите, а се измерва с делата ни днес.
Благоденствието се постига, когато всеки си върши работата, както я вършеше Левски - съвестно, отговорно, прецизно. Неговата дейност е урок по политическа отговорност,
неговото тефтерче е наръчник за държавника,
каза Плевнелиев. Той добави, че ни е нужна само повече вяра в собствените сили, защото бъдещето на България е в нашите ръце.
Българският народ има своята славна история, която надгражда днес. А когато устоите са здрави, развитието и успехът са задължителни, посочи президентът.
В словото си държавният глава каза, че има и много незнайни герои, извършили подвизи и посочи като пример нашите сънародници, които преди дни "спасиха ближните си в момент на бедствие и изпитание".

източник:БТА

моето отворено писмо:
Унищожаването,на моралните ценности ,традиции и родова памет ,е директна заплаха за Националната сигурност на България!
Отворено писмо
До Президента на Р.България
Копие,До Министър председателя ,До Председателя на НС
До българските медии ,До БЪЛГАРСКИЯ НАРОД
Призовавам Ви,да иницирате морална норма и всеки Български гражданин,който постъпва на държавна служба от Президента до Портиера , собственоръчно,да пише и следния текст от клетвата на Дякона на Свободата:
ЗА ТЕЗИ, КОИТО ПЕТНЯТ ИМЕТО НА ОТЕЧЕСТВОТО НИ НАКАЗАНИЕТО Е СМЪРТ, СМЪРТ И ПАК СМЪРТ. ЗА ТЕЗИ, КОИТО СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ ОТ НЕПРОСВЕТЕНОСТТА НА НАРОДА НИ И ГО ГРАБЯТ, УЖ БИЛИ ПО-УМНИ И УЧЕНИ, А ВСЪЩНОСТ ЛУКАВИ И ХИТРИ НАКАЗАНИЕТО Е СМЪРТ, СМЪРТ И ПАК СМЪРТ. ЗА ТЕЗИ, КОИТО НАСАЖДАТ ОМРАЗА МЕЖДУ ХОРАТА ЖИВЕЕЩИ В НАШЕТО МИЛО ОТЕЧЕСТВО, БИЛО НА ЕТНИЧЕСКА ИЛИ ВЕРСКА ОСНОВА, С ЦЕЛ ДОКАТО СЕ ИЗБИВАТЕ ПО-МЕЖДУ СИ, ТЕ ДА ТРУПАТ БОГАТСТВА, НАКАЗАНИЕТО Е СМЪРТ, СМЪРТ И ПАК СМЪРТ. ЗА ТЕЗИ, КОИТО ОБЕЩАВАТ МНОГО, САМО И САМО ДА ГИ ИЗБЕРЕТЕ ДА ВИ УПРАВЛЯВАТ, А ПОСЛЕ СЕ ОТМЕТНАТ ОТ ДУМИТЕ СИ, КАТО КАЖАТ, ЧЕ ВРЕМЕНАТА БИЛИ ТРУДНИ И ТЕ ВИДИТЕ ЛИ НЕ ПРЕДПОЛАГАЛИ ЧЕ ТАКОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО, НАКАЗАНИЕТО Е КОНФИСКУВАНЕ НА ИМУЩЕСТВОТО И ИЗГНАНИЕ ИЗВЪН ПРЕДЕЛИТЕ НА ОТЕЧЕСТВОТО НИ. ЗА ТЕЗИ, КОИТО ПОД БУЛОТО НА РОДОЛЮБИЕТО, ГРАДЯТ ЗАКОНИ, А САМИТЕ ТЕ НЕ ГИ СПАЗВАТ ИЛИ ПЪК ГИ ИЗПОЛЗВАТ С ЦЕЛ СВОЕТО ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНЕ, НАКАЗАНИЕТО Е СМЪРТ, СМЪРТ И ПАК СМЪРТ. ТОВА Е КОЕТО ИСКАХ ДА ВИ КАЖА, НАДЯВАЙКИ СЕ, ЧЕ ЩЕ ДОВЕДЕТЕ БОРБАТА ДО КРАЙ. БЪДЕТЕ СИЛНИ БРАТЯ И НЕ ЩАДЕТЕ СИЛИТЕ ,НИТО КРЪВТА СИ, ЗАЩОТО ОТЕЧЕСТВОТО НИ НЯМА ДА ПРИПИШЕ ЗАСЛУГИТЕ ВИ ДРУГИ МУ, НИТО ПЪК ЩЕ ПОЗВОЛИ ДА ПОТЪНАТ В ЗАБВЕНИЕ. И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ – ВРЕМЕТО Е В НАС И НИЕ СМЕ ВЪВ ВРЕМЕТО, ТО НАС ОБРЪЩА И НИЕ НЕГО ОБРЪЩАМЕ.
Компютри,пишещи устройства и други,неръкописни молби,да не се допускат!
18.02.2012г. София С уважение:Владимир Качаклиев


страшно ли е това:СМЪРТ,СМЪРТ И ПАК,СМЪРТ?
За мен,а смятам,че и за всеки здравомислещ човек,това са принципи,които държавния служител не трябва да нарушава,защото са гибелни,за България!
а и тези ли негови,завети:
"Всички народи ще живеят в нея под едни чисти и святи закони, както е дадено от Бога да живее човекът. И за турчинът, и за евреинът и за пр., за всички еднакво ще е само ако припознаят законите равно с българина. Така ще е в наше Българско..."

” Братя, възобновлението на нашата славна преди държава, отърванието ни от проклети агаряни, за да си добие първата чест и слава нашето мило отечество Българско, най-после да бъдем равни с другите европейски народи, зависи от нашите собствени задружни сили. като е тъй вам, вам надлежи да се покажете достойни, верни и неустрашими във всяко отношение.”

“За отечеството работим, байо! Кажи ти моите и аз твоите кривини, па да се поправиме и все да си вървим наедно, ако ще бъдем хора!”

«Целта ни в Българско е братство с всекиго, без да гледаме на вяра и народност.»
няма да разберем?!!!
Последните му дума в тефтерчето: НАРОДЕ????,не трябва,да обезмисля,преклонението ни към неговата личност и дело!!!



Тагове: опомнете, се, Събудете,се,

цитирай
6. tsvetanandreev - Няма в България турски ЕТНОС!
26.11.2012 16:21
Има турци от български произход,но се разбира,чак като положат"ТУРКИНЯТА" в ковчега
и от приготвените Й дрехи изпадне някое кътано с десетилетие
християнско кръстче.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12181435
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031